Şimdi Ara

Komşuyla İnternet Paylaşımı Nasıl Yapıcaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar apartmandan komşu geldi rica etti bi kablo çekiyim ortak kullanalım diye ben de olur dedim. bu konularda tecrübem yok o yüzden bazı sorularım var;

1) benim modem şu ttnet'in verdiği tp link td854w. buna ethernet kablosu takıp ucunu komşuya vericem o da hemen bilgisayarına takıp kullanmaya başlayacak mı? yoksa onda da modem vb tarzı bi cihaz olması gerekli mi?

2) ben evde wireless olarak kullanıyorum komşuya ethernet kablosu çekince hem wireless hem o kablo aktif çalışır değil mi?

3) komşunun benim girdiğim siteleri şifreleri çerezleri yazışmaları vs bilgileri görme durumu olur mu?

4) güvenlikle ilgili modem arayüzünde yapmam gereken ayarlar var mı?

3.komşunun senin girdiğin siteleri veya çerezleri filan görebileceğini sanmam.
    4.modem arayüzünde şifre yoksa şifre koy başka bir bilgim yok
    ama tavsiyem şu ki modem de kablosuz ağ var madem komşunda kablosuz olarak bağlansın böyle daha sorunsuz olur kablolu beli biraz daha verimli olur hız açısından ama kablosuz daha uygun bence bu sorunların hiçbirini de yaşamazsınız wpa 2 ile şifre koyarsın modeme tamamdır.
  • 1-Evet kabloyu takar takmaz internete bağlanabilir, modem benzeri bir cihaz almasına gerek yok fakat şikayet edilir ve yakalanırsan servis sağlayıcının seni mahkemeye verme hakkı var diye biliyorum.
    2-İkisi de aktif olarak çalışacaktır.
    3-Öyle bir şansı yok maalesef ağ bağlantıları ayarlarından yazıcı ve dosya paylaşımını kapatmanı tavsiye ederim.
    4-Modem ayarlarını karıştırmasını istemiyorsan 192.168.1.1 ile modem arayüzüne k.adı/şifre: admin girerek eriş ve şifreyi değiştir kurcalayamasın. Firewall etkin yap tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 9 Kasım 2013; 9:46:51 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.