Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (495. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.820
Cevap
582
Favori
1.374.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
59. Sırada  bugün en iyi #59
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ailemin yaşadığı 2200 m2'lik apartman, 8 yılın sonunda doğalgaz firmasının yasal olmadığı halde %51 çoğunlukla hareket ederek apartmana doğalgaz vermesiyle birlikte doğalgaza geçti. Başta inadımızdan bireysel doğalgaza karşı olan daireler dava edecektik ancak babam ve annem komşuların %100 oy birliği gerektiği halde %51'le doğalgaza geçmelerine rağmen onlarla aralarını bozmak istemedi. Sonuç olarak bizimkilerin daire de şu anda doğalgaza geçiyor.

Peder bir firmayla anlaşmak üzere. Ben burada okuduğum yorumlardan dolayı buderus veya eca premixte ısrar ediyorum ancak tesisatı yapacak kişi viessman öneriyor. Ev her şey içinde 160 m2 olarak geçmekte. Aydın'da yaşıyorlar yani hava en fazla -2 derece falan oluyor kışın. O da en soğuk zamanda. Salonun kaloriferi açık olmasa da olur, sadece kapı kapatmayı sevmedikleri için salonun kapısı açık duracak. Dediğim gibi tesisatçı 35 kW viessman markayı önermekte, ben de 24 kw veya 35 kw eca'yı taktırmasını istiyorum. Sonucunda peder de kararsız kaldı. Ben de sizlere danışmak istedim.

viessman vitodens nasıldır?
    eca proteus premix nasıldır? adam bu kombi Eylül'de piyasaya çıktı, verimi konusunda henüz geri dönüşler gelmedi demekte.

Tesisatçı tarafından verilen plan aşağıdaki fotoğraftaki gibi. Ne dersiniz?
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

• Dostum viesman dan uzak dur tavsiyem buderus gb62,bosch 2500w,valliant ecotec pro tam yoğuşmalı,baymak duo tech yada eca scot tam yoğuşmalı premix kombi almalaısın.Radyatör olarak Demirdöküm plus gk tam geçişli vana ve termostatik vana olmalı.
  • Aydın gibi kışı sert geçmeyen ılıman memlekette o petek boyları bana fazla gibi geldi 15 m2 oda için 1 metre petek gibi düşünün bence hesabı tekrar yaptırın bu radyatör boyuyla kombi çalışırsa her ay 600 tl parayı bir kenara ayırmanız gerekebilir.Yüksek petek boyları hem ilk maliyeti hemde ısınma girini arttırır Demirdöküm plus Radyatör düşünün 35 kw gibi kombi seçmek kombi maliyetini ayrıca gaz sarfiyatınızı ciddi şekilde arttırır petek boylarını 7.50 mt civarına çekin buderus 24kw gb62 tam yoğuşmalı kombiyi alın banada dua edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydoktor -- 15 Aralık 2017; 15:31:12 >
  • mydoktor M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, pedere söyledim de 35 kW'lığa takılmış kalmış durumda. İkna edicem umarım
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Termostatik vanalar günlük ayarlanacak şekilde kullanılmamalı zamanla bozulur en mantıklısı oda termostatı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • U. kullanıcısına yanıt
    Odaların m2 sini yazmadınız ama 35kw fazla gelir.muhtemelen 24 veya 28kw yeterli gelir.kombi marka model önerileri için bu konunun işk sayfasına bakmanızı öneririm

• U. kullanıcısına yanıt
    Siz konuya kanunen başlamışsınız ben de kanunen başlayarak devam edeyim...

"Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır.
    Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar üzerine yapılır. Bu konuda yapılacak ortak işlerin giderleri arsa payı oranına göre ödenir.
    Merkezi ısıtma sistemlerinde ısınma giderlerinin paylaştırılmasına ilişkin usûl ve esaslar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak yönetmelikle düzenlenir.
    Isıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesine karar verilmesi halinde, yönetim planının bu karara aykırı hükümleri değiştirilmiş sayılır. "

Sizin apartmanınızdaki dairelerin tapudaki kayıtlı arsa paylarını bilemediğim için net bir şey söylemek mümkün değil ancak tüm dairelerin arsa paylarının eşit olduğunu düşünecek olursak %51 arsa payı+kat sayısı ile yasal olmuş oluyor.

Gelelim Kombi tercihine...

Ben kombi için kesinlikle bir marka ve model bildirmem ancak tecrübelerimi paylaşırım.
    I- Ilıman bir lokasyonda olduğunuzdan Premix Yoğuşmalı bir kombi öneririm ki düşük ısıda gerçekten büyük tasarruf sağlayabilirsiniz.
    II- Evin ve odaların tam olarak kaç m2 ve hangi yönlerde ve izalasyon durumunu bilemiyorum ancak belirtilen metrajlardan bir tık boy daha büyük radyatör tercih edebilirsin. (1,6m. yerine 1.80 veya 2m. gibi...)
    III- Yine evin ve odaların tam olarak kaç m2 ve hangi yönlerde ve izalasyon durumunu bilemiyorum ancak ilk etapda bana 35Kw kapasite fazla gibi geldi.
    IV- Tercih edeceğin kombinin kesinlikle ek garanti ile tam kapsamlı (Ücretsiz servis ve ücretsiz parça değişimi içeren)garantisini uzatabileceğin bir marka ve model olmasını tercih edebilirsin. (Yoksa ileride oluşacak sorunlar ile senin doğrudan ilgilenmen gerekecek. Bırak kafan rahat olsun. Ben de benzer durumları yaşadım öncelik anne baba mutluluğu ve senin huzurun)
    V- Tercih edeceğin Kombinin Servis ağını çevrede araştırmanı öneririm. Gerçi her kafadan bir ses çıkacaktır ama sen doğru tercihi vereceksin.
    VI- Evdeki kıymetlerin (Anne/Baba) huzurlu ve konforlu ısınma ve onların rahat ve konforu için Programlanabilen Oda Termostatı ve/veya Termostatik Vana da öneririm ki Aydın gibi bir lokasyonda inanılmaz tasarruf sağlayabileceğin gibi onlarında konforlarını ve yaşam kalitelerini en azından bir tık daha arttırabilirsin.
    VII- Herşey düzene girdikten sonra yetkili servis dışında başka birini kombiye yaklaştırmaz ve her sene düzenli bakımını yaptığın sürece başın ağrımaz. Herzman dediğim gibi kötü kombi yoktur, kombisine bakmayan kötü kullanıcı vardır. İnsanlar arabalarına gösterdikleri özen ve dikkati kombilerine nedense göstermiyorlar.

Unutma,sana tavsiyem, onların mutlu ve huzurlu olması demek, senin de mutlu ve huzurlu olman demek.

Yardımcı olabileceğim bir konu var ise özelden her konuda destek olmaya çalışırım.

Teşekkürler,

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 16 Aralık 2017; 0:30:56 >

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, termostatik vanaları kaça getirelim yani? 1 kerelik o dereceye ayarlayıp bir daha hiç değiştirmeyelim mi?

Son olarak bizim kombi mutfakta (oturma odası mutfak birleşik), hemen yanda da koridor var oradaki peteğin ısısı da geliyor. İçeri baya sıcak oluyor. Termostatik vana mutfaktaki kombide 2 derecedeyken bile oda baya ısınıyor.

Bir yanlışlık mı var acaba? Yoksa 1'e mi düşürelim?
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    2derecede ortam sıcak olmaması lazım.termo vana bozuk olabişir veya içine pislik kaçmış olabilir pim kapanmıyor

annem yanlış söyledi galiba, sonra da 2. derecede buz gibi oldu falan dedi. kafası karıştı galiba.

yanlış bilgi için kusura bakmayın, rahatsız ettim
  • Merhaba arkadaslar

Peteklerin arkalarına sonradan uygulayabileceğimiz yalıtım malzemesi olarak ne önerirsiniz

Yapalım mi faydası ne kadardır ev dıştan yalitimli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myctapha -- 16 Aralık 2017; 19:46:12 >
  • Merhaba,

İstanbul Kavacık'ta oturuyorum.
    Beş katlının dördüncü katı, dört cephesi açık bir daire
    İç ve dış yalıtım yok.
    Tesisat 14 yıllık.
    Her odada balkon bulunuyor (balkon kapısı)

25 m2 salon - iki pencere altında (90x60x10) 14 yıllık buhara marka petek
    15 m2 oda - pencere altı 150 cm petek (150x50x10) eski buhara
    12 m2 oda - pencere altı 110 cm petek (110x60x10,5) yeni demirdöküm petek
    12 m2 oda - iki pencere altında 80 cm'lik 80x50x10 biri yeni demirdöküm diğeri eski buhara
    10 m2 mutfak - 60x50 cm petek yeni
    12 m2 hol - 70x50 cm petek eski
    6 m2 banyo - 50x50 cm petek eski

Evdeki 14 yıllık Baykan marka kombi bozuldu sonunda.
    Görülebileceği gibi düzeltilmesi gereken bir çok şey var.

Sormak istediğim şey şu:
    Bu daireye yoğuşmalı kombi alınması ve sonra diğer durumlarda iyileştirme sağlanması tavsiye edilebilir mi?
    Yoksa, "bu özelliklerle hiç gerek yok ucuz sağlam bir hermetik almak daha doğru olur" mu denilir?

Teşekkür ederim
    Herkese saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: chinawski

Merhaba,

İstanbul Kavacık'ta oturuyorum.
    Beş katlının dördüncü katı, dört cephesi açık bir daire
    İç ve dış yalıtım yok.
    Tesisat 14 yıllık.
    Her odada balkon bulunuyor (balkon kapısı)

25 m2 salon - iki pencere altında (90x60x10) 14 yıllık buhara marka petek
    15 m2 oda - pencere altı 150 cm petek (150x50x10) eski buhara
    12 m2 oda - pencere altı 110 cm petek (110x60x10,5) yeni demirdöküm petek
    12 m2 oda - iki pencere altında 80 cm'lik 80x50x10 biri yeni demirdöküm diğeri eski buhara
    10 m2 mutfak - 60x50 cm petek yeni
    12 m2 hol - 70x50 cm petek eski
    6 m2 banyo - 50x50 cm petek eski

Evdeki 14 yıllık Baykan marka kombi bozuldu sonunda.
    Görülebileceği gibi düzeltilmesi gereken bir çok şey var.

Sormak istediğim şey şu:
    Bu daireye yoğuşmalı kombi alınması ve sonra diğer durumlarda iyileştirme sağlanması tavsiye edilebilir mi?
    Yoksa, "bu özelliklerle hiç gerek yok ucuz sağlam bir hermetik almak daha doğru olur" mu denilir?

Teşekkür ederim
    Herkese saygılar

eviniz ısı kaybı fazla,ayrıca odalar arasında peteklerin dağılımı orantısız olmuş
    25m2 salonda 2 tane 90cm petek varken 12m2 odada iki tane 50cm yükseklik 80cm petek var
    mevcut baykan kombi ile kış boyunca maximum 55c ve aşağısında ısındıysanız yani kombiyi devamlı 60-65c de kullanmadıysanız montaj hariç minmum 2000lira bütçeniz varsa premix yoğ kombi alınabilir
    bunların yanında kombiye yakın iyi ısınan peteklere kaliteli termostatik vanalar takılabilir ve de kullanmıyorsanız yaşam odasına kaliteli oda termostatı
    kombi marka modeller için bu konuda ilk sayfaya bakabilirsiniz

• Merhabalar; Ankara da yeni ev satın aldım. Anlaşmamız gereği Kombi ve Petekler bana ait. Oda "NET" metrekareleri aşağıdaki gibi: (Bırakılan petek yerlerine montaj payları için 10 cm düşülecektir )

Salon 3.80 x 7.00 - Bırakılan Petek Yeri : 110 x 2
    Oturma Odası 3.15 x 4.75 - Bırakılan Petek Yeri :130 x 1
    Mutfak 3.00 - 5.00 - Bırakılan Petek Yeri : 80 x 1
    Çocuk Odası 3.70 x 3.60 - Bırakılan Petek Yeri : 120 x 1
    Yatak odası 3.55 x 4.40 - Bırakılan Petek Yeri : 110 x 1
    Hol 2.20 x 3.00 + 4.50 x 135 - Bırakılan Petek Yeri : 85 x 1
    Banyo 190 x 230 Havlupan Takılacak
    Tuvalet 155×109

Ev Kuzeybatı cephe. Isı yalıtımı 5 cm dıştan köpük, Parke altında 0,3 mm sert yeşil köpük ve parke altı şiltesi var.
    Kombi mutfağa takılacak. Balkon Hariç, Ev 104 m2 NET (Balkon ev Duvarlar Hariç) (Bürüt 136 M2 Balkon ve Duvarlar Dahil). L şeklindeki tek balkona Mutfak ve çocuk odasından çıkılmakta.
    Tesisat mobil sistem.
    Yukarıdaki hesaba göre 6,70 m/tül petek + Havlupan takılacak gibi duruyor.
    Ayrıca balkonu en geç önümüzdeki kışa kadar ısıcamlı cam balkonla kapattırmayı düşünüyorum.

Petekleri Demirdöküm Plus tip 22 almayı düşünüyorum. KOmbi hususnda
    - Baymak Duo Tec Premix (24 Kw)
    - Bosch Condens 2500 W (24 Kw) Tam Yoğuşmalı Kombi
    - Warmhaus EnerwaPlus ErP 24/31- 24 kW (Ankara için servis sorunum olur mu dersiniz?)

Ayrıca Mutfak, Yatak odası ve Oturma odasına DANFOSS Köşe Sıvı Sensörlü Termostatik Vana takmayı düşünüyorum. 3 kişilik bir aile olduğumuz için Salonun peteklerini komple kapatmayı düşünüyorum.
    Almayı düşünüyorum.

Yardımlarınız bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
    @disintegration

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrkamilk -- 17 Aralık 2017; 10:36:20 >

• mrkamilk kullanıcısına yanıt
    Hayırli olsun kardesim gule gule otur. Petek boylari on numara. Kombi ve petek konusunda daikin kombi daylux petek oneririm. Kombi mutfakta olacagi icin ses sorunu yasamayacagini garanti ederim. Al malin iyisini cekme kaygisini.

eviniz hayırlı olsun
    salonu kapatmayı düşünüyorsanız ama misafir gelip açarsanız 2 tane 110cm petek az gelebilir 2 adet 140cm olabilir
    mutfak,oturma odası,yatak odasına termo vanalar taktıracaksanız holde petek olduğu için holde uygun bir noktaya kaliteli bir oda termostatı takılabilir veya tam tersi
    hole termo vana,oturma odasına termo vana yerine oda termostatı böylece bütün kontrol sizin elinizde olur
    kombinin altına plastik değil metal tam geçişli vana ve filtreler öneririm ankarada rüzgarlı caddesinde ve nalburlarda bulursunuz
    kombi olarak üçüde olabilir bosch condens 2500w alıp yanında bosch cr10 veya cr50 modülasyonlu oda termostatı alınabilir
    teknik özellik olarak warmhaus enerwaplus diğer iki kombiden daha üstündür ama yakıtta bunlar çok önem arz etmez
    iyi bir kalorifer tesisatı
    yeterli petek metrajı
    kombinin evin içinde olması
    termo vanalar ve oda term kullanılması
    yalıtım olması

sizde bütün koşullar mevcut,bunların üstüne iyi bir kombi almak lazım -ki siz 3 kombide doğru tercih etmişsiniz
    mevcut sistemi doğru kullandığınız taktirde hem iyi ısınacak hem düşük fatura ödeyeceksiniz

warmhaus bildiğimiz gibi yerli bir kombi üreticisi bursada fabrikaları var ve bursaspor un göğüs reklam sponsoru,sizin için baktım ankarada 4 tane servisi bulunuyor sizde bakın
    teknik özellik donanım olarak warmhaus enerwaplus piyasada bence en iyi kombilerin başında,bir de daikin kombi de var
    eğer teknik servis evinize uzaksa bosch condens 2500w ve baymak duo tec te tercih edilebilir,tabiri caizse taş gibi kombiler ikiside yıllardır piyasada kronik sorunları yok ankarada da baymak,bosch tutulan markalar özellikle baymak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 17 Aralık 2017; 12:54:2 >

• Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar ve iyi temennileriniz için teşekkür ederim. Çocuk odası olarak düşünülen yer balkona açılıyor. O nedenle o odayı şuan oturma odası olarak kullanmayı planlıyoruz. O nedenle mevcut oturma odası olarak planlanan yere termostatik vana takmayı düşünüyorum. Mevcut çocuk odasında oturacağım için oraya da OT takmayı planlıyorum.

Anladığım kadarı ile Warmhaus EnerwaPlus pek yaygın bir marka değil. Bunu tercih edersem oda termostatı olarak ürün yelpazesi çok mu dar ve çok mu pahalı olur?

disintegration üstadım tam geçişli vanalar benimde olmazsa olmazım bu husu için yarıca teşekür ederim.
    warmhaus un kendi oda termostatları var bunlar immergas ın kullandığı oda termostları,bunların haricinde sen istediğin marka model oda termostatı taktırabilirsin,warmhaus enerwaplus konusunun ilk sayfasına bakabilirsin oraya resimleri ekledim
    warmhaus yaygın değil yavaş yavaş pazar payını arttırıyor
    Teşekkürler...

"Kullanmıyorsanız" derken, oda termostatı çoğunlukla vaktimizi geçirdiğimiz odaya mı konulmalı yoksa pek kullanılmayan ikincil olanı mı (misafir odası) kastettiniz?
    (Konu hakkında bilgisizlik için de, devrik cümle için de kusura bakmayın)

Saygılar...
  • 
Sayfa: önceki 493494495496497
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.