Şimdi Ara

Konuyu ezberlemeden kavramak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Forumda bu tur seylerle cok karsilasiyoruz. Iste denemelerde 120 net yapmama ragmen sinavda 90 net yaptim vs vs. Bu arkadaslarimizin bu neti yapmasinin iki nedeni var ama biri agir basiyor bu da konuyu ezberlemek bana gore. Arkadaslar ders calisirken konu anlatimina calismama videolara bakmama ragmen bazi sorularda kilitleniyorum. Bunun nedeni de konuyu farkinda olmadan ezberlemem. Matematikte ve geoda oluyor tahmin edebileceginiz gibi. Tm ogrencisiyim. Arkadaslar bu sekilde denemelerde 120 nete ciksam da ygsde cok fazla ise yarayacagini dusunmuyorum. Siz nasil calisiyorsunuz? Konuyu ezberlemeden nasil mantigini kavrayabilirim? Onerileriniz icin simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Normalde 120 yapıyodum ama sınavda 100 yaptım..bunun sebebi ezberlemek değil sınav sırasındaki heyecan..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ygs-lys full ezber bana bi konu söyle mantıkla yapıyorsun de (problemler hariç) sistem böyle işte ezber yapan hunharca soru çözen istediği yerde okuyor o yüzdeng gelişemiyoruz işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: harzemşah14533

Dostum ygs-lys full ezber bana bi konu söyle mantıkla yapıyorsun de (problemler hariç) sistem böyle işte ezber yapan hunharca soru çözen istediği yerde okuyor o yüzdeng gelişemiyoruz işte

Çıkmış ygs sorularına bakarsan ezber değil de yorum ağırlıklı olduğunu görürsün soruların. Ezber yapanlar sınavda kaybediyor. Konuların mantığını iyice oturtup, üstüne bolca soru çözen kazanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imparatorice

Normalde 120 yapıyodum ama sınavda 100 yaptım..bunun sebebi ezberlemek değil sınav sırasındaki heyecan..

Dostum zaten konuda iki neden oldugunu yazmisim ve ben ezberleme tuzagina dusmek istemedigimden sizlerin tavsiyesini almak istedim. Sinirlenmeye gerek yok :) :)

• WexaR kullanıcısına yanıt
    Sınava girdim merak etme gördüm soruları matematik hariç diğer derslerin ful ezber bana bunun şeyini yapma
  • Denemelerde ezber belki netlerini yukarı çıkartır ama gerçek sınavda ne biliyorsan o. çok soru çözmek onemli ama bir konudan değil bütün konuları teorikte bitirip pratiğe dönüştüreceksin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNGİLİZCE MAKALEYİ ANLAMAK
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dostum ygs-lys full ezber bana bi konu söyle mantıkla yapıyorsun de (problemler hariç) sistem böyle işte ezber yapan hunharca soru çözen istediği yerde okuyor o yüzdeng gelişemiyoruz işte

Hayır tam tersine hepsi mantık ama bize ezber şeklinde öğretiliyor.lise konuları üni kitaplarında da var ve hepsinin çıkış yeri yorumu vb bahsediliyor..ayrıca demek istediğimi khan akademinin ders videolarını izleyerek de anlayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan263

quote:

Hayır tam tersine hepsi mantık ama bize ezber şeklinde öğretiliyor.lise konuları üni kitaplarında da var ve hepsinin çıkış yeri yorumu vb bahsediliyor..ayrıca demek istediğimi khan akademinin ders videolarını izleyerek de anlayabilirsin.

Tamam mantıkla işleyen konular var elbet de hepsi demeyin bari komik oluyor.
  • quote:

Normalde 120 yapıyodum ama sınavda 100 yaptım..bunun sebebi ezberlemek değil sınav sırasındaki heyecan..

kac bininci oldun ygs de

• ezber diyen de hakli mantigini kavramak diyende cunku arada ince bi cizgi var gencler bakarsaniz biyo ya hepsu ezber gibi ama belli bi seydwn sonra adnz soy adiniz gibi oluyor ama bu hale gelirken surekli ezber yapmiyorsnz once calisrsin soru cozersin yapamadigin olur geri donersin tekrar soru cozersim bu dongu sonucundq artik ezberledim diye baktigin konuyu kavramissin ayni dans etmeyi once beyine kaydedip sonra omurilige refleks olarak gecmesi gibi bisey

• doktor_reiz D kullanıcısına yanıt
    31k

• Seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki.O sınav anındaki heyecanı yaşamayan bilemez.Tabii herkeste az biraz heyecan olur ama benimki aşırı fazlaydı.
  • İnşallah bu sefer böyle heyecan yaşamazsınn..yaşamayız inşallah :)

• Amin canım :) Bu sene hedeflere ulaşacağız umarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Jak

quote:

Orijinalden alıntı: erkan263

quote:

Tamam mantıkla işleyen konular var elbet de hepsi demeyin bari komik oluyor.

İstisnasız hepsi kardeşim.bilim adamları konuyu bulmadan önce nası ezberleyelim derdinde değiller.mantık çıkarımları içinde tüm konuyu çıkarma derdindeler.bunun için ortaya attıkları 2 3 tanımı bilmek zorunda olabilirsin.birim kütleye etkiyen kuvvetin ivme olduğu gibi.ki bunlar da deneysel verilerden yararlanarak çıkarmışlardır.
    Ayrıca her zaman söylerim trigonometride sin cos tan cot sec cosec ın tanımladığı ifadeyi bilen kişinin öğrenememesi için hiçbir sebep yok.
    Bu dediklerim fiz kim mat geo için bariz şekilde geçerli.
    10sn lik formülüı bize uygun bir mantıkla anlatmayan hocalarımız ve sınav endeksli sistemimiz olduğu için sana hak verdim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2B226759C -- 10 Ağustos 2015; 6:19:45 >

• böyle bir şey imkansız.trigonometri,türev,logaritma vb konuların ve özellikle geometrideki formülleri zaten ezberlemek ZORUNDASIN.
    tabi geometri için bol soru lazım ama dediğim gibi bu sistemde mantıkla ezber yanyana geliyor.
    mesela bu seneki biyoloji ve kimya soruları(lysdeki) hangileri mantıkla çözülebilirdi veya ezbersiz çözülebilirdi ?
    yanıt size kalmış
  • quote:

31k

97 net yapan arkadadim 17k oldu da o yizden sorduj

• Ben zaten mat geo fiz için dememiştim, yukarıdaki arkadaş ygs-lys full ezber deyip sen de hiçbiri ezber değil deyince biyoloji, kimyanın yarısından çoğu, sosyal, türkçe dil bilgisi için demiştim.
    Yoksa ben seninle kesinlikle aynı düşüncedeyim mat,geo,fiz için. Dersler direk mantıkla işliyor ama bize böyle öğret(e)miyorlar şu saçma ygs-lys yüzünden

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.