Şimdi Ara

KONU SİLİNEBİLİR (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
597
Cevap
14
Favori
60.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
308 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kaynak Hürriyet



    quote:

    18 Aralık’tan itibaren tüm mağdurların sorunu çözülecek: Göçük kalmayacak

    JAPON Honda tarafından Gebze’de üretilen yeni Civic Sedan modeli ile ilgili olarak uzun zamandır süren bir sıkıntı ve tartışma vardı.

    18 Aralık’tan itibaren tüm mağdurların sorunu çözülecek: Göçük kalmayacak

    06.12.2017 - 12:22Emre ÖZPEYNİRCİ

    Problem araçların tavanı taşıyan arka sütununda, yani C sütunu diye bilinen bölümde oluşan eziklerden kaynaklanıyor. Yani hiç dış bir etken olmadan aracın üzerinde ezikler ve göçükler meydana geliyor. Bunun üzerine harekete geçen ancak bir sonuç alamayan Honda mağdurları son çare olarak geçtiğimiz hafta Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı ile görüşüp gerekli bilgileri paylaşmıştı. Bende 27 Kasım’da konuyu ‘Beştepe’de göçük zirvesi’ başlıklı yazımla gündeme getirmiştim.



    İŞTE O AÇIKLAMA

    Bugün Honda Türkiye’den yaşanan sorunun çözüldüğüne ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şunlar yer aldı:

    “Hâlihazırda kullanımda olan bazı Honda Civic FC5 modeli araçların C sütununda yaşandığı iddia edilen sınırlı sayıdaki, küçük kaporta göçükleri hakkında incelemeler yapılmış, ilgili araçların fabrika çıkışlarında hiçbir sorunu olmadığı, gerek teknik ekiplerimizce, gerekse bağımsız ve tarafsız otoritelerce yapılan test ve incelemelerle kayıt altına alınmıştı. Ancak yine de bu konuda tarafımıza yapılan sınırlı sayıdaki başvuruları “iyi niyet çerçevesinde” karşılamak ve son derece önem verdiğimiz müşteri memnuniyetini sağlamak adına bir mini onarım süreci başlatıyoruz.









    18 Aralık 2017 pazartesi gününden itibaren bu konuda tarafımıza başvurmuş olan tüm tüketicilerimiz “randevu esaslı” olarak yetkili servislerimize davet edilecek ve söz konusu mini onarım gerçekleştirilecektir. Randevu ile yapılacak onarım işleminin süresi her araç için 1 iş günü olacaktır. İlgili köşenizde andığınız Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Metin Kıratlı Bey de üst düzey yöneticilerimiz tarafından ziyaret edilerek konu hakkında bilgilendirilmiştir. Bu konuya göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve hassasiyet için Honda Türkiye olarak teşekkür ederiz.”
    @huso@61tosunpasa61



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Eylül 2018; 17:9:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 61tosunpasa61 kullanıcısına yanıt
    Mağdur'un kim olduğu tartışılır, Civic alıp bu cokuyor bize honda baba bize özür icin CRV versin diyeninden parasini misliyle geri isteyinene kadar binlerce insan var.



    Bir yargıya varmadan evvel YouTube dışında Honda Servislerine de uğramak lazim.


    Senelerce Hükümetleri kandirip vergiden yirtmak icin algoritma değiştirerek dunyaya dizel motor satan markadan, parayi aldiktan sonra babasını bile tanimayan bayiye kadar piyasada bir çok firma var.
    Honda belki bir Toyota kadar hizli olmasa da Toyota'nın verdiginden cok daha fazlasini veren bu kadar problem arasında dürüst sayilabilecek bir firma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Eylül 2018; 17:16:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum Honda sevgini anlıyorum ama bu savunulacak bir durum değil neden mi ?

    1 - Paylastigin zirveden bir sonuç çıkmadı mağdurlar halen mağdur.

    2 - Sıfır araca köpük sıkmak ne demek bu araci sahibi elden çıkartırken 10- 15 bin zarar edecek mi edecek eee kim ödeyecek aradaki zararı Noel Baba mı ?
  • 61tosunpasa61 kullanıcısına yanıt
    1. Honda servislerine gidersen teknik bülteni görürsün.

    2. Boyle bir zarar söz konusu değil. Herhangi bir boyasiz göçük onariminda değer kaybı yasanmaz.

    Ek olarak savunmuyorum.ne ise onu yaziyorum. Siz fazla ön yargilisiniz.

    Golf 225.000₺ civarinda alinirken neredeyse daha dolusu civic hb olarak 195.000₺ civarinda alınabiliyor.

    Ne diye savunayim, ancak buna rağmen bu donemde Honda mi alinir ? Gibi soylemlerin karşısındayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Eylül 2018; 17:23:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Velev ki sen haklısın diyelim peki neden Sahiplendiren sitede Honda Civic Sedan göçüklü araçlar 15 - 20 bin lira daha düşük fiyattan ilanda onu da bir açıklar mısın bize ?
  • 61tosunpasa61 kullanıcısına yanıt
    Varsayım olarak değil spesifik olarak konuşmak lazim olsa da serbest piyasada insanlar istediği fiyattan alim satım yapabilir

    Bir dizel hb golf ile dizel hb cicic arasinda 30-40 donanimlarla fark var.


    Birinde 6-7dsg digerinde tam otomatik 9 ileri şanzıman, birinde 110hp diğeri 130hp buna rağmen golf pahali.

    Ben de bu zamanda Honda alana acimiyorum diye zihniyete aciyorum. Sırf Honda diye asıp kesmek, kendi ürettiğimizi beğenmeyen bir toplum olmak neden?

    Honda 5 yil 150bkm garanti süresi verirken doğuş 2 yil sonunda lutuf ederek parasiyla garanti veriyor. Aslinda Allianz'a sigorta yaptırıyor garanti de veriyor denemez.

    Dsg alipta sorun yasamayan var mi ? Honda gibi bir standart prosedürleri bile yok. Kime ne "iyi niyet" gosterirlerse.


    Dsg değişti diye deger kaybeden golf görmedim aynı şekilde ufak bir göçük için deger kayneden civciv neden olsun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Eylül 2018; 17:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel araçtan nefret ederim bedave olsa almam Civic aydatek 200 bine merdiveni dayadı bu arada ZF de olsa satması zor bu fiyata onun yerine Hybrid getirmeliydi ama 1.8 cc değil Auris gibi 1.6 cc kafi olurdu.

    Noxwagın hiç haz etmediğim bir marka kapısının önünden bile geçmem.
  • 61tosunpasa61 kullanıcısına yanıt
    O zaman ya 1.5turbo 182bg civic ya da 1.0tsi bir kac beygir alirsin.



    Pahali diye dizel dedim Honda bu ülkede LPG kullanılıyor ve sorun yaşanıyor diye fabrikasinda LPG montajı aldi uretim bandina.



    Malinin arkasinda durmayan bir marka lpg uyumlu uretirken neden lpg kiti de uretim bandina alsin ?


    Not: Piyasa hakkinda piyasaya en hakim firmadan(vw) ornek veriyorum

    quote:

    Honda, 2011 yılında BRC ile imzaladığı anlaşmasını daha ileri bir noktaya taşıyor. Honda Civic Sedan alımında müşterilerine Honda bayilerinde LPG dönüşüm opsiyonu sunan Honda, bundan böyle LPG dönüşümü tamamlanmış Civic Sedan modellerini direkt fabrikadan bayiye ulaştıracak.

    Montaj tesisinin açılışında hazır bulunan Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, LPG dönüşümünün Honda Türkiye bünyesinde gerçekleştirilmesinin toplam kaliteyi artıracağını ve LPG dönüşümü yapılmış her üründe aynı standardın korunacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de LPG dönüşümü uygulanmış araç sayısı halen yüksek ve Honda olarak bu talebi karşılamak üzere 2011 yılından bu yana müşterilerimize garantili LPG dönüşüm opsiyonu sunuyoruz. Mevcut Civic Sedan üretimimizin yüzde 65’inin LPG dönüşümüne hazır olarak fabrikamızdan ayrıldığını dikkate alarak, LPG kitlerinin montajı için burada bir hat açmaya karar verdik.”

    Hat için 1 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirten Yamasaki, “Gerçekleştirilen yatırımla artık fabrikamızdan günde 60, yıldaysa 12 bin LPG dönüşümü tamamlanmış araç çıkabiliyor. Bizim için en önemli adım, sızdırmazlık kontrollerinin yapılmasıydı. Bunun için de TMMOB mühendislerinin desteğini aldık ve montaj tesisimizde bu konuda uzman mühendis arkadaşlarla da çalışacağız. LPG dönüşümde yakaladığımız kalite, bu adımımızla birlikte müşterilerimizde oluşan Honda kalite algısını daha da perçinleyecek” dedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Eylül 2018; 17:46:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Civic HB + takip ediyorum ama göçük sorunu çıkınca erteledim şimdi de fiyatlar uçtu gitti ilk alanlar baya kar ettiler yani HB kasayı neyse artık Hybrid modeli olursa onu alırım Auris gelecek yıl sonu onu bekliyorum begenirsem onu alacam yok begenmez isem onu da bekletirim.
  • 61tosunpasa61 kullanıcısına yanıt
    Satış sonrasında Toyota tartışmasız dünyada liderdir. Bu konuda şüphem yok, servisleri de belli bir disiplindedir sahibi olmadim ama 20yil evvel kalite dersi veriyordu dunyaya.

    Ancak gelelim ürettikleri urunlere, lexus ile Toyota arasinda kullanici lüksüne dair pek bir iz yok toyota da. Motor ve şanzıman cok yavas güncellenir, sürüş keyfi ve luksu icin toyota lexus'a zorluyor musterilerini.

    Hibrid Toyota diye beynimize kazidilar Niro ve Kona pil teknolojisinde daha önde, Honda kullanicisini Toyota'nın tatmin etmesi zor hitap ettigi profil farkli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Eylül 2018; 17:59:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası geçen fuarda şu Lexusları yakından inceledim öyle ahım şahım bir iç dizayn goremedim sadece bir tık daha kaliteli malzeme ama o kadar uçuk fiyat bence saçma Lexus param olsa dahi almam.

    Toyota Corolla son model kullandım ama pek begendiğimi söyleyemem. Ufacık gaz pedalı vardı. Kapı tutamaçları bmw gibi hiç kullanıslı değil. Keza multimedia tam bir facia Hyundai deki bile daha güzel. Sürüş ve konfor bence yeterince iyi değil. İç design yeterince iyi değil. Sürüş dinamikleri kesinlikle Honda' nın gerisinde.
    Yeni gelecek Auris 1.8 cc MTVsi fazla olacak Hybrid modelin kafam karisik araç güzel ama neden 1.8 cc yapsana şunu 1.6 cc sırf servisi iyi diye de alınır mı fikrim yok.

    Honda Civic Hb tam istediğim gibi bir araç fakat servislerinin bir icadı var " kullanıcı hatası " ne olursa olsun hep kullanıcı hatası bu da Honda' nın en zayıf halkası.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLLyC

    Kaynak Hürriyet



    quote:

    18 Aralık’tan itibaren tüm mağdurların sorunu çözülecek: Göçük kalmayacak

    JAPON Honda tarafından Gebze’de üretilen yeni Civic Sedan modeli ile ilgili olarak uzun zamandır süren bir sıkıntı ve tartışma vardı.

    18 Aralık’tan itibaren tüm mağdurların sorunu çözülecek: Göçük kalmayacak

    06.12.2017 - 12:22Emre ÖZPEYNİRCİ

    Problem araçların tavanı taşıyan arka sütununda, yani C sütunu diye bilinen bölümde oluşan eziklerden kaynaklanıyor. Yani hiç dış bir etken olmadan aracın üzerinde ezikler ve göçükler meydana geliyor. Bunun üzerine harekete geçen ancak bir sonuç alamayan Honda mağdurları son çare olarak geçtiğimiz hafta Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı ile görüşüp gerekli bilgileri paylaşmıştı. Bende 27 Kasım’da konuyu ‘Beştepe’de göçük zirvesi’ başlıklı yazımla gündeme getirmiştim.



    İŞTE O AÇIKLAMA

    Bugün Honda Türkiye’den yaşanan sorunun çözüldüğüne ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şunlar yer aldı:

    “Hâlihazırda kullanımda olan bazı Honda Civic FC5 modeli araçların C sütununda yaşandığı iddia edilen sınırlı sayıdaki, küçük kaporta göçükleri hakkında incelemeler yapılmış, ilgili araçların fabrika çıkışlarında hiçbir sorunu olmadığı, gerek teknik ekiplerimizce, gerekse bağımsız ve tarafsız otoritelerce yapılan test ve incelemelerle kayıt altına alınmıştı. Ancak yine de bu konuda tarafımıza yapılan sınırlı sayıdaki başvuruları “iyi niyet çerçevesinde” karşılamak ve son derece önem verdiğimiz müşteri memnuniyetini sağlamak adına bir mini onarım süreci başlatıyoruz.









    18 Aralık 2017 pazartesi gününden itibaren bu konuda tarafımıza başvurmuş olan tüm tüketicilerimiz “randevu esaslı” olarak yetkili servislerimize davet edilecek ve söz konusu mini onarım gerçekleştirilecektir. Randevu ile yapılacak onarım işleminin süresi her araç için 1 iş günü olacaktır. İlgili köşenizde andığınız Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Metin Kıratlı Bey de üst düzey yöneticilerimiz tarafından ziyaret edilerek konu hakkında bilgilendirilmiştir. Bu konuya göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve hassasiyet için Honda Türkiye olarak teşekkür ederiz.”
    @huso@61tosunpasa61

    “Bazı....iddia edilen...sınırlı sayıdaki...fabrika çıkışında hiçbir sorunu olmadığı”

    Söylenecek söz yok.

    Ayrıca fabrika çıkışında problem olmadığını farz etsek bile bu Honda’yı aklamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kankkunen -- 20 Eylül 2018; 19:01:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kankkunen kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, Nissan'da xtrail xtronic faciasi vardi. Belli bir fabrika açıklama yapmadı ama garantiden işlemler yapildi. Alintinin sonunda mini onarim başlatıldığı belirtiliyor. Niye haber editörünün ortaya attigi kisimlara bakıyorsunuz :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Eylül 2018; 19:29:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 61tosunpasa61 kullanıcısına yanıt
    Bir kac defa lexus kullandim. Bunun disinda lexua showroom'un yaninda bir bölgede çalışıyorum



    Toyota rav4 ile nx arasinda cok fark var izolasyon ve gadgetlar sensirt ivir zıvır



    KONU SİLİNEBİLİR



    KONU SİLİNEBİLİR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Eylül 2018; 19:38:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AIRBOSS

    Arkadaşım, Nissan'da xtrail xtronic faciasi vardi. Belli bir fabrika açıklama yapmadı ama garantiden işlemler yapildi. Alintinin sonunda mini onarim başlatıldığı belirtiliyor. Niye haber editörünün ortaya attigi kisimlara bakıyorsunuz :).
    Nissan da aynı .... laciverti, Nissan kullanıyorum diye övecek değilim. Bu memlekette aldığı malı babasının malıymış gibi savunanlar oldukça, markalar da böyle at koşturmaya devam eder. Sözüm sadece Honda’ya gibi anlaşılmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kankkunen kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, arabalarda bu vergiler oldukça bizde araba bir servet oldukça, arabalarin fiyatlari yukseltildikce ve kanunlar tarafindan ciddi yaptırımlar ile korunmadikca (yeterki araba sat ÖTV getir) politikası guduldukce kimse buze bundan fazla deger vermez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpg den de para kazanmak için tabi ki. ayrıca lpg siz o araca 5 yıl binene helal olsun. lpg olmasa kimse alamaz zaten.
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Elbette bir para kazanılacak ama kaç tane yerli uretim bandi olan uretici LPG'li üretim yapıyor onu da dusunmek gerek.



    Babamizin hayrina urun gelistirecek değiller :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman şöyle yazayım. benzinde 5 yıl binilemeyecek aracı, ederinden 3 katı pahalıya sattıkları lpg kitleriyle bize kitliyorlar. kar etmiyorlar, sömürüyorlar.

    bu arada araç sadece burada üretiliyor. Türk Malı değil yani.
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Benzinde neden 5 yil binilmesin benİnli atmosferikler arasinda en verimli motorlardan biri ?

    Aracin fiyatının 3'de 1 miktarina bana rakip bir arac gosterebilir misiniz ?



    Sadece LPG kiti takilmiyor.benzin atmosferik ile arasinda lpg uyumlu bir modelin arasinda bir cok parcada fark var

    Burasi sadece basit fabrika değil ayni zamanda manufacturing plant uretimin bur cok safhasi burada yapiliyor Hinda zaten Japon patentli olduğundan Türk Malı olamaz.

    Keske Honda ile ayni sene kurulan Anadol firmasi olsaydi da ona binseydik


    Opel VW bir cok markanin LPG CNG uyumlu motorlari Avrupa'da satilirken ulkemize gelmiyor. Bu yeterli bir memnuniyet faktoru olabilir mi ?

    Örnek

    https://www.motor1.com/news/183340/opel-crossland-x-factory-lpg/

    https://www.autoevolution.com/news/vw-introduces-lpg-on-the-golf-vi-2463.html

    https://www.drive.com.au/amp/motor-reviews/ford-falcon-egas-sedan-20100824-13pn7



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Eylül 2018; 20:13:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.