Şimdi Ara

Komşunun ahlaksız çıkması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle,ortak olarak 3 komşu internet kullanıyoruz.Modem komşunun evinde.Ben şehir dışındaydım kardeşimin neti 2-3 güne yakın zamandır kesikmişti.Ara ara interneti veriyorlarmış.Bunlarda problem yok neyse bugün kadın gelip 40 lira internet borcu demiş.Ben uyuyordum kalktığımda kardeşim söyledi durumu yarın veririz dedim.O saatten sonra internetim gitti.Mac adresiyle alakalı bir problem olduğunu sanmıyorum çünkü girip defalarca baktım.Kardeşim ve benim internetim kesik yani anahtar bağlantı noktalarında bir hata var olarak gösteriyor.Ağın proxy ayarları otamatik olarak alamıyormuş.2 kez çıktım dedim netim yok.Net kesilmiş heralde dedi aklınca.Ben anlamıyorum sanki.Biraz önce çıktım verdim parayı.Abartmıyorum eve girdim belki 10 saniye sonra internetim geldi.Alalade kesemez benim internetimi.Modemin sayfasında herhangi bir problem bulamadım.Benim düşündüğüm,netcut vb kullanarak internetimizi kestikleri.Sizce netcut harici ne kullanıyor olabilirler?

• kardeşim ne netcut u kerizlemişler seni iyice. sen kavga etmen gerekirken , neyi araştırıyorsun. neyle kesip kesmedikleri önemli değil. adamlara bide 40 lira veriyorsun. 40 lirayı suratlarına atıp "alın paranız kadar konuşun" demeliydin . olmadı bence
  • 40 tl neymiş öyle, 120 tl mi internet faturası geliyor? Ben tek başıma 50 tl ye 20mb hızlı ve 100 gb adil kullanım haklıyı kullanıyorum
  • O MODEMİ KIR KAFASINA
  • quote:

Orijinalden alıntı: korcekmez

kardeşim ne netcut u kerizlemişler seni iyice. sen kavga etmen gerekirken , neyi araştırıyorsun. neyle kesip kesmedikleri önemli değil. adamlara bide 40 lira veriyorsun. 40 lirayı suratlarına atıp "alın paranız kadar konuşun" demeliydin . olmadı bence

Dostum açıkcası çirkefleşmek istemedim.Bende biliyorum dediğin şekilde davranıp ulan 40 lira için bana çektirdiğin sıkıntıyıda sizide demeyi.Ancak şöyle bir durum var ben gidicem 15-20 gün sonra annemlerin hiç yoktan arası bozulucak apartmanla, biz hariç herkes akraba çünkü.Herkesin kendi dairesi biz kiracıyız ve aile apartmanı.
    Ben o parayı illaki vericem.2 aylık fatura,geçen ay gelip istemediler bende netin seceresi tutmuyorum bugün fatura gelicek diye.Diyorum bunlarla mı uğraşıcam bağlatıyım kendi internetimi rahat ediyim.Kız kardeşimin interneti ne kadar kullandığı mechul.Ben gittikten sonra boşuna para verilecek internete.Kullanılmayan birşeye 60 lira vermekte açıkcası bana kerizlik gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jölelibrokoli

40 tl neymiş öyle, 120 tl mi internet faturası geliyor? Ben tek başıma 50 tl ye 20mb hızlı ve 100 gb adil kullanım haklıyı kullanıyorum

Hocam sanırım 4 mbit sınırsız adil kullanım kotasız kullanılıyor.Verilen 40 lira 2 aylık internet faturası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norolim -- 16 Ağustos 2012; 0:13:48 >
  • quote:

40 tl neymiş öyle, 120 tl mi internet faturası geliyor? Ben tek başıma 50 tl ye 20mb hızlı ve 100 gb adil kullanım haklıyı kullanıyorum

hocam hangi paketten nerden kullanıyosun ,,,ben atmışliraya 8mb'ye kadar 40gb kullanıyorum kazık yiyoruz resmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norolim

Arkadaşlar merhaba öncelikle,ortak olarak 3 komşu internet kullanıyoruz.Modem komşunun evinde.Ben şehir dışındaydım kardeşimin neti 2-3 güne yakın zamandır kesikmişti.Ara ara interneti veriyorlarmış.Bunlarda problem yok neyse bugün kadın gelip 40 lira internet borcu demiş.Ben uyuyordum kalktığımda kardeşim söyledi durumu yarın veririz dedim.O saatten sonra internetim gitti.Mac adresiyle alakalı bir problem olduğunu sanmıyorum çünkü girip defalarca baktım.Kardeşim ve benim internetim kesik yani anahtar bağlantı noktalarında bir hata var olarak gösteriyor.Ağın proxy ayarları otamatik olarak alamıyormuş.2 kez çıktım dedim netim yok.Net kesilmiş heralde dedi aklınca.Ben anlamıyorum sanki.Biraz önce çıktım verdim parayı.Abartmıyorum eve girdim belki 10 saniye sonra internetim geldi.Alalade kesemez benim internetimi.Modemin sayfasında herhangi bir problem bulamadım.Benim düşündüğüm,netcut vb kullanarak internetimizi kestikleri.Sizce netcut harici ne kullanıyor olabilirler?

3x40 :120 tl adamların işi iyiymiş 70 tl cebe indiriyorlar her ay

10 tl daha verip kendinize yalın internet alabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert-TR

quote:

Arkadaşlar merhaba öncelikle,ortak olarak 3 komşu internet kullanıyoruz.Modem komşunun evinde.Ben şehir dışındaydım kardeşimin neti 2-3 güne yakın zamandır kesikmişti.Ara ara interneti veriyorlarmış.Bunlarda problem yok neyse bugün kadın gelip 40 lira internet borcu demiş.Ben uyuyordum kalktığımda kardeşim söyledi durumu yarın veririz dedim.O saatten sonra internetim gitti.Mac adresiyle alakalı bir problem olduğunu sanmıyorum çünkü girip defalarca baktım.Kardeşim ve benim internetim kesik yani anahtar bağlantı noktalarında bir hata var olarak gösteriyor.Ağın proxy ayarları otamatik olarak alamıyormuş.2 kez çıktım dedim netim yok.Net kesilmiş heralde dedi aklınca.Ben anlamıyorum sanki.Biraz önce çıktım verdim parayı.Abartmıyorum eve girdim belki 10 saniye sonra internetim geldi.Alalade kesemez benim internetimi.Modemin sayfasında herhangi bir problem bulamadım.Benim düşündüğüm,netcut vb kullanarak internetimizi kestikleri.Sizce netcut harici ne kullanıyor olabilirler?

3x40 :120 tl adamların işi iyiymiş 70 tl cebe indiriyorlar her ay

10 tl daha verip kendinize yalın internet alabilirsiniz

Hocam öncelikle demeliyim 20 lira veriyoruz aylık.Bu 2 aylık yatırılmamış faturanın kişi başına düşen tutarı.

• quote:

quote:

Hocam sanırım 4 gb sınırsız adil kullanım kotasız kullanılıyor.Verilen 40 lira 2 aylık internet faturası.

hımm anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliosman2323

quote:

hocam hangi paketten nerden kullanıyosun ,,,ben atmışliraya 8mb'ye kadar 40gb kullanıyorum kazık yiyoruz resmen

süperonline fiber internet hocam. adsl kullandım yıllarca, sadece sömürü başka bir şey değil

• quote:

quote:

quote:

süperonline fiber internet hocam. adsl kullandım yıllarca, sadece sömürü başka bir şey değil

ahhh hocam ahhh tahmin ettim lanet olsun şu ttnet'e

• quote:

quote:

quote:

hocam bana ulaşabilirmisiniz amd phenom ıı 960t alacağımda

• quote:

bence senin yaptığın doğru değil. hem interneti ortak kullanacaksınız hem de parasını istedi diye ahlaksızlıkla suçlayacaksın. Sen hiç sesini çıkarmadan ücretini öde. Ödeyemeyeceksen de daha sonra vereceğini söyle. Ben de iki kişi kullanıyorum. sınırsız 49 TL, arkadaş bir ay vermezse öbür ay ikisini birden veriyor. Bi sorun yok benim tarafımdan. Fakat interneti seninle paylaşan komşun bu söylediklerini bilse tüm faturayı sen de ödesen sana internet vermez bilmiş olasın. Önce düzgün ahlak lazım insana.

• Ortak internet kullanıyorsanız ücretini de ortak vermeniz çok normal değil mi? Bence komşunuzun yaptığında bir "çirkeflik" yok. Sonuçta bu tür durumlar aradaki samimiyetle alakalı olarak değişkenlik gösterir. Kimse bir başkası için ufakta olsa bir miktar para ödemek zorunda değildir bence. Eğer komşunuzla ilişkileriniz yeterince sıcak değil ise (ki bu sözlerinizden öyle olduğunu tahmin ediyorum) parasını ödemeden internet kullanmanızı istemiyor olabilir. Fakat burada komşunuzun da yanlış yaptığı bir konu var BANA GÖRE. Bu durumu size aynen söylemeli, oyalamamalıydı. Yani parasını ödediğiniz an interneti kullanmaya devam edebilirsiniz demeliydi.

Neyse;
    Bana kalırsa bir miktar daha verip kendinize ait bir paket satın alıp kimseye de minnet etmeyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemirci

quote:

bence senin yaptığın doğru değil. hem interneti ortak kullanacaksınız hem de parasını istedi diye ahlaksızlıkla suçlayacaksın. Sen hiç sesini çıkarmadan ücretini öde. Ödeyemeyeceksen de daha sonra vereceğini söyle. Ben de iki kişi kullanıyorum. sınırsız 49 TL, arkadaş bir ay vermezse öbür ay ikisini birden veriyor. Bi sorun yok benim tarafımdan. Fakat interneti seninle paylaşan komşun bu söylediklerini bilse tüm faturayı sen de ödesen sana internet vermez bilmiş olasın. Önce düzgün ahlak lazım insana.

@erdemirci Davulun sesi diyorum size başka birşey demiyorum.Benim yaşadığım olay aynen şudur.Birkere gelip ben uyurken kardeşimden istemiş.Ben kalkıyorum üstümde para yok o kadar.Çıkıyorum evden.Sonra akşam üstü saatlerinde ben ve diğer aile büyükleri evde yokken 15 yaşındaki kız kardeşime gelip yine para istemişler.Veremeyincede yalnızca benim internetimi firewalldan engellemişler.Bende dedim ki net yok.Bana utanmadan, interneti kesmişler ya dedi.Bende en sonunda gidip verdim paralarını 1 dakika sonra açıldı.Olay sadece bundan ibaret olsa neyse.Ben ne zaman evde 2 pc kullanıyorum.Şak evdeki bütün internet gidiyor.Çok ilginç bir durum değil mi? Bir gün tek pc kullanıyorum kardeşimin ve benim netim gitti.Diğer bilgisayarı açtım baktım internet var! Modem arayüzüne girdim.Firewalldan birde baktımki erişim kısıtlanması koyulmuş mac adresime.Ahlaksız olan benim değil mi ? Ha durun daha bitmedi.Dün uyuyakaldım 11 de.Kardeşim 11.30 da ttnet xxx tarihleri arasındaki borcunuzdan dolayı kapanmıştır şeklinde bir uyarı alıyormuş.Ben daha 2 aylık faturayı 1 hafta önce vermişim.Ahlaksız olan benim değil mi güzel kardeşim.
    Birde benim parayı o herife yüklemek gibi bir niyetim hiç bir zaman olmadı.Bana dediğinde en geç 2.gün trink cash para saydım eline.Bu seferde eve geldiğim 21:30-22.00 arası olduğu için geç saatte çıkıp rahatsız etmeyim dedim.Ancak baktım bunların insanlıktan anlayacağı yok çıktım yine verdim parasını.

@lordkisame Güzel arkadaşım ücrette sıkıntı çıkaran mı var? Uyanıyorum para yok üstümde sonra çıkıyorum sonra tekrar geldiğimde netim yok bir kaç uğraş sonrası saat olmuş 10:30 çıkıpta para vermek ayıp diye düşündüm.Çıkmadım.Ben gidip bugün sınırsız bağlatırım arkadaşım.Ancak benim 1 ayım bile yok artık.1 ay sonra gidiyorum.Lise 2'ye geçen bir kardeşim var.Okuduğu lisede oldukça zor bir lise.Kullandığı anlar sınırlı.O yüzdendir ki haftada 1 kez için aylık 49 lira çok bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norolim -- 15 Ağustos 2012; 20:11:59 >

• Nokta kadar menfaat icin virgül kadar eyilmemeli insan liseye giden kız kardeşinin önünde bu kadar basit duruma düşmek hoş bir durum değil

• Nokta kadar menfaat icin virgül kadar eğilmemeli insan ,kız kardeşinin gözü önünde bu dururma düşmen hoş değil

• quote:

Orijinalden alıntı: forrestgumpbey

Nokta kadar menfaat icin virgül kadar eyilmemeli insan liseye giden kız kardeşinin önünde bu kadar basit duruma düşmek hoş bir durum değil

Dostum burda basitlik birşey görmedim ben.Herkesin her an üstünde parası olmayabilir değil mi.Sonuçta bende bir öğrenciyim.Çapım belli.O an param yoktu akşam geldiğimde ise yeterli miktar elimdeydi.Ama saat çokta samimi olmadığım bir insanın kapısı çalmak için geçti.Gitmedim bende.Liseye giden kız kardeşim gibi bende bir öğrenciyim.Maaşım yok birşeyim yok.Basitlik bu işin neresinde ? Git internet bağlat dersende.Kardeşimin nete bağımlı olabilme ihtimali net bağlatmamam için yeterli bir neden bence.
  • Birilerini ahlaksızlıkla itham etmeden önce bir kendine bakmanı acaba bende bir hata varmı diye sormanı öneririm.

Aylık 20 lira verdiğini söylüyorsun ancak 1 ay vermemişsin üzerine 2 ayda bu kayıtsız halini sürdürmüşsün karşındakiler 3 kuruş için çirkeflik yapmak yerine bağlantını kesmiş bu kabul edilebilir bir davranış,madem bir ortaklığa girdin zamanında üstüne düşeni yapıp o parayı vereceksin sen ortalarda yoksan evdekiler verecek.

Heleki o 40 lira için kapıya kadar insanları getirtmen ayrı bir utanç mevzusu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.