Şimdi Ara

Köpek Alacağım Irk Seçiminde Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce köpek besledim ve köpeği eğittim.Gerekli komutların çoğunu biliyordu.
    Şimdi bir dost daha almak istiyorum ama ırk konusunda çok kararsızım.
    Ben 17 yaşındayım.Köpeğe apartman dairesinde bakacagız.Günde ortalama 2 saat egzersiz yaptıracagım.gezinin yarısını ben yarısını kardeşim yaptıracak.Aklımda 3 ırk var ve hepside çok sevdiğim ırklar:
    Rotweiller
    Pitbull
    Boxer
    Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Rottweileri seçenekleriniz arasından çıkarın bence ev için çok iri bir ırk.Evin içerisinde hareket etmesi bile pek mümkün olmayacaktır.Diğer bir kötü yönü de salya sorunun fazla olması sizi ve ev ahalisini oldukça rahatsız edecektir.Belirttiğiniz türler arasında boxer ev için en ideali.

Orijinalden alıntı: sezeryildirim

Rottweileri seçenekleriniz arasından çıkarın bence ev için çok iri bir ırk.Evin içerisinde hareket etmesi bile pek mümkün olmayacaktır.Diğer bir kötü yönü de salya sorunun fazla olması sizi ve ev ahalisini oldukça rahatsız edecektir.Belirttiğiniz türler arasında boxer ev için en ideali.

Bende öyle düşünüyorum.Kilosu ve boyutunun problem yaratcagı kesin.Boxerda ki salya problemide bana pitbullu tercih etmeye zorluyor.küçüklüğümden beri içimde pitbull aşkı var ama cesaret edemiyorum inatçı karakteri yüzünden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rotlardan uzak durun. Evde kolay beslenecek bir irk deildir. Gerek ebatlari gerek tuylerinin uzun olusu, gerekse asiri derecedeki koruma durtusu size ve ailenize apartman dairesinde sorun cikarabilir. sanildiginda cok daha fazla, egitime bile gerek kalmadan icraatlari yuksek olan bir irkdir.
    Boxer ise dediginiz gibi salyasini toplar durursunuz evde..
    Aradiginiz kopek bence pit bull ancak uretilmesi yasak bir irk oldugundan, toplumun gozunde malesef yanlis bir imaji oldugundan ve sizin yasinizda birinin elinde olmasindan dolayi pit bull sizi sikintiya sokabilir. Eger illede alcagim diorsaniz game bred pit bull lardan ltf uzak durun. Game bred ler yillardir ve halen dovusturuldugu icin bastirlmasi imkansiz deil ancak zor olan bir dominant yapiya sahiptir. Buda kopegin sosyallesmesini zorlastiran bir durum. Helede sizin gibi irki yakinen tanimiyan bir gencin ellerinde istemeden kotu duruma dusebilir. Evde kuzu gibi olan pit bullunuz birinin yavru yada ufak kopegini yada bir cocugu bile bir anda parcaliyabilir ve agzindan inanin alamazsiniz kolay kolay. Alabilirsenizde ise isden geciverir.

Kisacasi, baska irklar bakin. Mesela bull terrier olabilir, stafford shire bull terrier. Illede pit bull alcagim diorsanizda American stafford shire terrier yada show breed pit bull daha uygun olabilir. Game pit bull arda kesinlikle uzak durun. Bu irklarinda sportifligi acisindan az kalir yani yokdur game pit bullardan. Kaldiki cok daha guzel gorunume sahiplerdir kanimca.

Kopeginizi egitirken ise tavsiyem lutfen bu tur irk kopeklerle cekistirme oyunana girmeyin. Asla diger kopeklere karsi uyari isaretleri vermeyin. Bilakis bol bol sosyallestirin. internetdeki abuk subuk onlarca pit bull forumlarindan uzakdurun. Bir cogu forumlarin arka bolumlerinde kopek dovusleri organize eder.

Unutmayın kı; pit bull yada bir amstaff olasi bir durumda kendisini savunmasini yada sizi korumasini zaten bilir. O kudret asil damarlarinda mevcutdur ;) Bunu one cikarmaya ltf calismayin. Sizde o pit bull culardan olmayin. Bu irklarin adi yeterince kirlendi. Siz yeni nesiller eger dogru dikkatli olursaniz bu imaj bir parca duzelebilir.

KOpeginizle simdiden mutluluklar.
    Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz (8 CPUs),~3.7GHz - NVIDIA GeForce GTX 680 - G. Skill Ripjaws 2x4GB -Corsair CSSD-F115GB2-A ATA - Sabertooth P67 - Seagate Barracuda HDD, 1TB SATA 6Gbps, 7200 RPM- Coolermaster Cosmos S -Cooler MAster Silent Pro Hybrid 1050W - Razer Naga - HP2310e

• Hocam zaten alırsam asla game almıyıcam.benim bir köpekte istediğim şey sportif olması bunada en uygun köpek pit gibi geliyor bana.bull terrier ide düşünüyorum ancak biraz fazla inatçı ve eğitilmesi daha zor oldugu için eledim onu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sadece rott boyutundan dolayı evde rahatsızlık çıkarabilir onun dışında zaten deneyimliymişsiniz.

Sportif olmasından bahsetmişsiniz o zaman bana göre en güzel seçenekler; doberman, alman çoban köpeği, belçika malinois

3üde harika köpekler ama doberman sizi çok yorar gereğinden çok çok fazla enerjisi vardır 2 saat egzersiz yetmez o yüzden onu listeden çıkarabilirsin. Belçika malinois biraz hırçınlık sorunu vardır eğer onun önüne geçebilirsen en güzel seçenek. Gerçekten mükemmel köpekler.

Orijinalden alıntı: Sailyn

Enerjisini yeterince attırdığınız sürece hepsi uygundur.

Sadece rott boyutundan dolayı evde rahatsızlık çıkarabilir onun dışında zaten deneyimliymişsiniz.

Sportif olmasından bahsetmişsiniz o zaman bana göre en güzel seçenekler; doberman, alman çoban köpeği, belçika malinois

3üde harika köpekler ama doberman sizi çok yorar gereğinden çok çok fazla enerjisi vardır 2 saat egzersiz yetmez o yüzden onu listeden çıkarabilirsin. Belçika malinois biraz hırçınlık sorunu vardır eğer onun önüne geçebilirsen en güzel seçenek. Gerçekten mükemmel köpekler.

Hocam şimdide doberman kafama yattı.Neyse artık önümde uzun bir süreç var değerlendirip ona göre alıcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Köken Nasıl Bulunur?yardım edin
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • edriyınnn kullanıcısına yanıt
    Doberman alma bence hocam.Bende düşünüyodum fakat gerçekten enerjisi çok yüksek köpekler ve çok hızlı koşan köpeklerdir.Bu arada bizde kangal besliyoruz.

Evde bakıcaksan aslında dogo argentino'da olabilir.Asıl amacıda bebek bekçiliği ama domuz avında falan kullanıyolar.Yinede sen araştır.

Fiyatlarıda biraz tuzludur Dogoların.Sağır olma proplemleride oluyo eğer alıcaksan genetiğine bakman gerekir.

Orijinalden alıntı: Exxample

Doberman alma bence hocam.Bende düşünüyodum fakat gerçekten enerjisi çok yüksek köpekler ve çok hızlı koşan köpeklerdir.Bu arada bizde kangal besliyoruz.

Evde bakıcaksan aslında dogo argentino'da olabilir.Asıl amacıda bebek bekçiliği ama domuz avında falan kullanıyolar.Yinede sen araştır.

Fiyatlarıda biraz tuzludur Dogoların.Sağır olma proplemleride oluyo eğer alıcaksan genetiğine bakman gerekir.

Hocam apartman dairesine biraz fazla büyük gelmezmi dogo ?

Evde bakıcaksan dediğim gibi günlük enerjisini attırıcaksan sıkıntı olucağını düşünmüyorum

Günde 2 saat gezdiriceksen sıkıntı olmaz.Apartman dairesi demişsin ama bahçede mi bakıcaksınız ? Yoksa evinizdemi o önemli.Bahçede o köpeği istemezler baştan söyliyeyim.

Evde bakıcaksan dediğim gibi günlük enerjisini attırıcaksan sıkıntı olucağını düşünmüyorum

Evin içinde bakıcam hocam.Doberman ve pitbull aklıma yattı diğer köpeklere göre

Hocam niye illaki pitbull diyosunuz onu anlıyamadım.Bu hayvan çok kıskançtır.Aile bireylerinizden sizi kıskanıp saldırabilir.Bu sorumluluğu üstünüze alıcaksanız bakın.Daha önce hangi köpek bakmıştınız ? Bu köpeği beslemeniz için biraz diktatör olmanız gerekiyor.

Hocam niye illaki pitbull diyosunuz onu anlıyamadım.Bu hayvan çok kıskançtır.Aile bireylerinizden sizi kıskanıp saldırabilir.Bu sorumluluğu üstünüze alıcaksanız bakın.Daha önce hangi köpek bakmıştınız ? Bu köpeği beslemeniz için biraz diktatör olmanız gerekiyor.

Hocam 7 yasından beri bir sevdam var pitlere o yüzden istiyorum.bundan 2 sene önce border collie-golden retriever kırması bir köpek besledim.4 aylıkken otur,kalk,pati ver,koş,dur komutlarını öğrettim

Ben bir garip kel oğlanım.
    Eşeğim yok süt sağarım.Oldum derbeder
  • kesinlikle sokak köpekleri en güzel ırk!!
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.