Şimdi Ara

kondansatör değeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar,bu kondansatörler nasıl okunur.nano değeri büyüdükçe direnci artarmı, devreye seri bağlantıda elektrik azalırmı. tşk.
    100J 250V ,105K 250V, 474J 250V, 334K 250V, CY473 400V ,4n7J 1000V

• Kondansatör AC'de direnç yerine kullanabilir.

AC'de devreye seri bağlandığında direnç göstereceğinden bağlanan yükün durumuna göre gerilimi düşürebilirsiniz. Yalniz bazı şartları vardır.
    Mesela; Sinüsün sıfır geçişinde direnci sıfırdır gibi.

Kapasitörlü besleme kaynakları buna güzel bir örnektir.
  • daha açıkcası,220v ta 470 nano farad kondansatorü seri bağlayıp diyotlarla doğrultarak beyaz ledi bağlayınca led üzerinde 3v düşüyor.çok parlak yanıyor.fakat ben 2.5v düşmesini istiyorum.ledin daha sönük yanması istiyorum.tek led az malzemeyle ,kondansatörün değeri 470 den çok mu,olması gerekiyor,600 gibi v.s., yada azmı.220 nano gibi
  • 3 v tan 2.5 e düşürmek istiyorsan kapasitörün direcini(empedans demek daha doğru olur) düşürmen gerek bunun içinde 1/jcw yani kapasitans değerini faradını yükseltmelisin ama ne kadar

470 3 ters orantı
    x 2,5
    ----------
    x=470*3/2,5
    x=564 yakın bir değer koyarsan olur.ne var yakın olarak emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsancan -- 29 Mart 2010; 22:33:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsancan

3 v tan 2.5 e düşürmek istiyorsan kapasitörün direcini(empedans demek daha doğru olur) düşürmen gerek bunun içinde 1/jcw yani kapasitans değerini faradını yükseltmelisin ama ne kadar

470 3 ters orantı
    x 2,5
    ----------
    x=470*3/2,5
    x=564 yakın bir değer koyarsan olur.ne var yakın olarak emin değilim.

Arkadaşım bir yanlışlık olabilir mi.?

Kapasitenin değeri artarsa gerilim yükselir. Hatta şüphelendim. Denedim. Tam dalga doğrulttum.

Devre 220nF ile 13mA verebilirken, 100nF ile 6mA akım aktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tephas -- 30 Mart 2010; 0:17:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir26

daha açıkcası,220v ta 470 nano farad kondansatorü seri bağlayıp diyotlarla doğrultarak beyaz ledi bağlayınca led üzerinde 3v düşüyor.çok parlak yanıyor.fakat ben 2.5v düşmesini istiyorum.ledin daha sönük yanması istiyorum.tek led az malzemeyle ,kondansatörün değeri 470 den çok mu,olması gerekiyor,600 gibi v.s., yada azmı.220 nano gibi

Eğer LED sürecekseniz. Gerilimle falan uğraşmadan bir sabit akım kaynağı yapın. Led'lerin eşik gerilimlerinin biraz üstünde led çok parlak olurken, az biraz altında bir gerilimde çok sönük olabiliyor. Led'inizin çalışma akımını bulun önce 2 transistörlü bir sabit akım kaynağı kurun. En temiz çözümdür.

Mesela;http://www.elecfree.com/electronic/wp-content/uploads/2008/05/constant-current-source-led-drive.png

R direnci akımı belirler.
    ________

Kontrol istemiyorsanız. 0/1 yazan ucu +V'a bağlayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tephas -- 29 Mart 2010; 23:59:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alternatör değeri
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.