Şimdi Ara

konuyu devretmek istiyorum yeni sahibine (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.298
Cevap
24
Favori
56.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1. Office i torrentten bedava olarak indirebilirsiniz garantisi gitmez.
    2. uTorrent yerine bu işletim sisteminde Transmission u kullanmalısınız.
    3. iPhoto ücretsiz içinde oluyor gayet güzel bir programdır ama Adobe nin Photoshop unu indirebilirsiniz yine torrentten bulabilirsiniz.
    4. Apple ntfs okuyabilir ama yazamaz (aslında yazabiliyor ama bu özellik kapalı olarak geliyor) Tuxera veya ntfs for mac adlı programlarla bu özelliği açabilirsiniz.
    5. Mac Os u kullanması windowstan çok daha kolaydır hemen alışırsınız ve işlemleri çok daha hızlı yaparsınız. O yüzden windows kurmaya gerek yok ve zaten cihazınız 128 gb hiç daraltmaya gerek yok.
    6. Yukarıda arkadaşın belirttiği sihirli elma sitesinden acemiler kısminı okuyun ben çoğu şeyi oradan öğrenmiştim bir gecede
    7. Apple store dan uygulama araştırabilirsiniz istediğiniz katagorilere uygun bi göz atın derin bir süru ücretsiz güzel uygulama var.
    8. Önerebileceğim bazı programlar
    -The Unachiever (rar için)
    -Transmission (torrent için)
    -Vlc (video)
    -Coconutbattery (pil sağlığı)
    -Dropbox
    -Twitter
    -Facebook
    -Cleanmymac (temizlik için)
    - Ad block,clicktoflash (Safari için eklentiler muhakkak olmalı. Safarinin menüsünde genişletmeler kısmından indirilebilir)
    -istat menus (Bilgisayar sıcaklığı bilgisi ve çok daha fazlası)
    Hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D94B02D8B -- 16 Temmuz 2014; 16:41:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Video için mplayerx programını öneririm, sikintisiz her formatı açıyor, altyazı sorunsuz. Iptv ile kullanabilirsiniz ve ucretsiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video için VLC

Torrent için Transmission

Fotoğraflar için Photoshop*

Ofis olarak iWork (Pages Keynotes Numbers) kullanabilirsiniz, arayüz ve kullanımı Office'e göre bir miktar farklı ama Office 2011 for Mac* eski bir yazılım olduğu için iWork'ü kullanmak daha kolay, örneğin Office'de pinch-to-zoom denilen zoom işlemini yapamıyorsunuz (iki parmakla touchpadden yapılan)

Ayrıca Windows 7'deki gibi pencereyi sağa yaslayınca ekranın yarısını kaplama veya en yukarıya çekince tam ekran olma özelliğini de Cinch adı verilen uygulama ile yapabilirsiniz.http://www.irradiatedsoftware.com/cinch/

Mac App Store dışından yüklediğiniz uygulamaları Mac Informer ile güncel tutabilirsiniz.

iStat Menus* (bütün bilgileri üst barda gösteriyor rahatça görebiliyorsunuz)

CoconutBattery pil durumu ve sağlığını gösterir.

CAFFEINE Mac ekranının sürekli açık kalmasını sağlar

Spotify internetten müzik dinlemek için idealdir.

Google Drive/Dropbox bulut depolama için kullanılabilir.

MONOLINGUAL Mac'inize yüklü olan ama kullan(a)madığınız dilleri (örn. Talugu Dili) kaldırmanıza yarıyor. Kendi cihazımdan Türkçe, İngilizce ve Fransızca hariç dilleri kaldırdığım zaman 2.6GB yer kazandım.

Parallels Desktop 4GB ram ile Air 2013'te çok başarılı çalışıyor endişe duymayın.

* ile işaretli olanlar ücretsiz değildir. İllegal yüklemenin garantiye etkisi yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrplt -- 17 Temmuz 2014; 2:43:44 >

• febahadir kullanıcısına yanıt
    Hocam haziran ayında aldım, 2014 model yani.
    Geçen denedim wifi kapalıyken 9 saati gördüm.
    Ancak wifi bağlıyken 4 5 saat kullanabiliyorum.
    bu durum normal midir sizce ?
  • Arkadaşlar macbook air mid 2013 11 inc kullanıyorum. 3 aydır bilgisayar aşırı ısınıyor en sonunda dayanamadım apple store a götürdüm. 3 gün orda kaldı ve bilgisayarı aldım. Orda calısan arkadas bilgisayarda sorun olmadıgını. İcini dısını temizlediklerini, ancak sorun devam ederse anakart,fan, termal macun, sogutma deposu degisiceklerini söyledi. Eve geldim bilgisayar hala aşırı ısınıyor. Haftaya randevü aldım götüreceğim. Daha 4 aylık bilgisayarda bu kadar sorunun cıkması canımı cok sıktı. Size sorum parca degisimi sizce yaptırsam mı? Yaptırmaktan baska carem yok gibi cünkü bilgisayar kullanılamayacak derecede ısınıyor. Ve diğer bir sorum eski parcanın yerine takıcakları yeni parcalar bir bilgisayardan cıkarılmıs parcalarmı yoksa 0 olarak ambalajda gelen parcalarmı. Simdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Arkadaşlar macbook air mid 2013 11 inc kullanıyorum. 3 aydır bilgisayar aşırı ısınıyor en sonunda dayanamadım apple store a götürdüm. 3 gün orda kaldı ve bilgisayarı aldım. Orda calısan arkadas bilgisayarda sorun olmadıgını. İcini dısını temizlediklerini, ancak sorun devam ederse anakart,fan, termal macun, sogutma deposu degisiceklerini söyledi. Eve geldim bilgisayar hala aşırı ısınıyor. Haftaya randevü aldım götüreceğim. Daha 4 aylık bilgisayarda bu kadar sorunun cıkması canımı cok sıktı. Size sorum parca degisimi sizce yaptırsam mı? Yaptırmaktan baska carem yok gibi cünkü bilgisayar kullanılamayacak derecede ısınıyor. Ve diğer bir sorum eski parcanın yerine takıcakları yeni parcalar bir bilgisayardan cıkarılmıs parcalarmı yoksa 0 olarak ambalajda gelen parcalarmı. Simdiden teşekkürler

Apple store ikinci el parça takamaz sıfır olmak zorundadır bilginize...

Boşta veya kullanırken ne kadar ısınıyor acaba?

• efendhy E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben geçen hafta aldım. Bu 2. Air'im. Mid-2013 olan modeli. Şu an yeni prizden çektim. Sizinle paylaşayım değerleri:

Wifi açıkken: 7:18

Wifi kapalıyken: 14:55

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febahadir -- 17 Temmuz 2014; 4:43:22 >

• Mar00N kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer içiniz rahat değilse götürün değiştirsinler.
  • Günaydın arkadaşlar
    Zaman ayırıp verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkür ederim. Bakalım kullandıkça alışacağım sanırım. acemilik dönemimde saçma sorularla buraya gelirsem idare edin artık, alışkanlıkları değiştirmek o kadar kolay olmayacak. gerçi iş yerinde yine windows kullanacağım için alışkanlık değişikliğinden ziyade yeni bir deneyim olacak benim için. çok kısa kullanabildim şu ana kadar ama ilk hoşuma giden şeyin touchpad olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. ben ki touchpad kullanmaktan nefret eden bir insanım bana bile sevdirdi kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: galaxynote_41

quote:

Arkadaşlar macbook air mid 2013 11 inc kullanıyorum. 3 aydır bilgisayar aşırı ısınıyor en sonunda dayanamadım apple store a götürdüm. 3 gün orda kaldı ve bilgisayarı aldım. Orda calısan arkadas bilgisayarda sorun olmadıgını. İcini dısını temizlediklerini, ancak sorun devam ederse anakart,fan, termal macun, sogutma deposu degisiceklerini söyledi. Eve geldim bilgisayar hala aşırı ısınıyor. Haftaya randevü aldım götüreceğim. Daha 4 aylık bilgisayarda bu kadar sorunun cıkması canımı cok sıktı. Size sorum parca degisimi sizce yaptırsam mı? Yaptırmaktan baska carem yok gibi cünkü bilgisayar kullanılamayacak derecede ısınıyor. Ve diğer bir sorum eski parcanın yerine takıcakları yeni parcalar bir bilgisayardan cıkarılmıs parcalarmı yoksa 0 olarak ambalajda gelen parcalarmı. Simdiden teşekkürler

Apple store ikinci el parça takamaz sıfır olmak zorundadır bilginize...

Boşta veya kullanırken ne kadar ısınıyor acaba?

Boşta 55, kullanımda 70-90 arası hocam

• estellion E kullanıcısına yanıt
    Multi-Touch trackpad bu dünyadaki en güzel uygulama herhalde. İnsana sağ elinin kenarda değilde klavyenin üstünde olması gerektiğini öğretiyor. Bir nevi sağ elniz dinleniyor. Mouse'u unutun artık. Sadece klavyenize odaklanın.

Buyurun trackpadinizle yapabilecekleriniz:http://www.apple.com/tr/macbook-air/features.html#multitouch
    Ben de siz söyledikten sonra baktım fan kontrol uygulaması ile sıcaklığa. Dediğiniz gibi sadece bir uygulama açıkken 50-51 derece ama birçok sayfa ve uygulama açınca 70'a kadar geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: febahadir

Ben de siz söyledikten sonra baktım fan kontrol uygulaması ile sıcaklığa. Dediğiniz gibi sadece bir uygulama açıkken 50-51 derece ama birçok sayfa ve uygulama açınca 70'a kadar geldi.

Hocam boştayken fan hızı kaçta sizin?

Hiçbir uygulama açık değil iken fan değerleri:

16 uygulama açtım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi febahadir -- 17 Temmuz 2014; 12:32:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: febahadir

Hiçbir uygulama açık değil iken fan değerleri:

Hocam benim uygulamalar açıkken bile 1200 de dönüyor

Fan hızını kısıtlayan bir uygulama yüklemiş olmayasınız??

• quote:

Orijinalden alıntı: Myret Alpin

Yok hocam bilgisayara format attım yine aynı

• quote:

quote:

Bunu apple store daki çalışanlara iletin götürdüğünüzde

• quote:

quote:

quote:

Bunu apple store daki çalışanlara iletin götürdüğünüzde

Tamamdır hocam ileteceğim

• Urunu Bilkom'dan aldim ama arkadasim neden Apple'dan almadin dedi ve aklim karisti. MD760TU/B icin standart fiyat odedim bir fiyat avantaji da yoktu.
    Bilkom ya da Apple farkeder mi garanti ya da baska bir konuda?
    Tesekkurler...
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.