Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (252. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32.845
Cevap
585
Favori
1.376.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Baymak Luna 2401 markalı ve modelli kombimin ateşlemesinde problem vardı, 30 derece göstergesi sürekli yanıp sönüyordu. Baymak yetkili servisini çağırdım ve kombinin kartında temassızlık olduğu için kartın değişmesi gerektiğini söyledi, revizyonlu kart için 350 TL sıfır kart içinse 750 TL fiyat verdi.

Kombi oldukça eski olduğu ve hemen her sene değişmesi gereken parça çıktığı için toptan değiştirmeyi düşünüyoruz. Servis Baymak Luna Avant ve Eco4 için proje+igdaş bildirimi+işçilik+kombi için 1950 TL fiyat verdi.

Evim 95 m2 en üst kat, 3 cephesi açık, pencereler dahil hiçbir noktada yalıtım yok, 2 adet 150'lik 2 adet 140'lık, 1 adet 80'lik, 1 adet 60'lık ve 1 adet havlu petek mevcut. Bu doğrultuda en uygun ve ekonomik kombi öneriniz ne olur ve ne anahtar teslim ne kadara mal olur?.. Teşekkürler...
  • aras kullanıcısına yanıt
    Kombinin yeri değişmediği için proje çizilmez
    250-300lira avantajınız olur.igdaş değişim formu ve montaj en fazla 300lira tutar
    geriye kombinin fiyatı kalıyor
    mevcut kombinizle kış boyunca en fazla 55c kazan sıcaklığında ısınıyorsanız f/p premix yoğ kombi alabilirsiniz
    internette 1600-1700liraya premix yoğ baymak falke condense ve baymak lambert lpy satılıyor

yoğuşmasız kombi olarak 4yıl garantili baymak luna 24fi ve baymak brötje star extra var
    bölgenizde/ilçenizde immergas servisi varsa koşulsuz 7yıl garantili immergas alpha cb 24 tf satılıyor
    ayrıca bosch class 6000w de düşünebilirsiniz bu kombiler 1300lira civarındadır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad verdiğin bilgiler için teşekkürler bir detayı eklemeyi unuttum kombi salonda ve bacaya bağlı bu saydığınız seçeneklerin hepsi bu durumda uygun mudur?.. Son olarak f/p öneriniz olan premix daireme uygunsa tam olarak marka ve modelini paylaşabilir misiniz?..
    Baymak lambert lpy ve baymak falke condense
    google dan bakabilirsin mobildeyim link atamadım

• Öncelikle tekrar teşekkür ediyorum üstad, anladığım kadarıyla yoğuşmalı olması problem değil bizim durumumuzda fakat atık su da oluyor mu bu makinelerde onu bir şişeye falan mı bağlıyoruz? Bir de falke condense için 24, 28, 33 Fi, lambert lpy için 24, 28, 45 Fi modelleri var bunlardan hangisini tercih etmeliyim? Detaylı soruyorum kusura bakmayın ancak hiç bilgi sahibi olmayınca bilene sormak en doğru yol gibi görünüyor. Sağolun üstad...
    evet yoğuşma tahliye borusu var gidere bağlaman gerekir

mutfakta lavabo veya banyoda musluğun altındaki gidere,balkon giderine hatta dış duvar cephesindeki pimaş gideri bile olur damacana en son çaredir

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU] KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

24fi alman gerekir zaten baymak falke condense ve baymak lambert lpy aynı kombidir isim farkı vardır

baymak lambert lpy 24 veya baymak falke condense 24

akakce.com
    Baymak Lambert LPY 24 FI Hermetik Yoğuşmalı Kombi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-baymak-lambert-lpy-24-fi-fiyati,3106101.html

• Benim de size bir sorum olacaktı . Evim 200m2 6.8 metre petek var. Birde havlu Pan . Kombi sürekli 50 c de çalışmasına rağmen salon ve o. Odası hiç ısınmıyor. Komşularımın evi fırın gibi sıcacık . Ben bunu kombiye bağlıyorum. Acaba doğru mu yardımcı olursanız sevinirim. Komşularımın kombisi ki başta ben de bu kombiyi istedim ama takmadılar waillant 286 bize taktıkları Baymak idee 24 sizce kombiyi değiştirirsem sorun çözülürmü? Şimdiden Cvp için tşk ederim

• Delimavii001 D kullanıcısına yanıt
    200m2 de 6.8metre petek olmaz
    yalıtım bile olsa 90m2 evde bile 6.8mt petek yetersiz gelebiliyor,

evinizde ısıtılacak net alan önemli yani balkon...vs gibi ısıtılmayacak alanlar çıkınca NET kaç m2 alan var?

ayrıca binanızda yalıtım var mı? hangi şehirdesiniz? ev kaçıncı kat ve de en önemlisi cepheler nasıl?
  • KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

Yakın zamanda yapmayı planladığım evimin ısıtılacak alanı yaklaşık 135m2...Mobil tesisat yapmayı düşünüyorum...Kombiyi ECA Confeo Premix (bizim ilçede sadece ECA servisi var) 30 veya 35KW düşünüyorum (çıkacak petek metre tülüne göre)..DD panel petek düşünüyorum.. İşte tam burada odalara göre petek metretül dağılımında üstadlarımızın yardımına ihtiyacım var.. Ev müstakil.. Dört tarafı açık.. 1. kat.. 2 katlı olacak.. En üst çatı en alt katta salonun ve mutfağın altı bodrum olacak (bodrum+1.kat+2.kat+çatı katı şeklinde olacak).. Sanırım yalıtım olmayacak..Ayrıca diğer konularda da görüş ve önerileriniz varsa sevinirim.. Kolay gelsin..Saygılarımla..

@disintegration @Zebza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelle17 -- 10 Ocak 2016; 20:29:33 >

• kelle17 K kullanıcısına yanıt
    evin 4 tarafı açık mı? resimde komşu bitişik duvar var mı? komşu duvar önemli ev kaçıncı kat alt ve üstte daire var mı? binada yalıtım var mı?
  • Ev müstakil.. Dört tarafı açık.. 1. kat.. 2 katlı olacak.. En üst çatı en alt katta salonun ve mutfağın altı bodrum olacak (bodrum+1.kat+2.kat+çatı katı şeklinde olacak).. Sanırım yalıtım olmayacak.. Saygılarımla..
    @disintegration @Zebza
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: zukerman

iki cephesi açık .biri kuzey biri doğu

en büyük cephen kuzeye bakıyor yani güneş hiç girmeyecek diğer cephen doğu sadece sabahları güneş girecek
    salonda ısı kayıpları olacak 180cm civarında 2 tane petek yeter

toplam 180 cm uzunluğunda iki petek mi demek istediniz.

oda termostatı ile kullanılacak bunu göz önünde tutarsak. gereğinden uzun peteğin tüketime zararı olur mu ?

• zukerman Z kullanıcısına yanıt
    kuzey cephe faktörü var hiçbirşey olmaz oda termostatı kullanacaksın,salonda termostatik vana kullansan da olur
    4taraf açıksa ve yalıtım yoksa ısı kaybın çok olur ve petek metrajını yüksek tutman gerekir,

yatak odası:140cm
    mutfak 100cm
    hol:100cm
    oda1:160cm
    0da2:120cm
    oda3:120cm
    salon:170cm+170cm
    havlupan: 60cmx80cm & 60cmx160cm

toplam petek metrajı 10.80mt +2havlupan

evine 24kW eca confeo premix yeterlidir,eca lago fb modülasyonlu oda termostatı ve eca dış hava sensörü de taktırabilirsin

mobil sistem için oksijen bariyerli pex-b borular kullan, aynısının oksijen bariyersizi var tesisata oksijen girer

10metre petek için bence termostatik vanalar da kullan
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam peki 24kw gb-062 mi yoksa 28kw novadens extra mi tavsiye edersiniz ? Kaclik bana yeterli olur ? Agzina ve diline saglik, sanada zahmet veriyoruz.

• Baldas kullanıcısına yanıt
    24kw yeter novadens extra'nin 28kW versiyonu çok geniş aralıkta çalıştığı için modülasyon aralığı geniş ve minimum ısıl gücü düşük olduğu için 24kW ta olur 28kW ta olur farketmez

iki kombide olur bence semtinde ısısan ve baymak servislerini araştır hangisi evine yakın hangisi daha eski hangisi daha iyi,gb62 alırsan yanında rc10 veya rc150 modülasyonlu oda termostatı öneririm
    novadens extra da zaten kumanda paneli oda termostatı olarak kullanılabiliyor
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Evin net oturumu 165 m2 Güney Batı kuzey cepheli 3 cephesi de acık 7. Kat. Ama 2 kat işyeri var altta. Üstüm boş altım doğal Gazlı pencereler çift cam pimapen 7 yıllık bina. Şehir adana . Komşularımın petekleri 8.5 birde havlu Pan var. Kombileri de Vaillant 286 3/3 ve evleri çok sıcak üstelik Doğu cephe. Kombilerin konumuda aynı yerde üstelik açık balkonda benim ki ise kapalı cam balkonda ama birtürlü ısınamadık. Ben kombiye vermiştim bu durumu birde peteklerin küçüklüğüne acaba doğru tespitmi? Yardımcı olursanız sevinirim tşk ederim

• Delimavii001 D kullanıcısına yanıt
    tasarruflu ve konforlu ısınmada kombi odaklı düşünmeyin bu başlığın ilk sayfasında gerekli bilgiler var

konforlu ısınmada

1) yalıtım

2) kaliteli kalorifer tesisatı: yani en son peteğin bile iyi ısınması

3) evi konforlu ısıtacak şekilde petek metrajının uzun olması

net 165m2 evde 6.8mt petek metrajı olmaz en az %30-40 daha fazla olması gerekir
    üstünüz boş ısı kaybı var alt kattaki de normal yakmıyor bu da ısı kaybıdır
    sizin sorun petek metrajının eksik olmasıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

4taraf açıksa ve yalıtım yoksa ısı kaybın çok olur ve petek metrajını yüksek tutman gerekir,

yatak odası:140cm
    mutfak 100cm
    hol:100cm
    oda1:160cm
    0da2:120cm
    oda3:120cm
    salon:170cm+170cm
    havlupan: 60cmx80cm & 60cmx160cm

toplam petek metrajı 10.80mt +2havlupan

evine 24kW eca confeo premix yeterlidir,eca lago fb modülasyonlu oda termostatı ve eca dış hava sensörü de taktırabilirsin

mobil sistem için oksijen bariyerli pex-b borular kullan, aynısının oksijen bariyersizi var tesisata oksijen girer

10metre petek için bence termostatik vanalar da kullan

Üstadım cevabınız için teşekkürler.. Odaların hepsi+salon kuzey cephe (gözden kaçmaması için hatırlatmak amacıyla).. yazmış olduğunuz metretüller yeterli sanırım..Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelle17 -- 11 Ocak 2016; 16:10:14 >

metrajı yazdığım şekilde yaparsan sıkıntı olmaz
    evinde ısı kaybı fazla mutlaka termostatik vanalar kullan danfoss ra 2000 öneririm istanbuldan netten alabilirsin,pex boruları oksijen bariyerli al
    koridora da oda termostatı taktır,termostatik vanaları 2 havlupan ve koridordaki petek hariç bütün peteklere taktırabilirsin
    kollektörü alırken koridorda petek olacak şekilde al ve koridora mutlaka petek taktır
  • 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.