Şimdi Ara

### KONJUGE ASİT-BAZ ÇİFTİ ? ### --ACİL--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • H^+ iyonu verebilenlere asit , H^+ iyonu alanlara baz deniyor .

Peki sözkonusu maddenin asit veya baz olduğunu nasıl anlayacağız ?

• Girenler kısmında H+ veren madde ürünler kısmında 1 tane H kaybetmiş haldedir zaten o yüzden girenler kısmındaki H+ veren maddeye asit1 diyorsun, yanındaki H+ alan maddeye ise baz2 diyorsun. Ürünler tarafında ise girenler tarafına göre 1 tane H fazlası olana asit2 deyip diğerine baz1 diyorsun. Bunları biliyorsundur ama kısaca söyleyeyim dedim. Böylece zaten hangisinin asit, hangisinin baz olduğunu anlamış oluyorsun. Sorunu tam anlamadığım için bulnuşlarını anlattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 5 Nisan 2011; 20:05:11 >
  • O başlığı düzeltiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkay

O başlığı düzeltiniz.

Bi yanlış varsa yönetici düzeltir

quote:

Orijinalden alıntı: _ AWESOME _

Girenler kısmında H+ veren madde ürünler kısmında 1 tane H kaybetmiş haldedir zaten o yüzden girenler kısmındaki H+ veren maddeye asit1 diyorsun, yanındaki H+ alan maddeye ise baz2 diyorsun. Ürünler tarafında ise girenler tarafına göre 1 tane H fazlası olana asit2 deyip diğerine baz1 diyorsun. Bunları biliyorsundur ama kısaca söyleyeyim dedim. Böylece zaten hangisinin asit, hangisinin baz olduğunu anlamış oluyorsun. Sorunu tam anlamadığım için bulnuşlarını anlattım.

Bir sorum daha var burada neden bir anda 5.10^-3 oldu ?

### KONJUGE ASİT-BAZ ÇİFTİ ? ### --ACİL--

• molar derişim işte arkadaşım.

bak seni aydınlatıcağım sormak istedğin ne varsa sor.

Şimdi geçmişe dönük bir tarama yaptımda evet

öğretilmiş fakat fazla üstünde durulmamış bu soruyu nerden buldun dicem ama neyse

Arhenius Asit + Baz tanımı

Lowry - Bronsted Asit + Baz tanımı

Levis Aist+Baz Tanımı noktalamar ve orbitallerden ibaretdir öyle hatırlıyor konjuge ya öğretilmedi yada ben o gün okulda yoktum zaten 4yıldırda kimya okuyorum bir kere sorulduğunu hatırlamadım xD.

organik kimya vs konularda ciddi manada yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WirLie89 -- 5 Nisan 2011; 21:18:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLie89

molar derişim işte arkadaşım.

bak seni aydınlatıcağım sormak istedğin ne varsa sor.

Molar derişim nedir

Biraz açıklama yaparsan nasıl olduğu hakkında bu olayın kafamda bişeyler şekillense yeter sınavda yapıcak bişeyler olsun
  • Valla birşey anlamadım ben diyorum ki 10^-2 nasıl olduda karşıya geçince 5.10^-3 oldu ?(Biyerden 5.10^-1 geldide nereden geldi sadeleştirme mi oldu bölme işlemi falan mı oldu noldu)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çünkü 1 mol H2SO4'ten 2mol H+ çıkıyor. 10^-2 M h+ oluşmuşsa demek ki yarısı kadar H2SO4 çözünmüş. Sen bence kimyasal hesaplamalara dönüp oralara çalış bi.
  • bu sorularda her zaman ml l çevireceksin hepsinde bazılarnda mg g çevirisin

ph 2 de 200ml 0.2l eder

Yani H+ iyonu 0.2 yani
    m=n/v kuralında hacmin 0.2 dir 600ml deseydi 0.6ml olurdu

h2so4ün 5.10^-3 h2so4ün morlar derişimidir yani buda senin moralitendir soruda belirte bilirde belirtmeye bilirde.

senin n bulman gerekir
    M=n/v den 5.10^-3x0.2 = 1dir

molekül kütlen belli 98

sana diyorki kaç gram h2so4 vardır

ee sen molü buldun n:1

dönüceksin

hemen n=m/ma ya
    burdanda 1x98 =98

ha buarada 10^-3ü unutmiyim yani 0.098gram H2So4 oldumu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.