Şimdi Ara

Konya’da Garsonları Robot Olan Bir Kafe Açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merkezi Konya’da olan yazılım şirketi Akınsoft’un Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, Konya’nın Meram ilçesinde robot garsonların çalıştığı kafenin açılışını gerçekleştirdi. Bu kafenin sadece kahve içmekle sınırlı kalmayıp ülkemizde bir ilk olacak vizyonla çalışacağını söyledi.

    Robotlarla ilgili teknoloji üzerine yapılan çalışmaların bu kafede görülebileceğini söyleyen Akın, kafede istenildiği zaman yemek yiyip kahve içilebileceğini ve servis işleminin robotlarla yapılacağını belirtti. İlgilenen kurumlara bayilikler verildikten sonra garson robotların seri üretime geçileceği açıklandı. Ayrıca Akın, 2015 yılı içerisinde robot fabrikasının açılışını da gerçekleştireceklerini söyledi.

    Ada ismindeki robotun teknik özellikleri hakkında bilgi veren Akın, robotta konum, mesafe ve zıtlık sensörlerinin bulunduğunu ve bu sensörler sayesinde görevini yerine getirdiğini söyledi. Ada’nın yol takip edebildiğini ve masaların yerlerini tespit edebildiğini söyleyen Akın, bilgisayar sistemiyle yönlendirildiğini belirtti.







  • Gardolap nasik robot olypr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi gibi gorunse de aslinda kotu bir olay bu sekilde isci ihtiyaci azalicak ve daha cok issiz olucak






  • Bu robot uygulamalı fikirler çok sıradan geliyor bana, bunun yerine masada bir cihaz olsun oraya girsinler ne alacaklarını mutfaktaki bilgisayar veritabanına yazılsın garsonlar ona göre götürsün hem daha hızlı olur
  • Akınsoft firmasının bu tür çalışmalarının olduğunu bilmiyordum, geliştirildiğinde umarım devamında ülkemize katkıları olur, Garson işin gösteri kısmı, merak etmeyin o kafenin normal garsonu da vardır.
    Teknoloji geliştikçe elbette insana olan ihtiyaç azalacak, azalmalıdır. İşsizler sadece garsonluk, amelelik yapacak değil, o makineler her zaman bir operatöre, kontrolcüye ihtiyaç duyar, bakımları vardır. İşçi ülkesi mi olacağız teknoloji ülkesi mi ona karar vermek lazım, Çin mi, Japonya mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloo.

    iyi gibi gorunse de aslinda kotu bir olay bu sekilde isci ihtiyaci azalicak ve daha cok issiz olucak

    aklıma matbaanın yasaklanması geldi :)

    restoranlarda asla insan garsonun yerini tutmaz ama self servilerde getir götür işlerınde kullanılabilir.
  • bi şeyi de beğenin la
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.