Bildirim
Konferans Salonu İçin En İdeal Mod
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
bir M ci olarak gene M tavsiye ederim. video tecrüben pek olmasa da video için özel lens ya da harici mikrofon faydalı olacaktır. 2-3 kere video çektim yarım yamalak, çıkan sesler rahatsız edici derim. ayrıca çekim süresinin fazla uzun olmamasını hem üretici hem de bazı kullanıcılar öneriyorlar. fazla ısınma sonucu kendiliğinden kapanma ve sensörün zarar görmesi gibi durumlar varmış. -
İsoya abanacaksınız yada tepe flashı kullanacaksınız.
Makinenin iso başarımına güvenerek, Tv modunda 60ın altına düşmeyecek, diyafram da f4.5 un altına düşmeyecek iso otomatik olarak 1600 e kadar çıkacak şekilde flashsız çekimler yapabilirsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: SworderDante
Nickine photographer yazıyorsun ve "Mod ve ayarlama nasıl olmalıdır" diye soruyorsun nasıl bir çeklişki bu ?
öncelikle ne alaka sizde nickinize sworder yazmışsınız saçma sapan yorumlarda bulunmayın kapalı mekan tecrübem yoktu yardım istedim bi bitmediniz -
quote:
Orijinalden alıntı: Hurby
bir M ci olarak gene M tavsiye ederim. video tecrüben pek olmasa da video için özel lens ya da harici mikrofon faydalı olacaktır. 2-3 kere video çektim yarım yamalak, çıkan sesler rahatsız edici derim. ayrıca çekim süresinin fazla uzun olmamasını hem üretici hem de bazı kullanıcılar öneriyorlar. fazla ısınma sonucu kendiliğinden kapanma ve sensörün zarar görmesi gibi durumlar varmış.
M de P de çektim bende biraz iso ya abandım arkadaşın dediği gibi tripod kullanamadığım bir alan oldu başarılı fotoğraflar elde ettim teşekkür ederim bilginizi benimle paylaştığınız için -
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
İsoya abanacaksınız yada tepe flashı kullanacaksınız.
Makinenin iso başarımına güvenerek, Tv modunda 60ın altına düşmeyecek, diyafram da f4.5 un altına düşmeyecek iso otomatik olarak 1600 e kadar çıkacak şekilde flashsız çekimler yapabilirsiniz.
isoya abandım biraz noise sorunum oldu ama cs6 ile halletmeye çalışıcam teşekkür ederim bilginizi paylaştığınız için -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: photographerclown
quote:
Nickine photographer yazıyorsun ve "Mod ve ayarlama nasıl olmalıdır" diye soruyorsun nasıl bir çeklişki bu ?
öncelikle ne alaka sizde nickinize sworder yazmışsınız saçma sapan yorumlarda bulunmayın kapalı mekan tecrübem yoktu yardım istedim bi bitmediniz
Kılıçlarla ilgilendiğimden Sworder yazması normal buraya takılacağınızı adım gibi biliyordum.
Asıl siz bi bitmediniz Diafram nedir bilmeyip Photographer yazanlar.
diafram değil diyafram
-
Otomatik modda ayarları makineye yaptır, sonra manuel'e ayarla fotoğrafı çek -
Kapalı alan tecrübesi olmayan "fotoğrafçı"
photographer yazısını nerde okusam bi irkilti geliyo sayenizde... Temel fotoğraf ve ışık bilgisi edinip tekrar gelirsen buraya kendi başlığına gülersin. Evet, kimse anasının karnından bilgiyle doğmadı, yazmana gerek yok. Herkes bir şeyler öğrenmeli ancak bu şekilde çemkirerek değil.
Az ışıklı ortamda ne gerekir? Sensöre daha çok ışık varmasını ve sensörün daha çok ışığa aç olmasını sağlamak. Açık diyafram, yüksek iso ve sahneye yeterli düzeyde perde hızı. Fotoğraf = ışık; çekmek istediğin senaryoya göre flaş kullanacaksın veya kullanmayacaksın, harici flaş var ise senaryoya uyarlaman daha rahat olacaktır ışığı; yok ise yansımalı yüzeylere, ön-arka plan ölçümüne dikkat etmen gerekir ki arkaplan simsiyah veya obje patlak çıkmasın. Enstantane gerektiğinden düşük kalırsa hareketli nesneleri donduramazsın; gereğinden fazla çıkarsan da ışığa aç olan sensörü doyuramazsın ve karanlık çıkar. vs vs...
-
AV moduna alıp diyaframı en açık konuma getirip (18mm de 3.5 55mm de 5.6) iso yu 1600 e ayarlayıp 1/30-60 arasında çekmeye çalışın, baktın ortamda ışık müsait 800 iso da çek. -
valla bende nikonda isoyu 400 de bırakıp diyaframı acıyorum flaşıda ttl den cıkarıp manuel olarak 1/4 ile 1/8 de ayarlayıp ( mesafeye göre ) flaş yokmuş gibi fotograf cekiyorum.. -
ey ulu fotoğraf tanrıları size minnettariz bu lütuf için -
Tanrılar bir, cin aladdin olmasalar da isteklerini yerine getirmeye çalışırlar. Minnetini sunduğun için yeni dileklerini beklerler.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X