Şimdi Ara

KOMŞUDAN İNTERNET ALMAK...YARDIM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
19.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar ben 6 . katta oturuyorum internetini kullanmak istediğim komşum ise tam benim dairenin altına denkgelmeyen yani yan tarafıma denk gelen 4. katta oturuyor.Kendisinde 8mbit sınırsız internet var.Modeminin çekim gücünü falan hatırlamıyorum ama kablosuz modem çekim gücü kuvvetli bir cihaz.Dairelerimizin mesafesi birbirine yaklaşık 15 metre.Bi ara hepsi buradadan TP-Link in elektrik prizi üzerinden internet sağlayan cihaz almıştım.Fakat sadece balkonda ki prizden yavaş internet sağlayınca geri iade ettim.Sonuç olarak nasıl olur bilemiyorum ama komşumun internetinden faydalanmak istiyorum.Muhtemel onun sinyal gücünü menzilini arttıran bir cihaz var ama ne bilemiyorum.BU konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum...

• tamamen çaprazda kalıyorsa, tavanda beton zor geçer

ama n standartlılar çalışablir herhalde yansımayla bile olur
  • N STANDARTLILAR NE ACEBA ?
  • Öncelikle 32 Mbit ile çekse bile bu gayet yeterli olucakdır. İnternet'de webde gezinme, oyun oynama, indirme işlemi rahatça karşılıyabilir...
    Yetersiz kalıyor diyorsan, çekim gücünü arttırıcak usb bağlantılı alıcılar var baya yükseltir..
    En önemli konu ise komşunun modemine bağlanıcak isen onun şifresini biliyor olman gerek.
  • kablo çek :)
  • Bende alt kat çaprazdaki komşudan çekiyorum. Ev sahipleri internete girdiğinde ya hiç çekmiyor yada tek çubukla çekiyo ve sayfa açmada falan sıkıntı çekiyordum. Bayram nedeniyle evden gittiler ve 3 gündür asılıyorum internete Max Payne 3, 2 3 tanede bdrip film indirdim 400 kbps ortalama ile.

Yani ev sahibi girdiğinde sinyal zayıf gelecektir.. En iyisi varsa elinizde wireless adaptör bi denemeniz.
  • Yaptığınız kanunen suçtur. Umarım farkındasınızdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilişim Uzmanı Çığır İlbaş ise modem şifrelerini veya internet kablolarının başkalarıyla paylaşılmasına yaklaşık bin ile on bin TL ceza verildiğini kaydetti.

http://forum.donanimhaber.com/m_44563793/tm.htm

• Ülkede ucuz 4G vardı da biz mi kullanmadık. Alla alaaa
  • İyi o zaman, ülkede ucuz ferrari yok diye, ferrarileri de çalalım mı?

Polis napıyorsun derse, "ucuz ferrari vardı da biz mi kullanmadık, alla alla" mı diyelim

Bir evin yani dairenin içindeki kişiler wireless dan yararlanabilir. Alt kat, üst kat ya da yan komşunuzla paylaşıyorsanız bu suç.

İnterneti ucuza getiricem derken 10.000 tl öderseniz yazık olur. 10.000 TL ile kaç yıl internete hızlı girilir :)
  • suç ise neden sitelerde ortak ağ kullanımı var wirelelsi olan çekiyor ??
  • sıkıntı şurda tek diş bile çekse access point falan alacam ama onun salonunda duruyo modem hiç çekmiyo balkona çıkarırsa tek diş çekiyo elemanda balkona çıkarmak pek istemiyor haklı olarak.Bize şöyle bir çözüm lazım modem bulunduğu yerde duracak sadece onun veri gönderim menzili artacak bir cihaz bir kurulum yada adı her neyse bir çözüm lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Programmer

İyi o zaman, ülkede ucuz ferrari yok diye, ferrarileri de çalalım mı?

Polis napıyorsun derse, "ucuz ferrari vardı da biz mi kullanmadık, alla alla" mı diyelim

Bir evin yani dairenin içindeki kişiler wireless dan yararlanabilir. Alt kat, üst kat ya da yan komşunuzla paylaşıyorsanız bu suç.

İnterneti ucuza getiricem derken 10.000 tl öderseniz yazık olur. 10.000 TL ile kaç yıl internete hızlı girilir :)

Kusura bakmayın, internetle ferrariyi nasıl karşılaştırabildiniz, pek aklım almadı doğrusu...

Olsa olsa internetle ekmeği karşılaştırabilirim, ikisi de yaşam için gerekli

Ha bir de siz söylemeden ben söyleyeyim. İnternetsiz yaşanır, ekmeksiz de yaşanır, ancak ekmek yemeden nasıl ki bedeniniz düzgün beslenmiş sayılmazsa, internetsiz de beyniniz bilgi açlığını yeterince gideremez.

Tüm bunlar ışığında, aynı benzetmeyi tekrar yapacağım:

Ucuz ferrari yoksa, ferrariyi çalmayız, en ucuz arabaya bineriz, motorsiklete bineriz, bisiklete bineriz, otobüse bineriz, yürürüz, yine gideceğimiz yere gideriz...

Hem ayrıca ben ekmeği almışsam, parasını ödemişsem, yarısını da canım ister çöpe atarım, canım ister komşumla paylaşırım. Buna kimsenin de karışmaya HAKKI YOKTUR...

Olaya bir de böyle bakın bakalım, hangisi daha doğru göründü gözünüze?

• quote:

Orijinalden alıntı: addictive

quote:

İyi o zaman, ülkede ucuz ferrari yok diye, ferrarileri de çalalım mı?

Kusura bakmayın, internetle ferrariyi nasıl karşılaştırabildiniz, pek aklım almadı doğrusu...

Olsa olsa internetle ekmeği karşılaştırabilirim, ikisi de yaşam için gerekli

Ha bir de siz söylemeden ben söyleyeyim. İnternetsiz yaşanır, ekmeksiz de yaşanır, ancak ekmek yemeden nasıl ki bedeniniz düzgün beslenmiş sayılmazsa, internetsiz de beyniniz bilgi açlığını yeterince gideremez.

Tüm bunlar ışığında, aynı benzetmeyi tekrar yapacağım:

Ucuz ferrari yoksa, ferrariyi çalmayız, en ucuz arabaya bineriz, motorsiklete bineriz, bisiklete bineriz, otobüse bineriz, yürürüz, yine gideceğimiz yere gideriz...

Hem ayrıca ben ekmeği almışsam, parasını ödemişsem, yarısını da canım ister çöpe atarım, canım ister komşumla paylaşırım. Buna kimsenin de karışmaya HAKKI YOKTUR...

Olaya bir de böyle bakın bakalım, hangisi daha doğru göründü gözünüze?

Katılmıyorum.

Bir kişi internet alıp komşularıyla paylaşırsa, internet servis sağlayacısı bu işten nasıl para kazanacak? Bu işin bakımı var, her ilde çalışanları vs... vs... giderleri var. Sen internetini paylaşırsan, servis sağlayıcı maliyetlerini düşürmek için, daha az çalışan işe alacak, ya da bazı çalışanlarının işine son vermek zorunda kalacak. Olaya bir de bu gözle bakın.

Yarın, öbür gün evine ceza gelse, 1.000 TL ile 10.000 TL arasında ceza ödesen, karlı mı çıkmış olacaksın? Birde onu düşün.

Sana "kullan kullan" diyen kişiler sen mahkemelik olduğunda senin cezanı ödeyecekler mi, yanında duracaklar mı?

Zararın neresinden dönülürse kardır

Ha şuda var. Ben 10.000 TL öderim, sorun olmaz diyebilirsin. Peki senin adına kayıtlı olan internet IP sinden Komşun suç işleyebilir ve sorumluluk sana kalır. Anlat derdini o zaman anlatabilirsen. IP senin, internet senin adına kayıtlı, tüm deliller seni gösteriyor. Boş yere başın ağrır.

• Your choice will be your destiny. Tamamen sizi ilgilendiren bir konu. Ben uyarmak istedim. İstediğini yapmakla serbestsiniz.

Haa o çok güvendiğiniz komşunuz varya, madem bu kadar güveniyorsunuz, o zaman ona gidin bir kağıt imzalatın. Sizinle interneti paylaştığını yazılı olarak beyan edip size versin. IP'den bir suç işlenirse en azından ben kullanmadım diyemez. Kağıdı imzalarsa tabi :)

Dolandırılanlara sorun, niye dolandırıldın diye. "Güvendik" derler. Bu devirde söz uçar yazı kalır. Bunu unutmayalım.

Ferrari konusuna takılmışsınız. Bende biliyorum ferrari 4 tekerlekli bir araç. Saol ben ferrariyi başka birşey sanıyordum. Aydınlattığın iyi oldu.

İnterneti ferrari sanmam artık
  • Polemiğe girmenin anlamı yok, ferrariyi size anlatmaya çalışmadım ancak siz nasıl okuduysanız artık?

Önce paylaşmanın suç olduğundan bahsediyordunuz, şimdiyse hat üstünden suç işlenmesinden bahsediyorsunuz. Anlattıklarımı sizde biliyorsunuz, farkındasınız çünkü :)

Bugüne kadar sorun çıkmadı, bundan sonra da olmaz, belki sizin kadar "Last Programmer" değilim ama, yazılım ve donanım bilgimle, paylaşımı nasıl yapacağım ve yapmam gerektiğini de biliyorum, o yüzden siz orda kasılmayın ben burada rahatım...

Siz paylaşmayın, herkes bu hayatta kendi doğrusunu yaşar unutmayın

Ve burda dediğinizi tekrarlıyorum: Your choice will be your destiny. And I choose my destiny with my unimpeachable conscious...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi addictive -- 24 Ağustos 2012; 14:05:08 >

• Polemiğe girmiyorum.

Siz kendiniz risk almış olabilirsiniz. Yaptığınız yanlıştır . Bu benim şahsi yorumum değil. Yaptığınız yasal değildir, insanları yanlış yönlendirmeyelim

ADSL bağlantısınıbaşkalarının da kullandığı abonelerin, internet üzerinden işlenen suçlarda birinci derecede sorumlu tutulduğu bildirildi.

Türk Telekom yetkililerinden alınan bilgiye göre, internetin yaygınlaşmasıyla Türkiye genelinde kullanımı giderek artan ADSL bağlantısının ortak kullanılması durumunda aboneler çeşitli risklerle karşı karşıya kalabiliyor. ADSL internet bağlantısının başkalarıyla paylaşıldığı durumlarda internet üzerinden işlenebilecek herhangi bir suçta birinci derecede abone sorumlu tutuluyor.

ADSL bağlantısı paylaşımının yasal olmadığını, internet bağlantısını yavaşlattığını bildiren yetkililer, bu konuda denetimlerinin devam ettiğini, ADSL hattını paylaştığı belirlenen abonelerin sözleşmelerinin tek taraflı iptal edileceğini kaydettiler. Bu arada, Türk Telekom'un internet servis sağlayıcısı TTNet tarafından hazırlanan broşürde, ADSL aboneleri, ADSL modemlerini şifreyle kullanmaları, şifrelerini kimseye söylememeleri konusunda uyarılıyor.Bu konuda alınması gereken önlemlerle ilgili bilgi verilen broşürde,abonelerden, kablolu veya kablosuz ADSL modemi üzerinden internetbağlantılarını kesinlikle paylaşmamaları isteniyor. Broşürde şu önerilerde bulunuluyor:

"ADSL aboneliğiniz esnasında size verilen ilk şifreyi, ilk kullanımda kolay tahmin edilmeyecek bir şifre ile değiştirin. Kendi güvenliğiniz için ADSL kullanıcı adı ve şifrenizi kesinlikle başkalarına söylemeyin. Kablosuz ADSL modem kullanıyorsanız başkalarının kablosuz ağ üzerindeninternet bağlantınızı kontrolünüz dışında kullanmasını önlemek amacıyla ADSL modeminizin şifreleme özelliğini mutlaka aktif duruma getirin.

Alıntıdır. Link: http://yenisafak.com.tr/Aktuel/?t=20.03.2008&i=106441&k=c11

• Peki, kimseyi yanlış yönlendirmiyorum. İnternetini paylaşmayı bilen insanlar emin olun bahsettiğiniz şeyin de farkındalar.

Yasal olmayan bir çok şey var, iş internete gelene kadar. Sizin vicdanınız bu konuda rahatsa, örneğin tüm yazılımları orjinal kullanıyorsanız en basiti, ya da netten film seyretmiyorsanız, parasını vermeden, hakkını ödemeden hiç bir korsan yazılım kullanmıyorsanız, fikri mülkiyet yasasına harfiyen uyuyorsanız yazdıklarımdan ötürü gerçekten özür dilerim...

Ancak bunlardan birini bile yapıyorsanız, size imzamı okumanızı tavsiye ederim, size verebileceğim en güzel cevaptır.
  • Ben hiçbir yazılımı, filmi ya da oyunu korsan kullanmam ve kullanımına karşıyım. Kaldı ki bu saydıklarınız, interneti paylaşmaktan çok daha fazla dikkat edilmesi gereken konular.

İnterneti paylaşmanın cezası maksimum 10.000 TL iken, fikri mülkiyet yasasını çiğnemek, hapis + para cezası şeklinde son bulmaktadır. İnternet paylaşımı hakkındaki yasaya saygı gösterirken, çok daha önemli bir konuya uymayacağımı düşünmeniz ve bu konuda beni eleştirmeye çalışmanıza da hak vermiyorum.

Ancak imzanıza ise kesinlikle katılıyorum.
  • quote:

Ben hiçbir yazılımı, filmi ya da oyunu korsan kullanmam ve kullanımına karşıyım. Kaldı ki bu saydıklarınız, interneti paylaşmaktan çok daha fazla dikkat edilmesi gereken konular.

İnterneti paylaşmanın cezası maksimum 10.000 TL iken, fikri mülkiyet yasasını çiğnemek, hapis + para cezası şeklinde son bulmaktadır. İnternet paylaşımı hakkındaki yasaya saygı gösterirken, çok daha önemli bir konuya uymayacağımı düşünmeniz ve bu konuda beni eleştirmeye çalışmanıza da hak vermiyorum.

Ancak imzanıza ise kesinlikle katılıyorum.

Hoca şimdi biri benden internet çekiyor diyleim. Diyelim ki yasaklı sitelere girdi. Sorumlu kim oluyor ? sonuçta ona ait bir ıp yok mu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.