Şimdi Ara

****Kompakt Makine ve Ekipman Tavsiyeleri***** (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.032
Cevap
35
Favori
186.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkür ederim @arandur, sx230 aldım 550 liraya. :) çok güzel bir makine ama korkuyorum manuel ayarlarıyla oynarken umarım lensini filan bozmam çok hassas geldi çünkü. :) sx130'dan farkı ccd yerine cmos sensör kullanması bu yüzden renkleri sx130'a göre daha soluk ama daha gerçekçi ve güzel bence. bir de makro çekimleri gerçekten kötü, sx130'un 1cm biliyorum, bunda 5cm. yani makro çekim önemliyse ve yaratıcı fotoğraflar çekeceğim diyorsanız sanırım sx130 daha uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medeor -- 9 Şubat 2012; 8:05:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: medeor

teşekkür ederim @arandur, sx230 aldım 550 liraya. :) çok güzel bir makine ama korkuyorum manuel ayarlarıyla oynarken umarım lensini filan bozmam çok hassas geldi çünkü. :) sx130'dan farkı ccd yerine cmos sensör kullanması bu yüzden renkleri sx130'a göre daha soluk ama daha gerçekçi ve güzel bence. bir de makro çekimleri gerçekten kötü, sx130'un 1cm biliyorum, bunda 5cm. yani makro çekim önemliyse ve yaratıcı fotoğraflar çekeceğim diyorsanız sanırım sx130 daha uygun.

Makro dediğin olay gelip geçici bir heves zaten. Sanyo E60 (makro canavarıdır) aldığımda ben de makro çekerim diyordum, az biraz çektim sonra yüzüne bile bakmadım makronun. SX230 (iyi fiyata bulmuşsun) genel açıdan her türlü özelliği sunmasıyla başarılı bir cihaz. Eğer biraz keskinlik ve renk istiyorsan bu çok kolay. func set tuşuyla menüyü açar, uyarlanabilir rengi C harfine getirip disp tuşu ile menüsünü açıp kontrast, renk ve keskinlik değerlerini birer kademe artırırsan fotoğraflarının çehresi değişir. Bu ayarın beyaz dengesiyle de ilgisi yok.

• quote:

teşekkür ederim @arandur, sx230 aldım 550 liraya. :) çok güzel bir makine ama korkuyorum manuel ayarlarıyla oynarken umarım lensini filan bozmam çok hassas geldi çünkü. :) sx130'dan farkı ccd yerine cmos sensör kullanması bu yüzden renkleri sx130'a göre daha soluk ama daha gerçekçi ve güzel bence. bir de makro çekimleri gerçekten kötü, sx130'un 1cm biliyorum, bunda 5cm. yani makro çekim önemliyse ve yaratıcı fotoğraflar çekeceğim diyorsanız sanırım sx130 daha uygun.

powershot sx230 hs mi?
    nerden buldun o fiyata ya? biz de alalım
    :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bariskaratas

quote:

powershot sx230 hs mi?

Acayip ucuza bulmuş, 800 TL piyasası. SX130 fiyatına resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: bariskaratas

quote:

powershot sx230 hs mi?

gittigidiyor'dan aldım. satıcı abd'den getirmiş o yüzden ucuz ama yine de çok ucuz gerçekten. ben de dayanamadım. :)

@arandur teşekkür ederim deneyeceğim :)

• tahmin etmiştim böle bi şey olduğunu:)
    yoks aburda en ucuz 800 tl filan
  • Arkadaşlar bende samsung es80 ve fuji jv100 arasında kaldım. Samsung 0 fuji 2.el 2side 150tl sizce hangisini almalıyım ?
  • Canon A3300 arıyorsanız şu anda piyasanın en uygunu burada gördüğüm kadarıyla:http://www.yenicarsim.com/firsat-detay/canon-powershot-a3300-16mp-5xoptik-zoom-30-dijital-fotograf-makinas/533/

Makine özellikleri gayet başarılı. Tavsiye ederim.
  • çok sakat var çok
  • arkadaşlar, max 700tl'ye sıfır makina almak istiyorum. tek kriter fotoğraf kalitesi (hem gündüz hem gece) buralardan okuyup karar verdiğim, gönlümdeki model s95 ama o da çok pahalı.

ankara'da elden satın almak istiyorum, zorlarsam limiti 900tl'ye kadar çıkarabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

arkadaşlar, max 700tl'ye sıfır makina almak istiyorum. tek kriter fotoğraf kalitesi (hem gündüz hem gece) buralardan okuyup karar verdiğim, gönlümdeki model s95 ama o da çok pahalı.

ankara'da elden satın almak istiyorum, zorlarsam limiti 900tl'ye kadar çıkarabilirim.

O kadar büyük para veriyorsan büyük algılayıcılı kompakt makineden şaşmamalısın. Konunun ilk mesajında premium kompaktları paylaşmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

arkadaşlar, max 700tl'ye sıfır makina almak istiyorum. tek kriter fotoğraf kalitesi (hem gündüz hem gece) buralardan okuyup karar verdiğim, gönlümdeki model s95 ama o da çok pahalı.

O kadar büyük para veriyorsan büyük algılayıcılı kompakt makineden şaşmamalısın. Konunun ilk mesajında premium kompaktları paylaşmıştım.

Canon S100 / G12 / G1X ....1100tl
    Fuji x10 / X100...................1100$
    Nikon P7100......................1500tl
    Olympus XZ-1
    Panasonic LX5....................1200tl
    Samsung EX-1

verdiğin ürünler benim fiyatı ezip geçiyor. ayrıca ilk defa canon s95 almak isteyince başka bişey öneren birini gördüm.

• edit,

Samsung EX-1'e gelemeden uykudan telefonu elimden düşürmüşüm o yüzden onun fiyatına bakamamıştım, fiyatı hoşuma gitti şimdi incelemesine bakıyorum umarım ccd sensör olması gece çekimlerini olumsuz etkilememiştir.
  • S95 isteyene farklı model önermedim, o sınıfa ait makine alman gerektiğini söyledim sadece. Bence en iyi seçimin S95 olacaktır. S100 çok pahalı ve fotoğrafta üstünlüğü yok.
  • s95 diyorsun yani peki ankara'da türkiye garantili elden satın alabileceğim (900tl'den ucuz) bir yer veya güvenilir internet sitesi var mı?

ex1'le ilgili başka bir forumda yorumlarını gördüm; hiç tavsiye etmemişsin, sebebini öğrenebilir miyim? hepsiburada'da 800tl, elektroworld'e daha bakmadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://gunun-firsati.gittigidiyor.com/NIKON-CoolPix-S9100-Dijital-Makine-Kompakt-52506567

Merhabalar, bu makina dikkatimi çekti kompact makineye göre zoom iyi, kalite nikon. Yapılan denemeler başarılı. sx 130 ile bunun arasıdan ki fark ne? fiyattan başka?
  • quote:

s95 diyorsun yani peki ankara'da türkiye garantili elden satın alabileceğim (900tl'den ucuz) bir yer veya güvenilir internet sitesi var mı?

ex1'le ilgili başka bir forumda yorumlarını gördüm; hiç tavsiye etmemişsin, sebebini öğrenebilir miyim? hepsiburada'da 800tl, elektroworld'e daha bakmadım.

EX1 üst sınıf olmasına rağmen o sınıfın zayıf makinesidir. O yüzden önermemişimdir.

@zeynelmurat S9100 ile Canon SX230 HS kafa kafaya performans veren başarılı makineler. O fiyata alınır. Elbette SX130 modeline göre daha iyi özellikleri ve görüntü kalitesi var. SX130 modelini daha az bütçesi olanlara öneriyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-sifir-hemen-teslim-canon-powershot-sx230-hs-73487918/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 10 Şubat 2012; 9:59:28 >

• cevap için teşekkürler.

açıkçası 2 gün önce araştırmaya başladığımda önüme s95'ı koysanız tarafına bakmazdım, slr like makinelerden düşünüyordum. ama onların da sensörlerinin küçük olduğunu bundan dolayı gece çekimleri ve zoom yaparken loş ortam çekimlerinin kötü olduğunu öğrendim. (bütçeme uygun olan makineler)

açıkçası hâlâ daha büyük kaba makineler daha çok ilgimi çekiyor. s 95 gibi sensor'ü büyük, zoom'u daha iyi bir makine önerirseniz 1000 lira'yı zorlamayı düşünürüm.
  • Merhabalar,300 tl'ya gece gündüz çekim yapabilen,fotoğraflarda görüntüyü titretmeyen,evde ,dışarıda çekim yapabilen fotoğraf makinesi arıyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 10 Şubat 2012; 11:35:16 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.