Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (827. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (7 Mobil) - 7 Masaüstü7 Mobil
5 sn
33.381
Cevap
605
Favori
1.446.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
94 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 825826827828829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba
    hem silindirik al/mag/sil eşanjörler hemde çelik premix eşanjörler kirece karlı dayanıklıdır
    ekosu kireç önleyici kelepçe satılıyor koçtaş larda makine tipi olanları kombilere uygundur
    bu kelepçeyi alıp kombinin altındaki kalorifer geliş borusuna takarsanız bir nebze de olsa kireçli suyun içindeki kireci kelepçedeki mıknatıs sayesinde çözülme olur %100 çözüm değil ama kısmen koruma yapar özellikle aşırı kireçli sular için diyorum kireçli sularda daha da faydalıdır bölgenizin kireç oranını bilmediğim için net ifade kullanamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • Hocam kombilerde kaç amper sigorta kullanmamız gerekli abana b tipi c tipi kullananları görüyorum net bi karar veremedim de değiştirmem gerekli ..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhaba, kombisiz bir ev aldım da kombi taktırmam gerekiyor. Vanda yaşıyorum, 3. kat(arakat), güney cepheli, 1+1 tahmini 45-50 m2 bir ev için tavsiyeniz ne olur? Buderus gb012 modelini sanırım montajıyla birlikte 4200tl demişler bir arkadaşıma siz ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achillus79 -- 25 Haziran 2020; 0:19:59 >

Orijinalden alıntı: disintegration

merhaba ısıtılacak net alan 125m2 arakat ve yalıtım olduğu için 24kW kapasitenin yeterli olacağını düşünüyorum
    ama duvardan duvara ölçümde balkonlar hariç 155m2 ise o zaman 24 yerine 28kw olabilir

vaillant 286 nın modülasyon aralığı çok geniş değil bosch condens 2300 ün ise modülasyon aralığı geniş o açıdan bosch bir adım önde. musluk sıcak su gücünde ise 2 kombide 28kw civarı görünüyor yani bir eşitlik söz konusu. komponent kalitesi olarak çok fazla fark yok bosch condens 2300 bence 1 adım önde
    diğer kombi önerileri için bu konunun ilk sayfasına bakmanızı öneririm
    Çok teşekkür ediyorum hocam zahmet edip cevapladığınız için, tavsiyelerinize uymaya çalışacağız. Eyvallah.

• _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt
    kombi sigortası standart değildir bazıları 2 amper bazıları 5 amper ister.

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • mert969 M kullanıcısına yanıt
    merhaba
    gb12, 2 eşanjörlü (ana eşanjör ve reküperatör) yarı yoğ bir model.eski teknoloji ve piyasadan kaldırıldı ayrıca bu kombide plakalı eşanjör yok yani musluk sıcak suyu ana eşanjörden hazırlanıyor ileriye dönük eşanjörler zarar görüyor
    kesinlikle bu modeli almayın
    50m2 eve 20kW kombi bile olur. bosch condens 2500 ve bosch condens 2200 20kW öneririm. 2200 modelinin 20kW versiyonu var evinize uygun
    van'da buderus varsa bosch'ta vardır sonuçta aynı şirketin markaları
    ayrıca baymak lambert lpy,baymak dolcevita dpy öneririm.internette 3200lira civarında premix yoğ tam bir f/p kombisidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 25 Haziran 2020; 14:20:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: achillus79

yalıtım cok iyi yer gaziantep net 190 m2 balkon haric net . baymak duo 33 bizede uygun bide baymak duo compact modeli var sanırım . airfel vs vs baska bi modele bakmıyalammı ozaman hocam
    baymak duo tec compact 30kW'ı büyük evde hiç görmedim o konuda birşey diyemem ama baymak duo tec 33kW'ı sizdeki gibi büyük evlerde bizzat deneyimledim. iyi bildiğim bir kombi bu yüzden öncelikle öneriyorum aynı şekilde airfel digifel premix 30kW'ta olur. daha fazla marka model yazıp kafanızı karıştırmayayım
    sizin evde ben otursaydım baymak duo tec 33kW öncelikle düşünürdüm. daha sonra 30kW airfel digifel premix

• Arkadaşlar selam evdeki çok eski ECA kombi bozuldu yerine yeni kombi arıyorum. Ev 2+1 70m2 bahçe katı. 2 kombi uygun buldum.

E.C.A Proteus Premix 24 kw Yoğuşmalı Kombi ( eca servisi önerdi )

Bosch Condense 2500 W 24 kw Yoğuşmalı Kombi

Bunların dışınde öneriniz olabilir mi? Buderus gibi mesela. Teşekkürler

buderus gb62 alınabilir. bosch condens 2500 ile aynı kombidir tek fark musluk sıcak su gücü 30kw ( 2500 de ise 24kw tır)

ayrıca 70m2 evde 20kw kombi alınabilir
    mesela buderus logamax gb22i 20kw, bu kombi 20/26 olarak geçer
    20kw kalorifer 26kw musluk sıcak su gücü

• quote:

iki kombiyi de öneririm
    buderus ve bosch kombiler aynı şirketin ürünleri
    buderus gb62 alınabilir. bosch condens 2500 ile aynı kombidir tek fark musluk sıcak su gücü 30kw ( 2500 de ise 24kw tır)

ayrıca 70m2 evde 20kw kombi alınabilir
    mesela buderus logamax gb22i 20kw, bu kombi 20/26 olarak geçer
    20kw kalorifer 26kw musluk sıcak su gücü
    Teşekkür ederim. Alım kolaylığından dolayı ECA cihazı alacağım sanirim.

Fiyat olarak 3.900 TL + montaj (eski cihaz sokulecek) 500 TL istediler sizce fiyat nasıl?

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Merhaba cevapladiniz icin cok tesekkur ederim. Bir sorum daha olacakti.
    Bosch simdi teklif yapti Bosch Condense 2200 İW 24 kw Yoğuşmalı Kombi bu cihaz için 4.500 TL montaj dahil fiyat verdiler. ECA dan daha yeni bir cihaz oldugunu soylediler. Konuya attigimdan farkli bir model. Siz olsaniz hangisini tercih ederdiniz? Vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim

• sayın @disintegration ustam baymak'ın yeni brötje startec kombileri nasıldır? önceki brötjeler'deki gibi kalite üst düzeyde midir? ben 10 yıldır kiturami world 3000 modeli kullanıcısıyım ve içinde extra sıcak su deposu vardı ve çok mükemmeldi sistemi sıcak su konusunda şimdi bunun gibi yoğuşmalı bir kombi almak istiyorum maximum 4000tl civarı. içinde sıcak su depolama sistemi olan bir yoğuşmalı kombi önerebilir misiniz? yanlış bilmiyorsam bazı bosch ve buderuslarda vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vizi -- 25 Haziran 2020; 17:48:16 >
  • Arkadaşlar merhaba, ferroli marka kombimiz bozuldu. (Usta eşanjörün bozulduğunu ve 1400 TL'ye Tamir edebileceğini söyledi) Yalitimsiz 90m2 2+1 tek banyolu giriş katta bulunan ev için önerebileceğiniz kombi nedir? Bu arada evdeki petekler dökme petek.. yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum

kalorifer devresinde 2200 biraz daha geniş aralıkta modülasyon yapar ama eca'da kalorife devresinde eco-comfort modu var kombinin üstünde böyle bir düğme var istersen eco modda istersen comfort modda çalışır
    musluk sıcak su gücünde 2200 25kw, eca ise 24kw gücünde arada 1 kw fark var. 2200 3 yıl, eca 5 yıl garanti
    boyut olarak birbirine yakın cihazlar büyük değil. bosch 1 tık daha sessizdir aslında eca'da sessiz ama desibel olarak bosch birazcık farkeder
    kabaca farklar bunlar tercih sizin ben ikisini de öneriyorum

• vizi V kullanıcısına yanıt
    baymak, hollandalı BDR şirketinin bir markası piyasada her ne kadar türk markası olarak bilinse de sahibi hollandalı
    buradaki bdr ise baxi + de dietrich ve remeha'dır her üçü de avrupa da kombi markasıdır bunlara brötje de eklenebilir

teknik olarak brötje startec'in baymak duo tec compact'tan hemen hemen hiçbir farkı yok. modülasyon aralığında ufacık fark var. komponentleri aynıdır.burada baymak, BRÖTJE ismini kullanarak kombi satıyor dışarda sanki alman markası gibi görülebilir aslında fark yok
    hatta LAMBERT ve DOLCEVİTA gibi kendi alt markalarının bile farkı yok.
    siz dahili boylerli kombi kullanmışsınız piyasada bu kombilerden pek yok tek bildiğim immergas zeus 24kw + 45litre dahili boylerli kombi var
    kombinin içinde boyler var 45litrelik sürekli sıcak su bulundurur ama nasıl bir kombi bilmiyorum

https://immergas.com.tr/zeus-24-kw-urunu/

bence böyle bir kombi alacağınıza musluk sıcak su gücü 28kw-30kw civarı kombi alın XL sıcak su profili sunar

mesela bosch condens 2300'de 28kw
    buderus gb62'de 30kw
    buderus gb122'de de 30kW musluk sıcak su gücü var. kombinin içinde boyler yok ama kombi dakika/litre olarak 24kw kombilere göre daha kısa sürede sıcak su hazırlıyor yine de belirteyim musluğu açar açmaz sıcak su akmaz
    musluğun kombiye uzaklığına bağlı olarak 10-15 saniye sonra sıcak su gelmeye başlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 25 Haziran 2020; 19:10:40 >

• zbjkartal Z kullanıcısına yanıt
    merhaba
    f/p kombi istiyorsanız baymak lambert lpy,baymak dolcevita dpy ve warmhaus ewa öneririm
    her 3 kombi komponent kalitesi ve teknik özellik olarak diğer premix yoğ kombilerle hiçbir fark yok tamamen satış stratejisinden dolayı 3100-3200 gibi uygun fiyata satılıyor

3600-3900lira civarında ise: baymak duo tec compact,eca proteus premix,airfel digifel premix ve bosch condens 2200 öneririm. eca ve airfel 5 yıl garantilidir

• merhaba yeni aldıgım ev için hangi kombiyi tavsiye edersiniz ev 140m2 3+1 petekler içinde tavsiye verirseniz sevinirim

kombi sigortası standart değildir bazıları 2 amper bazıları 5 amper ister.
    Hocam 110-120 m2 bir evede öneri yapabilirmisin. Sorunsuz uzun ömürlü tam yoğuşmalı bir kombi acaba.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.