İş garantisi yazıyor sitelerinde fiyatı makul geldi acaba eğitim kalitesi nedir? İş garantisi gerçek mi ? Üniversite nasıl bir mekan cevap verirseniz sevinirim iyi forumlar |
KONYA GIDA VE TARIM ÜNİ NASILDIR?

-
-
@hanıncipsi hocam sen galiba buradaydın
-
Evet hocam kayıt yaparken şartları sağlıyorsan iş garantisi var mezun olunca, geçen yıl mezuniyetin ertesi gün başladılar işe. Ama yine de 4 yıl var bilemedim her şeye açık.
-
hocam tam olarak şartları neydi?
-
Bana da her yerde reklamı çıkıyor iş garantisinden ziyade o işin şartları bence daha önemli
-
1- İş garantisi Mühendislik Programları, Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları, İktisadi ve İdari Programlar altında yer alan lisans bölümleri için geçerli olup Psikoloji ve İç Mimarlık bölümleri için geçerli değildir.
Hazırlığı bitirdim sorun varsa cevaplayabilirim, okulu gidip görme fırastım hiç olmadı.
-
"Torku’nun mimarı, Türkiye’nin sayılı sanayi kuruluşlarından Konya Şeker A.Ş. ve Anadolu Birlik Holding desteği ile kurulan üniversitemiz, Anadolu Birlik Holding çatısı altındaki şirketlerin faaliyet gösterdiği alanlar olan gıda, enerji, bilişim, biyoteknoloji, kimya, malzeme, tarım, tohumculuk, hayvancılık, lojistik, tedarik zinciri yönetimi, pazarlama, dış ticaret ve benzeri sektörlerdeki farklı pozisyonlarda, mezuniyet derecesinin alındığı alan göz önünde bulundurularak işe yerleştirme garantisi vermektedir."
Sitede böyle diyor ama inan şartları hakkında hiç bir bilgim yok.
Mühendislik bölümleri adına konuşmak gerekirse Akademik kadrosu ve hocaların içtenlikle her zaman yanınızda olması, ulaşılabilir olması göz önüne alındığında geçen yıl tam burslu 58.070 ile kapatmış yarı burslu ise 217.940 bin ile kapatmış ben özellikle yarı burslu sıralamasında ve uygun ücreti ile bu ayarda başka bir mühendislik fakültesi olduğunu düşünmüyorum. Üniversite vakıf üniversitesi adını hakkıyla veren nadir üniversitelerden en basiti hangi sıralamayla gelirseniz gelin yemekhane herkese ücretsiz.
Birkaç gözüme çarpan eksiklikten bahsetmek istersem hazırlıkta kur sistemi yok, eğer muafiyet sınavını geçemezseniz herkes gibi A1 seviyesinden başlıyorsunuz, sizi sınıflara ayırıyorlar puanlarınıza göre sıralayarak ve 2-3 ayda bir sınıf değişikliği yapılıyor( dershanelerdeki derece sınıfı gibi) bu kısmı hiç beğenmedim kur sistemi olmalıydı. Hazırlık hocaları çok iyi.
Okulu bir başka ve bence en büyük eksisi fazla bölgesel okul olması, YÖK atlas verilerini de inceledim kayıt yapanların neredeyse yüzde 85'i Konya içinden geliyor. Bu bence dışarıdan gelen ve benim gibi kişiler için bir dezavantaj ki genelde köklü ve başarılı üniverstelere baktığımızda öğrencilerin bu kadar homojen olduğu gözlemlenmez.
Başka sorun varsa cevaplayabilirim dediğim gibi okula hiç gitmediğim için fazla bir şey de yazamıyorum. Ben tam burslu yerleştim mühendislik fakültesine. Sıralamam da daha iyi olduğunu düşündüğüm bilgisayar mühendisliği bulamamıştım çünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanıncipsi -- 30 Temmuz 2021; 18:24:44 >
-
Tek tercihimizi KGTÜ yaparsak iş garantisinde sıralama farketmiyor doğru mudur? Daha doğrusu bende öyle görüyorum 200K sıralamalarında daha iyi bir mühendislik yok gibi duruyor ama sanırım okulun konumu sıralamalarını yukarı çekmiş.8K bir üniversite için aslında aşırı iyi bir fiyat istanbuldaki merdiven altı ünivler bile 20den başlıyor
-
Sıralamanız kaç?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
200K
-
Siz şartı sağlamıyorsunuz hocam iyi okuyun attığımı.
-
Burslu kazanabilseydim kesin gideceğim üniversiteydi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam genede yazarım sanırım tercihlere bu sıralamalara kaliteli bir yer yok
-
Evet hocam ilk 3 dönem dersler ortak, 3. dönemin sonunda yani 2. sınıfın yarısında bölüm seçiliyor.
İlk 3 dönemin dersleri bu şekilde.
-
Kampusu İstanbul’un apartmandan bozma unilerinden iyidir de selcuk/konya teknik kampüsünun çeyreği etmez tabi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O siralamada tam burs ve is garantisi vermiyor. Aile durumu ortalama ustu degilse ozeli boşverin bence. Devlet unilerinde ikinci ogretim programlarina baksanız selcuk, necmettin falan gibi yine konyadan ornek verdim ama
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam konyalı mısınız yoksa
-
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X