Şimdi Ara

Konut tadilatı yaptıracağım, fiyat bilgisi alabilir miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
11
Favori
75.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

    çıkan kiracı hatların çekmediğini,sık sık sigorta attığını söylüyordu, elektrikçi ince olan eski kabloları komple çıkarıp kalın tel taktı, elektrik prizlerini ve düğmelerini değiştirdi, birkaç yere ekstra priz taktı, avizeleri taktı,,, su tesisatında eski tesisat tamamen iptal edildi yeni boru döşendi, klozetler bataryalar takıldı,banyo aksesuarları monte edildi

    Malzemeleri siz almadınız ve onlar da dahil sanırım bu fiyatlara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alexdesouza

    quote:

    Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

    çıkan kiracı hatların çekmediğini,sık sık sigorta attığını söylüyordu, elektrikçi ince olan eski kabloları komple çıkarıp kalın tel taktı, elektrik prizlerini ve düğmelerini değiştirdi, birkaç yere ekstra priz taktı, avizeleri taktı,,, su tesisatında eski tesisat tamamen iptal edildi yeni boru döşendi, klozetler bataryalar takıldı,banyo aksesuarları monte edildi

    Malzemeleri siz almadınız ve onlar da dahil sanırım bu fiyatlara.

    avizeler,klozetler,bataryalar,banyo aksesuarları hariç yukarda saydıklarımın hepsi fiyata dahil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 29 Mart 2012; 19:48:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

    avizeler,klozetler,bataryalar,banyo aksesuarları hariç yukarda saydıklarımın hepsi fiyata dahil

    Teşekkürler cevap için.
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle selam eder ve iyi forumlar dilerim henüz foruma yeni üyeyim ama yazılanları okuduktan sonra bende bilgilerimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle ailece tadilat işlerinden iyi anlarız Babam 46 senedir mobilyacıdır, Abim mimari tasarım mutfak tezgahları yapar (akrilik), ben ise iç dekorasyon, iç mimarlık işleri ile uğraşıyorum

    Şimdi abilerim tadilat işi biraz derin ve detaylı bir iştir açıkçası, yani bir evi 5 bin liraya da tadilat edebilirsiniz 500 bin liraya da her malzemenin her işin ayrı bir detayı ve olmazsa olmazı vardır, önemli olan tadilata girmeden önce belli başlı şeylerin kafamızda tasarımını yapıp sınırlarımızı belirleyip ondan sonra uzman ustalarla işimizin uygulamasını yapmaktır. En son bir arkadaşımın sadece tek bir odasını tasarladık 13 bin lira tuttu ve daha da masraf edilebilirdi o kadar detaya indik.

    Neyse konuya gelmek gerekirse,

    Tadilat yaparken en çok dikkat edilecek konu elektrik tesisatı ve su tesisatı ıslak zeminlerdir bana göre tabi bütün detaylar esasında önemlidir ama bunlar ilk sırada gelir.
    elektrik tesisatı çekilirken iyi ve güvenilir bir ustaya yaptırılmalı ve tesisat çekilmeden önce nereye ne konulacak belirlenmelidir örn: tv,modem,telefon,ses sistemi,varsa aplik, buzdolabı, kombi, kısaca elektronik eşyalar ve istenilen miktarda prizler konuyu açmak gerekirse malum çağımız teknoloji çağı özellikle oturma odasına tv konulacak yere priz,anten kablosu, ses siteminiz yoksa bile ileride olur diye tadilat sırasında onunda kablosunu duvarlardan geçirin ve mümkün olduğunca yüksek amperli ve çok sigorta kullanın ileride elektrikten sıkıntı yaşamayın aslında bu konuda daha çok anlatacağım şey var ama yazacaklarım foruma sığmaz o yüzden konuları yüzeysel olarak geçiyorum.

    su tesisatı
    bu konuda önemlidir çünkü kırım döküm olduğu zaman yapılacak işler ve ilerleyen zamanlarda olası bir sorunda sizi en çok üzecek durumdur o yüzden olabildiğince iyi malzeme ve iyi usta kullanın bu konuda malzemeden çok usta önemlidir ve işini yaptıktan sonra üzerini kapatmadan sızdırmazlık olup olmadığını iyi kontrol ettirin ve bu konuda sizde yanında bulunun.

    sıva boya işleri tamamen ustanın el maharetine, becerisine ve boyanın kalitesine kalmış bir iştir fiyat konusunda inanılmaz farklar oluşturabilir 4-4 lük bir sıva saten alçı çektirirsiniz evinize usta mastarla çalışır heryer tam hizada ve gönyede olur buda uzun iş gerektirdiği için maliyet uçuk olur bu işte ustalar genelde kafadan fiyat verirler bakarak ama m2 hesabı çalışan ustalarda vardır m2 hesabı normalden pahalı tutabilir buda ustanın insafına kalmış bir olaydır. Bu konuda dikkat etmeniz gereken durum ustanın sıva ve boya yaparken işten kaçmamasıdır, genelde ustarlarla sıkı pazarlık yaparız ve buda fiyatın her düşüşünde ustanın mutsuzluğu ile sonuçlanır buda isteksiz ve bir an önce bitirip kaçmasına neden olur ustalarla tabiki pazarlık yapacağız ama makul fiyatlarda anlaşıp ustayıda memnun edeceğiz ki işini severek ve güzel bir şekilde yapsın,

    kalebodur işi tamamen simetrik olaydır günümüz ustalarının çoğu işini güzel ve titiz yapar ama bu işinde diğer işler gibi kötüsüde vardır, isiyiside, 1. sınıfıda vardır genellikle ustalar kalebodurun ölçüsüne göre fiyat biçerler 10x10 kalebodura başka 30x30 kalebodura başka fiyat verirler, bazıları yevmiye hesabı, bazıları m2 hesabı çalışırlar ustadan ustaya fark edebilir ama en iyi kalebodur işçiliği simetrik olandır, malzeme konusuna gelince buda çok cüzzi miktardan çok uçuk rakamlara kadar farklılık gösterir.

    kapı konusuna gelecek olursak artık piyasada binbir çeşit oda kapıları mevcut amerikan kapıdan tutun mebran kapısına doğrama kapıdan tutun mobilya kapıya varana kadar binbir türlü çeşit ve model vardır.
    bunların asıl 1. sınıfı mobilya kapıdır tamamen ağaç ve üstü kaplama kaplanır istenilen ağaçtan yapılabilir ve üstüne istenilen boya veya vernik cila atılabilir ve çok ağırdır uzun yıllar kullanılabilir en az 30 sene.
    2. sınıf olarak doğrama kapı vardır genellikle çam ağacından yapılır bununda içi modeline göre doludur mobilya kapı kadar ağır olmaz ve istenilen boya, vernik veya cila ile boyanabilir.
    bu kapılardan sonra da sınıf sınıf ve kalite kalite değişebilen amerikan kapılar, mebran kapılar ve daha birçok çeşit çıkmış ve çıkacak olan kapılar mevcuttur bunlarında iyi ve kalitelileri vardır yanlız fabrikasyon olanlar genellikle kalitesizdir fiyat olarak da inanılmaz derecede değişiklik gösterir mobilya kapı son senelerde standart dairelerde pek tercih edilmez genelde zenginler ve lüks villalarda oturanlar yaptırır çünkü pahalıdır doğrama kapıyı tercih edenler hala var amerikan kapıdan kat kat kalitelidir ve iyi bakılırsa onunda ömrü en az 15 sene vardır derim doğrama kapınında fiyatı aslına bakarsanız amerikan kapıdan çok çok yüksek değildir.

    mutfak dolabı
    mutfak dolabıda metre hesabı yapılır ve 200 liradan 1000 liraya kadar metre fiyatları vardır, aksesuar ve modelden modele değişiklik gösterir, inanılmaz aksesuar çeşitleri vardır fiyatı en çok etkileyen aksesuardır,
    mutfak dolabında da mobilya, lake mutfak ve mdf lam modüler sistem vardır, mobilya olan ham mdf malzemesinin üstüne istenilen ağacın kaplaması yapıştırılarak yapılır ve üzerine boya,cila vernik atılır maliyeti biraz ağırdır ve işçiliği uzun sürer.
    mdf lam modüler sistemde ise mdf lam yani fabrikasyon kaplamalı mdf vardır bunların her rengi mevcuttur,
    Lake mutfaklar ise renk alternatifleri fazla olduğu için, görüntüsü çok şık olduğu için günümüzde çok tercih edilen malzemedir mat lake, parlak lake olarak farklı malzeme tercih edilebilir fiyat olarak laminant mutfaklara göre biraz daha yukarıdadır kullanım olarak diğer mutfak malzemelerine göre biraz daha dikkat gerektirebilir boya malzeme olduğu için herhangi bir darbe karşısında zarar görebilir ama bu gibi sorunda çok fazla karşılaşmazsınız çok nadir olur, lake mutfakta renk değişim konusunda hiçbir şekilde sıkıntı olmaz istenilen zaman istenilen renge boyanabilir

    dolapların kapağı olarak, Ham MDF üzerine astarlama yapıldıktan sonra poliüretan veya akrilik sistem boyaların uygulanması sonucu elde edilen kapaktır lake kapak olarak bilinir ve bunun haricinde düz mdf lam olabilir, mebran kapak olabilir, bunlarda da çeşit boldur fakat mutfak dolabında aksesuar oldukça önemlidir kapaklarda stop, stoplu raylı çekmeceler çekmece içi çöp kutuları çekmece sürgülü kilerler vs.

    akrilik tezgahlar
    corian, LG Hi-macs, SAMSUNG STARON, solidcor, vs. gibi isimler ve kaliteler altında olan bir üründür, genellikle mutfak tezgahları, banyo tezgahları olur, bu ürünle herşey yapılabilir, eviyeden tutunda duşakabin - küvete varana kadar, çok kaliteli ve en önemlisi anti bakteriyeldir, kesinlikle mermer veya granit ile kıyaslanamaz fiyat konsunda da aralarında fark vardır renk seçenekleride oldukça boldur. modern mutfaklarda yeni trend olarak kullanılır.

    yer döşemesi olarak
    parke, lamine, laminant vs. ürünler vardır.
    parke, laminant sistemden önce kullanılan sistemdir hala kullanılmaktadır daha ufaktır çapraz çapraz uygulanır üstüne vernik atılır ilerleyen senelerde çizilme vs. durumlar olduğu zaman tekrar kazınıp vernik atılabilir fakat maliyetli bir iştir ama asla şişme, kalkma, kabarma durumu olmaz.
    lamine de laminant dan daha kalın ve daha kaliteli bir malzemedir buda laminant gibi uygulanır bununda kendiliğinden boyalı olanı vardır ve bu üründe laminanta oranla biraz maliyeti yüksek bir üründür.
    laminant parkeyi zaten biliyorsunuzdur bu parkede de inanılmaz çeşit ve kalite bulunmakta artık sudan etkilenmeyen bile var bu ürünlerin hepsi parke satan yelerde vardır. ürünleri inceleyip detaylı bilgi alabilirsiniz.

    alçıpan ve kartonpiyer işine gelecek olursak bu işde metre hesabı olarak uygulanır değişik model ve desenleri vardır tamamen zevkinize kalmış bir durumdur isterseniz havuz yapıp içine led dönersiniz isterseniz kenarlara köşe dönüp üstüne aydınlatma koyarsınız, istersenizde niş yapıp raf olarak kullanırsınız tamamen zevkinize ve isteğinize bağlı bir durumdur ona göre fiyat artar veya azalır.

    cam balkon son zamanlarda piyasaya çıkan ve tamamen şık bir görünüme sahip ayrıca balkonunuzu hem yazın hem kışın kullanma imkanı sunan bir sistemdir bununda kalite kalite sistemleri mevcuttur isterseniz renkli camdan yaptırırsınız, isterseniz içinden jaluzi çıkandan bunlarda isteklere göre değişkendir.
    cam rengi, kalınlığı, dayanıklığına göre fiyat değişkendir.

    pvc pencere kapılar bu konu tamamen değişkendir ve dikkat edilmesi gereken aksesuarlarıdır fitillerin kalitesidir ısı cam yaptırmak her zaman karımıza olan birşeydir kışın ısı kaybını minimuma indirger.

    doğalgaz tesisatı
    bu konuda herşey çok önemlidir, en önemlisi kombidir peteklerden tutun vanalara kadar herşey önemlidir tadilat sırasında ilk sıralarda gelir boruları içeriden geçirmeniz yararınıza olur dikkat etmeniz gereken şey boruların mümkün olduğunca dolaşmamasıdır ne kadar çok dolaşırsa o kadar çok ısı kaybeder ve kombi de sıcak suyun kullanılacağı yere mümkün olduğunca yakın olmalıdır mutfak müsaitse mutfak değilse banyo orasıda değilse mecruben balkon tercih edilir...

    duvar kağıdı konusu tamamen profesyonel ustalar tarafından yapılmalıdır, birçok boyacıda yapar ama öylesine yapar detaysız ve baştan sağma yapılan duvar kağıdı ertesi gün patır patır soyulup atabilir sadece duvar kağıdı işi yapan ustalar vardır yani bununda sanatı ayrıdır fiyat olarakta malzeme fiyatı olarak 5-10 liralardan başlayıp 1000 dolar arasında değişmektedir, ustalık konusuda eğer az ise yevmiye çok ise top hesabı olarak fiyatlandırılır.

    şu anlık aklıma gelen bunlar kusura bakmayın bu kadar uzun bir yazı yazıp kafanızı şişirdim inşallah yazdıklarıma önem verip okumuşsunuzdur...

    İstanbul içinde tadilat konusunda mimarlık ve dekorasyon işlerinizi yapabilirim, isterseniz sadece mobilya kısmı mutfak dolabı oda kapıları banyo dolapları ve aklınıza gelebilecek ağaçtan olabilecek herşey kendi ekibim var devamlı çalıştığım ustalarımdır, çok iyi ve işini severek yapan ustalardır. yardıma ihtiyacı olanlar arayabilir.
    zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim sürçü lisan ettiysem affedin saygılarımla.
    Berat Erdoğan
    05399670882




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beraterdogan

    Merhaba arkadaşlar öncelikle selam eder ve iyi forumlar dilerim henüz foruma yeni üyeyim ama yazılanları okuduktan sonra bende bilgilerimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle ailece tadilat işlerinden iyi anlarız Babam 46 senedir mobilyacıdır, Abim mimari tasarım mutfak tezgahları yapar (akrilik), ben ise iç dekorasyon, iç mimarlık işleri ile uğraşıyorum

    Şimdi abilerim tadilat işi biraz derin ve detaylı bir iştir açıkçası, yani bir evi 5 bin liraya da tadilat edebilirsiniz 500 bin liraya da her malzemenin her işin ayrı bir detayı ve olmazsa olmazı vardır, önemli olan tadilata girmeden önce belli başlı şeylerin kafamızda tasarımını yapıp sınırlarımızı belirleyip ondan sonra uzman ustalarla işimizin uygulamasını yapmaktır. En son bir arkadaşımın sadece tek bir odasını tasarladık 13 bin lira tuttu ve daha da masraf edilebilirdi o kadar detaya indik.

    Neyse konuya gelmek gerekirse,

    Tadilat yaparken en çok dikkat edilecek konu elektrik tesisatı ve su tesisatı ıslak zeminlerdir bana göre tabi bütün detaylar esasında önemlidir ama bunlar ilk sırada gelir.
    elektrik tesisatı çekilirken iyi ve güvenilir bir ustaya yaptırılmalı ve tesisat çekilmeden önce nereye ne konulacak belirlenmelidir örn: tv,modem,telefon,ses sistemi,varsa aplik, buzdolabı, kombi, kısaca elektronik eşyalar ve istenilen miktarda prizler konuyu açmak gerekirse malum çağımız teknoloji çağı özellikle oturma odasına tv konulacak yere priz,anten kablosu, ses siteminiz yoksa bile ileride olur diye tadilat sırasında onunda kablosunu duvarlardan geçirin ve mümkün olduğunca yüksek amperli ve çok sigorta kullanın ileride elektrikten sıkıntı yaşamayın aslında bu konuda daha çok anlatacağım şey var ama yazacaklarım foruma sığmaz o yüzden konuları yüzeysel olarak geçiyorum.

    su tesisatı
    bu konuda önemlidir çünkü kırım döküm olduğu zaman yapılacak işler ve ilerleyen zamanlarda olası bir sorunda sizi en çok üzecek durumdur o yüzden olabildiğince iyi malzeme ve iyi usta kullanın bu konuda malzemeden çok usta önemlidir ve işini yaptıktan sonra üzerini kapatmadan sızdırmazlık olup olmadığını iyi kontrol ettirin ve bu konuda sizde yanında bulunun.

    sıva boya işleri tamamen ustanın el maharetine, becerisine ve boyanın kalitesine kalmış bir iştir fiyat konusunda inanılmaz farklar oluşturabilir 4-4 lük bir sıva saten alçı çektirirsiniz evinize usta mastarla çalışır heryer tam hizada ve gönyede olur buda uzun iş gerektirdiği için maliyet uçuk olur bu işte ustalar genelde kafadan fiyat verirler bakarak ama m2 hesabı çalışan ustalarda vardır m2 hesabı normalden pahalı tutabilir buda ustanın insafına kalmış bir olaydır. Bu konuda dikkat etmeniz gereken durum ustanın sıva ve boya yaparken işten kaçmamasıdır, genelde ustarlarla sıkı pazarlık yaparız ve buda fiyatın her düşüşünde ustanın mutsuzluğu ile sonuçlanır buda isteksiz ve bir an önce bitirip kaçmasına neden olur ustalarla tabiki pazarlık yapacağız ama makul fiyatlarda anlaşıp ustayıda memnun edeceğiz ki işini severek ve güzel bir şekilde yapsın,

    kalebodur işi tamamen simetrik olaydır günümüz ustalarının çoğu işini güzel ve titiz yapar ama bu işinde diğer işler gibi kötüsüde vardır, isiyiside, 1. sınıfıda vardır genellikle ustalar kalebodurun ölçüsüne göre fiyat biçerler 10x10 kalebodura başka 30x30 kalebodura başka fiyat verirler, bazıları yevmiye hesabı, bazıları m2 hesabı çalışırlar ustadan ustaya fark edebilir ama en iyi kalebodur işçiliği simetrik olandır, malzeme konusuna gelince buda çok cüzzi miktardan çok uçuk rakamlara kadar farklılık gösterir.

    kapı konusuna gelecek olursak artık piyasada binbir çeşit oda kapıları mevcut amerikan kapıdan tutun mebran kapısına doğrama kapıdan tutun mobilya kapıya varana kadar binbir türlü çeşit ve model vardır.
    bunların asıl 1. sınıfı mobilya kapıdır tamamen ağaç ve üstü kaplama kaplanır istenilen ağaçtan yapılabilir ve üstüne istenilen boya veya vernik cila atılabilir ve çok ağırdır uzun yıllar kullanılabilir en az 30 sene.
    2. sınıf olarak doğrama kapı vardır genellikle çam ağacından yapılır bununda içi modeline göre doludur mobilya kapı kadar ağır olmaz ve istenilen boya, vernik veya cila ile boyanabilir.
    bu kapılardan sonra da sınıf sınıf ve kalite kalite değişebilen amerikan kapılar, mebran kapılar ve daha birçok çeşit çıkmış ve çıkacak olan kapılar mevcuttur bunlarında iyi ve kalitelileri vardır yanlız fabrikasyon olanlar genellikle kalitesizdir fiyat olarak da inanılmaz derecede değişiklik gösterir mobilya kapı son senelerde standart dairelerde pek tercih edilmez genelde zenginler ve lüks villalarda oturanlar yaptırır çünkü pahalıdır doğrama kapıyı tercih edenler hala var amerikan kapıdan kat kat kalitelidir ve iyi bakılırsa onunda ömrü en az 15 sene vardır derim doğrama kapınında fiyatı aslına bakarsanız amerikan kapıdan çok çok yüksek değildir.

    mutfak dolabı
    mutfak dolabıda metre hesabı yapılır ve 200 liradan 1000 liraya kadar metre fiyatları vardır, aksesuar ve modelden modele değişiklik gösterir, inanılmaz aksesuar çeşitleri vardır fiyatı en çok etkileyen aksesuardır,
    mutfak dolabında da mobilya, lake mutfak ve mdf lam modüler sistem vardır, mobilya olan ham mdf malzemesinin üstüne istenilen ağacın kaplaması yapıştırılarak yapılır ve üzerine boya,cila vernik atılır maliyeti biraz ağırdır ve işçiliği uzun sürer.
    mdf lam modüler sistemde ise mdf lam yani fabrikasyon kaplamalı mdf vardır bunların her rengi mevcuttur,
    Lake mutfaklar ise renk alternatifleri fazla olduğu için, görüntüsü çok şık olduğu için günümüzde çok tercih edilen malzemedir mat lake, parlak lake olarak farklı malzeme tercih edilebilir fiyat olarak laminant mutfaklara göre biraz daha yukarıdadır kullanım olarak diğer mutfak malzemelerine göre biraz daha dikkat gerektirebilir boya malzeme olduğu için herhangi bir darbe karşısında zarar görebilir ama bu gibi sorunda çok fazla karşılaşmazsınız çok nadir olur, lake mutfakta renk değişim konusunda hiçbir şekilde sıkıntı olmaz istenilen zaman istenilen renge boyanabilir

    dolapların kapağı olarak, Ham MDF üzerine astarlama yapıldıktan sonra poliüretan veya akrilik sistem boyaların uygulanması sonucu elde edilen kapaktır lake kapak olarak bilinir ve bunun haricinde düz mdf lam olabilir, mebran kapak olabilir, bunlarda da çeşit boldur fakat mutfak dolabında aksesuar oldukça önemlidir kapaklarda stop, stoplu raylı çekmeceler çekmece içi çöp kutuları çekmece sürgülü kilerler vs.

    akrilik tezgahlar
    corian, LG Hi-macs, SAMSUNG STARON, solidcor, vs. gibi isimler ve kaliteler altında olan bir üründür, genellikle mutfak tezgahları, banyo tezgahları olur, bu ürünle herşey yapılabilir, eviyeden tutunda duşakabin - küvete varana kadar, çok kaliteli ve en önemlisi anti bakteriyeldir, kesinlikle mermer veya granit ile kıyaslanamaz fiyat konsunda da aralarında fark vardır renk seçenekleride oldukça boldur. modern mutfaklarda yeni trend olarak kullanılır.

    yer döşemesi olarak
    parke, lamine, laminant vs. ürünler vardır.
    parke, laminant sistemden önce kullanılan sistemdir hala kullanılmaktadır daha ufaktır çapraz çapraz uygulanır üstüne vernik atılır ilerleyen senelerde çizilme vs. durumlar olduğu zaman tekrar kazınıp vernik atılabilir fakat maliyetli bir iştir ama asla şişme, kalkma, kabarma durumu olmaz.
    lamine de laminant dan daha kalın ve daha kaliteli bir malzemedir buda laminant gibi uygulanır bununda kendiliğinden boyalı olanı vardır ve bu üründe laminanta oranla biraz maliyeti yüksek bir üründür.
    laminant parkeyi zaten biliyorsunuzdur bu parkede de inanılmaz çeşit ve kalite bulunmakta artık sudan etkilenmeyen bile var bu ürünlerin hepsi parke satan yelerde vardır. ürünleri inceleyip detaylı bilgi alabilirsiniz.

    alçıpan ve kartonpiyer işine gelecek olursak bu işde metre hesabı olarak uygulanır değişik model ve desenleri vardır tamamen zevkinize kalmış bir durumdur isterseniz havuz yapıp içine led dönersiniz isterseniz kenarlara köşe dönüp üstüne aydınlatma koyarsınız, istersenizde niş yapıp raf olarak kullanırsınız tamamen zevkinize ve isteğinize bağlı bir durumdur ona göre fiyat artar veya azalır.

    cam balkon son zamanlarda piyasaya çıkan ve tamamen şık bir görünüme sahip ayrıca balkonunuzu hem yazın hem kışın kullanma imkanı sunan bir sistemdir bununda kalite kalite sistemleri mevcuttur isterseniz renkli camdan yaptırırsınız, isterseniz içinden jaluzi çıkandan bunlarda isteklere göre değişkendir.
    cam rengi, kalınlığı, dayanıklığına göre fiyat değişkendir.

    pvc pencere kapılar bu konu tamamen değişkendir ve dikkat edilmesi gereken aksesuarlarıdır fitillerin kalitesidir ısı cam yaptırmak her zaman karımıza olan birşeydir kışın ısı kaybını minimuma indirger.

    doğalgaz tesisatı
    bu konuda herşey çok önemlidir, en önemlisi kombidir peteklerden tutun vanalara kadar herşey önemlidir tadilat sırasında ilk sıralarda gelir boruları içeriden geçirmeniz yararınıza olur dikkat etmeniz gereken şey boruların mümkün olduğunca dolaşmamasıdır ne kadar çok dolaşırsa o kadar çok ısı kaybeder ve kombi de sıcak suyun kullanılacağı yere mümkün olduğunca yakın olmalıdır mutfak müsaitse mutfak değilse banyo orasıda değilse mecruben balkon tercih edilir...

    duvar kağıdı konusu tamamen profesyonel ustalar tarafından yapılmalıdır, birçok boyacıda yapar ama öylesine yapar detaysız ve baştan sağma yapılan duvar kağıdı ertesi gün patır patır soyulup atabilir sadece duvar kağıdı işi yapan ustalar vardır yani bununda sanatı ayrıdır fiyat olarakta malzeme fiyatı olarak 5-10 liralardan başlayıp 1000 dolar arasında değişmektedir, ustalık konusuda eğer az ise yevmiye çok ise top hesabı olarak fiyatlandırılır.

    şu anlık aklıma gelen bunlar kusura bakmayın bu kadar uzun bir yazı yazıp kafanızı şişirdim inşallah yazdıklarıma önem verip okumuşsunuzdur...

    İstanbul içinde tadilat konusunda mimarlık ve dekorasyon işlerinizi yapabilirim, isterseniz sadece mobilya kısmı mutfak dolabı oda kapıları banyo dolapları ve aklınıza gelebilecek ağaçtan olabilecek herşey kendi ekibim var devamlı çalıştığım ustalarımdır, çok iyi ve işini severek yapan ustalardır. yardıma ihtiyacı olanlar arayabilir.
    zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim sürçü lisan ettiysem affedin saygılarımla.
    Berat Erdoğan
    05399670882

    hocam verdiğiniz kıymetli bilgilerden dolayı teşekkür ederim, ben yeni alacağım eve alçıpan vs gibi ledli falan dekoratif tavan uygulaması yaptırmak istiyorum, bunun hesaplaması nasıl yapılıyor




  • Ben anlamam bu işlerden su geçirmez laminant parke yaptırmanıda öneririm çok kullanışlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mantikus -- 7 Temmuz 2012; 0:57:00 >
  • tek tek yaparsanız çok pahalıya geliyor ayrıca zaman kaybı.
    onun yerine bazı firmalar var. sizin yerinize kendi şirketleri istediğiniz kalite ve fiyatta malzemeyi bulup kendi ustalarına tadilatı yaptırıyorlar.
    size tavsiyem referansı olan yerlerle anlaşmanız.
  • Yeni ev almak üzereyim ve evde oturmaya başlamadan önce yaptırmak istediğim bazı değişiklikler var. Konu hakkında fikir verebilirseniz sevinirim.

    Yanyana duran iki ahşap pencere arasındaki duvarı yıkarak birleştirip yerine 2.35m eninde ahşap görünümlü pvc (2 yere uygulanacak)
    Yanyana duran kapı ve pencere arasındaki duvarı yıkıp yerine 2.35m eninde sürgülü ahşap görünümlü pvc (yıkılacak pencerenin altında kalorifer peteği bulunuyor bu peteğin yerinin değişmesi gerekecek, kalorifer boruları duvar içinden geçiyor.)
    Odaların birinde balkon içeriye alınacak. İçeri alma işlemi sırasında mevcut balkon kapısı ve pencerenin olduğu duvar yıkılacak. Balkondaki demirler ve cam balkon uygulaması sökülerek yerine belli bir seviye duvar örüldükten sonra 2.35m eninde ahşap görünümlü pvc pencere yapılacak. İçeri alınan balkon zeminine odanın mevcut parke renginde parke döşenecek. Duvarda pencerenin altında bulunan kalorifer peteği duvar içinden boru eklenerek dışarıya taşınan pencerenin altına konulacak.
    Tüm bu pencere ve sürgülü kapıların dışına ferforje demir uygulanacak.
    21 metrekare zemindeki karo sökülerek yerine yarısı karo yarısı parke döşenecek.
    Yaklaşık 10 metre uzunluğunda kaliteli U şeklinde mutfak dolabı yaptırılacak.
    Ebeveyn banyosundaki lavabo kaldırılıp yerine 60cm eninde ufa bir dolaplı hilton lavabo ve üzerine dolaplı ayna taktırılacak.
    Antrede kalorifer peteği bulunmuyor. Oraya petek eklenecek.

    Sizce bu değişikliklerin yaklaşık maliyeti ne olur bana? Bir de 1-2 hafta içinde bitirilebilir mi?
    Bunları farklı farklı yerlere mi yaptırmak daha mantıklı olur yoksa bir dekorasyon firmasıyla anlaşmak mı?
    Ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir yer veya birileri var mıdır?




  • Bunları görmeden yorum yapmak ciddi zor olur, %99 unun kafasında pek birşey canlanmaz.

    Şunları söyleyeyim size, düşüncelerinizin bazıları güzel bazıları gereksiz.
    Söyledikelrinizin maliyeti 15.000TL ile 100.000TL arasında değişebilir malzemesine göre.
    1-2 Hafta içerisinde para akışına göre bitedebilir,bitmeyedebilir. Mutfak dolabının yapılıp gelmesi o kadar sürer zaten.

    Anlaşmamın olduğu bir yer olsaydı yardımcı olabilirdim ama en maliyeti düşüğünü arıyorsanız, ayrı ayrı dolaşığ iş peşinde koşmanız gerekli , 3-5 fazla olsun derseniz bir firmaya verirseniz daha güzel birşeyler çıkar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Bunları görmeden yorum yapmak ciddi zor olur, %99 unun kafasında pek birşey canlanmaz.

    Şunları söyleyeyim size, düşüncelerinizin bazıları güzel bazıları gereksiz.
    Söyledikelrinizin maliyeti 15.000TL ile 100.000TL arasında değişebilir malzemesine göre.
    1-2 Hafta içerisinde para akışına göre bitedebilir,bitmeyedebilir. Mutfak dolabının yapılıp gelmesi o kadar sürer zaten.

    Anlaşmamın olduğu bir yer olsaydı yardımcı olabilirdim ama en maliyeti düşüğünü arıyorsanız, ayrı ayrı dolaşığ iş peşinde koşmanız gerekli , 3-5 fazla olsun derseniz bir firmaya verirseniz daha güzel birşeyler çıkar.

    Bilgi için teşekkürler. Bütün işlerin nasıl yapılacağı belli aslında ama benim en çok kafama takılan kalorifer peteğiyle alakalı olanlar. Bu peteklerin yerlerini değiştirmek çok zahmetli olur mu? Özellikle petek olmayan yere petek koymak için duvar içinden geçen borulardan yakın bir yerden geçeni var mı nasıl tespit edilip oraya petek bağlanır?
    Bir de bu verdiğiniz maliyet aralığında en çok masrafın nereden kaynaklanacağını düşünüyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadRR -- 10 Temmuz 2012; 11:39:41 >




  • Mutfak değiştirilecekse eğer o masraf tutar, daha sonra duvar yıkıp yapılması, daha sonra da malzeme kalitesine göre döşeme ve kaplamalar.
    Atacağınız peteğe en yakın petekten tesisat çekeceksiniz zaten , onların yerleri önceden ayarlanmalı boruların çirkin görüntüsünü yok etmek amaçlı. Yada yere sıfır yapılıp üzeride kapanabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Mutfak değiştirilecekse eğer o masraf tutar, daha sonra duvar yıkıp yapılması, daha sonra da malzeme kalitesine göre döşeme ve kaplamalar.
    Atacağınız peteğe en yakın petekten tesisat çekeceksiniz zaten , onların yerleri önceden ayarlanmalı boruların çirkin görüntüsünü yok etmek amaçlı. Yada yere sıfır yapılıp üzeride kapanabilir.

    Mutfak en son sırada şu anda bütçem ona yetecek mi emin değilim zaten. Şu iki maddeyi çıkarsam:

    "21 metrekare zemindeki karo sökülerek yerine yarısı karo yarısı parke döşenecek.
    Yaklaşık 10 metre uzunluğunda kaliteli U şeklinde mutfak dolabı yaptırılacak.
    "

    sizce kalanlar için ne kadarlık bir bütçe gerekir?
  • 6,7 bin civarı tahmin ediyorum ortalama olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

    quote:

    Orijinalden alıntı: beraterdogan

    Merhaba arkadaşlar öncelikle selam eder ve iyi forumlar dilerim henüz foruma yeni üyeyim ama yazılanları okuduktan sonra bende bilgilerimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle ailece tadilat işlerinden iyi anlarız Babam 46 senedir mobilyacıdır, Abim mimari tasarım mutfak tezgahları yapar (akrilik), ben ise iç dekorasyon, iç mimarlık işleri ile uğraşıyorum

    Şimdi abilerim tadilat işi biraz derin ve detaylı bir iştir açıkçası, yani bir evi 5 bin liraya da tadilat edebilirsiniz 500 bin liraya da her malzemenin her işin ayrı bir detayı ve olmazsa olmazı vardır, önemli olan tadilata girmeden önce belli başlı şeylerin kafamızda tasarımını yapıp sınırlarımızı belirleyip ondan sonra uzman ustalarla işimizin uygulamasını yapmaktır. En son bir arkadaşımın sadece tek bir odasını tasarladık 13 bin lira tuttu ve daha da masraf edilebilirdi o kadar detaya indik.

    Neyse konuya gelmek gerekirse,

    Tadilat yaparken en çok dikkat edilecek konu elektrik tesisatı ve su tesisatı ıslak zeminlerdir bana göre tabi bütün detaylar esasında önemlidir ama bunlar ilk sırada gelir.
    elektrik tesisatı çekilirken iyi ve güvenilir bir ustaya yaptırılmalı ve tesisat çekilmeden önce nereye ne konulacak belirlenmelidir örn: tv,modem,telefon,ses sistemi,varsa aplik, buzdolabı, kombi, kısaca elektronik eşyalar ve istenilen miktarda prizler konuyu açmak gerekirse malum çağımız teknoloji çağı özellikle oturma odasına tv konulacak yere priz,anten kablosu, ses siteminiz yoksa bile ileride olur diye tadilat sırasında onunda kablosunu duvarlardan geçirin ve mümkün olduğunca yüksek amperli ve çok sigorta kullanın ileride elektrikten sıkıntı yaşamayın aslında bu konuda daha çok anlatacağım şey var ama yazacaklarım foruma sığmaz o yüzden konuları yüzeysel olarak geçiyorum.

    su tesisatı
    bu konuda önemlidir çünkü kırım döküm olduğu zaman yapılacak işler ve ilerleyen zamanlarda olası bir sorunda sizi en çok üzecek durumdur o yüzden olabildiğince iyi malzeme ve iyi usta kullanın bu konuda malzemeden çok usta önemlidir ve işini yaptıktan sonra üzerini kapatmadan sızdırmazlık olup olmadığını iyi kontrol ettirin ve bu konuda sizde yanında bulunun.

    sıva boya işleri tamamen ustanın el maharetine, becerisine ve boyanın kalitesine kalmış bir iştir fiyat konusunda inanılmaz farklar oluşturabilir 4-4 lük bir sıva saten alçı çektirirsiniz evinize usta mastarla çalışır heryer tam hizada ve gönyede olur buda uzun iş gerektirdiği için maliyet uçuk olur bu işte ustalar genelde kafadan fiyat verirler bakarak ama m2 hesabı çalışan ustalarda vardır m2 hesabı normalden pahalı tutabilir buda ustanın insafına kalmış bir olaydır. Bu konuda dikkat etmeniz gereken durum ustanın sıva ve boya yaparken işten kaçmamasıdır, genelde ustarlarla sıkı pazarlık yaparız ve buda fiyatın her düşüşünde ustanın mutsuzluğu ile sonuçlanır buda isteksiz ve bir an önce bitirip kaçmasına neden olur ustalarla tabiki pazarlık yapacağız ama makul fiyatlarda anlaşıp ustayıda memnun edeceğiz ki işini severek ve güzel bir şekilde yapsın,

    kalebodur işi tamamen simetrik olaydır günümüz ustalarının çoğu işini güzel ve titiz yapar ama bu işinde diğer işler gibi kötüsüde vardır, isiyiside, 1. sınıfıda vardır genellikle ustalar kalebodurun ölçüsüne göre fiyat biçerler 10x10 kalebodura başka 30x30 kalebodura başka fiyat verirler, bazıları yevmiye hesabı, bazıları m2 hesabı çalışırlar ustadan ustaya fark edebilir ama en iyi kalebodur işçiliği simetrik olandır, malzeme konusuna gelince buda çok cüzzi miktardan çok uçuk rakamlara kadar farklılık gösterir.

    kapı konusuna gelecek olursak artık piyasada binbir çeşit oda kapıları mevcut amerikan kapıdan tutun mebran kapısına doğrama kapıdan tutun mobilya kapıya varana kadar binbir türlü çeşit ve model vardır.
    bunların asıl 1. sınıfı mobilya kapıdır tamamen ağaç ve üstü kaplama kaplanır istenilen ağaçtan yapılabilir ve üstüne istenilen boya veya vernik cila atılabilir ve çok ağırdır uzun yıllar kullanılabilir en az 30 sene.
    2. sınıf olarak doğrama kapı vardır genellikle çam ağacından yapılır bununda içi modeline göre doludur mobilya kapı kadar ağır olmaz ve istenilen boya, vernik veya cila ile boyanabilir.
    bu kapılardan sonra da sınıf sınıf ve kalite kalite değişebilen amerikan kapılar, mebran kapılar ve daha birçok çeşit çıkmış ve çıkacak olan kapılar mevcuttur bunlarında iyi ve kalitelileri vardır yanlız fabrikasyon olanlar genellikle kalitesizdir fiyat olarak da inanılmaz derecede değişiklik gösterir mobilya kapı son senelerde standart dairelerde pek tercih edilmez genelde zenginler ve lüks villalarda oturanlar yaptırır çünkü pahalıdır doğrama kapıyı tercih edenler hala var amerikan kapıdan kat kat kalitelidir ve iyi bakılırsa onunda ömrü en az 15 sene vardır derim doğrama kapınında fiyatı aslına bakarsanız amerikan kapıdan çok çok yüksek değildir.

    mutfak dolabı
    mutfak dolabıda metre hesabı yapılır ve 200 liradan 1000 liraya kadar metre fiyatları vardır, aksesuar ve modelden modele değişiklik gösterir, inanılmaz aksesuar çeşitleri vardır fiyatı en çok etkileyen aksesuardır,
    mutfak dolabında da mobilya, lake mutfak ve mdf lam modüler sistem vardır, mobilya olan ham mdf malzemesinin üstüne istenilen ağacın kaplaması yapıştırılarak yapılır ve üzerine boya,cila vernik atılır maliyeti biraz ağırdır ve işçiliği uzun sürer.
    mdf lam modüler sistemde ise mdf lam yani fabrikasyon kaplamalı mdf vardır bunların her rengi mevcuttur,
    Lake mutfaklar ise renk alternatifleri fazla olduğu için, görüntüsü çok şık olduğu için günümüzde çok tercih edilen malzemedir mat lake, parlak lake olarak farklı malzeme tercih edilebilir fiyat olarak laminant mutfaklara göre biraz daha yukarıdadır kullanım olarak diğer mutfak malzemelerine göre biraz daha dikkat gerektirebilir boya malzeme olduğu için herhangi bir darbe karşısında zarar görebilir ama bu gibi sorunda çok fazla karşılaşmazsınız çok nadir olur, lake mutfakta renk değişim konusunda hiçbir şekilde sıkıntı olmaz istenilen zaman istenilen renge boyanabilir

    dolapların kapağı olarak, Ham MDF üzerine astarlama yapıldıktan sonra poliüretan veya akrilik sistem boyaların uygulanması sonucu elde edilen kapaktır lake kapak olarak bilinir ve bunun haricinde düz mdf lam olabilir, mebran kapak olabilir, bunlarda da çeşit boldur fakat mutfak dolabında aksesuar oldukça önemlidir kapaklarda stop, stoplu raylı çekmeceler çekmece içi çöp kutuları çekmece sürgülü kilerler vs.

    akrilik tezgahlar
    corian, LG Hi-macs, SAMSUNG STARON, solidcor, vs. gibi isimler ve kaliteler altında olan bir üründür, genellikle mutfak tezgahları, banyo tezgahları olur, bu ürünle herşey yapılabilir, eviyeden tutunda duşakabin - küvete varana kadar, çok kaliteli ve en önemlisi anti bakteriyeldir, kesinlikle mermer veya granit ile kıyaslanamaz fiyat konsunda da aralarında fark vardır renk seçenekleride oldukça boldur. modern mutfaklarda yeni trend olarak kullanılır.

    yer döşemesi olarak
    parke, lamine, laminant vs. ürünler vardır.
    parke, laminant sistemden önce kullanılan sistemdir hala kullanılmaktadır daha ufaktır çapraz çapraz uygulanır üstüne vernik atılır ilerleyen senelerde çizilme vs. durumlar olduğu zaman tekrar kazınıp vernik atılabilir fakat maliyetli bir iştir ama asla şişme, kalkma, kabarma durumu olmaz.
    lamine de laminant dan daha kalın ve daha kaliteli bir malzemedir buda laminant gibi uygulanır bununda kendiliğinden boyalı olanı vardır ve bu üründe laminanta oranla biraz maliyeti yüksek bir üründür.
    laminant parkeyi zaten biliyorsunuzdur bu parkede de inanılmaz çeşit ve kalite bulunmakta artık sudan etkilenmeyen bile var bu ürünlerin hepsi parke satan yelerde vardır. ürünleri inceleyip detaylı bilgi alabilirsiniz.

    alçıpan ve kartonpiyer işine gelecek olursak bu işde metre hesabı olarak uygulanır değişik model ve desenleri vardır tamamen zevkinize kalmış bir durumdur isterseniz havuz yapıp içine led dönersiniz isterseniz kenarlara köşe dönüp üstüne aydınlatma koyarsınız, istersenizde niş yapıp raf olarak kullanırsınız tamamen zevkinize ve isteğinize bağlı bir durumdur ona göre fiyat artar veya azalır.

    cam balkon son zamanlarda piyasaya çıkan ve tamamen şık bir görünüme sahip ayrıca balkonunuzu hem yazın hem kışın kullanma imkanı sunan bir sistemdir bununda kalite kalite sistemleri mevcuttur isterseniz renkli camdan yaptırırsınız, isterseniz içinden jaluzi çıkandan bunlarda isteklere göre değişkendir.
    cam rengi, kalınlığı, dayanıklığına göre fiyat değişkendir.

    pvc pencere kapılar bu konu tamamen değişkendir ve dikkat edilmesi gereken aksesuarlarıdır fitillerin kalitesidir ısı cam yaptırmak her zaman karımıza olan birşeydir kışın ısı kaybını minimuma indirger.

    doğalgaz tesisatı
    bu konuda herşey çok önemlidir, en önemlisi kombidir peteklerden tutun vanalara kadar herşey önemlidir tadilat sırasında ilk sıralarda gelir boruları içeriden geçirmeniz yararınıza olur dikkat etmeniz gereken şey boruların mümkün olduğunca dolaşmamasıdır ne kadar çok dolaşırsa o kadar çok ısı kaybeder ve kombi de sıcak suyun kullanılacağı yere mümkün olduğunca yakın olmalıdır mutfak müsaitse mutfak değilse banyo orasıda değilse mecruben balkon tercih edilir...

    duvar kağıdı konusu tamamen profesyonel ustalar tarafından yapılmalıdır, birçok boyacıda yapar ama öylesine yapar detaysız ve baştan sağma yapılan duvar kağıdı ertesi gün patır patır soyulup atabilir sadece duvar kağıdı işi yapan ustalar vardır yani bununda sanatı ayrıdır fiyat olarakta malzeme fiyatı olarak 5-10 liralardan başlayıp 1000 dolar arasında değişmektedir, ustalık konusuda eğer az ise yevmiye çok ise top hesabı olarak fiyatlandırılır.

    şu anlık aklıma gelen bunlar kusura bakmayın bu kadar uzun bir yazı yazıp kafanızı şişirdim inşallah yazdıklarıma önem verip okumuşsunuzdur...

    İstanbul içinde tadilat konusunda mimarlık ve dekorasyon işlerinizi yapabilirim, isterseniz sadece mobilya kısmı mutfak dolabı oda kapıları banyo dolapları ve aklınıza gelebilecek ağaçtan olabilecek herşey kendi ekibim var devamlı çalıştığım ustalarımdır, çok iyi ve işini severek yapan ustalardır. yardıma ihtiyacı olanlar arayabilir.
    zaman ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim sürçü lisan ettiysem affedin saygılarımla.
    Berat Erdoğan
    05399670882

    hocam verdiğiniz kıymetli bilgilerden dolayı teşekkür ederim, ben yeni alacağım eve alçıpan vs gibi ledli falan dekoratif tavan uygulaması yaptırmak istiyorum, bunun hesaplaması nasıl yapılıyor

    asıl ben teşekkür ederim ne demek, dekoratif tavan uygulamaları genelde metre hesabı yapılır ancak uygulamanın teferruatına göre fiyat değişiklik gösterir, bu uygulamayı yaparken elektrikcide bulundurursanız yada bir gün önceden elektrikci alt yapıyı yaparsa yapılacak ledli ışıklandırma sisteminiz çok daha temiz ve sağlıklı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beraterdogan -- 10 Temmuz 2012; 21:10:01 >




  • Arkadaşlar evin saonuna duvar kağıtı yaptırmak istiyorum.
    Duvar kağıtı alırken nerelere dikkat etmek gerek acaba.
    Çünkü 10TL den 1000TL ye kadar fiyatlar mevcut.
    Hangisini alacağımı şaşırdım.
  • Merhaba,

    Ferforje konusunda buradan örnekleri inceleyebilirsiniz.
    http://www.ferforjemetal.info/ferforje-korkuluk.html
  • arkadaşlar 3+1 120 metre2 bir evimiz var..bu bina 12 senelik bir bina..apartman dairesi ve birinci kat..benim yaptırmak istediklerim

    1 iç kapılar amerikan kapı olacak 7 adet
    2 banyo baştan sona yenilenecek
    3 mutfak baştan sona yenilenecek
    4 salon tavanına spot yapmak istiyorum
    5 elektirik ve su tasisatı elden geçecek
    6 ıslak zeminler yapılacak
    7 fortmanto,ayakkabılık yapılacak
    8 yerler laminant yapılacak
    9 komple boya badana saten alçı vs...

    anlayacagınız komple tadilat yapılacak.. ben bu tadilat işini bir firma ile anlaşarak mı yaptırayım yoksa hepsini tek tek ustalarını bularak mı yaptırayım..? hangisi daha mantıklı olur..? birde dedigim gibi bina 12 senelik su tesisatını yenilemem gerekir mi..?
    birde zeminler şuan parke ama çok iyi durumda degil..sizce ben bu parkelere sistre cila felan yaptırıp kullanayım mı yoksa hiç ugraşma lamınant mı yap diyorsunuz..?

    sizin tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum..fiyat ortalama ne çıkar..? birde bu tadilat işi için öneride bulunacak arkadaşlar varsa çok sevinirim..




  • Yaş ortalaması 9-12 olan bir bölümde nasıl böyle yorumlar çıkıyor tebrik ederim :))
  • arkadaşlar 3+1 120 metre2 bir evimiz var..bu bina 12 senelik bir bina..apartman dairesi ve birinci kat..benim yaptırmak istediklerim

    1 iç kapılar amerikan kapı olacak 7 adet
    2 banyo baştan sona yenilenecek
    3 mutfak baştan sona yenilenecek
    4 salon tavanına spot yapmak istiyorum
    5 elektirik ve su tasisatı elden geçecek
    6 ıslak zeminler yapılacak
    7 fortmanto,ayakkabılık yapılacak
    8 yerler laminant yapılacak
    9 komple boya badana saten alçı vs...

    anlayacagınız komple tadilat yapılacak.. ben bu tadilat işini bir firma ile anlaşarak mı yaptırayım yoksa hepsini tek tek ustalarını bularak mı yaptırayım..? hangisi daha mantıklı olur..? birde dedigim gibi bina 12 senelik su tesisatını yenilemem gerekir mi..?
    birde zeminler şuan parke ama çok iyi durumda degil..sizce ben bu parkelere sistre cila felan yaptırıp kullanayım mı yoksa hiç ugraşma lamınant mı yap diyorsunuz..?

    sizin tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum..fiyat ortalama ne çıkar..? birde bu tadilat işi için öneride bulunacak arkadaşlar varsa çok sevinirim..




  • yokmu bu konu hakkında bilgi sahibi bir arkadaş
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.