Şimdi Ara

KONU KİLİTLENSİN AMACINDAN SAPTI (Üniversiteye Başlayacaklara Tavsiyeler) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
22
Favori
15.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeter ki insan olun yeter. Kendinizi kasmayın bırakın akışına hayatın.
  • Üniversite sosyallik yeridir, asosyal olmak istemeyin kesin karşınıza birileri çıkar; ama imkanı olan varsa "kesinlikle" tek basına eve çıkıp yalnız yasasın. En yakın arkadaştan ev arkadaşı olmuyor yani kesinlikle. Çıldırma noktasına geliniyor ortak yasamda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okulun ilk günü okula gitmeyin.
    İlk başta herkese eşit mesafeli olun.
    Kendinizi ve özellikle siyasi düşüncenizi herkese anlatmayın.
    Üniversite hayatından çok şey beklemeyin, lisede nasılsanız üstüne biraz eklersiniz. Amerikan Pastası tarzı Parti olayları YALAN.
    Her gördüğünüz güzel kıza YAZMAYIN.
    Hocalara ukalalık YAPMAYIN.
  • yeni tavsiyrem üniversite öncesi

fight club ve 3 idiots mutlaka izlenmeli verdiği mesaj iyi anlaşılmlaı :) özelliklede fight club'ta anlatılmaya calısanı iyi anlayın gencler :)
  • Alkol almayan biri dışlanır mı? Ama aynı zamanda cemaatçilerlede takılmayacağım durum değişik.
  • Burda ortamda nasıl giyinirim ne yaparım diyenlerin alayı hiçbir cacık yiyemez kendiniz olun yeter isterseniz cuval giyin genede agız varsa yaparsınız zaten tavsiyeyle yürücekseniz işiniz zor.
  • tavsiye için girdik ama millet sohbet ediyo resmen
  • 15 dakikam var fazla uzatmayacağım.

-Beyler öncelikle üste başa dikkat edin. Marka giymekten falan bahsetmiyorum tabii ki önemlidir marka giymek kaliteli giyinmek ama öncelikle temiz olun.
    -Derslerde konuşmamaya dikkat edin bu benim kendi kanaatim. Sonuçta karşıızdaki adamlar ya prof olmuş ya da olacak insanlardan oluşacak. Hocalara ukalalık yapmayın ve laf yememeye dikkat edin. Lisedeki gibi hocaya laf sokmaya çaışmayın yani bu önemli birşey.
    -Kız meselesi çok değişken bir durum onu akşam açıklarım
    -Herşeyi zamanında yapmaya özen gösterin ve okuldan çıkar çıkmaz eve gitmeyin bu dediğim ilk başlarda olacak birşey değil tabii yani dönem ortasında falan samimiyet artınca uygularsınız bu dediğimi
    -Kuğul olmak tavırla alakalıdır. Her zaman dik durun hem fiziken hem de davranışlarınız açısından konuşurken düşünün.
    -Okulun ilk günü kesinlikle okula GİDİN. İnsanları gözünüze kestirirsiniz herkesi süzersiniz. Ben ilk hafta biraz yalnız takılmıştım. Yalnız takılmak kuğulluk anlamına gelmiyor.
    -Saç sakal ormandan çıkmış gelmeyin abi. Sakal olbilir ama saçın uzatma yolları vardır. Öyle yapın. Saç uzayınca yaşını veya kuğulluğunuz aynı orantıda işlemiyor.

Şimdilik bu kadar gece eklerim.

• up
  • Yeni bi konu açılsa daha iyi olcak burası çok karışmış,adam bildiğin sohbet etmiş özel msj denilen birşey var .Bütün tavsiyeler bi arada toplanıp sunulsun yeni konuda
  • ilk gün sınıfı bulma konusu vs nasıl oluyor ya gittik kaydı yaptırdık her şey tamam okulun ilk günü koca kampüste sınıfı nasıl bulucaz nerde yazar yani

bir de ilk günü defter vs götürülür mü nasıl gidilir elimizi kolumuzu sallaya sallaya mı gidicez
  • Üniversiteyi gözünüzde çok büyültmeyin.Benim hocalarla aram o kadar iyiydi ki odasına gidip oturuyordum.Çay,kahve,çikolata vb. şeyler ısmarlıyorlardı.
  • Guzellik goreceli bir kavram ama cirkin bulsaniz dahi boyle terbiyesizlik yapamazsiniz.boyle insanlarin universiteye gitmesi cok uzucu...ayrica basortusunden dolayi mi guzel degil acaba bu kiz bazi bos beyinlere gore!

• ilk gün nereye otursam acaba, bir kızın yanına mı otursam yoksa tek mi otursam. tek oturursam büyük ihtimal ile sapın teki gelir oturur en iyisi kızın yanına oturayım ama o zaman da bana abazan-sapık gözüyle bakılabilir. vay arkadaş ne zor işmiş ya...
  • konuyu açan arkadaş açtığına pişman oldu yani tavsiyeden çok siyaset baş örtüsü konusu oldu insanları gruplara ayırmaya ne kadar meraklısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: 4TL4NT1S

ilk gün sınıfı bulma konusu vs nasıl oluyor ya gittik kaydı yaptırdık her şey tamam okulun ilk günü koca kampüste sınıfı nasıl bulucaz nerde yazar yani

bir de ilk günü defter vs götürülür mü nasıl gidilir elimizi kolumuzu sallaya sallaya mı gidicez

kayıt yaptırırsın sonra ders seçersin dersini seçince programında sınıfınla ilgili bilgi olur. Sınıfını kendi fakültenden aramaya başlarsan kampusun baya bi kısmını elemiş olursun .
    Bi defter götürmeni tavsiye ederim. Selam verip arkasını dönüp ders işleyen insanlar çıkabilir. Ders kaynaklarını not edebilirsin en azından onlar söylenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hyungevis

quote:

ilk gün sınıfı bulma konusu vs nasıl oluyor ya gittik kaydı yaptırdık her şey tamam okulun ilk günü koca kampüste sınıfı nasıl bulucaz nerde yazar yani

kayıt yaptırırsın sonra ders seçersin dersini seçince programında sınıfınla ilgili bilgi olur. Sınıfını kendi fakültenden aramaya başlarsan kampusun baya bi kısmını elemiş olursun .
    Bi defter götürmeni tavsiye ederim. Selam verip arkasını dönüp ders işleyen insanlar çıkabilir. Ders kaynaklarını not edebilirsin en azından onlar söylenir.

dostum bu ders seçimi vs kayıttan sonra internetten mi yapılıyor bu konularda baya cahilim malum ilk senem olacağı için

• quote:

Orijinalden alıntı: zoro11

Bu reis olayi gazi muhendislik fakultesinde var mi kardes?Naptin sen simdi ya icimi kararttin:s

ahaha kardes reis olayinin baslangic yeri gibidir orasi orada cok sag goruslu varmis kuzenim ankara unisinde hukuk okudu gazide konserde bi kizla cocuk el ele tutustugu icin olay cikartmislar dedi o yuzden hic gaziyi tercih etmedim

• İlk gün yanınızda bir deste iskambil götürün sınıfta 2-3 kafa tiple sohbet edin dikkar edecek şekilde ve ders çıkışı sınıfa biz batak oynamaya gidiyoruz diye bağırın sınıfn yarısı peşinizden gelecektir batak oynarken iyi kaynaşılıyor :) (Test edilmiş onaylanmış bir metot ama gidipte 150 kişilik bir anfide denemeyin tabi 20-25 kişilik hazırlık sınıfları için geçerli bir durum )

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hyungevis

quote:

dostum bu ders seçimi vs kayıttan sonra internetten mi yapılıyor bu konularda baya cahilim malum ilk senem olacağı için

Hazırlık okumazsan sanırım kayıt yaptırırken oluyor, ben hazırlık okumuş olduğum için derste seçmedim. Sonraki yıllarda zaten dersler başlamadan 1 hafta önce internet üzerinden kayıt yapıldı. Bi gideceğiniz yer belli olsun heyecan yapmayın yeterince yönlendirilme yapılıyor merak etmeyin. Ne yapacağınız konusunda muhakkak bi yerlerde duyuru olur.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.