Şimdi Ara

Komünizm Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
6
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmAySiks

    Yazdıklarını anlıyorum ancak gerçekci olmamız gerek nirvanaya ulaşmak için hayallerdeki ütopyada yaşıyamayız, Kapitalist ülkelerdeki gelir dağılımı dengelenmedikçe bu dünya hep kölelik var olacaktır, bilmem kim kanunlarına göre son 100 yıldır yasakdır falan bunlar hikaye eğer bir insan 30 sene sağlığını kaybedene kadar çalışıyorsa , daha sonrada kazandığı paralarla sağlığını kazanmaya çalışıyorsa bu dünyada ideoloji veya sistemden bahsedilemez, Eğer bu durumdan şikayetçiysek koyun olmayacağız belli başlı denenmiş ve başarısız olmuş kalıplara sığınmayacağız lisede ülkücü üniverstede sosyalist olmayacağız, herşeyden önemlisi kuzu olmayacağız.. İdeolojiyse daha fazlasını geliştirmemiz gerek bugün bir marx bir chavez yada her kimse bu komünizmin lider ( CHE nin adını çok duyarım ) onların yaptığını yapamamız için hiç bir sebep yok ve onlar bunu savaşarak kazandıysa biz okuyarak bunu yapabiliriz, sistemin kölesi olmamak için okuyup belli kademelerde sağlam sözler söylemeliyiz en önemliside kimsenin söylediği kalıplaşmış ve BAŞARISIZ olmuş sözleri değil kendimize ait denenmiş sözleri söylemeliyiz..

    Ben ne milliyetçiyim nede kömünistim, ama illa bir taraf seç dersen sosyalist milliyetçi olurdum.. Ancak bana sorarsan bunların hepsi hikaye bu dünya da exchange sistemi kurulduğundan beri hep bir taraf diğerinin emeğini paraya çevirerek büyümüştür. Bu sistem değişecekse kalıpların dışında birşeyler ile değişecek..

    Ayrıca küba da olsak koyu bir komünist olurdum ancak burası 2 kıtayı birleştiren bir coğrafya ve ilk uygarlığın kurulduğu mezopotomya dibi olunca öyle komünizm di sosyalizm di içe kapalı devletti falan yemiyor bunlar, haritayı açıp jeo-politik konuma bakınca bunu anlamak mümkün..

    Biraz anarşi desek , anarşi olmazsa halkın gücü diye birşey olmaz halk belli bir otoritenin altında veya karşısında güçlüdür, otorite yokluğunda halk denen şey olmaz..

    Monarşi desek haneden ailesi seçilmesi ve veliahtların yetiştirilmesi bir nevze olabilir çünkü doğumdan itibaren ülke yönetmek için gerekli siyasi ve ideolojik bilgiler yüklenerek yetiştirilen bir çocuk yaşı geldiğinde şu an başta olan kabiliyetsizlerden daha iyi iş çıkarır ancak şu an ki konjektür buna izin vermez koçlarmı sabancılar mı eczabaşımı hangi aile olacak ? Böyle bir ihtimalde ülke denen şey kalmaz.

    Düşünüyorum da kuru kuru milliyetçilikde yetmez şu anda ki bütün Türki devletler bize birşey katmaktan öte bizden birşeyler götürür zamanla aşama sağlanır ancak o zaman zarfında dünyanın mevcut sisteminde yok oluruz..

    Ben realist bir insanım eğer bir siyasi ideolojinin parçası olacaksak bu ideolijiyi kendimiz oluşturmalıyız ve daha önce denenmemiş birşey olmalı, oluşturacağımız zaman bir haritaya birde tarihe bakmalıyız.. Elin kübasında koresinde sovyetinde olan uygulamalar bu coğrafyada tutmaz.. Eğer bir şeye inanacaksak kafamızı ellerimizin ortasına alıp düşünmeliyiz..

    Ahh ulen ahh, imkan olsada şu ülkeyi düşünmesini bilen genç beyinler yönetse ancak mevcut polis hükümetinde bu mümkün değil zira korkuyla yönetilmek istenen bir halk ve o halkın sindirilmiş duyguları mevcut..

    Elbet bu devran döner o zaman Kendi ideolojimizi kurar ve tüm dünyaya bu coğrafyanın başarıyla biten öyküsünü anlatırız..


    Özet: Denenmişler bu coğrafyada yaramaz yenisini yapmalıyız..



    Kapitalizm,Sosyalizm,Komünizm bunlar idare biçimleri,yönetim şekilleri değildir.Bunlar Üretim ve Tüketim sistemleridirler.Monarşi,Teokrasi gibi yönetim şekilleri ile karşılaştırman anlamsız,milletin kafasını karıştırmayın...




  • Komün dine düşmannsa KApital Allah'a küfürdür.Çünkü kapital sistem seni materyalist yapar ki bu yüzdendir Ateist sayı artıyor.Ama dinciler şuan kapitalizme karşı değil komün e olduğu kadar.Bu da paraya tapmalarından gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa 17 18. yüzyılda kilise baskısını çoktan üzerinden atmışken, rus ortodoks kilisesi rus halkını mahvediyordu, ne oldu? sonunda patlama oldu. adamlar ne kadar kilise varsa yaktı yıktı, papazına kadar da yaktı, iyimi yaptı kötümü yaptıonu bilemeyiz. 1954 te adam uzaya uydu fırlattı. ruslar tarımdan başka birşey bilmezken atom çekirdeği çalışmaları yapmaya başladılar sadece sovyetler kurulduktan yirmi yıl sonra.

    Bugün satrançtaki büyük ustaların %95 i doğu bloğu ülkeleridir, sovyetler sayısız satranç akademisi kurdular, eğitimde dünya lideriydiler. yıkılmadan önce okuma yazma oranı %99a yaklaşıyordu. çarlık rusyasında okuma yazma bilenler bir avuç insandı. artık hesabını yap komünizm nedir, nereye götürür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 24 Ekim 2013; 17:28:40 >
  • Komünizmin vatan millet düşmanlığı olduğunu, milliyetçiliğin tam tersi olduğunu düşünen cahil arkadaşlarada, youtube'da 'soviet parade' tagını aratıp çıkan videolarını izlemelerini öneririm, 1 mayıs gençlerinin kızıl meydanda yaptığı gösteriler belki bişeyler anlatabilir.
  • Hakkında binbir iftira propagandası yürütülen stalin zamanında rusya tarihinin en büyük kalkınma oranına ulaştı. o 'gomunüs' ler olmasaydı, büyük ihtimalle anadilimiz almanca, adımızda hans, müller olurdu.
  • Aynen öyle! Komünizmle yönetilen hemen her ülke diğer yanlışları ne olursa olsun Eğitimde öndeydi, Bilimin yeri toplumsal yaşamda ön plandaydı.
    Avrupa Birliğine SSCB'nin dağılmasından sonra girmeyi başarabilen her eski komünist ülkede bu eğitimin payı vardır coğrafi ve diğer nedenler haricinde. Birde Avrupa Birliğinin kapısında 60 yıla yakındır bekleyen Türkiye'ye bakın!
    Hoş, çok değil 20 yıl önce, SSCB'nin dağılmasından sonra " dün gece yatağa astronot attım " diye övünmeyi çok değerli bir halt sanan cahili cühela ulusların bunu anlayabilmeleride beklenemez tabii!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    Avrupa 17 18. yüzyılda kilise baskısını çoktan üzerinden atmışken, rus ortodoks kilisesi rus halkını mahvediyordu, ne oldu? sonunda patlama oldu. adamlar ne kadar kilise varsa yaktı yıktı, papazına kadar da yaktı, iyimi yaptı kötümü yaptıonu bilemeyiz. 1954 te adam uzaya uydu fırlattı. ruslar tarımdan başka birşey bilmezken atom çekirdeği çalışmaları yapmaya başladılar sadece sovyetler kurulduktan yirmi yıl sonra, bugün satrançtaki büyük ustaların %95 i doğu bloğu ülkeleridir, sovyetler sayısız satranç akademisi kurdular, eğitimde dünya lideriydiler. yıkılmadan önce okuma yazma oranı %99a yaklaşıyordu. çarlık rusyasında okuma yazma bilenler bir avuç insandı. artık hesabını yap komünizm nedir, nereye götürür.

    Peki dağılmasındaki etkenler nelerdi sizce ?




  • Bunu bizim gibi insanlar sadece yüzeysel olarak bilebilir, bugün kuzey kore'ye tüm dünya nasıl ambargo uyguluyorsa yıkılmaya zorluyorsa, aynısı sovyetlere'de oldu, bir sürü sebep var, uzay çalışmalarına aşırı ödenek ayrılması, perestroyka ve glasnost'un tam bi fiyasko çıkması, komünizmden uzaklaşılması gibi.
    70 li ve 80 li yıllarda televizyon ve medya amerika'yı yeryüzünün cenneti olarak gösterdiği için insanlar neden ben bu gaza vaza biniyorumda kadillağa binmiyorum diye sorgulamaya başladılar, yada neden amerikalı standart bir aile gibi triplex bir villada oturmuyorumda bu şimdinin toki bozması evlerde oturuyorum zihniyeti insanların aklına yerleşti.

    İnsanlığın ortak malı olan petrol, amerikalılar tarafından korkunç bi şekilde sömürüldü, amerikalının arabası 15 litre benzin harcarken rusun arabası 7 litre harcıyordu, zihniyet farklıydı, amerikalı bende en iyisi en güçlüsü olsun istiyordu, sovyetler herkese yettiği kadar istiyordu. Kapitalist güçlerle hiçbişekilde başa çıkılamaz, güç, para kapitalizmde, sovyetler ne yapsın.

    Güzel bi projeydi, bir ilkti, son olmayacak




  • Buyrun size katil!, soğuk!, dinsiz, barbar, 'gomunis' sovyetler!






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 24 Ekim 2013; 17:34:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    Hakkında binbir iftira propagandası yürütülen stalin zamanında rusya tarihinin en büyük kalkınma oranına ulaştı. o 'gomunüs' ler olmasaydı, büyük ihtimalle anadilimiz almanca, adımızda hans, müller olurdu.

    "Stalin olmasaydı baban kimdi bilemezdin" yaklaşımın nedense çok tanıdık geldi.Aynısını başka bir diktatörü savunmak içinde kullanıyorlar.Hitlerde ülkesinde çok büyük kalkınma oranı yarattı onuda çok seviyorsundur sen heralde.Parti Diktatörlüğünü ve Devlet Kapitalizmini bu kadar savunmada insanlar sosyalizm hakkında biraz iyi düşünsünler...Bi bitmedi şu gelenekçiler...
  • Saglam konu herkes bu kelimeyi duymustur ama yuzde 90 i anlamini bilmez

    Gercekten faydali bi baslik hatta insanlar öcu gibi gorur bu kelimeyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müslümanlar komünizmi neden sevmez daha araştıramadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEKIN corp.

    Müslümanlar komünizmi neden sevmez daha araştıramadım.

    Materyelist olmasından olabilir, ülkemizdeki nefreti soruyorsan 2 kutuplu dünyada amerikanın yanında yer almamız ve anti-komünist propaganda yapılmasından dolayı olsa gerek.yanılmıyorsan said nursinin dp hükümetiyle konuşmaları vardı anti-komünist propaganda ile ilgili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEKIN corp.

    Müslümanlar komünizmi neden sevmez daha araştıramadım.

    Komünizmin temelinde "diyalektik materyalizm" felsefesi var ve buda tamamen maddeci bir yaklaşım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEKIN corp.

    Müslümanlar komünizmi neden sevmez daha araştıramadım.

    Kadınları da erkekler kadar insan saydığı için, faiz olmadığı için , bilimi dogmalardan önde tuttuğu için olabilir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FamePesindekiCocuk


    quote:

    Orijinalden alıntı: TEKIN corp.

    Müslümanlar komünizmi neden sevmez daha araştıramadım.

    Kadınları da erkekler kadar insan saydığı için, faiz olmadığı için , bilimi dogmalardan önde tuttuğu için olabilir...

    Yada dinsiz ve soysuz bir toplum yaratmak istediği için , bunuda ekleyebiliriz , Atatürk'ün dediği gibi biz komünist olamayız çünkü milletperver ve dinimize hürmetkarız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cypon

    Mesela zamanında bir hocama sormuştum Osmanlı için Komünist bir yapıya sahiptir denebilir mi diye. Çok şaşırmıştı. Ve diyebiliriz galiba demişti. Çünkü Osmanlı Padişahları ülkenin ve halkın çıkarını gözeten insanlardı ve doğdukları andan itibaren Devlet-i Aliye'nin devamlılığını esas alıyorlardı. Adalet-i Daire çok önemli bir şey yönetimde. Ve örneğin Osmanlı'da satıcıların kar oranları Loncalar tarafından ayarlanıyordu. Devlet piyasaya müdahale ediyordu belirli durumlara göre. Bürokratik sınıf direkt olarak devlet merkezli çalışıyorlardı kar güdüsü içermeden çünkü öldüklerinde edindikleri bütün mallar hazineye devroluyor, çocuklarına miras kalmıyordu vs vs.

    Bunu ben de baya merak ediyordum. Sayenizde birkaç bir şey öğrendim. Teşekkürler.




  • Teoride güzel bi ideoloji ama pratikte pek de öyle değil.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.