Şimdi Ara

KONU ÖZETLİDE YAPAMADIKLARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     KONU ÖZETLİDE YAPAMADIKLARIM KONU ÖZETLİDE YAPAMADIKLARIM KONU ÖZETLİDE YAPAMADIKLARIM KONU ÖZETLİDE YAPAMADIKLARIM KONU ÖZETLİDE YAPAMADIKLARIM KONU ÖZETLİDE YAPAMADIKLARIM

• up
  • .
  • z
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbsan

z

hocam teşekkürler fakat yazın biraz daha net olsa daha iyi olur...

• EVET ARKADAŞLAR UZUN UĞRAŞLAR SONUCU KARIŞIM SORUSUNU ÇÖZEBİLDİM. EĞER UĞRAŞIPTA YAPAMAYANLAR VARSA ONLARA ÇÖZEBİLİRİM...
  • EVET BEYLER SADECE SON 2 SORU KALDI...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil sayılar konu denemeleri
    4 yıl önce açıldı
    Geometri Eleyebileceğim Konu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • z
  • quote:

z

HOCAM BU SORUDA ÇÖZÜLMÜŞTÜ.FAKAT YİNEDE TEŞEKKÜRLER.SON 2 SORUYA BAKABİLİRMİSİN.ÖZELLİKLE FONKSİYON SORUSUNA...

• ilk soruda çubugun uzunlugu 30 cm cubuk tam yere geldiğinde b noktasından 30-24 ten 6 cm uzakta olacak aynı sekilde a noktasını yerden 18 cm yüksekte yere geldiğinde 18 cm yol alır ikiside eşit sürede bu yolları alacagından X= v.t 6= Vb.t 18=Va.t oranı 3
  • sinirimi bozdu bu fonksiyon yapan yokmu daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: Command.zero

ilk soruda çubugun uzunlugu 30 cm cubuk tam yere geldiğinde b noktasından 30-24 ten 6 cm uzakta olacak aynı sekilde a noktasını yerden 18 cm yüksekte yere geldiğinde 18 cm yol alır ikiside eşit sürede bu yolları alacagından X= v.t 6= Vb.t 18=Va.t oranı 3

HOCAM O SORUDA ÇÖZÜLMÜŞTÜ.Bİ ARKADAŞ PM ATTI.YİNEDE TEŞEKKÜRLER.ÇÖZÜLMEYEN SADE SON 2 SORU KALDI...
  • quote:

sinirimi bozdu bu fonksiyon yapan yokmu daha

HİÇ SORMA..ASLINDA BENİM Bİ FİKRİM VAR..AMA TAM OTURTAMADIM...!
  • kbsan kullanıcısına yanıt
    hocam fonksiyon sorusunu galiva çözdüm.eğer istiyosan buraya atayım bide sen incele...yüklediğim sorulardan ikisini yine kendim çözdüm.enteresan
  • Hangi sorular çözülmedi onlara bakayım
  • Jau* kullanıcısına yanıt
    hocam sağolasın.tüm sorular çözüldü...
  • Fonksiyon sorusu çok kolay. h(-2) demiş. h, y eksenine göre simetrisi. Yani y ler aynı, x'ler -x oluyor. Böylece A noktası (2,5) iken (-2,5) oluyor. Yani h(-2) = 5.

g fonksiyonunda ise xler aynı, y ler -y oluyor. Ama g'nin tersinin(-5) ini istiyor. Yani öyle bir değer olucak ki -5 vericek. Ne şanslıyız ki A noktası yine yardım ediyor bize. A noktası g(x) te (2, -5) Yani g(2) = -5. Böylece gnintersi(-5) = 2.

Sonra y=x'e göre simetri almış. Bunda da y ile x yer değiştirir. A noktası her zamanki gibi bu duruma da uyuyor. A noktası, p(x) te (5, 2) olur. Yani p(5) = 2. O zaman pnintersi(2) = 5.

5 + 2 -5 = 2.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiritmagie

Fonksiyon sorusu çok kolay. h(-2) demiş. h, y eksenine göre simetrisi. Yani y ler aynı, x'ler -x oluyor. Böylece A noktası (2,5) iken (-2,5) oluyor. Yani h(-2) = 5.

g fonksiyonunda ise xler aynı, y ler -y oluyor. Ama g'nin tersinin(-5) ini istiyor. Yani öyle bir değer olucak ki -5 vericek. Ne şanslıyız ki A noktası yine yardım ediyor bize. A noktası g(x) te (2, -5) Yani g(2) = -5. Böylece gnintersi(-5) = 2.

Sonra y=x'e göre simetri almış. Bunda da y ile x yer değiştirir. A noktası her zamanki gibi bu duruma da uyuyor. A noktası, p(x) te (5, 2) olur. Yani p(5) = 2. O zaman pnintersi(2) = 5.

5 + 2 -5 = 2.

aynen hocam.bende aynen bu şekilde çözdüm.istersen sana pm atarım.çok teşekkürler...

• Fonksiyon sorusunda 2 =>
    h(-2)=5
    g^-1(-5)=2
    p^-1(2)=5

burdan cevap 2 geliyo ama mobildeyim resim atamiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quasimodos -- 15 Kasım 2014; 0:16:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuryum

hocam fonksiyon sorusunu galiva çözdüm.eğer istiyosan buraya atayım bide sen incele...yüklediğim sorulardan ikisini yine kendim çözdüm.enteresan

saol hocam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.