Şimdi Ara

Konsollar İçin Ses Sistemleri Rehberi ve Sık Sorulan Sorular (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
290
Cevap
1
Favori
20.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • izmirde arkadaşımda var bu sistem çok detaylı inceleme fırsatı buldum ve eminimki dahili dekoderi yok.. mutlaka ses bilgisi bu sisteme iletilmeden önce bir dekoder tarafından çözülmesi gerekiyor. ( bunu genelde dvd playerların dahili dekoderi yapıyor zaten )

MESELA : Özellikler:Dolby Dijital&DTS Decoder,THX sertifikalı Ses Girişi:1xOptik dijital (kablo gerekli) ( bu dekoderi olan z5500 )

Diğer Özellikleri:PC, vcd, dvd...kullanılabilir. Dolby Digital (AC-3), DTS, PCM, ve Dolby Pro Logic desteği, Magnetik koruma, Ahşap Woofer, Kolay Kurulum,Şık tasarım, Duble 180 derece dönebilen uydu, Uydu standı, Optic giriş. ( DEKODER LAFI GEÇMİYOR HİÇBİR SİTEDE ÖZELLİKLERİNDE DEKODER YAZISINI GÖREMEZZSİN. dvd player ile olan bağlantıda dts yi destekler yazısını göreiblirsin bunun da anlamı dvd nin çözdüğü dts ses kodunu dahili dijital - analog çeviricisinde dönüştürerek dts sesini uydulara taşır..

zaten bu sistemin dekoderi olmadığını yani ses çözme yeteneğine sahip olmadığına emin oldum gibi ps3 ün dahili dekoderi olduğunada eminim.

• Hocam senin msn adresin var mı, bir konuşalım bu böyle olmayacak...

Senin söylediğine göre, optik kablo ile hem çözülmüş hem de çözülmemiş ses taşınabilmesi lazım !

Eğer bir sistemin optik girişi varsa, ben herhangi bir kaynağın (Dvd player, PS3, Xbox 360 vs.) optik çıkışı ile
    ses sisteminin optik girişi arasında bağlantı yaptığım zaman Dolby Digital ses alırım zaten;
    ve sesin çözülerek kanallara dağıtılması işini, ses sisteminin decoder'i yapar.

Optik girişi olupta dahili decoder'i olmayan bir set nasıl oluyor, anlamadım...

Yıllardır ses sistemleri ile ilgili sayısız forumda sayısız mesaj okudum, senin yaptığın gibi bir ayrımı hayatımda ilk defa duyuyorum.
    Zannediyorum anlatmak istediğin bir bilgiyi farklı yorumladığın için ortaya böyle bir durum çıkıyor.

Bu arada, eğer İzmir'deki arkadaşın bahsettiğin Microlab sete, 400 usd vermişse ve senin söylediğin gibi dahili decoder'i olmazsa,
    dünyanın en büyük kazığını yemiş anlamına gelir; Logitech Z-5500 alınabilecek bir fiyata, Microlab set alınır mı decoder'siz olsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 9 Ağustos 2006; 10:23:48 >

• İlave olarak, örnek verdiğiniz MICROLAB X-10 ses sistemine gelince,
    bu setin 2 farklı modeli var :
    1) Microlab X-10 (optik girişi yok)
    2) Microlab X-10 D (1 optik, 1 coax olarak, 2 digital girişi var)
    Microlab Sitesi ve Modeller İçin Tıklayın

Ayrıca, Microlab X-10 D ile ilgili şu linke bir tıklayın.
    Site Rusça ama başlığa bakarsanız, (5колонок +Subwoofer +Digital Decoder, ПДУ) yazdığını görürsünüz...

• MICROLAB MC-X10D 9900W 5+1 SPEAKER 308,00 USD + KDV
    LOGITECH Z-5500 505W 5.1 DIJITAL SPEAKER 489,00 USD + KDV ( aradaki fark 200 dolardan fazla ve 200 dolara creative ddts100 dekoderi alınabilir ) ama kazık konusunda haklısın z5500
    varken alınmaz.. bence z5500 ün dekoderi ddts100 den iyi. yorumlar bu yönde neyse
    gelelim konuya.

öncelikle audigy 2zs pcmcia ses kartında z5500 bağlantısında optic kablo ile bağlantı
    yapıp sesi dts veya dd ile kodlanmış dvd oynattığımızda önümüze iki seçenek çıkıyor
    1. aşağıda fotoğrafını eklediğim seçenekte sesi audigy 2zs ye çözdürüp çözülmüş
    ses kodunu z5500 ün dekoderine göndeirriz ancak çözüm işlemini audigy 2zs önceden
    yapmıştır. ve ses karakteride buna göredir daha keskin. ancak bir miktar yapay.
    YANİ BURADA SESİ ÇÖZDÜREREK Z5500 E İLETTİK

Konsollar İçin Ses Sistemleri Rehberi ve Sık Sorulan Sorular

2.seçenek.. yine audigy 2zs pcmcia ses kartında sesi HİÇ İŞLEM GEÇİRMEDEN ,
    DVD OKUYUSUNUNDAN ALONUN SES BİLGİSİNE HİÇ DOKUNULMADAN DOĞRUDAN
    Z5500 E GÖNDERİLİR VE BU DURUMDA SES ÇÖZME GÖREVİ Z5500 ÜN DEKODERİNE
    YAPTIRILIR. bu durumda ses daha yumuşak çıkar. YANİ BU DURUMDA SES
    ÇÖZDÜRÜLMEDEN OLDUĞU GİBİ AKTARILMIŞTIR. BUDA GÖSTERİYORKİ SES
    BİLGİSİ OPTİC KABLO ARACILIĞIYLA İSTER BİR ALETE ÇÖZDÜRÜLEREK İSTER
    BAŞKA BİR ALETE ÇÖZDÜRLMEK ÜZERE İŞLENMEMİŞ HALİYLE GÖNDERLİLİR.

tecrubeyle sabittir.

msn adresimi pm ile gönderiyorum. msn e pek girmem ama bu konuyu
    konuşma üzere akşam online olursan girerim.

ve ayrıca
    quote:

İlave olarak, örnek verdiğiniz MICROLAB X-10 ses sistemine gelince,
    bu setin 2 farklı modeli var :
    1) Microlab X-10 (optik girişi yok)
    2) Microlab X-10 D (1 optik, 1 coax olarak, 2 digital girişi var)
    Microlab Sitesi ve Modeller İçin Tıklayın

ben zaten en baştan beri x-10d yazıyordum. ve bir sistemde optic giriş olması o sistemin dahili veya harici dekoderi olduğunu göstermez. eğer dekoderi var ise özelliklerde dts dd decoding veya DTS&DD DECODER YAZMASI GEREK. ( büyük harflerle yazdığım yerler o bilgiyi vurgulamak içindir. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 9 Ağustos 2006; 10:41:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tibi

Verdiğin resim üzerinden yorum yaparsak, ses kartı 2 seçenek sunuyor :

1) SPDIF Passthrough (Dolby Digital / DTS Digital Out)
    (Note : External Decoder requires)

Yani, istersen SPDIF bağlantı ile sesi, hiç dokunmadan dijital olarak dışarıya aktarayım, ama bir harici decodere ihtiyacın olacak diyor.

2) Use Built-in Decoder
    Dahili (herhalde ses kartının kendi) decoderini kullan diyor.
    (Bu durumda hoparlörler doğrudan ses kartına, analog olarak bağlanıyor, ses bir daha dışarıya optik veya coaxial bağlantı ile aktarılmıyor değil mi ?)

Bu resim aslında daha çok benim söylediklerimi destekliyor gibi geldi bana...

quote:

ben zaten en baştan beri x-10d yazıyordum. ve bir sistemde optic giriş olması o sistemin dahili veya harici dekoderi olduğunu göstermez. eğer dekoderi var ise özelliklerde dts dd decoding veya DTS&DD DECODER YAZMASI GEREK. ( büyük harflerle yazdığım yerler o bilgiyi vurgulamak içindir. )

Verdiğim Rusça web sitesi linkini incelerseniz, DECODER ibaresi olduğunu görebilirsiniz.
    Zaten Microlab gibi bir firmanın dökümantasyonu çok zayıf.
    Türkiye'deki sitelerde ancak resmi web sitesinden gördükleri ibareleri aktarıyorlar; dolayısıyla bu tür yanlış anlaşılmalar olabiliyor.

Bunun haricinde, bana başka bir hoparlör modeli söyleyebilir misiniz, dijital girişi (optik & coaxial) olupta dahili decoder olmayan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 9 Ağustos 2006; 11:01:51 >

• 1. tercume için teşekkurler. bende biliyordum bilmeyenlere yardımcı oldun :)..bu dediğiniz benim görüşüme destekliyor çünkü benim o resimleri koyma amacım ses kodunun hem işlenerek hemde işlenmeden optic kablo ile aktarımının mümkün olduğunu ispatlamaktı. daha önceki mesajınızda bunun mümkün olmadığnı ima ettiniz sanıyorum.
    quote:

Senin söylediğine göre, optik kablo ile hem çözülmüş hem de çözülmemiş ses taşınabilmesi lazım !

Microlab firması bütün dünyaya multimedya ses sistemi pazarlayabilen ve bu sektörde dünya 5. olmuş bir firma. dökümanında dekoder ibaresi içermemesinin sebebi dökümantasyonunda gerçekleri yansıtmasıdır. rusça bilmiyorum ama hiçbir sitede DTS&DD DECODING veya SPESIFICATIONS : EXTERNAL / INTERNAL DECODER yazısını göremedim.

ayrıca
    quote:

Bunun haricinde, bana başka bir hoparlör modeli söyleyebilir misiniz, dijital girişi (optik & coaxial) olupta dahili decoder olmayan

demişsiniz ama ben bunu yapmakta kendimi zorunlu hissetmiyorum . sebebi olarak verdiğim bir örneğin '' optic girişi olan her sistemin mutlaka dd & dts çözücüsü olduğu görüşünüzde '' eksiklikler olduğunu kanıtlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 9 Ağustos 2006; 11:31:16 >

• Kusura bakmayın ama tartışmayı farklı bir boyuta taşımaya çalışıyorsunuz gibi hissesiyorum;
    benim amacım siz yanlış biliyorsunuz, ben doğru biliyorum demek değil, doğru bilgiye ulaşmak

quote:

çünkü benim o resimleri koyma amacım ses kodunun hem işlenerek hemde işlenmeden optic kablo ile aktarımının mümkün olduğunu ispatlamaktı.

Bu söylediğinizi nasıl ispatlıyor, bir türlü çözemedim.
    O resimde decoder olarak ses kartı kullandığında sesi dışarıya nasıl aktarıldığı ile ilgili bilgi yok.
    Muhtemelen, hoparlör seti doğrudan ses kartına bağlanıyordur.
    Zaten sizin dediğiniz gibi ses kartı decoder olarak kullanıldığından ses dışarıya optik & coaxial ile aktarılacak olsa,
    tıpkı 1.seçenekte olduğu gibi yazardı.

quote:

rusça bilmiyorum ama hiçbir sitede DTS&DD DECODING veya SPESIFICATIONS : EXTERNAL / INTERNAL DECODER yazısını göremedim.

Rusça bilmenize gerek yok, ürünün başlığında
    LATİN ALFABESİ İLE (5колонок +Subwoofer +Digital Decoder, ПДУ) yazıyor zaten.

quote:

demişsiniz ama ben bunu yapmakta kendimi zorunlu hissetmiyorum . sebebi olarak verdiğim bir örneğin '' optic girişi olan her sistemin mutlaka dd & dts çözücüsü olduğu görüşünüzde '' eksiklikler olduğunu kanıtlıyor.

Ben size hesap mı sordum da böyle cevap veriyorsunuz ?
    Savunduğunuz görüşü destekleyen başka modeller var mı diye sordum sadece.
    Anladığım kadarıyla verecek örnek bulamadığınız için işi bu şekle sokuyorsunuz.

Sonuç olarak, ben burada bildiğimi zannettiğim şeyleri, örnekler vererek açıklamaya çalışıyorum;
    eğer yanlış bildiğim birşeyler varsa düzeltmek isterim tabi.

Ama sizin yaptığınız sadece "hayır öyle değil" demek; yaptığınız açıklamaların, verdiğiniz detayların anlaşılması için cevaplar vermenizi beklerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 9 Ağustos 2006; 11:33:08 >

• quote:

Kusura bakmayın ama tartışmayı farklı bir boyuta taşımaya çalışıyorsunuz gibi hissesiyorum;
    benim amacım siz yanlış biliyorsunuz, ben doğru biliyorum demek değil, doğru bilgiye ulaşmak

yanlış anlamayın ben aktif olarak kullandığım ve teknik detaylarının tamamını bildiğim sistemler hakkında kesin konuşuyorum. sizin dediklerinize ters olabilir. amaç doğru bilgiye ulaşmaksa zaten bu tartışmadan olmaz ve şuanda seviyeli bir tartışmanın içerisindeyiz.

quote:

O resimde decoder olarak ses kartı kullandığında sesi dışarıya nasıl aktarıldığı ile ilgili bilgi yok.

o resimi printscreen ile alan benim. yani ses kartını kullanda benim. dışarıya nasıl aktardığı hakkında bilgi edinmenize gerek yok çünkü ses sistemi ( z5500 ) audigy 2zs pcmcia ses kartına ANALOG olarak değil optic kablo ile DİJİTAL olarak bağlanır.
    quote:

Rusça bilmenize gerek yok, ürünün başlığında
    LATİN ALFABESİ İLE (5колонок +Subwoofer +Digital Decoder, ПДУ) yazıyor zaten.

rusça olan bir sitede bütün bilgilerin rus alfabesinde ama sadece dekoder yazısnın latin alfabesinde olması şaşırtıcı. ve sitenin resmi olup olmadığını iyice araştırılması gerekiyor yoksa bende bir site yaparım ve megaworks için dijital dekoder encoding decoding ultra subwoofer 10000watt yazarım. bu o bilginin doğru olduğunu ispatlamaz.

quote:

Ben size hesap mı sordum da böyle cevap veriyorsunuz ?
    Savunduğunuz görüşü destekleyen başka modeller var mı diye sordum sadece.
    Anladığım kadarıyla verecek örnek bulamadığınız için işi bu şekle sokuyorsunuz

ben zaten hesap vermiyorum ve hala neden başka bir örnek istediğinizide anlamıyorum. donanımhaber araştırma ve geliştirme bölümü açılırsa bu dileğinizi yerine getiririm .

• Son olarak 2 soru sormak istiyorum

1) Bir ara vaktiniz olduğunda, dijital girişi olan, ancak dahili decoder'i olmayan başka bir sistem adı & linki verebilir misiniz ?
    Böylece, Microlab üzerinden konuşmak zorunda kalmayız; hatta vereceğiniz üreticiye e-mail atar doğrudan onlardan açıklama isteriz.

2) Arkadaşınıza bir sorabilir misiniz;
    Xbox (oyun, film)
    Xbox 360 (oyun, film)
    Ps2 (film)
    Dvd player (film)
    cihazlarından herhangi birini (geçmiş tecrübelerine göre)
    doğrudan optik kablo ile Microlab X-10 D sistemine bağladığı zaman,
    ses sisteminden Dolby Digital ses alabilmiş mi, yoksa harici bir decoder'e ihtiyaç duymuş mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 9 Ağustos 2006; 12:04:35 >
  • çok saol dostum üst konu olmalı bence yöneticilere pm at önemli bir konu çünkü
  • @signore ben en iyisi xbox360 aldığımda ( kısa süre sonra alıcam. daha doğrusu aldım arkadaşımın gelmesini bekliyorum ) microlab x-10d ye bağlıyacam. fotoğraflarla detaylı bir incelemede yaparım. hem konsollar bölümüne hemde ses sistemleri bölümünde yazarım.

tabi herşeyden önce microlab ın üreticisine mail yoluyla ulaşmaya çalışcağım.

iyi forumlar.
  • Logitech Z-5400 - 5.1 alsak bunu direk PS2'ye bağlayıp 5.1 ses alabilirmiyiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: psp_hacker
    Logitech Z-5400 - 5.1 alsak bunu direk PS2'ye bağlayıp 5.1 ses alabilirmiyiz?

Bkz. Rehber'in A.2 seçeneği

Alırsınız, hem de çok güzel alırsınız; Prologic II de destekliyor.
    Gerçi Xbox ve Xbox360'ın Dolby Digital'i her zaman farklıdır.

Ayrıca, 2 optik + 1 coaxial dijital girişi var.
    Yani aynı anda, bir uydu alıcı, bir dvd player ve bir de konsol bağlayabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Logitech Z-5400 - 5.1 alsak bunu direk PS2'ye bağlayıp 5.1 ses alabilirmiyiz?

Bkz. Rehber'in A.2 seçeneği

Alırsınız, hem de çok güzel alırsınız; Prologic II de destekliyor.
    Gerçi Xbox ve Xbox360'ın Dolby Digital'i her zaman farklıdır.

Ayrıca, 2 optik + 1 coaxial dijital girişi var.
    Yani aynı anda, bir uydu alıcı, bir dvd player ve bir de konsol bağlayabilirsiniz.

Signore hızır gibi yetiştin hemen valla Logitech Z-5400'yi PS2'ye bağlamak için ayrıca optik kablo vb... şeyler almak gerekiyor mu yoksa Logitech Z-5400'un kablosunu direk PS2'ye takabiliyor muyuz? Birde 15 m2 civarında bir odaya, 310 W yeter mi? Şöyle son ses açınca davul kadar ses çıkarmasını istiyorum Yerimden hoplatsın yeter Logitech Z-5500 mi alsam acaba? Aralarında 100$ kadar fark var. Gerçi para kalmadı, birde 20.1" monitör sipariş ettim, alıncada tam alayım...

• quote:

Signore hızır gibi yetiştin hemen valla Logitech Z-5400'yi PS2'ye bağlamak için ayrıca optik kablo vb... şeyler almak gerekiyor mu yoksa Logitech Z-5400'un kablosunu direk PS2'ye takabiliyor muyuz? Birde 15 m2 civarında bir odaya, 310 W yeter mi? Şöyle son ses açınca davul kadar ses çıkarmasını istiyorum Yerimden hoplatsın yeter Logitech Z-5500 mi alsam acaba? Aralarında 100$ kadar fark var. Gerçi para kalmadı, birde 20.1" monitör sipariş ettim, alıncada tam alayım...

Herhangi bir optik girişi olan ses sistemini PS2, Xbox, Xbox360, Dvd Player'a bağlamak için OPTİK ve COAXIAL kabloya ihtiyacınız var.
    Oyun konsolları için sadece OPTİK kablo seçeneğiniz var. Dvd Player Coaxial'den de bağlanabilir.

Gelelim yeterli olur mu sorusuna...

Ben sistemleri toplam RMS Watt değeri üzerinden değerlendirmemeyi öğreneli birkaç sene oluyor.
    Herşeyden önce Logitech hoparlörler, multimedya pc hoparlörüdür.

Eğer Z-5500'ü bile gündeme alabiliryorsanız, 800-900 YTL bütçe ile, araya biraz temiz ikinci el katarak,
    rehberin C seçeneğindeki bir sistem kurabilirsiniz.

Son olarak, 20.1 monitör sipariş etmişsiniz, Logitech Z-5500 mü alsam diyorsunuz ama, Xbox 360'dan bahsetmiyorsunuz ???

Bence en başta Xbox360 almayı düşünün; ben artık PS2'nin yüzüne bakamıyordum, sattım gitti...

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Herhangi bir optik girişi olan ses sistemini PS2, Xbox, Xbox360, Dvd Player'a bağlamak için OPTİK ve COAXIAL kabloya ihtiyacınız var.
    Oyun konsolları için sadece OPTİK kablo seçeneğiniz var. Dvd Player Coaxial'den de bağlanabilir.

Gelelim yeterli olur mu sorusuna...

Ben sistemleri toplam RMS Watt değeri üzerinden değerlendirmemeyi öğreneli birkaç sene oluyor.
    Herşeyden önce Logitech hoparlörler, multimedya pc hoparlörüdür.

Eğer Z-5500'ü bile gündeme alabiliryorsanız, 800-900 YTL bütçe ile, araya biraz temiz ikinci el katarak,
    rehberin C seçeneğindeki bir sistem kurabilirsiniz.

Son olarak, 20.1 monitör sipariş etmişsiniz, Logitech Z-5500 mü alsam diyorsunuz ama, Xbox 360'dan bahsetmiyorsunuz ???

Bence en başta Xbox360 almayı düşünün; ben artık PS2'nin yüzüne bakamıyordum, sattım gitti...

Benim yapmak istediğim sistem Xbox 360, 20.1" BenQ FP202W LCD Monitör ve güzel bir ses sistemi... Ama Xbox360'ı ABD'den getirtmek 1 ay kadar vaktimi alacak. Bende diyorum ki Xbox 360 için almayı düşündüğüm Z-5400'ü PS2'ye bağlayabilir miyim? En azından X360 gelene kadar vakit geçirmiş olurum.

Ayrıca Monitör ve ses sistemini nadirde olsa PC'ye bağlayabilirim, bu yüzden Z-5400'ü tercih etmiştim... C seçenekli bir sistem oluşturmak istesem bile ses sistemleri hakkında yeterli bilgim yok, ayrıca C seçeneğindeki her parçayı ayrı ayrı Azerbaycan gibi bir ülkeye getirtmek başka bir husus...

Z-5500'ün kutusu ne kadar büyük acaba? Onuda ABD'den getirtirsem baya karım oluyor... Ama kutunun boyutu çok büyükse mecburen aynı fiyata Türkiye'den Z-5400 alacağım. Z-5400 ve Z-5500 hakkında olumlu yorumlar aldım, bu 2sinden hangisini alsam acaba? Yani cılız bir ses alacaksam hiç 300-400 $ para vermeyim, 50-60$'lık bir 2.1 alayım yeter...

Birde bu konsollara bağlantı için gerekli olan optik kablo Z-5400, Z-5500 kutularının içinde çıkıyor mu? Çıkmıyorsa bu kablonun fiyatı yaklaşık olarak ne kadardır? Nedense çok soru sorduğumu hissettim inşallah kafanızı ağrıtmamışımdır

• quote:

Ayrıca Monitör ve ses sistemini nadirde olsa PC'ye bağlayabilirim, bu yüzden Z-5400'ü tercih etmiştim... C seçenekli bir sistem oluşturmak istesem bile ses sistemleri hakkında yeterli bilgim yok, ayrıca C seçeneğindeki her parçayı ayrı ayrı Azerbaycan gibi bir ülkeye getirtmek başka bir husus...

Aslında C seçeneğini kurmak son derece basit, çünkü hali hazırda yapılmış bir araştırma ve uygulama var.
    Daha evvel bu kadar bütçe ile neler alınabilir konusunda bayağı bir araştırma yaptım ve ustaların görüşleri doğrultusunda o sistemi kurmuştum.

Tabi şimdi siz bu araştırma safhasına tanık olmadığınız için, pek tanımadığınız birinin "ben araştırdım, en idealleri bunlarmış" demesi, bu işe ciddi para ayıracağınızdan size pek birşey ifade etmiyor olabilir.

Ama şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, ben bu sistem ile
    "sesi mekanik olarak duymaktan kurtuldum, sesleri yaşamaya başladım" (ne cümle oldu be !)

quote:

Z-5500'ün kutusu ne kadar büyük acaba? Onuda ABD'den getirtirsem baya karım oluyor... Ama kutunun boyutu çok büyükse mecburen aynı fiyata Türkiye'den Z-5400 alacağım. Z-5400 ve Z-5500 hakkında olumlu yorumlar aldım, bu 2sinden hangisini alsam acaba? Yani cılız bir ses alacaksam hiç 300-400 $ para vermeyim, 50-60$'lık bir 2.1 alayım yeter...

Z-5500 > Ağırlık : 24 Kg. / Ebatlar : 52 x 40 x 68 cm.
    Bu değerleri görünce herhalde vazgeçmişsinizdir !

quote:

Birde bu konsollara bağlantı için gerekli olan optik kablo Z-5400, Z-5500 kutularının içinde çıkıyor mu? Çıkmıyorsa bu kablonun fiyatı yaklaşık olarak ne kadardır? Nedense çok soru sorduğumu hissettim inşallah kafanızı ağrıtmamışımdır

Optik kablo pek de kafaya takacak birşey değil.
    Yan sanayi 5 YTL'ye de bulabilirsiniz, markalı olarak 15-20 Usd'ye de...

• yani şimdi Z5500 al arkana yaslan diyorsun signore öylemi
    amacım yüksek ses diil kaliteli ses almak yani senin yaşamaklığını yaşamak isterim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ultraaslans
    yani şimdi Z5500 al arkana yaslan diyorsun signore öylemi
    amacım yüksek ses diil kaliteli ses almak yani senin yaşamaklığını yaşamak isterim

Pek değil aslında.

Şimdi Logitech Z-5500 gibi bir setin herkesin rüyasını süslediği kesin, ama ne olursa olsun, bu set sonuçta multimedya pc hoparlörü...

Ben PC'de kullanmayacağım için, Uydu + Dvd Player + Konsol'da kullanacağım için, böyle paket sistem almak yerine, rehber'in C seçeneğini uzun araştırmalar sonucu kurdum.

C seçeneğindeki linklere ve sistemimin parçalarına bir bakın isterseniz.

Ben bu seti kurduktan sonra, Sony'nin milyarlık PAKET sistemlerini dinledim, bana hiç tat vermediler.

Logitech'i dinlemedim gerçi. Yine de bana kimse çıkıp, Logitech Z-5500'ün Yamaha Rx-V 350 Anfiden daha iyi ses işlediğini, el kadar uydu hoparlörlerinin benim 7-8 kg.'lık merkez Tannoy Mx-C'den daha iyi ses verdiğini söylemeyecek herhalde.

Ama bir de, kutusunda hazır ses sistemi almak var, bileşenlerini ayrı ayrı kurmak var.
    Ben uğraşmam veya uğraşamam diyenler, mecbur gidip paket sistem alacak.

Ben seviyorum uğraşmayı, o zaman vaktim de vardı, böyle toparladım sistemi, aldığım günden beri çok memnunum.
    Hatta önlere Tannoy Mx-1 yerine Kule tipi 3 yollu hoparlör arıyorum bu aralar sistemi geliştirmek için.

Hemen fiyatı yüksek demeyin. Biraz araştırma ile, özellikle anfi ve Tannoy hoparlörler ikinci el temiz bulunursa,
    çok uygun fiyatlara sistem toparlanır.

Mesela ben önlere kule tipi alınca 2 tane Tannoy Mx-1 satacağım, sıfırdan farksız haldeler.
    İşte benimkiler gibi temiz cihazlar mutlaka satılıyordur.

Sonuç olarak, bu tamamen tercih meselesi. Ama ben bir daha paket ses sistemi kullanabileceğimi sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 11 Ağustos 2006; 16:42:40 >

• Xbox 360 da digital 5.1 ses almak ve sesi sonuna kadar açıp dinlemek için bir kulaklık buldum.

CREATIVE HQ-2300D HEADPHONE KULAKLIK

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=92120&productid=bd47146

Özellikleri

# Yalnızca müziğinizin iyi duyulmasıyla yetinmeyin...
    # Bundan böyle filmlerinizin, oyunlarınızın ve müziklerinizin keyfini 5.1 sürebilirsiniz. Creative Headphones HQ-2300D’nin avuç içi boyutundaki dekoderi sayesinde film, müzik ve oyunlarda dijital sesin tadına varabilirsiniz.
    # Dünya’nın ilk taşınabilir Dolby Dijital Dekoder’i
    # Minik ve rahat taşınabilir Dolby Dijital ve DTS dekoder ile Dolby Kulaklık teknolojisi DVD, MP3 çalar ve oyun konsollarıyla mükemmel uyum sunar.
    # Etkileyici baslar ve daha net tizler
    # Film izlemek ve oyun oynamak için özel olarak tasarlanan Creative Headphones HQ-2300D tamamen dijital sesler sunar. <
    # Çift Kulaklık çıkışı
    # Arkadaşınızla evde oyun oynarken kullanmak için ideal
    # 40mm Neodymium mıknatıs
    # 20Hz ~ 20kHz Frekans Cevabı
    # 32ohm Empedans
    # 107dB Hassasiyet
    # 2,7m kablo uzunluğu
    # 3.5 mm stereo altın kaplama minijack
    # DEKODER
    # Dijital (SPDIF veya Optik, paylaştırılmış minijack), Analog (stereo minijack) giriş
    # Çift kulaklık çıkışı (2 x stereo minijack) (Her bir çıkış için 32 ohm empedanslı kulaklıkar önerilmektedir)
    # Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, PCM (48kHz’e kadar) & Analog stereo,Dolby Headphone, DTS ses biçim desteği
    # 2 x AA-pil Güç İhtiyacı
    # 2 yıl garanti
    # Giriş : Dijital (SPDIF veya Optik, paylaştırılmış minijack), Analog (stereo minijack)
    # Bu jacklarla bağlantı yapılarak dijital veya analog ses alınabilir.
    Paket içerikleri
    # Tek portlu Dekoder
    # Bir çift kulaklık
    # Mono RCA’dan mini jack kablosu (3m)
    # Bir stereo ses kablosu (0.5m)
    # Bir RCA-stereo çevirici (video oyun)
    # Hızlı başlangıç kitapçığı
    # 2 AA boyutlu piller
    # SPDIF & Analog Kablo
    # Video Oyun Çevirici (adaptörü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulwi -- 6 Ocak 2007; 2:50:48 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.