Şimdi Ara

Konuşkan Olmak İçin Ne Yapmalı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
5
Favori
75.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuşkanlık=girişkenlik
    Girişgenlik=sosyallik

    Demekkikonuşkan olsan DH konu dışında takılmazdın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Todd

    15 dakikadır konu açmaya çalışıyorum hata veriyor sinir kirizi geçireceğim.Neyse...

    Bazıları sürekli konuşacak bir konu buluyor,hemen sohbeti ortamı kuruyor.Hemen dost arkadaş ediniyor direk ortama giriyor.
    Ben yanımda tek bi' arkadaş varken konu açmak için canım çıkıyor.Ama bazıları direk samimiyeti kuruyor.

    Konuşkan olmak için ne yapmalı?

    en iyisi çok kitap oku zaten sonra o kadar doluyosunki mecbur anlatıyosun doğanın kanunu
  • Açıkçası bir asosyalim ama insan içinde son 4-5 yıldır kendi kendimi açtım.Belki gündemi takip ettiğim içinde olabilir istersem çenem hiç susmuyor,hatta bazen çekiniyorum çok konuşunca insanları sıkıyorum.Kısacası müzik,film,bilgisayar bilirsen sıradan liseli bir arkadaşınla veya kızla rahat konuşabilirsin.
  • .
  • Arkadas ortamında gevezeyim fakat bi tanımadığım bi kızla konusmaya gelince
  • Hortlamış konu Size söyleyeceğim içinizden kendi kendinizle konuşmayı bırakın ve konuşurken ne konuşsam diye düşünmeyin beyniniz bulacaktır elbet
  • Konuşkan falan olma yav,söylediğin sözün bir değeri kalmaz sonra...
  • patavatsız ol
  • Satranç oynayın hocam ama 1 hafta boyunca düşünerek sizi zorluyan seviyelerde oynayın diksiyonu ve mantıklı cümle kurmayı felaket geliştiriyor.
  • Zamanla konuşursunuz pek takmayın bende eskiden konuşmazdım hep dinleyici olurdum. Su an ilgi alanıma giren bir konu veya canım konuşmak istiyorsa konuşurum saçma olsa dahi onun için takmayın sadece sosyal olun gezin dolaşın. Ha birde kendinizi 1 veya 2 arkadasa kitlemeyin onsuz yapamam felan onlar olsun yeter gibisinden. İleride yalnız kalınca demek istediğimi anlarsınız neyse çok konuştum galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenquel -- 16 Mart 2012; 22:57:22 >
  • Dostum fazla konuşkan olmak hiç iyi değil kendimden biliyorum fazla konuşkanımdır bence susmak en iyisi kız arkadaşlar yanıma geliyordu hep sohbet konusu açıyorum diye artık gelmiyorum tak kulaklığını yada aç kitabını oku.
  • Dedem gibi olma da. Parkta kardeşim oynuyordu bir gün ben de dedemin yanında oturuyordum. Bir adam geldi kızıyla kızı bisiklet falan sürüyordu adam bizim yanımıza oturdu. Dedem adamın babasını tanıyor çıktı başladılar muhabbete. Ben tabi orada dumurlardan dumurlara akıyorum.
  • Kendi kendine konuş.
  • konuşkan olmakla, boş konuşmak arasında ince çizgi yok uçurum var uçurum. Gör onu.
    Eğer aktif ve insan ilişkilerinde iyisen konuşkansındır, aksiyse:
    kendini geliştirip yol yordam adap edep, biraz da genel kültür kırıntısı edinmek lazım.
    Bunların hiçbiri yoksa zaten konuşkan falan olma kimse takmaz
  • Konuşkan biri değilimdir, bundanda rahatsız değilim. İnsanların boş muhabbetlerine pek katılmam, çok nadir görüş bildiririm.. Çoğu tanıdığım arkadaşım kafa dengim değil, onlarla da pek konuşmuyorum zaten.
  • Bende de aynı sorun var maalesef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spitzer

    Bu biraz yapı meselesi. Fakat kendisi ile çok konuşan insanlar başka insanlarla pek konuşamaz.

    Beni tanımladın resmen yalnız o kısım biraz değil bayağı bi yalnızlıktan kaynaklanıyor gerçi söyleceklerini birinin karşısına geçip söylemek lazım sonucu o zaman görürüz dediğim gibi bahsettiğin kişilik benim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Todd

    quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer

    Birisi gelecek "kitap oku" diyecek. Ne kadar işe yarar bilmem.

    Tüm konudışından daha fazla kitap okuduğumdan fazlasıyla eminim,kitapla bi' alakası yok.

    Ne tür kitaplar okursun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Todd

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    kitap okumak değilde. insan birşey biliyorsa konuşur . ama bu şey insanların yakından alakası olan şeyler olmalı. eğer bir üni.li çevreyse konuşmak olmak istedğin ortam popüler kitaplar ve edebiyat işe yarayabilir. eğer mahalleden insanlarsa onların ilgilendiği şeyleri bilmelisin ; mesela bir esnafla konuşmak istiyorsan ekmeği kaç liradan aldığını bilmelisin.

    aslnda düşündümde esnafla konuşmak için ekmek fiyatını bilmene gerek yok . futbol bilsen yeter . çünkü Türk toplumunun büyük bir kesimi futbolseverdir. eğer iyi bir futbol muhabbetn varsa bu seni konuşkan yapar.

    yani kısaca hangi insanlarla aynı şeyi seviyor , aynı şeyi biliyorsan onlarla muhabbetin olur . bana arkadaşını söyle saa kim olduğunu söyleyim sözüde burdan geliyor sanırım .



    unutmadan: girişkenlikte şart tabiki.

    Çok bilmek mesele değil misal;
    Bi' kızla erkek arkadaşı(sevgilisi değil) bi' masada oturup konuşurken,kızın başka bi arkadaşı geliyor(yine sevgilisi değil) hemen masaya oturuyor adamla el sıkışıyor inanılmaz samimi bi' görünüşle birşeyler soruyor ve adama birşeyler söylüyor.Sonuç:1-2 dk. önce adını yeni öğrendiğin bi' adamla 20 yılllık dostmuş gibi rahat rahat iletişim kuruyor.


    Bunun sebebi o kişiyi cok önemsemedıgınden oluşur,aynen bende böyleyım böyle degıldım nasıl oldum dıye kendımı sorgularkenbır baktım ınsanlara deger vermıorum oradan anladım deger verme ınsanlara gozunde buyutme empatı yapıp durma acaba kötumu dusunur hakkımda acabakonusurken sacmalıomus gıbımı gozukuorum dersen olmaz o daha cok batarsın konus gıtsın sen sussanda hıc hata yapmasanda hep hata yapsanda o adam senı bı sırketın basına gecıırp mudur yapmayacak :D sana hıcbı faydası olmayacak o kısının bu yuzden onun gozunde ot olsan ne b*k olsan ne tabirimi mazur gör böyle işte olay




  • Leyla ile mecnun daki mecnun geldi aklıma..

    Ayrıca bende ahmet şerif izgören gibi konusmak isterdim :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.