Şimdi Ara

Köpek kısırlaştırılması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda köpeklerin kısırlaştırılmasının iyi birşey olduğunu onların sağlığı için vs. olduğunu öğrendim. Bu ne kadar doğrudur Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Köpeğini kısırlaştıran var mı ve ya zor bulunan bir ırk köpeğiniz varsa onun bu ihtiyacını nasıl karşılıyorsunuz doğru köpekle üremesi için. Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum.

• Kısırlaştırma, bazı ciddi hastalıkların oluşma riskini azaltıyor. Nette, çeşitli kaynaklar mevcut konuyla ilgili.

Zor bulunan ırksa, zaten yavruları ücretsiz sahiplendirmeyi düşünmüyorlardır. Yavruların getirisi(!) yüksek olacağından, doğru ırkla çiftleştirme için başka şehirlere gitme maliyetine katlanacaklardır.

Bir kısım köpek sahibinin bu konuda çok dikkatli olduğunu düşünmüyorum. Barınaklar, sokaklar melez türlerle dolu. Aynı barınak ve sokaklar bir hevesle alınıp, sonra terk edilen CİNS köpeklerle de dolu.
  • Düzenli olarak çiftleştirmeyecekseniz mutlaka...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kisirlastirmaya soykirim gozuyle bakiyorum onlari ticari bir arac olarak gorenlerden de degilim onlari guzel sartlarda yasatmak icin sahipleniyoruz hastaliklariyla ilgileniriz ama kisirlastirmak ayri resmen soykirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezar39 kullanıcısına yanıt
    Köpekleri düzenli olarak çiftleştirmeyecekseniz kısırlaştırmamak ona yapılabilecek en büyük eziyettir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezar39

Kisirlastirmaya soykirim gozuyle bakiyorum onlari ticari bir arac olarak gorenlerden de degilim onlari guzel sartlarda yasatmak icin sahipleniyoruz hastaliklariyla ilgileniriz ama kisirlastirmak ayri resmen soykirim

Düşünsene köpeği kısırlaştırmadım. E düzenli olarak çiftleştirememde. Köpekte bi sokak köpeğiyle çiftleşecek. Ortaya kırma yavrular çıkacak. Kimsede sahiplenmek istemez kırma yavruları. 8-9 tanesinede ben bakamam. Daha kötü olmaz mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes4125

quote:

Kisirlastirmaya soykirim gozuyle bakiyorum onlari ticari bir arac olarak gorenlerden de degilim onlari guzel sartlarda yasatmak icin sahipleniyoruz hastaliklariyla ilgileniriz ama kisirlastirmak ayri resmen soykirim

Düşünsene köpeği kısırlaştırmadım. E düzenli olarak çiftleştirememde. Köpekte bi sokak köpeğiyle çiftleşecek. Ortaya kırma yavrular çıkacak. Kimsede sahiplenmek istemez kırma yavruları. 8-9 tanesinede ben bakamam. Daha kötü olmaz mı ?

köpeği bir canlı olarak düşün bir eşya olarak değil ve o canlının yerine kendini koy sonuç olarak onlar canlı düzenli olarak çiftleştirecek eş bulursun internette vs. eş arayanlar çok saf cins olması için bu kadar uğraşamam diyorsan sen köpeği sadece gösteriş için bakıyorsun demektir ücretsiz sahiplendir ;)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

köpeği bir canlı olarak düşün bir eşya olarak değil ve o canlının yerine kendini koy sonuç olarak onlar canlı düzenli olarak çiftleştirecek eş bulursun internette vs. eş arayanlar çok saf cins olması için bu kadar uğraşamam diyorsan sen köpeği sadece gösteriş için bakıyorsun demektir ücretsiz sahiplendir ;)

Ben ona en kaliteli şekilde bakmak için kısırlaştırırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes4125 -- 23 Kasım 2013; 19:48:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Köpeğe gösteriş için bakıyorsun dedinya hani. İşte o yüzden ana avrat sövüyorum. Lan mal nerden biliyorsun gösteriş için baktığımı. Safkan olmadıktan sonra ücretsiz sahiplendirsemde kimse almıyor. Ayrıca ben ücretli mi yazdım oraya. Köpeğe canlı olarak bak demişsin , elimde bir bardan su olsun , suszuluktan ölüyor ol sana vermem köpeğe veririm. Ben ona en kaliteli şekilde bakmak için kısırlaştırırım. Senin gibi şöyle yazanlar yokmu. Çileden çıkarıyor beni herkesi kendiniz gibi sanmayın... Keşke yüzyüze konuşsaydık !

konuşuruz kardeşim yüz yüzede konuşuruz yazımı iyi oku eğer üstte dediklerimi yapamam ben o kadar uğraşamam köpekle dersen gösteriş içindir dedim ve senin seviyene düşmem merak etme forumda senin gibi bir "AKILSIZ"(anlayan anladı) için ban yiyemem okumayı bilmeden laf yapma veya kimin kim olduğunu bilmeden bu yüz yüzeyken konuşalım laflarınıda çok duyduk

• sezar39 kullanıcısına yanıt
    Peki sokak ve barınaklarda ki, saf cinslerin durumu ne olacak? Onlar da düzenli çiftleştiren, çiftleştirmek için saf cins arayanların eseri değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahtant -- 19 Kasım 2013; 17:04:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahtant

Peki sokak ve barınaklarda ki, saf cinslerin durumu ne olacak? Onlar da düzenli çiftleştiren, çiftleştirmek için saf cins arayanların eseri değil mi?

onlar için kısırlaştırma yerine köpek nefretini değil insanlara köpek sevginisini aşılamayı öneririm saf köpekleri 5000-10000tl gibi uçuk fiyatlarda değil ücretsiz olarak ilan verilmelerini öneriyorum şuanda kendim bile köpek ararken bana verdikleri fiyat 1000-5000 arası barınaklardan bakayım dediğimde gitmeden hiç bir barınaktan köpek göremiyorsun bunların değiştirilmesi görüşündeyim artık her şey sanal ortamda barınaklar hayvanlarını sanal ortama tanırsa daha çok köpek sahiplendirilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.