Şimdi Ara

KOMBİDE PETEĞİ KAPATMAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
68.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tream

    Hocam öncelikle bu saatte cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım, hava yok radyatörde hocam hemen su akmaya başladı. Bir değişiklik olmadı malesef. En az iki radyatör çalıştığında bu gürültü kesiliyor ama sadece bir radyatör çalışınca devamlı böyle gürültülü çalışıyor. bir de cızır cızır ediyor o da insanı rahatsız ediyor. :(

    Tesisatınız, her peteğe gidiş-dönüş ayrı borularla mı sağlanıyor? Böyle ise cızırtı yapan peteğin vanasında sorun olabilir. Vana değişimi ile çözülebilir.
    Daha önemlisi banyo peteği açık iken yapmıyor olması. Öyle ise bu hat birbirine bağlıdır ve sorun banyo peteğini kapatmanızdandır. Dolaşım yavaşladığı için problem oluyordur.
    Şimdilik ilk etapta şöyle yapın; banyo peteğininin üst vanası tam açık olsun, alt vanasını ise tam kapatıp 1 tur açın. Bu şekilde sıcak su burada fazla kullanılmayacak ama dolaşım düzeleceğinden ses kesilecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tream

    Hocam öncelikle bu saatte cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yaptım, hava yok radyatörde hocam hemen su akmaya başladı. Bir değişiklik olmadı malesef. En az iki radyatör çalıştığında bu gürültü kesiliyor ama sadece bir radyatör çalışınca devamlı böyle gürültülü çalışıyor. bir de cızır cızır ediyor o da insanı rahatsız ediyor. :(

    Sorun,kombinin sirkülasyon pompa kademesinin 1 peteğe fazla gelmesinden, yani hızlı sirkülasyona bağlı olabilir. Yeterli ve sessiz bir sirkülasyon için en az 2-3 petek tam açık olmalıdır. Olmazsa pompa kademesini düşürebilirsiniz. Dengeli bir ısınma içinse herhangi bir mekanda tam kapalı durumda petek olmaması önerilir. Kapamak yerine çıkış vanasını bir miktar kısarak ısı sınırlaması yapılabilir ya da daha iyisi fazla ısınması istenmeyen peteklere termostatik vana takılması...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tream

    Arkadaşlar merhaba. Benim de bir sorum olacak, bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsalar memnun olurum.
    Bundan 3 ay önce Demirdöküm kombi taktırdım. Odamdaki radyatörden, sanki içinde fan çalışıyormuş gibi aşırı ses geliyor. Hani bilgisayar fanları tozlanır da gürültülü bir şekilde çalışırya işte aynı o şekilde ses geliyor radyatörden. Odamın hemen bitişiğinde banyo var. Banyonun radyatörünü çalıştırdığım zaman bu ses kesiliyor. Banyodaki radyatörün vanasını kapatınca tekrar başlıyor gürültülü çalışmaya. Aynı şey kombinin sıcak suyunu kullanınca da oluyor. Sıcak su musluğunu açtığım zaman gürültü kesiliyor ama kapatınca tekrar başlıyor. Radyatördeki iki vanayı da biraz kısıp denedim değişiklik olmadı. Kombinin derecesini minimuma da düşürsem, maksimuma da çıkarsam yine aynı gürültülü çalışıyor. Arkadaşlar bunun bir çözümü var mı acaba? Ciddi şekilde rahatsızlık veriyor. İnsan, bu seste uyuyamıyor bile gece.

    Ayrıyeten odamdaki radyatör çalışırken, radyatörün sol üst kısmındaki giriş yerinden cızır cızır sesler geliyor. Vanayı kıssam da, açsam da değişmiyor bu cızırtı. Tamamen kapatınca vanayı kesiliyor ama az bi açınca yine başlıyor cızır cızır etmeye. Sanki su ile birlikte kombiye kum tanecikleri doluyor gibi bir his uyandırıyor insanda. Ne yapacağımı şaşırdım. Diğer odadaki radyatörde böyle bir sorun yok. Çok sessiz bir şekilde çalışıyor ve cızırtı da gelmiyor. Bir öneriniz var mı arkadaşlar? Son çare olarak diğer odadaki radyatör ile kendi odamdaki radyatörü değiştirmeyi düşünüyorum.

    Öncelikle kombi sirkulasyon pompası devrini 1 e alınız ve deneyiniz




  • sserin, memint ve paylaşımcı nickli arkadaşlara teşekkür ederim cevapları için. Bu sorun, sirkülasyon pompasının kademesinin düşürülmesi ile hallediliyormuş. Sağolun sayenizde sirkülasyon pompasını da öğrenmiş oldum. Forumda da arkadaşlar resimli olarak anlatmışlar sirkülasyon pompasına nasıl ulaşacağımızı ve nasıl kademesini düşüreceğimizi. Fakat sirkülasyon pompasına ulaşabilmem için öncelikle 8 köşeli yıldız tornavida olmalı. Normal yıldız tornavida ile açılmıyor kombi ön kapağının vidaları. 8 köşeli bir yıldız tornavida bulup halledeceğim.


    Bir de bu dediğim cızırtı, radyatörün vanasından mı kaynaklanıyor? Yoksa o da mı sirkülasyon pompası ile alakalı? Tekrar teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Sirkülasyon pompası ile sorunu çözemezsiniz. Mobil sistem olmayan tesisatınızdaki peteklerin birbirine bağlı olmasından kaynaklanan bir cızırtı yada ses bu. Birbirine bağlı peteklerde sonraki peteğin vanalarını tamamen kapatırsanız, önceki peteğin vanalarından su daha yavaş akacaktır. Büyük olasılıkla cızırtı veya ses bundan kaynaklanmaktadır. Zaten banyodaki peteğin vanalarını açtığınızda sesin kesilmesi bu teşhisin göstergesidir.
    Yine de deneyin. Deneyin ve değişmediğini görün, aksi halde "denese miydim?" diyeceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 24 Aralık 2012; 0:50:36 >
  • intererdem kullanıcısına yanıt
    ben anlamadım banyodaki peteğin tam olarak açık mı olması lazım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sserin S kullanıcısına yanıt
    Banyoda çok küçük petek var ve işe yaramıyor duşa kabinin içinde zaten. En üst vanayı tamamen kapattım ama alt vanaya hiç dokunmadım. Tam olarak ne yapmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.