Şimdi Ara

Konsantrasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğer kitap çok açık ve akıcı değilse konuya bağlı kalmakta zorluk çekiyorum,dalıp gidiyorum başka düşüncelere okurken.Konsantrasyonum zayıf yani
    Hızlı okumaya çalışsam aşar mıyım bu sorunu?
    Senin aklına gelen bir yardım var mı,bu sorunun aşılması için söyleyebileceğin bişey var mı,lütfen,dertliyim!



  • Yada acaba okuma isteğim mi zayıf?Okurken kafama yerleşmeye çalışan bi düşünce neden kafama yerleşiyo,engel olamıyorum.Neden engel olamıyorum çünkü kendimi kitaba yeterince hazırlamamışım,yani okuma isteğim yeterli değil,mi acaba!
    Okuma isteğim yeterli değil de okumaya mı zorluyorum kendimi?Zamanla isteğim oturur mu,kitaplara ısınır mıyım,eskiye nazaran rahatça anlar mıyım konuyu?Yeter be..
  • Hayatınız hakkında daha fazla bilgi bilmeden ana sebebi anlamak ziyadesiyle zor. Öncelikle kolay okunabilen, dili hafif ve konusu sizi çekecek kısa kitaplardan başlayınız. Örneğin polisiye romanlar bu konuda size yardımcı olabilirler, genellikle hikayenin nerede sonlanacağını merak edip elinizden bırakamazsınız, kitabın içinde hissedersiniz kendinizi.

    Bunun yanısıra kitle iletişim araçlarıyla olan münasebetinizi sınırlamayı deneyebilirsiniz. Bu araçlar malesef uzun ve sık kullanım sonucunda yoğunlaşma ve tefekkür becerilerini zayıflatıyorlar. Aynı zamanda okuma yaptığınız ortamda dikkatinizi çekecek ortam koşullarının olmamasını sağlayın ve yeterince sade olduğuna emin olun. Son olarak, eğer uykunuza hakim olabilirseniz ve koşullarınız elveriyorsa sabah erken vakitte yahut gece vakti geç saatlerde okuma yapmayı da deneyebilirsiniz, bu saatler daha sessiz olduğundan yoğunlaşmayı kolaylaştıracaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.