Bildirim
Kontenjan artışları belli oldu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
OMG -
Evet ne güzel, %44lük artış ile istediğim yer olan İstanbul Hukuk 820'den 1180 kişiye yükselecek. Mükemmel. -
Sakaryalı_54 nickli kişinin yorumunu okuyun haberde adam doğru söylüyor. Herkes hukuk fakültesi mezunu olursa nitelik düşer. Sanırım milleti susturmak için böyle bişey yapıyorlar. Herkesi üniversiteli yapmaya çalışıyorlar ki tepki azaltılsın. Geçen sene %20 bu sene %40 toplamda ilk seneye göre %68 yapar. Seneye de yine artırırlar. Bence yanlış yollarda ösym. Çokluğun olduğu yerde b.kluk vardır unutmayalım.
Kişinin yorumunu buraya alıntı şeklinde koyuyorum.
quote:
Arkadaşlar, bazı yorumcular kontenjanın arttığına sevinmiş ama ben size bir örnekle durumu izah edeyim: Doğada aynı karbon elementinin farklı bağlanmasıyla oluşan 2 madde vardır: "kömür ve elmas" Doğada az bulunan ve değerli olanı tabiki Elmas dır. Kömürün de kendine has değeri vardır. Ama doğada sadece elmas olsaydı, elmasın bir değeri olur muydu? Bolluk olunca hiçbirşeyin değeri olmaz ve kalite düşer. Herkes doktor mühendis olursa bakkal, kasap, usta, çırak işlerini kim yapacak. Mantıklı olmak lazım.
-
Herkesin üniversiteye girmesi için ha bire kontenjan arttırıyorlar..Sonuç olarakta kalite düşüyor..20-25 kişilik sınıflar 30-35 kişiye kadar çıkıyor..Topluca ders işşlenen yerleri söylemiyorum bile..Oturacak yer bulamayıp,ayakta ders dinleyen bir sürü adam var... -
yani şu anda 3845 olan devlet hukuk kontenjanları %44 artırılınca 5535 oldu.
1690 kişi artırılmış oldu yani. Sadece hukuktaki bu artış bile puanları 1-2 in aralığında düşürür. Kaldı ki bunun daha işletmesi var iktisadı var sınıf öğretmenliği var pdr si var
sınavın da zorluğunu hesaba katarsak alt kesimlerde puanlar epeyi bi düşecek bana göre. Üst kesimlerde bile tahminlerin üzerinde düşecek. -
Kontenjanla birlikte harç paraları da artıyor...Üniversite bittikten sonra çoğu insanı bekleyen işsizlik kimsenin umrunda değil. 4-5 sene öğrencilerden harç parasını koparalım da, mezun olduktan sonra ne halleri varsa görsünler mantığı pardon mantıksızlığı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V_lkan -- 9 Temmuz 2009; 19:24:19 > -
Şuna bak ya hukuk gibi bir bölüm bu kadar artarsa daha ne olacak. Hukuk kazanmanın pek bir ayrıcalığı kalmıcak sanırım.
Sayısaldaki artışlar hakkında bi yorum yapamadım. Acaba ne kadar düşecek. -
Gidip doğuya hocası rektörü olmayan okul yapıyorlar sonrada kontenjan arttı diyorlar hani artmış mı odtünün itünün ytünin dokuz eylülün kontenjanı hep cacık bölümler artıyor zaten.+ tane odtü gibi kaliteli üniversite olsa bu kadar sorun yaşamazdık -
Mühendislik fakültelerinin ayrıntılı kontenjan artış listesini bulabilir miyiz?
Haberde sadece bilgisayar ve elektrik-elektronik mühendisliğini örnek vermiş. -
@Alaca
Her yerde aynı yazı var, daha fazla bilgi verilmemiş sanırsam. -
ben TIP'ı hesapladım yaklaşık 970 kişi devlet üniversitesinde..%16 artmış -
quote:
Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::
Mühendislik fakültelerinin ayrıntılı kontenjan artış listesini bulabilir miyiz?
Haberde sadece bilgisayar ve elektrik-elektronik mühendisliğini örnek vermiş.
1-2 hafta sonra doğru tercihe gelir kesin. -
bilgisayarlar artmış
bu arada kontenjan artışından memnun olmayan arkadaşları da anlamakta zorlanıyorum -
ya DGS -
Pazar günü sınavlar açıklanıyormuş demekki gelecek hafta içi ÖSYM Yerleştirme kitapçığını yayınlar.Orada üniversite üniversite kontenjanları bulabilirsiniz... -
Keşke direk hangi bölümün kontenjanının ne kadar arttığını gösteren bi liste olsa. -
quote:
Orjinalden alıntı: azturan
bilgisayarlar artmış
bu arada kontenjan artışından memnun olmayan arkadaşları da anlamakta zorlanıyorum
bu arkadaş çok güzel açıklamış
quote:
Orjinalden alıntı: ssff_allthing
Herkesin üniversiteye girmesi için ha bire kontenjan arttırıyorlar..Sonuç olarakta kalite düşüyor..20-25 kişilik sınıflar 30-35 kişiye kadar çıkıyor..Topluca ders işşlenen yerleri söylemiyorum bile..Oturacak yer bulamayıp,ayakta ders dinleyen bir sürü adam var...
kontenjanın artması kaliteyi düşürür, binlerce kişi 500 kişilk amfiye yığılır
deney olanaklarına hiç saymıoyrum bile, makine mühendisi cnc tezgahı görmeden, bir tıp öğrencisi kadavrayla haşır neşir olamadan mezun olur..
yetersiz öğretim elemanlarını saymıyorum bile 1 profesöre kaç öğrenci düşecek onu hesaplasınlar sonra arttırsınlar
son olarak öss ye yeni grimş arkdaşlar sizin daha yaşınız küçük bunu anlayamazsınız, duygusal davranıyorsunuz, iş olanakları , üniversite olanakları arttırlımadan , kontenjan arttırmak sadece harç parası toplamaktan ibarettir
-
quote:
Orjinalden alıntı: baycan87
son olarak öss ye yeni grimş arkdaşlar sizin daha yaşınız küçük bunu anlayamazsınız, duygusal davranıyorsunuz, iş olanakları , üniversite olanakları arttırlımadan , kontenjan arttırmak sadece harç parası toplamaktan ibarettir
Kesinlikle katılıyorum ama şu var sende girdiğin sene kontenjan artışına sevinmişsindir bende sevinmiştim,şimdiki arkadaşlarda seviniyor.Ancak dediğin gibi okula girdikten sonra herşeyin amacının farklı olduğunu anlıyorsun... -
quote:
Orjinalden alıntı: Shady
quote:
Orjinalden alıntı: baycan87
Kesinlikle katılıyorum ama şu var sende girdiğin sene kontenjan artışına sevinmişsindir bende sevinmiştim,şimdiki arkadaşlarda seviniyor.Ancak dediğin gibi okula girdikten sonra herşeyin amacının farklı olduğunu anlıyorsun...
tabikide sevinmiş oluyorsun ama işte yaş küçüklüğü sadece öss ye düşünmek gerisini düşünmemek vs vs şeylerden dolayı seviniyorsun, onun için yeni girecek arkadaşlar için duygusal düşünüyorsunuz dedim,
ama ne yazıkki ülkemizin gerçeği , bir altyapı çalışması yapmadan ha bire kontenjan artıyor, sonrada üniversite bitirdik diye bir sürü insan işsiz geziyor..
yukarıdaki kömür elmas örneği harika bir örnek...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X