Şimdi Ara

Konuları temelden mi almak zordan mı başlamak ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir TM mezunu olarak sayısal konularda sıfıra yakınım( özellikle mat 2 ve geo) bunlara çalışırken temelden kitaplar ve videolar ile mi çalışayım, yoksa üst seviye konu anlatan bir hocadan dinleyip kolaydan zora soru bankası ve deneme mi bitireyim ?
    NOT: Geçen sene temelden birkaç kitaba bakmıştım netlerime hiç katkısı olmadı.

• UP
  • Ortasını tuttur işte, dinleyeceğin hoca ne çok temelden anlatsın, ne de çok ileri seviye anlatsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocalara geldik dinle 345 soru bankası çöz
    Sonra karekök apotemi falan yardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D542F6122 -- 13 Temmuz 2018; 12:48:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gecen sene yaz tatilinde ygs mattan genelde + 35 yapiyordum.F emin simetri 4 lu ygs mat kitaplari var. Konularin % 90 ini cok iyi bilmeme ragmen o kitabi o yaz tatilinde en bastan sirayla bitirdim. Her soruyu teker teker hic bir ayrinti atlamadan, gel gor ki tyt de 32 ye 0 geldi mat . Yetistiremedim. Ben icime sinmedigi icin en bastan baslamistim. Sana da tavsiye ederim. En azindan bu yaz tatilinde tyt mat ve tyt kimyayi rahatlikla bitirebilirsin. Ama sabir onemli ardarda 4kitap bitirmek kolay degil.

• Polinom, karmaşık sayılar, fonksiyonlar, logaritma, diziler, limit, türev, integral, 2.dereceden denklemler...

Bu konulara daha fazla önem ver mat-2 için.

İnternetten konu anlatım izle sonra konu ile alakalı soru çöz. Ancak kaynak olarak yeni kitaplar seç 345 sanırım yeni kitaplar çıkarmıştı. Onlara bakabilirsin çünkü artık eskisi gibi sormuyorlar. Köklü sayılardan soru sorarken adamlar buzdolabı kullanmışlar. 0 işlem ile yapıyorsun o soruyu mesela. İşlem ameleliği yerine düşünmeye önem veriyorlar yeni sistem de ki millet her ne kadar ağlasada ÖSYM gerçekten çok başarılı sorular çıkarmış bu sene. Ona göre çalışmak, kaynak seçmek lazım.

Sıfırdan başlamış biri olarak söyleyebileceğim şey, kolay konuları olabildiğince hızlı bitirip yukarıda bahsettiğim konulara uzun süreler ayırmaya bak. Matematiği sıfır olan bir adam o mat-2 konularına aylar ayırmalı. Zamanım ver deyip salma gerçekten yetişmez özellikle limit, türev, integral çok ciddi zaman istiyor. Normal sayısalcı bile bu konuları bitirirken uzun süreler harcarken sen ekstra efor ve zaman harcamalısın.

Deneme olarak yine bu sınava benzer sorular içeren yayınlara yönel.

• Bende sıfırdan baslamak istemiyorum aslinda behzat dinleyip kaynak olarak kolaydan zora gitmeyi dusunuyorum aynisini geometride de kolay anlatimlari birakip metinhoca falan dinleyip sonra kolaydan zora soru bankasi cozmek istiyorum. Gecen sene antrenmanlar dan falan basladim en onemli zamanlari onunla gecirdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kasabateam60 kullanıcısına yanıt
    Artık fem gibi de sormuyorlar ki hocam, behzat dinlemeyi dusunuyorum zaten icindeki sorular fem karekok falanmiş

• erehre E kullanıcısına yanıt
    Evet bu konuda haklısın sonuçta ygs ve tyt farklı artık. Sene içinde karekök mat ygs ve lys yı bitirmiştim. Açıkçası pek bir katkısı olmadi. Kitap iyi ama tyt ile uyumlu değil. Yeni kitapları biraz beklemekte fayda var.

• UP

• Geo için kesinlikle metin hocm dinle. Kolaydan alıp zora doğru ilerliyor. Anlamadığın kısımların üstüne git bazı yerler karanlık kalabiliyor. Geo için mps 1 ve 2 çözebilirsin. Kalın kitaplar ama, onun yerine sb de yapabilirsin. Geoda metin reisin pdflerini çıkart. Tekrat yapmazsan uçup gider bilgiler, özellikle ayrıntılar. Sb olarak birey b ile başlamanı öneririm. İlk testleri kolay sonra seviye azıcık yükseliyor. Bir de çıkmış sorular kitabı al mps almazsan, konuyu öğrenince ilk sbden çözüncr çıkmışları çöz. Mps alırsan mpsde var çıkmışlar. Gidip birey a falan alma. Dikkatli şekilde üstüne düşersen sorun olmaz diye düşünüyorum. Fizik için Umut öncüle bakabilirsin. Sakın konu anlatımlı kitaba direk dalma. Umut öncülden dinleyip defter tut. İşin inceliklerini ordan öğren. Kitaplarda formüle boğarlar genelde. Umut öncülden tekniği kap, o da uygun bir şekilde sıralı verir soruları.

• selezeytin S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam geçen sene aynı seviyede olan bir arkadaşımla çalışmıştım ben temelden alıp hep kolay kitaplara baktım arkadaşım ise orta kaynaklar alıp zorlara doğru çözmeye başladı benim netlerimde oynama olmadı konu da öğrenemedim ama arkadaşım iyi netler çıkardı. Biraz sancılı geçiyormuş ama sabretmek lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: selezeytin

Geo için kesinlikle metin hocm dinle. Kolaydan alıp zora doğru ilerliyor. Anlamadığın kısımların üstüne git bazı yerler karanlık kalabiliyor. Geo için mps 1 ve 2 çözebilirsin. Kalın kitaplar ama, onun yerine sb de yapabilirsin. Geoda metin reisin pdflerini çıkart. Tekrat yapmazsan uçup gider bilgiler, özellikle ayrıntılar. Sb olarak birey b ile başlamanı öneririm. İlk testleri kolay sonra seviye azıcık yükseliyor. Bir de çıkmış sorular kitabı al mps almazsan, konuyu öğrenince ilk sbden çözüncr çıkmışları çöz. Mps alırsan mpsde var çıkmışlar. Gidip birey a falan alma. Dikkatli şekilde üstüne düşersen sorun olmaz diye düşünüyorum. Fizik için Umut öncüle bakabilirsin. Sakın konu anlatımlı kitaba direk dalma. Umut öncülden dinleyip defter tut. İşin inceliklerini ordan öğren. Kitaplarda formüle boğarlar genelde. Umut öncülden tekniği kap, o da uygun bir şekilde sıralı verir soruları.
    Hocam Aynı Şekilde Matematik İçin Tavsiyeniz Varmı Kolaydan Zora Giden Temelim Yok

• Jakkal37 J kullanıcısına yanıt
    Matematik için bilmiyorum. Ama şunu söyleyeyim, gerçekten temelin yok mu bunu netleştir. Temel dediğin şeyi aklında büyüttün büyük ihtimalle.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.