Şimdi Ara

(Konu artık silinebilir)Structure--C projesi cok acil yardım arkadaslar!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cok ugrastım ama structure a veri girisinden sonrasını beceremedim. 22 aralık a kadar yetişrimem gerekiyor. Yardım lutfen

arkadaşlar işte ödevim bu, mesela dısarıdan su string girildiginde;
    DB>n name=Ali Alp, age=23, level=junior
    bu yeni kayıt girmek anlamına geliyor, "DB>" standart olarak hep çıkıcak kullanıcının giriş yapmasını bekliyecek;
    kullanıcı
    DB>q name<zeynep yazarsa zeynepten önceki bütün isimler çıkıcak ya da
    DB>q age<30 yazabilir
    DB>q level=senior yazabilir (1.sınıf freshmen-2.sophomore-3.junior-4.senior)
    sonra adam şunu da yapabilmeli
    DB>q age<20 girdikten sonra
    q ile girilen komutun sonucu bir sonraki komut & ile baslarsa yani
    DB>& level=senior hem 20 yaş altı olan senior ları yazıcak
    q ile girilen komutun sonucu bir sonraki komut | ile baslarsa yani
    DB> | level=senior yazarsa hem 20 yas altı olan herkes hem de senior olan herkes yazılacak
    Butun bu yazma işlemleri tablo halinde olacak
    Name Age Level
    Ali Alp 23 junior
    Baran Zor 19 freshman
    Vildan Kar 26 senior
    Lale Lal 16 senior

gibi

( n, q, &, | action key ler) Dısarıdan alınan bilgiler bir structure a atılacak. Structure ın da 3 tane elemanı olacak(name,age,level) ve sadece stdio.h,stdlib.h ve string.h kutuphaneleri kullanılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix129e -- 22 Aralık 2006; 23:59:06 >

• Simdi sen gercekten birisinin cikip bu kodu yazip buraya koymasini beklemiyorsun dimi
  • kod'u yazıp koyun diye yazdıgımı hatırlamıyorum
    ne yapabilirim diye fikir edinmek istedim
    birilerini azarlamak gibi bi istegin varsa baska yere git
  • bu tür komut ile iş yürüten sistemlerde, önceliki olarak verilen komutu parçalaman icab eder, yani komut ne parametreler nedir gibi, daha sonra grup hainde if veya bir switch döngüsüyle fonksiyonlara yönlendirme yaparsın, yok işte bir şey arıyorsa şu fonksiyon çalışsın, yeni kayıt girecekse şu işlev vs vs, tabi burada bu çalışacak işlevlere de parçaladığın giriş komutundan parametreleri göndermen mantıklı olur.

kayıtları muhtemelen linked-list gibi birşeyde tutuyorsundur tahminen(c demişsin c++ kullanmadığını varsayıyorum), yeni kayıt eklemede listenin sonuna bir tane daha eklersin, kayıt çıktığında da hangisi çıkarılacaksa çıkarırsın vs vs, bunlar senin linked list bilginle alakalı, bunun haricindede zaten zorlayacak bir şey yok ortada, yapabilirsin ama cesaret edemiyorsun gibime geliyor, bir programı yazacağın zaman en tepeye sırasıyla ne yapacağını yaz, yani çözüme ulaşmak için hangi adımları izleyeceğini tek tek yaz, ordan bakarak devam et.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.