Şimdi Ara

KÖPEK KOVUCU DEVRE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    NE555 Çip
    4k7 Direnç
    10mikrofarad kutuplu kondanstatör
    10 nanofarad kondanstatör
    trimpot(değişken direnç) 4K7
    1K2 direnç
    buzzer 82db
    pil soketi
    buton

    Bu tip bir devre ile ilgileniyorum. Yukarıdaki malzemeleri kullanarak devreyi başarılı bir şekilde kurduk. Devrenin ürettiği sinyal gücü çok kısık bir seste çıkıyor ve köpekleri uzaklaştırmıyor maalesef. Başarılı bir sonuç elde etmek için neler yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim



  • Ne istiyorsunuz kopeklerden :-(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz o sesi duyabiliyorsaniz o kopek kacmaz malesef :)

    Ayrica her kopegin rahatsiz oldugu frekans bolgesi farklidir, frekans ayari icin potansiyometre kullanip kopegin rahatsiz oldugu noktada sabitlemeniz gerekiyordu.. :)

    Bu gibi devrelerde amaca ulasim cok zayiftir, en garanti amerikan mali kopek kovucuda dahi yuzde 90 ihtimal verir. Kopegine gore degisir, her kopegin kaciracak diye bir kural yok..

    Oturan kopekleri rahatsiz ederseniz sesten rahatsiz olsa dahi kalkmayi cani istemez. Ayakta veya kosan kopekleri daha kolay kacirabilirsiniz. :)

    Daha onceden ben de ilgilendim bu tip devrelerle..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok benim köpeklerle bir alıp veremediğim yok. Kedi ve köpekleri çok severim. Korkan bir yakınım için yapmak istemiştim :)

    Baya meşakkatli diyorsunuz anladığım kadarıyla. İnternet üzerinden bulunabilen basit devreler ile bu işin hallolup hallolmayacağını merak etmiştim. Bu tip devreler ile ilgilendiğinizden bahsetmişsiniz. Başarılı bir sonuç elde edebildiniz mi peki?
  • ontario kullanıcısına yanıt
    Frekansini ayarli yapin. Dedigim gibi. Kopegin karsisinda frekansi yavas yavas arttirin. Kactigi noktada sabitleyin. Internette bir makalede kopeklerin kactigi frekans 30 khz - 35 khz bolgesi olarak okumustum. Bu frekanslari insan duyamaz. Bu yuzden size siz o sesi duyuyorsaniz eger kopek kacmaz demistim. Amac burada kopegi rahatsiz edecek bir ultrasonik ses cikarmak, 25 khz uzeri frekanslari insan duyamaz ve ultrasonik ses deriz. Sadece yapabileceginiz frekansi ayarli yapmak ve denemek.. Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara bende uğraştım üzerine ama başarılı olamadım . Buzzerin 30-50 khz Arasında çalışabilecek olması gerekiyor . Her buzzer olmuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimde bir arkadaş yapmaya çalıştı,, köpek salak gerizeka gibi bakmaya başladı, ikimizde köpek evrim olacak diye korktuk ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pekala dediğiniz gibi ayarlı bir şekilde denemeye çalışacağım. Teşekkür ederim :)

    Sistem başarılı ama dediğiniz gibi buzzer ile alakalı olmalı. Frekansı ayarlamak biraz incelik istiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.