Şimdi Ara

Kombiniz bir günde veya saatte kaç metre küp gaz yakıyor ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.566
Cevap
30
Favori
408.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar Ben 1 haftadır doğalgaz kullaniyorum sorun yaşıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim servisle sorunu çözemedik.


    Evim Net 145 m2 - bu yıl doğal gaz için tesisat döşedim

    5.kat en son kat kuzeye bakıyor herhangi bir ısı yalıtımı yok camlar çift cam değil.

    Mevsim olarak Türkiyenin en sıcak bölgesindeyim ŞANLIURFADA

    9.4 metre plus peteğim 1de havlupanım var.
    NİTRON 24kch
    kombiyi'de balkona aldım.

    Ben Şuanda kombiyi 75 derecede çalıştırıyorum peteklerde anca bu şekilde sıcaklık elde ediyorum.

    Kombide mi sorun var , yetersiz mi kalıyor anlayamadım etrafımdaki yan binalardaki insanlar 45 50 ile kombisini çalıştırıyor ve sorunları yok.

    Ben Kombi mi , 55 dereceye aldığım zaman tesisat suyunu 55 dereceye getiriyor ve basiyor

    gaz işareti benim dijital ekran pilot ateşi ekranda gözüküyor o kesildikten sonra

    düşmeye başlıyor 15-20'c kadar kombi bu düşüş sırasında gazda devreye girmiyor çok geç devreye giriyor
    normalde %10'luk bir düşüşte devreye girmesi gerekmez mi.?

    DD Servisi kombide sıkıntı olmadığını söyledi devre dışı bıraktıktan sonra çok uzun sürede devreye girdiğini söyledim peteklerime soğuk su basacak kadar uzun bir süre zarfında devreye girdigini söyledim.

    oda termostatı almam gerektiğini söylediler.?

    Şimdi Ev gerçekten çok soğuk diye mi , kombi çok geç devreye geçiyor yoksa arızalı diyemi?

    75 derecede çalıştırıyorum şuan 40'lara düşüyor anca böyle sıcaklık elde ediyorum kombinin böyle yapması normal mi? çözümü bulamadık ne yapmaliyim?




  • Arkadaşlar bende e.c.a confea plus var ilk faturam geldi 285 tl devamlı 40 da yanıyo bazen 45 alıyorum.25 saatte 18 veya 16 metreküp yakıyor altına hiç düşmedi.saatte 1 metreküp kesin yakıyor.evim 2 nci kat altımda ev sahibi oturuyor.onun bir altıda ekmek fırını.evim sabah 9 dan öğleden sonra 16.00 kadar güneş görüyo.sıfır bina.camlar pimapen.kombim mutfak balkonunda.eca servisi geldi baktı ayarlarına normal dedi. bende neden bu kadar çok yakıyor dedim. adam bana oda termostadı almamı söyledi. sonra e.c.a genel müdürlükten aradılar yeniden, evimin balkonunda borular izolasyon olmadığı için suyu dönderirken su soğuyor kombiniz devamlı çalışıyor dedi.şimdi balkonu camla kapatıp boruları izolasyon yaptıracağım.ne yapacağımı şaşırdım.kombi için evimi değiştirmiştim.eskisi baymaktı illahlah etmiştim.şimdide e.c.a çıktı.servisler artık bana sen tamirde yaparsın abi iyi bilgin var diyorlar.arkadaşlarıma 140 150tl geliyor. adamların evlerine gidiyorum kalorifere el değmiyor ama ödedikleri para 140 150tl geçmiyor.kombiyi değişmeyi düşünüyorum öneriniz varmı.evim 116 metre kare.benim altımda oturan komşununda evi aynı kombisi balkonda izolasyon falan yok ona 130tl geldi.ve devamlı 50 derecede yakıyor.markası demirdöküm.hiçbirşey anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathhoath -- 2 Aralık 2011; 16:28:03 >




  • Bende bu isi bir turlu anlayamadim.Bayram tatilinde evde yoktuk 10 gun kombi calismadi daha sonra minumumda calistirdim hep 40 derece gece gunduz.dun fatura geldi 150 lira. salon ve bir oda olmak uzere 3 petek kapali diger her yer acik.oda termostati yok . kombi kapali yerde benmi bir yerde yanlis yapiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardday -- 6 Aralık 2011; 12:32:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardday

    Bende bu isi bir turlu anlayamadim.Bayram tatilinde evde yoktuk 10 gun kombi calismadi daha sonra minumumda calistirdim hep 40 derece gece gunduz.dun fatura geldi 150 lira. salon ve bir oda olmak uzere 3 petek kapali diger her yer acik.oda termostati yok . kombi kapali yerde benmi bir yerde yanlis yapiyorum.

    10 gün evi ısıtmadığınız için döndükten sonra kombiyi minimumda yakarak ancak 2-3 günde evinizin duvarlarını ısıtmış olabilirsiniz. Bu 2-3 günde minimumda yaksanız bile kombinin yanma/bekleme süreleri yanma tarafına doğru uzayacağından, diğer günlere göre sarfiyatınız da artmıştır diye düşünüyorum. Yani 2-3 gün kombiyi diğer günlere göre ekstra sarfiyatla yakmış olmanız mümkün...
    Peteklerinizi kapatmanızın hem ısınma konforunu bozması hem de anlamlı bir tasarruf getirmemesi nedeniyle bence bir anlamı yok. Kombinn ürettiği ısı, açık peteklerden önce soğuk odalara yayılıp ısıtmaya çalışacak, odalar arası ısı dengesi sağlandıktan sonradır ki sıra, peteklerin açık olduğu alanların kapalı odalarla birlikte yavaş yavaş ısınmasına gelecektir. Minimumda yansa bile bekleme süresi kısalıp yanma süresi uzayan kombi gaz sarfiyatını arttırarak, petek kapatarak tasarruf etme düşüncesini boşa çıkaracaktır.
    En tasarruflu kullanım, evin farklı odaları arasındaki ısınma dengesini bozarak değil, her yerin mümkün olduğunca eşit ısınmasını sağladıktan sonra genel ısıyı kombi üzerinden kontrol edip gerekirse sınırlayacak kontrol cihazı (termostatlı oda kumandası) ile mümkün olabilir. Fazla ısınmadan kasıt, sizi üşütmeyecek sıcaklıktan fazlasıdır.
    Kombiyi minimumda yakmak (hele oda kumandası olmadan) genellikle en kestirme tasarruf yolu olarak düşünülse de durum böyle değil. Kombinin yanma/bekleme sürelerinin gaz sarfiyatını değiştirebildiğini yukarda belirtmiştim. Ayrıca özellikle güneş etkisine açık konutlarda kombi ısısına gerek kalmadan iç sıcaklık 20-21C gibi makul derecelere çıkabilir, bunu ölçüp kombiyi kapayacak olan ise oda kumandasıdır.
    Bir de uzun tatillere çıkıldığında evin sıcaklığının 18-19C altına düşürülmemesi için tek şans yine oda kumandası kullanmaktır.
    İyi forumlar...




  • cok tesekkurler . malum kiraci oldugum icin oda termostati almaktan kaciniyordum.ama daha soguklar baslamadan 150 lira geliyorsa aralik ocak subat martta 1.000-1200 lira fatura gozukuyor.peteklerin tumunu acip bir tane termostat alayim. tekrardan tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardday

    cok tesekkurler . malum kiraci oldugum icin oda termostati almaktan kaciniyordum.ama daha soguklar baslamadan 150 lira geliyorsa aralik ocak subat martta 1.000-1200 lira fatura gozukuyor.peteklerin tumunu acip bir tane termostat alayim. tekrardan tesekkurler

    Oda kumandası alırsanız, evinizin diğer odalara nispeten güneş almayan, daha büyük ve dolayısıyla daha geç ısınan salon, koridor gibi bir alanına, yerden 1,5m yükseğe ve peteklerden uzağa monte etmenizde yarar var.
    İkinci önemli konu ise, termostatlı kullanımda veya halihazırda diğer odalardan daha fazla ısınan alan olursa, buralardaki peteklerin sıcak su giriş vanalarını 1/3 veya 1/2 açık duruma getirip sıcaklıkları eşitlemek veya farkı minimuma indirmektir. Bu işlemin de tasarrufa katkısı olur.
    Konforlu ve tasarruflu ısınmalar dilerim...




  • quote:

    giriş vanalarını 1/3 veya 1/2 açık duruma getirip sıcaklıkları eşitlemek veya farkı minimuma indirmektir.


    Çok teşekkürler evet oturduğumuz o da sıcak olurken diğer kullanmadığımız odalar biraz daha serin oluyor.Tüm peteklerin sıcak su girişleri sonuna kadar açık.Isınan odanın sıcak su girişini 3/1 kısmak mantıklıca teşekkürler tekrardan.

    Birde bütün oda kapılarını açık mı tutuyorsunuz.Yada tutmalımıyız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardday

    quote:

    giriş vanalarını 1/3 veya 1/2 açık duruma getirip sıcaklıkları eşitlemek veya farkı minimuma indirmektir.


    Çok teşekkürler evet oturduğumuz o da sıcak olurken diğer kullanmadığımız odalar biraz daha serin oluyor.Tüm peteklerin sıcak su girişleri sonuna kadar açık.Isınan odanın sıcak su girişini 3/1 kısmak mantıklıca teşekkürler tekrardan.

    Birde bütün oda kapılarını açık mı tutuyorsunuz.Yada tutmalımıyız ?

    Odalar arası sıcaklık farkı olmuyorsa kapıları kapatmanın anlamı yok, fark varsa eğer, farkın düzeyine göre sıcak hava az sıcak olan ortama genleşecektir. Sıcak hava yer değiştirdiği için ısınma, en soğuk alanla diğer alanların sıcaklığı eşitlendiğinde ancak sağlanabilecektir. Bundan dolayı ideal olan ve ısı davranışına ters olmayan yaklaşım tüm alanların mümkün olduğunca aynı veya yakın sıcaklıkta olmasıdır. Farklı alanlardaki sıcaklık farkı ne kadar azsa o ölçüde ısı kaçışı az olacak ve kapı kapatmaya gerek kalmayacaktır. Kaldı ki kapı kapatarak ısı kaçışını engellemek ne kadar olanaklı olur...




  • viessman vitopend 200 edirnede kullannıyorum. 2 aydır kombi durmadan çalışıyor geceleri -1-2 derece gündüz 10 derece civarları. Evin içersi 22 derecede sabit, kombi 40 dereceye ayarlı. Ev 3+1 7 metre petek var giriş kat alt taraf temel yani. binada mantolama var ancak kot farkı yüzünden evin yarı cephesi yer altında kalıyor. Günlük tüketim 6 metreküp. Kombiden çok memnunum ancak devirdaim pompası 7/24 durmadan çalışıyor arada durması gerekmez mi?
  • 80 m2 1.kat alt eski kalorifer dairesi boş,yalıtım yok
    ferroli divatop kombim oda termostatı yok.ortalama 40 da yanıyor 32 günlük fatura 165TL(sıcak su dahil) çok mu yakmışım
  • Hocam ben size benim durumu kısaca anlatayım bana bir akıl verin yoksa benim belimi bükecek bu faturalar. Kiracıyım

    Alt ve üst katım kombi yakmıyor ufoyla ısınıyorlar( NAsıl bir cesaret çözemedim hala )
    Yalıtım yok termostat yok
    Gece gündüz minumum da 40 derece yaktım
    20 günlük yakıt tutarım 150 lira geldi ( 10 gün evde yoktuk kapalıydı kombi)

    Ev içinde durum ;

    1 metreden 3 petek kapalı diğer 4 petek açık (banyo dahil) holde petek yok.

    Varsa yanlış bir durum ve tavsiyen onu yapacağım.Yoksa aralık ocak şubat mart faturasını düşünemiyorum
  • arkadaşlar evim net 155m2 10m petek boyu evim mantolamalı ve pimapenli sıfır bina her katta 4 daire var alt,üst ve yan dairelerim boş..
    kombim ferroli econcept tech 25c akşam 17 ile 24 arası 45 derecede ,.24 ile akşam 17 arası 40 ta yakıyorum evin içi 20-22 derece arası değişiyor...
    günlük tüketimim 20m3 sizce çok mu? bana bayaa fazla geldi siz ne dersiniz?
  • Böyle yakmaya devam ederseniz ay sonu faturanız 550 lira civarı gelecektir.Siz yanlış hesaplamış olmayasınız 20 m3 çok çok fazla
  • yok yanlış hesaplamıyorum her akşam saat 18 de eve gelirken bakıyorum mesela dün akşam 18 de 140m3 dü bu akşam 18 de baktım 159.5
    fakat yazdım ya bina sıfır bina alt , üst , ve yan dairelerim boş
  • Siz bence o binalar dolana kadar soba kurun .. maddi açıdan bir sorunum yok derseniz.. O zaman yapılcak bir durum yok. Termostatınız var mı ?
  • arkadaşlar ben oda termostadıda taktırdım ve boruları izalosyonda yaptırdım.eca confeo plus sorunlu bir kombi bu hafta sonu yoğuşmalı viasman vt200 kombi alacağım.oda termostadındada aynı sorun aynı yakıyor hiçbirşey değişmedi sadece evim daha sıcak gibi oda termostadında ama aynı yakmaya devam ediyor.günlük 18 veya 20 metre küp yakıyor.boşuna oda termostadı almayın ben general marka digital aldım.servis öyle demişti ama nafile hepsi para tuzağı.araba var benzini az yakıyor araba var benzini çok yakıyor böyle düşünün lüften....
  • 4 bilinmeyenli denkleme dondu bu is ya. tamam vazgectim termosttan yakiyorum ulan ne yakarsa yaksin veririm lanet olsun.. ne bu ya saka gibi.psikolojimizi bozcak ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuğberk23

    arkadaşlar evim net 155m2 10m petek boyu evim mantolamalı ve pimapenli sıfır bina her katta 4 daire var alt,üst ve yan dairelerim boş..
    kombim ferroli econcept tech 25c akşam 17 ile 24 arası 45 derecede ,.24 ile akşam 17 arası 40 ta yakıyorum evin içi 20-22 derece arası değişiyor...
    günlük tüketimim 20m3 sizce çok mu? bana bayaa fazla geldi siz ne dersiniz?

    Değerli @tuğberk23,
    Evinizi olduğu gibi Malatya'dan (hafızam beni yanıltmıyorsa) İstanbul'a götürme şansı olsaydı, emin olun doğalgaz sarfiyatınız % 20-30 azalırdı, Erzurum'a götürsek bu sefer % 20-30 artardı...
    Demek istediğim gaz sarfiyatının bulunulan yerin dış sıcaklık minimum-maksimum aralığına göre değiştiğidir. Binaların ısınması için gerekli ısı miktarını belirleyen en önemli faktör budur. Yalıtım kötüyse veya yoksa, bitişik konutlar ısıtılmıyorsa, cephe kuzeyse... daha fazla ısı gerekir. Ama bu fazla ısı, dış sıcaklık tarafından belirlenen ısı miktarının yüzde olarak 10-20-30-40 gibi bir düzeyinde olup en olumsuz durumda bile % 100'ü olamaz.
    Bitişik evler ısıtıldığında sizde % 20-25 kadar, yani anlamlı miktarda sarfiyatta düşme olacaktır.
    Oda termostatı kullanmanızı, kombiyle gereksiz 1C'lik ısınmayı bile engelleyeceği için öneririm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memint

    quote:

    Orijinalden alıntı: tuğberk23

    arkadaşlar evim net 155m2 10m petek boyu evim mantolamalı ve pimapenli sıfır bina her katta 4 daire var alt,üst ve yan dairelerim boş..
    kombim ferroli econcept tech 25c akşam 17 ile 24 arası 45 derecede ,.24 ile akşam 17 arası 40 ta yakıyorum evin içi 20-22 derece arası değişiyor...
    günlük tüketimim 20m3 sizce çok mu? bana bayaa fazla geldi siz ne dersiniz?

    Değerli @tuğberk23,
    Evinizi olduğu gibi Malatya'dan (hafızam beni yanıltmıyorsa) İstanbul'a götürme şansı olsaydı, emin olun doğalgaz sarfiyatınız % 20-30 azalırdı, Erzurum'a götürsek bu sefer % 20-30 artardı...
    Demek istediğim gaz sarfiyatının bulunulan yerin dış sıcaklık minimum-maksimum aralığına göre değiştiğidir. Binaların ısınması için gerekli ısı miktarını belirleyen en önemli faktör budur. Yalıtım kötüyse veya yoksa, bitişik konutlar ısıtılmıyorsa, cephe kuzeyse... daha fazla ısı gerekir. Ama bu fazla ısı, dış sıcaklık tarafından belirlenen ısı miktarının yüzde olarak 10-20-30-40 gibi bir düzeyinde olup en olumsuz durumda bile % 100'ü olamaz.
    Bitişik evler ısıtıldığında sizde % 20-25 kadar, yani anlamlı miktarda sarfiyatta düşme olacaktır.
    Oda termostatı kullanmanızı, kombiyle gereksiz 1C'lik ısınmayı bile engelleyeceği için öneririm.

    İstanbul' a gelse sarfiyatı kesin azalırdı ama ödeyeceği fatura aynı hatta daha fazla olurdu.
    Büyükşehir kazığı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deathhoath

    arkadaşlar ben oda termostadıda taktırdım ve boruları izalosyonda yaptırdım.eca confeo plus sorunlu bir kombi bu hafta sonu yoğuşmalı viasman vt200 kombi alacağım.oda termostadındada aynı sorun aynı yakıyor hiçbirşey değişmedi sadece evim daha sıcak gibi oda termostadında ama aynı yakmaya devam ediyor.günlük 18 veya 20 metre küp yakıyor.boşuna oda termostadı almayın ben general marka digital aldım.servis öyle demişti ama nafile hepsi para tuzağı.araba var benzini az yakıyor araba var benzini çok yakıyor böyle düşünün lüften....

    Oda termostatı hakkında yanlış bir kanı var "tek başına tasarruf yapar"!. Oda termostatı, ev ısısının istenilene gelmesine rağmen kombinin yanmasına engel olur. Böylece gereksiz sarfiyatı önler. Örneğin ev ısısını 22 istiyorsunuz, kombi sürekli 45-50 derecede çalışıyor, oda termostatı yok, gündüzleri dış ısı iyi olduğundan ev ısısı öğleden sonra 25 e kadar çıkabilir. Başka bir anlatımla kombi gereksiz yanar. Oysa ki mevsim geçişlerinde buna sık rastlanır. Hatta 1-2 hafta önceye kadar durum böyleydi. Bu durumda oda termostatı yıllık % 10 a ulaşan tasarruf sağlayabilir. Ancak soğuk kış günlerinde, 45-50 derece kombi ısısı ile evler ancak 20-21 dereceye ulaşırken oda termostatından ne bekleyebilirsiniz ki? Sizler eğitimli ve okuyan insanlarsınız. Kombi soğukta 18-20 m3 gibi çok yakarken böyle hurafelere inanmamalıydınız. Kombiyi 65-70 derecede sürekli yakmazsanız 18-20 m3 yakmaz. Kombinizi servisi adam etmeli. 45 derecede oda termostatsız konvansiyonel (yoğuşmasız) kombi en fazla 9-10 m3 yakar. 50 derecede 12-13 m3 civarında. Önce kombinizi tamir ettirin sonra yalıtım sorununu çözün, petekleri yeterli hale getirin, pencere ve balkon kapılarını yalıtın.
    Evin yalıtımı iyi değil yada zemin-üst kat yada alt-üst yakmıyor yada petek yetersiz vb sorunlar var ama kombi suçlu! Bu ikilemden kurtulun. ECA Confeo Plus hiç önerdiğim bir kombi olmadı. Üstelik gürültülü ve yoğuşmasız bir kombi. Ancak yine de suçun onda olmadığını anlayacaksınız.
    Viessmann Vitodens 200 kombi sıra dışı kalitede iyi bir kombidir ama yukarda saydıklarımdan 1-2 tanesi varsa mucize yaratamaz. Yaratamayacaktır. Üstelik 35 kW ısıtma gücüne sahip bir kombi nasıl az yakacak? Sahi sizin eviniz net kaç m2? En azından Viessmann Vitodens 100 alın bari! Bence boşuna para harcamayın. Yapabileceği en fazla günde 1-2 m3 tasarruf.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.