< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kontenjan ve Sıralamalar arasında ilişki var mı ?

-
-
Hayir, insaat 2k azaldi ama ilerleyecegini ben dusunmuyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hiç farketmez şöyle düşün bi kamyon yokuş aşağı düşüyor sen de kontenjanı değiştirerek arkadan tutuyorsun
-
Şöyle düşünün bir de bir bölümde kontenjanlar neden azalıyor demek ki piyasada doluluk başladıgı için daha fazla yıgilmayı önlemek için de azalıyor.Mesela insaat-mimarligin azalmasi gibi.Mesela ilkögretim mat ögr ve rehberlik azalmış ben bunu açık kapanıyor bu yüzden azaltıyorlar diye yorumladım zamanında çok aldilar çünkü.Mesela ihtiyac var ki tüm bilişimle ilgili bölümlerin kontenjanı artmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 17 Temmuz 2021; 21:41:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanka mesela makina muh patladı bu yuzden kontenjanı azaltılıyor ama sıralamalar kotulesiyor insaat da boyle
Mesela ilköğretim mat kontenjanı azaltmışlar sıralamalar geriler mi mesela 80k ile alan 90k ile mi alır sallamasyon verdim sıralamayı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Normalde kontenjan azaldıgı için 60k ile alan yer 55k ya çekilir gibi gözüksede son yıl atamalarin giderek azalacaginin sinyalinin verilmesi ve en sonda imö kontenjanlarini azaltarak bir nevi ihtiyaclarinin azaldigini kanitlamaları dolayisiyla siralamalarin gecen seneyle ayni olacagini dusunuyorum hatta ilerleyebilir bile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 17 Temmuz 2021; 22:4:50 >
Bolume talep azalıyor bu yuzden geriler ama yazacaksanız iyi dusunun hocam insaat iom makina ve eczacılıkta is imkanı azalıyor kendini gelistir goygoyuna inanıyorsanız bilmem ama biraz sıkıntılı bolumler bunlar
iom dediginiz ilkogretim matematik ogretmenligi mi?Neden is imkani geriliyor dediniz siz ne duydunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 17 Temmuz 2021; 22:36:18 >
Evet ilkogretim mat hocam atamalarda azalmaya gidiliyo suanki kadar rahat atanmaları ilerde zor gibi gorunuyo umarım yolunda gider siz biraz daha arastırırsanız daha iyi olur tabiki
Etki edebilir, olasılık mevcut diye biliyorum. Bence durumdan duruma değişiyordur.
Demek istediğim, mesela sıralaması her sene aynı olan bir bölüm olduğunu varsayalım. 50k'dan alsın, kontenjanı 20 kişi olsun. en son giren 50k'dan girmiş her sene, ondan önce de 45k, 40k, 35k vs vs diye 20 kişi girmiş. Fakat bu sene kontenjan 10'a düşürüldü diyelim. Yerleştirme 1.den başladığı için en son giren 30, 35, 40, 45 ve 50k'dan bu sefer girilemeyecek ve sıralamalar ileri çekecek mesela 3k'ya.
Genelde sıralamalar her sene ileri veya geri az da olsa değiştiği için ve diğer bazı şeylerden dolayı tam bilemeyiz şu an ama sıralamaları ve kontenjanları analiz ederseniz belki yakın bir tahmin tutturabilirsiniz. Bir de sanırım sıralama yükseldikçe fark daha az oluyor. 30k'dan 20-50 arası ama 150k'dan 90-220 arası değişmesi gibi mesela.
Ben böyle düşünüyorum ama yanlışımın olduğu bazı noktalar olabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X