Şimdi Ara

Konsantrasyon Eksikliği ve Aşırı Dalgınlık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
1
Favori
14.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: changemart

quote:

Orijinalden alıntı: yüzbaşı price

quote:

Orijinalden alıntı: changemart

öncelikle bu sorunu beynindeki boş ve olumsuz düşünceleri kafandan atmakla ve ailenle bundan yardım atmanla öneririm.

2.ci olark spor yapmalısın spor yapmak terlemek vucudtaki toksinleri atar ve beyine daha fazla oksijen ve kan gitmesini sağlar.

3. Olarak glingko biloba kullanmanı öneririm. Ben 1 ay kullandım öğrenim kabiliyetim arttı.

glingko biloba şeysini biraz daha açar mısın rica etsem? Olmsuz düşünce derkende mesela ders esnasındayım tam konsantre oluyorum derken bi anda aklıma konsantrasyonumun bozuk olduğu halim gelit ve bütün herşey darma duman loluyor.Başımda ağır bir yük var gibi oluyor sinir bozucu bir durum.

Kroto cevap verdiğin için sağol.

@D_Rose o dediklerini günde ne kadar fazla yapıyorum bi bilsen. Kafayı vurma hariç.

glingko biloba çinde yetişen ve yasıyan en eski ağacın yaprağıdır. Bitkisel kapsul olarak kullanabilirsin. Solgar tavsiyemdir ama aksuvital daha ucuz ve daha etkili geldi bana. Günde 1 tablet kullanman yeterli. Beyne giden oksijen ve kanı çoğaltıp konsantrasyonu arttırıyor. Bide dalgaya giden kanı artırdığı için dalga en ufak bi görüntüde şahlanıyor :D

Şahlanıyor ha?Araştırırım biraz.

Bi arkadaş mastürbasyonu kes demiş zaten öyle falza uğraşmam o işlerle.1-1,5 haftada bir belki.

Zaten psikoloğa nasıl başvurcam felan pek bilgim yok ama ilgilenirim.Bide hobi olarak resim çizerim kafam dağılır azıcık.Bende uyku sorunu var cidden.Saat gece 3'de yatar satt sabah 8'de kalkarım genellikle.

@montevo ben oek takmam milletin dediğini.Ama cidden aşaırı pc takıntım var.İnternet felan olmasın boşlukta hissediyorum kendimi.

Bu arada arakadaşlar sağolun yardımcı olduğunuz için.

• banada oluyor bazen öyle bir den dalıyorum gidiyorum böyle slk slk bakıyorum ama birşeyde düşünmüyorum öyle bakıyorum.
    bunun en büyük etkeni kendini beyni fazla zorlamak.
    dier etmende az uyamak aga bol bol uyucan 11 12 saat fln uyu uykunun almadan kalkma.
    stresten uzak dur.
    vitamin hapı alabilirsin ton balığı yiyebilirsin ama düzenli uyumadıktan sonra hiç bi işe yaramaz.
    he bide sakın aç kalma aç kalıncada böyle oluyo durmadan tıkın
  • interneti azaltmanın kendince bi yolunu araştır.bak ben toplasan 3-5 site anca geziyorum koca nette.ama yemediğim nane kalmadı.biraz gelir foruma takılırsın.beğendiğin şeylerin ,formula 1 basketbol futbol gibi,haberlerine bakarsın ardından dersin olduğu zaman derse geçersin.bunu böyle kullanmalısın.sonra araçdan çok amaca dönüyor.bende zamnında boşboş pc başında oturdum.anca anca bırakıyorum ama 7/24 download felan ediyorum :) ona çare bulamadık daha.en azından vaktimden çalmıyo.
  • Buda internet bağımlılığıyla ilgili bir haber durum vahim

http://www.ntvmsnbc.com/id/25324424/
  • quote:

Orijinalden alıntı: kroto

quote:

quote:

Kişisel bir görüşümü yazayım. Konsantrasyon bozukluğu yaptığına inandığım 3 şey var.

1- Bilgisayar (oyun, internet vs) çok zaman harcadığın için
    2- Tv seyretmek, genellikle birinci şıkka muzdarip olanlar ikinci şıkkı es geçmezler.
    3- Dini boşluk. (Dini görüşünü bilmediğim için uzatmıyorum.)

EDİT= Bu benim görüşüm yoruma açıktır.

Tv felan seyretmemde.Dini boşluğun konsantrasyonla ne alakası var? Bilgisayar konusuna geldiğimizde eminim bu forumda benden asosyali yoktur deyim anla sen.4-5 saatlik uykuyla dururm her zaman ki eskidende böyleydim ama şu 1 haftadır aşırı derece sorun olmaya ve artmaya başladı.

Din tabiri caiz ise beynini formatlar. Aza şükretmeyi daha fazlası için çalışmayı, haram yememeyi ve insaflı olmanı sağlar. Ayrıca namaz konsantrasyonu arttırır. Sana bi kitap tavsiye edeyim Mehmet ali bulut'un Ruhu Deşifresi kitabını oku, çok yararlı bilgiler var işini görür umarım.

herkesin inancı kendine yav. namaz beyni formatlar ne demekmiş biz deyince dalga geçtiniz oluyor

• quote:

Buda internet bağımlılığıyla ilgili bir haber durum vahim

http://www.ntvmsnbc.com/id/25324424/

Ahah aynı ben ya. Dersleri iyiyse getirmeyin demiş o zaman ihtiyacım yok.Ama günde 10-12 saat felan pc başındayım.Şimdi konsantrasyonda gitti derslerde berbat olcak.Birşey anlamaz oldum.

Cidden dururumum vahim.Kurtulurum inşşallah şu sorundan.

@montevo Bırakamıyorum işte bırakabilsem.

• Günde 4-5 saat uyku ile dururum yazmışsın.Uykunu düzene sok bişey kalmaz tahminimce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

quote:

quote:

quote:

Kişisel bir görüşümü yazayım. Konsantrasyon bozukluğu yaptığına inandığım 3 şey var.

1- Bilgisayar (oyun, internet vs) çok zaman harcadığın için
    2- Tv seyretmek, genellikle birinci şıkka muzdarip olanlar ikinci şıkkı es geçmezler.
    3- Dini boşluk. (Dini görüşünü bilmediğim için uzatmıyorum.)

EDİT= Bu benim görüşüm yoruma açıktır.

Tv felan seyretmemde.Dini boşluğun konsantrasyonla ne alakası var? Bilgisayar konusuna geldiğimizde eminim bu forumda benden asosyali yoktur deyim anla sen.4-5 saatlik uykuyla dururm her zaman ki eskidende böyleydim ama şu 1 haftadır aşırı derece sorun olmaya ve artmaya başladı.

Din tabiri caiz ise beynini formatlar. Aza şükretmeyi daha fazlası için çalışmayı, haram yememeyi ve insaflı olmanı sağlar. Ayrıca namaz konsantrasyonu arttırır. Sana bi kitap tavsiye edeyim Mehmet ali bulut'un Ruhu Deşifresi kitabını oku, çok yararlı bilgiler var işini görür umarım.

herkesin inancı kendine yav. namaz beyni formatlar ne demekmiş biz deyince dalga geçtiniz oluyor

Kardeş çıkışacak kavga cıkaracak birşey yazmadım. Önce yazdığımı doğru anlasan sorun çözülecek. Ben namaz beyni formatlar demedim "Din" dedim islamiyet veya musevilik demedim herhangi bir dini direk olarak kastetmedim herkesin inancına saygımız var. Dinim islam olduğu için örneğide namazdan verdim, namaz konsantrasyonu arttırır ayrıca dua etmek ibadet etmek ruhani, psikolojik rahatsızlıklara olumlu etki eder.
    Amacım kötü birşey yazmak değil beni doğru anladığınızı umuyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ewee1212

Günde 4-5 saat uyku ile dururum yazmışsın.Uykunu düzene sok bişey kalmaz tahminimce.

İşte öyle kolay değil malesef.Bi ara düzene soktum 1 gün.Neyse sonra gene bozuldu.En iyisi doktora gitmek galiba.
  • Bizim ailenin babam hariç tamamında var o..Hatta ben birisiyle katşılıklı konusurken dahi dalıyorum ve konuyu kacırıyorum..Bazen yada bazı zamanlarda cogu zaman karsımdaki kisinin ne dedigini anlayamıyorum..Bazen bir kelimeyi defalarca tekrar ettirdigim oluyor..Bunun icin kulak burun bogaza bile gittim..Doktor bana " Gayet saglıklısın..Bu akıllı insanlarda olur " dedi ..ilk doktorun soyledigini kaale almadım..Ama bunu birkac doktor daha soyleyince sasırdım dogrusunu soylemek gerekirse..Uzun kafın kısası no problem bro

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır bendede dikkat eksikliği olmuşdur, hadi onu es geçdim ara sıra herkese bir bunaltı çöker vs.. yani iş yine zorlayınca kendinde bitiyor
    ama benim diğer sorunum hafıza.
    Balık hafızalı biriyim ömrüm boyunca sosyal hayatta, okulda ezber olarak hep 1-0 yenik başladım,
    lise son sınıfa gidiyorum derslerim okul hayatım boyunca berbattı halende berbat, bu zamana kadar sınıfı nasılmı geçdim; sessiz,saygılı davranışlarımla.
    Ders çalışdığım 1 Allah'ın gününü hatırlamam, sorun kesinlikle genetik; babam,
    40 yıllık tanıdıklarının isimlerini bile hatırlamaz ve bu olaylar tabiki banada oluyor ve gelelim asıl soruna çekingenlik,
    sırf bu yüzden ne doktor ne de bir yol gösterici yüzü görmedim ve bu yaşıma kadar ne kendime bir çeki düzen verdim, ne de böyle bir istek doğdu içimde..

Hayatı yaşadıkça olgulaşıyorsun, yaşda ilerledikçe ileriye dönük yatırım yapma isteği doğuyor insanda, bu hafızayla hayali bırak hiçbirşeyi gerçekleştiremem,
    Artık geçdim o çekingenlik ayaklarını, ileriyi düşündükçe ve geçmişime bakdıkça kendine güveni geliyor insanın ama halen nasıl bir yol çizeceğimi belirleyemiyorum.
    Bu kadar şeyi üşenmeyip okuyanınız elbette olmuşdur teşekkür ederim, ve beni bilinçli bir şekilde yönlendirmenizi rica ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Yıllardır bendede dikkat eksikliği olmuşdur, hadi onu es geçdim ara sıra herkese bir bunaltı çöker vs.. yani iş yine zorlayınca kendinde bitiyor
    ama benim diğer sorunum hafıza.
    Balık hafızalı biriyim ömrüm boyunca sosyal hayatta, okulda ezber olarak hep 1-0 yenik başladım,
    lise son sınıfa gidiyorum derslerim okul hayatım boyunca berbattı halende berbat, bu zamana kadar sınıfı nasılmı geçdim; sessiz,saygılı davranışlarımla.
    Ders çalışdığım 1 Allah'ın gününü hatırlamam, sorun kesinlikle genetik; babam,
    40 yıllık tanıdıklarının isimlerini bile hatırlamaz ve bu olaylar tabiki banada oluyor ve gelelim asıl soruna çekingenlik,
    sırf bu yüzden ne doktor ne de bir yol gösterici yüzü görmedim ve bu yaşıma kadar ne kendime bir çeki düzen verdim, ne de böyle bir istek doğdu içimde..

Hayatı yaşadıkça olgulaşıyorsun, yaşda ilerledikçe ileriye dönük yatırım yapma isteği doğuyor insanda, bu hafızayla hayali bırak hiçbirşeyi gerçekleştiremem,
    Artık geçdim o çekingenlik ayaklarını, ileriyi düşündükçe ve geçmişime bakdıkça kendine güveni geliyor insanın ama halen nasıl bir yol çizeceğimi belirleyemiyorum.
    Bu kadar şeyi üşenmeyip okuyanınız elbette olmuşdur teşekkür ederim, ve beni bilinçli bir şekilde yönlendirmenizi rica ediyorum.

Bir film vardı Memento - Akıl oyunları diye bir şeydi sanırım. Bunu izle dostum, adam çok sık hafızasını kaybediyor, kısa kısa notlar filan alıyor zamanının yarısını not alarak geçiriyor. Seninki o derece değildir fakat bu alacağın notların hafızanda kalması açısından büyük bir yardımı olabilir. Ayrıca matematik-geometri çöz, satranç oyna. Ben bunları yapınca zihnim rahatlıyor ve hafızama yararı olduğunu hissediyorum. (Piskolojik de olabilir)

• gerçmiş olsun.ama bunun için psikiyatristlere gidip ilaç içme.ilaçları çok zararlıdır.ilk başta iyi davranmalarına rağmen psikiyatristler daha sonra insana köle gibi davranırlar.

daha önce yazdığım mesaj.

kötü bir durum asosyallik kardeş düzeltmelisin.ama burda psikoloğa git diyorlar.her zamanki mesajımı yazayım bir kişi daha psikiyatriden ve ilaçlarından dert çekmesin.pskiyatrik abd tarafından kurulmuş hastaları kontrol altına almak ve hasta insanların geçtiği kötü durumları görüp başka insanları o hale sokmayıp kendine işgücü yaratmak için vb kurulmuş sahte bir bilimdir.ilaçları hastalığı daha kötü yapar,sıkıntı yapar,katillik ve intihar yapar kanser yapar vb hatta bir yerde gördüm yılansı hareket yapar yazıyordu belki eşcinsellik bile yapar.o yüzden psikiyatriste görünme psikolog neysede.ilk başta kitap film izle oyun oyna ders çalış bunları yoketmeye çalış sonrada insan içine çık.linklere bak ve yazıyı oku.

http://bianet.org/biamag/saglik/120630-psikiyatra-gidip-ilac-alan-bu-kitabi-okusun

http://ekonomi.milliyet.com.tr/psikiyatrinin-uydurma-hastaliklari/ekonomi/ekonomiyazardetay/14.09.2011/1438254/default.htm

radikalde konuyla ilgili çıkan bir habere göre ilaçlar hakkında dönen şöyle spekülasyonlar mevcuttur:

1- depresyonların tedavisinde kullanılan ilaçlardan özellikle seçici serotonin geri alım engelleyicisi (ssri) grubundan ilaçların özellikle birkaçı, homisid (başkasını öldürme), suisid (kendini öldürme) hatta her iki davranışa birden yol açabilir.
    2- psikiyatrik ilaçlar, beyinde kalıcı hasara, kansere neden oluyor.
    3- psikiyatrik ilaçlar, beyin biyokimyasını etkileyerek, daha doğrudan deyişle değiştirerek psikiyatrik bozuklukları tedavi ediyor. mesela yukarıda anılan ssri ilaçlar, beyindeki serotonin adlı biyoamin'in akışını hızlandırıcı etkiye sahiptir. başka ilaçlar da dikkate alınırsa, psikiyatrik ilaçlar, dopamin, noradrenalin üzerinden beyinde biyokimyasal değişmelere yol açarak sonuca ulaşıyor. halbuki söz konusu ruhsal bozuklukların, beyindeki biyokimyasal değişmeler sonucu ortaya çıktığı konusunda kesin kanıt yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: killerjackal

Bizim ailenin babam hariç tamamında var o..Hatta ben birisiyle katşılıklı konusurken dahi dalıyorum ve konuyu kacırıyorum..Bazen yada bazı zamanlarda cogu zaman karsımdaki kisinin ne dedigini anlayamıyorum..Bazen bir kelimeyi defalarca tekrar ettirdigim oluyor..Bunun icin kulak burun bogaza bile gittim..Doktor bana " Gayet saglıklısın..Bu akıllı insanlarda olur " dedi ..ilk doktorun soyledigini kaale almadım..Ama bunu birkac doktor daha soyleyince sasırdım dogrusunu soylemek gerekirse..Uzun kafın kısası no problem bro

@Ch4ylak geçmiş olsun.

Aynı sorunlar bendede var.Eper böyle akıllı bir insan olacaksam,gerizekalı olmak tercihimdir.Cidden ezberim cidden iyidir.Benim 1 dk'da ezberlediğimi arkadaşım 5 dk'da ezbleriyor.Şaşırıyorlar.Ama ezberden ibaret değil anlama kuvveti ve konsantrasyon lazım bana.

@Ch4ylak geçmiş olsun.

büyüksezar160 o yazılar söylentide olabilir doğruda bilemiycem.

• Osbiri kes
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzcana

Bende de ayni sorunlar vardi ne yaptim bakalim,

Mf'den dil'e gectim.
    Psikiyatriste gittim Ritalin kullanmaya basladim

Sonuç

Derslerim iyi gayet dersanede sürekli derece yapiyorum.
    Ilac yüzünden bazen psikolojik sorunlar yasiyorum bi anda bunalma hicbi sey yapmak istememe gibi.

Benim ilaç kullanan halim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:Power:. -- 23 Şubat 2012; 0:11:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Power:.

quote:

Mf'den dil'e gectim.

Sonuç

Ilac yüzünden bazen psikolojik sorunlar yasiyorum bi anda bunalma hicbi sey yapmak istememe gibi.

Hocam cok fena oluyor ya. Normalde dertsiz tasasiz mutlu bi insanimdir yani ilaca başlamadan önce de öyleydim. Ama simdi bazen birden mala bağlıyorum kesince aniden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzcana -- 23 Şubat 2012; 0:24:49 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .:Power:.

quote:

Mf'den dil'e gectim.

Sonuç

Hocam cok fena oluyor ya. Normalde dertsiz tasasiz mutlu bi insanimdir yani ilaca başlamadan önce de öyleydim. Ama simdi bazen birden mala bağlıyorum kesince aniden

Ritalin bende hiç etkili olmadı ya. Ama bir sınav öncesi 80mg atmıştım biraz etkisi olmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende üniversite heycanı yaşarken bu türden bir şey yaşadım bunu şöyle yendim:

Önce halledilmemiş tüm sorunlarınızı halledin, birşeylere konsantre olmak için boş bir zihin şart.
    Sonra doğru nefes alış verişini öğrenin günde 9-10 defa : Burnunuzdan derin nefes alın yavaşçana sonra nefesinizi azğıdan yavaşçana verin uzun sürsün.(Beyine giden kan akışını düzenler)(sürekli yapmayın)
    Klasik müzik dinleyin(vivaldi four season u tavsiye ederim) Klasikmüzik sevmiyorsanız sevmeye çalışın çünkü zihni boşaltan konsantreyi arttıran bir etken.
    Ders çalıştıktan sonra video oyunlarından ve sevdiğiniz film ve dizilerden uzak durun çünkü beyniniz çorba olur.

benden bu kadar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: killerjackal

Bizim ailenin babam hariç tamamında var o..Hatta ben birisiyle katşılıklı konusurken dahi dalıyorum ve konuyu kacırıyorum..Bazen yada bazı zamanlarda cogu zaman karsımdaki kisinin ne dedigini anlayamıyorum..Bazen bir kelimeyi defalarca tekrar ettirdigim oluyor..Bunun icin kulak burun bogaza bile gittim..Doktor bana " Gayet saglıklısın..Bu akıllı insanlarda olur " dedi ..ilk doktorun soyledigini kaale almadım..Ama bunu birkac doktor daha soyleyince sasırdım dogrusunu soylemek gerekirse..Uzun kafın kısası no problem bro

@Ch4ylak geçmiş olsun.

Aynı sorunlar bendede var.Eper böyle akıllı bir insan olacaksam,gerizekalı olmak tercihimdir.Cidden ezberim cidden iyidir.Benim 1 dk'da ezberlediğimi arkadaşım 5 dk'da ezbleriyor.Şaşırıyorlar.Ama ezberden ibaret değil anlama kuvveti ve konsantrasyon lazım bana.

@Ch4ylak geçmiş olsun.

büyüksezar160 o yazılar söylentide olabilir doğruda bilemiycem.

söylenti değil bende kullandım biliyorum zararını.psikiyatrik ilaç kullanmayın.psikiyatrik ilaç kullandığınız halinize göre çok daha iyi durumda olursunuz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.