Şimdi Ara

*>Konica Minolta Dimage Z6 çıktı::.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konica Minolta z serisine bir yenisini daha ekledi ve kompak seride uzun tele optik zum seviyeli 6 Megapiksel yeni dijital kamerasını tanıttı. Konica Minolta bu ürünü ile Sony H Serisi, Canon S2 IS, gibi ürünlere alternatif olmuş durumda. Konica Minolta’ya has Anti Shake sistemi sayesinde elde tele çekimleri daha konforlu ve sorunsuz hale getiren sistemi içinde barındıran cihaz, daha önceki DiMAGE Z5 modelinin 1 Megapiksel geliştirilmiş hali şeklinde gözüküyor. Eylül 2005 tarihinde 400 $ gibi makul bir fiyatlandırma ile satışı tahmin edilen DiMAGE Z6’nın en temel özellikleri aşağıdaki gibidir:

Marka Konica-Minolta
    Model: DiMAGE Z6
    Çözünürlük: 6.40 Mpixel
    Maksimum çözünürlük: 2816x2112
    Minimum çözünürlük: 640x480
    Sensör boyutları: 1/2.5-inch
    Sensör tipi: CCD
    Optik Zoom: Evet
    Odak uzaklığı çarpanı: n/a
    Geniş açı zoom (mm): 35
    Tele zoom (mm): 420
    Dijital zoom: Evet
    Otomatik odaklama: Evet
    Manuel odaklama: Evet
    Odak uzaklığı (cm): 60
    Makro odak uzaklığı (cm): 1
    Flaş modları:
    anti red-eye
    auto
    fill in
    off
    slow flash

Bellek türü: Secure Digital

ISO oranı: auto, 50, 100, 200, 320
    Diyafram önceliği: Evet
    Geniş açı minimum diyafram: f2.8
    Geniş açı maksimum diyafram: unknown
    Telefoto minimum diyafram: f4.5
    Telefoto maksimum diyafram: unknown
    Çekim hızı önceliği: Evet
    Minimum çekim hızı (sn): 15
    Maksimum çekim hızı (sn): 1/1000
    Seri çekim (kare/sn): 1.8
    Dahili flaş: Evet
    Harici flaş: Evet
    Harici flaş türü: Hot-shoe
    Metrajlama centre weighted
    multi-segment
    spot

Pozlama telafisi: -2EV - +2EV with 1/3EV steps

Beyaz ayarı:
    auto
    cloudy
    daylight
    Flash
    fluorescent
    incandescent
    manual

Video çekimi: Evet
    Sesli video çekimi: Evet
    Maksimum video çözünürlüğü: 320x240
    Minimum video çözünürlüğü: 160x120
    Kare sayısı (kare/sn): 30
    Ses kayıt: Hayir
    Optik vizör: Hayir
    Elektronik vizör: Evet
    LCD ekran: Evet
    LCD ekran boyutları: 2-inch
    LCD çözünürlüğü (piksel): 114,000
    Kendi kendine çekim: Evet
    USB bağlantısı: USB 2.0 Full Speed
    Video çıkışı: Evet
    Firewire: Hayir
    Bluetooth: Hayir
    Resim formatı: JPEG

Pil-Batarya türü: 4x AA
    Ağırlık: 340g.
    Boyutlar (mm): 109x80x84

Evet yorumlarınızı bekliyorum...

dreaM der ki; "Netice ki, fena inkişaf etmiş bir hissin dimağ ve şahsiyet üzerindeki akislerini, Sırat-ı teğet geçecek imanla; yatayları dikey yapabilecek aSilBirRuhun gözyaşları cihanı sararsa, realitenin anadinamosu hüclerindeki tılsımından güc alabilir." datacell.org

• Z6 6 megapixel CCD efektif çözünürlüğü, anti-shake sarsıntı önleyici, 2" LCD ekran, 12 x optik zoom (35 - 420 mm karşılığı) lens, 320x240 30 fps video çekimi, 1cm makro çekim kabiliyeti, 50-320 ASA, 1/1000 enstantene hızı gibi özelliklere sahip. Bu ürünün diğer markalaradan sonra bu sınıfa gelmesine rağmen Canon S2 IS 'nin bu sınıfta lider olduğunu söylemek yanlış olmaz. Z6 6 megapixel olması ile üsütün göürünürken, VGA video çekimi olmaması, 320 ASA dan daha yukarı çıkamaması, 1cm makro (Canon'da 0 cm. makro ) özelliklere bu sınıfa göre eksi sayılabilir. Artı taraflarından biri ise 399 dolar etiketi olması...
    dreaM der ki; "Netice ki, fena inkişaf etmiş bir hissin dimağ ve şahsiyet üzerindeki akislerini, Sırat-ı teğet geçecek imanla; yatayları dikey yapabilecek aSilBirRuhun gözyaşları cihanı sararsa, realitenin anadinamosu hüclerindeki tılsımından güc alabilir." datacell.org
  • Fuarda gördüm Z6 yı, ele iyi oturuyordu. açık olmadığı için çekim yapamdım. Fiyatını sorduğumda kesin olmamakla beraber 500 dolar gibi birşey olucağını söylediler.

Bu makine hakkında bildiklerim şimdilik bu kadar, yeni birşeyler öğrendikçe paylaşırım
    super pi 1m: 15 min 43 sec.
  • ben tutmadım z5 ten farkı sadece pixel diye duydum fuarda.Bayağı küçüktü inceledim.Fiyatıda 800 civarında olacakmış.

Orjinalden alıntı: derkin

ben tutmadım z5 ten farkı sadece pixel diye duydum fuarda.Bayağı küçüktü inceledim.Fiyatıda 800 civarında olacakmış.

Z5 ten bir farkı daha var, video çekim kalitesi düşürülmüş

yazı tura mı atsam artık. iyice sabrım taştı (eos 350d haric)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON SX510 HS İNCELEME
    10 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum.
    Fuarda Z6 modelini bende inceledim. Bende Z3 modeli var. Almadan önce başka markaları inceledim, alacaklğım makinalar arasında ön incelemelerimde yoktu. Özelliklerini inceleyince fiyatınada bakınca bu makinayı almaya karar vermiştim. Makinadan son derece mennunum. Zumu, makra çekimleri son derece mükemmel. Bu nedenle Z6 modelinide hararetle inceledim. Ekranı bıraz daha büyütülmüş, Megapikseli daha yüksek. Ancak bazı özellikleri azaltılmış(ISO 320'ye düşmüş, seri çekim hızı bıraz düşmüş, hareketli görüntü çözünürlüğü düşürülmüş). Makinayı bu modelle değiştirmeyi düşünüyordum, ancak bazı özelliklerinin düşürülmesi nedeniyle vazgeçtim. Ancak yeni alacak olanlara Z^modelinden çok mennun olduğum için tavsiye ederim.
    Ali
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.