|
Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (78. sayfa)
-
-
kombiniz kaç derece
-
Modülasyonlu oda termostatı peteklere göndereceği suyun sıcaklığını kendi belirliyor, bazen ılık oluyor bazen sıcak. -
Bu işi inverterli klimalar gibi düşünün, oda sıcaklığı istediğiniz sıcaklıktan çok düşükse yüksek sıcaklıkta petek suyu ile istenen sıcaklığa getirmeye çalışıyor, yaklaştıkça da petek suyunun ısısını düşüşüyor ve oda sıcaklığını minimum gaz sarfiyatı ile sabit tutmaya çalışıyor. Tabi bunun için diş hava sıcaklığına bile bakıyor. -
Modulasyonlu OT lari baya iyide fiyatlari yuksek ben 170 tl ye termostat aldim programlama var yetiyo kendisi acip kapatiyo kombi baymak duotec compact 4,5 m3 harciyo 10 saatte oglen 1 gece 11 arasi 21.5 derecede termostat -
Adana-Mersin çevresinden arkadaş kaç m3 yakıyor acaba -
Yogusmali kombilerde modulasyonlu ot kullananlar kazan sicakligini kacta tutuyosunuz -
Yaklaşık günlük 4 metre küp.
İzmir.
Banyo dahil 5 petek 24 saat açık.
46 metre kare daire. -
1 saatte 1 metreküp gaz yakıyor kombim aşırı geliyor bana sebebi ne olabilir
-
Ev kaç metrekare, izolasyon var mı yok mu?, içerisi kaç derece, kombiyi açıp kapatıyor musunuz? 1 saatte 1 m3 çok fazla bir tüketim, ama açıp kapatıyorsanız ilk etapta çok yakabilir, sürekli böyle yakıyor olsa günde 24 m3 tüketirsiniz ki aylık fatura 1300 TL altına düşmemesi lazım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: aykutgs541 saatte 1 metreküp gaz yakıyor kombim aşırı geliyor bana sebebi ne olabilir
1 saatte 1 m3?
Eviniz en az 250-300 m2 ise normal.
Yok değil 100-120 m2 ise aşırı anormal...
-
hocam yalıtım yok ev 120m2 kombi dur kalk şeklinde çalışıyor 2 dk çalışıyor 2 dk dinlemeye geçiyor sonra 2dk çalışıyor bu şekilde çalışma prensibinine sahip.
-
quote:
Orijinalden alıntı: aykutgs54hocam yalıtım yok ev 120m2 kombi dur kalk şeklinde çalışıyor 2 dk çalışıyor 2 dk dinlemeye geçiyor sonra 2dk çalışıyor bu şekilde çalışma prensibinine sahip.
Ne olursa olsun 120 m2 evde günlük 24 m3 tüketim demek kesinlikle ve kesinlikle bir yerde bir sıkıntı var demektır.
Yalıtımı esgeçin. O zaten tüketimi artırır.
-
Bu şekilde yanarak ev kaç derece oluyor, kombiniz muhtemelen yandığında full alev boyu yakıyor, kazan sıcaklığını düşürmeyi denediniz mi?
-
kazan yani petek sıcaklığını 55 derecede kullanıyorum, kombim ilk çalıştırmada bu 55 derece sıcaklığa 40 dakikaya yakın ulaşıyor. ulaştıktan sonra da 46 dereye 2 dakika içinde düşüyor. sonra tekrar çalışmaya başlıyor 2dk içinde 55e ulaşıyor. Bu şekilde sirküle çalışıyor.
Önceden hiç dur kalk yapmadan 55 e ayarlardım sürekli ev ısınana kadar o derecede sabit kalırdı.
-
Kombiyi hiç kapatmadığınızda günlük tüketim ne kadar? Sanırım kombiyi açıp kapatıyorsunuz. İlk yakıldığında doğal olarak ilk 1 saat fazla yakar bu normal bişey, günlük yakıt miktarına bakmak lazım.
-
termostat sayesinde açıp kapanıyor kombim günlük 19m3 oluyor. Önceden dur kalk yaparak çalışmıyordu 10m3dü.
-
termostatın bu şekilde çalıştırması düşük ihtimal, doğru bağlantı ve bazı kombilerde gereken parametre ayarları yapldı mı acaba?
-
doğru bağlandığını düşünüyorum hocam ev ısınınca termostat kombiyi tamamen kapatıyor. Parametre ayarları derken hocam eca whiteplus kombim var.
-
Bazı kombilerde termostat bağlandığında parametre ayarı gerekiyor, sizinkinde var mı yok mu bilmiyorum, ama termostat bağlandıktan sonra böyle oldu ise o işte bir terslik var demektir. ben ısıtılan alanı 150 m2 (brüt 200) evde 24 saatte bu havalarda 7-7,5 m3 yakıyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X