Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (234. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32.740
Cevap
583
Favori
1.370.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özellikle sizin anlayışlı ve açıklayıcı tutumunuza ve bilgi birikiminize müracaat ederek evime kombi seçtiğim bu dönemde karşılaştığım bilgi kirliliği ve türlü Ali Cengiz oyunlarına sizin yardımınızla karşı koymak istiyorum.

Annemin İstanbul-Üsküdar'da 3 katlı (her katı 75 m2'den 225 M2 net- Kuzey Cepheli) evindeki emektar 20 senelik konvansiyonel kombinin verimi epey düştüğünden yoğuşmalı bir kombiyle değiştirmek istiyorum. Mevcut petek metrajı 14 metreyi buluyor, evin yalıtımı tam teşekküllü; ancak giriş kat salon ve alt kat salon kapıyla kapatılmadığından, özellike evde en çok oturulan giriş kattaki salonda ısı kaçağı belirgin derecede çok.

Kombi kurulumu en alt kattaki banyoda olacak; bu anlamda önemli olan, hemen hemen her zaman giriş katı ve üst katta vakit geçirildiğinden kombinin üst katlara sıcak suyu randımanlı taşıması. Bunun haricinde evde 2 banyo var, ancak aynı anda hiç kullanılmıyor; Kombinin en çok zorlanabileceği senaryo bile mutfakta (giriş katı) sıcak suyun kullanılırken banyoda (üst kat) duş alınması.

Kurulum için konuştuğum usta, Viessmann Vitodens 100-w 35 kW'ı tavsiye etti ve 4700 lira fiyat verdi. Bunun yanında peteklerin hemen hemen hepsine termostatik vana takılacağını belirtti (Danfoss marka olmak üzere). Bu noktada sorularım:

1) Viessmann Vitodens 100-w 35 kW yerine ECA Confeo Premix 35 kW (2700 lira) tercih etmek istiyorum, özellikle yedek parça bulunabilme kolaylığı ve servis destek yaygınlığı koşulları göz önünde bulundurulduğunda. Bunu Ustaya söylediğimde, "Viessmann'ın malzeme kalitesi ECA'ya göre aradaki fiyatı hak edecek kadar önde", diyor, ancak oluşabilecek arızalardan ötürü Euro bazlı yedek parça düşüncesi beni endişelendiriyor.

Kafam çok karıştı, ECA'yı tercih edersem dayanıklılık ve performans anlamında bahsettiğim ev tipine göre daha aşağı bir tercih mi yapıyorum? Bu kombiler dışında tavsiye edebileceğiniz bir kombi var mı?

2) Bu tip üç katlı evlerde tesisat yenilerken (konvansiyonelden yoğuşmalıya geçişte) dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?

3) Forumda sık sık oda termostatının verimlilik ve ekonomiye çok büyük katkıları olduğundan bahsediliyor. Bahsettiğim tip ısı kaçaklarının çok olduğu bu tip bir evde oda termostatı kullanımını nasıl sağlayacağım?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Burada sizin gözünüzden tarafsız bir değerlendirme benim için çok kıymetli.

• Afyonlu Kaymakci A kullanıcısına yanıt
    merhaba
    öncelikle ince düşünceleriniz için teşekkür ederim ali cengiz oyunlarına kanmayıp foruma danıştığınız iyi oldu
    buraya ülkemizin her yerinden arkadaşlar baş vuruyor yılladır bu forumdayım bu konuda edindiğim en büyük izlenim genel olarak doğalgaz piyasası berbat bir durumda
    bir sektör düşünün birinin a dediğine diğeri b diyor,sektörde tutarlılık yok cahillik açgözlülük ayakçılık had safhada

sizin sorunuza gelince düşünceniz doğru eca confeo premix ve vitodens arasında performans ve kalite açısından fark yok
    yani vitodens taktırınca muazzam tasarruf ve bozulmadan 15 yıl çalışacak diye birşey yok
    tam da düşündüğünüz gibi yedek parçaları çok pahalıdır ayrıca viessmann ın servis yapılanmasını beğenmiyorum
    eca'nın servis yapılanması daha iyi ayrıca kombinin garantisini uzattığınız taktirde kafanız rahat ediyor yedek parça fiyatları da uygundur,fabrikası manisa dadır,her yerde ustasını ve parçasını bulursunuz çok bilinen bir kombidir,forumda 8yıldır kullanan arkadaşlar biliyorum
    rüştünü kanıtlamış çok iyi bir cihazdır

genel olarak her zaman f/p ve yerli üretim cihazları öneririm
    eca(manisa),baymak (tuzla istanbul),dd (bozüyük),airfel (sakarya),bosch (manisa),ferroli (düzce),buderus (manisa)

eca confeo premix 9 yıldır piyasada,ingilterede sedbuk testlerine girmiş ve a belgesi almıştır,geniş elektrik voltaj aralığından tutunda kullanım suyunda eco/comfort özelliği ile güneş enerjisi sistemlerinde çalışabilme özelliğine kadar piyasada birçok kombide olmayan özellikler var
    eca şirketi kombiyi yenilemeden 9yıl önceki haliyle satıyor
    piyasada en çok tutulan kombilerden biridir ben bu yaz ailemin evine bile eca confeo premix 24kw taktırdım

eca confeo premix'in sirkülasyon pompaları piyasanın en güçlüsü 24kw ve 30kw versiyonlarında tam 110pw pompa var 3 kata kadar rahat suyu basar
    tesisat borularında tıkanıklık..vs yoksa 35kW eca confeo premix en uzaktaki peteğe bile suyu pompalar emin olun

sıcak su kapasitesinde sorun olmaz aynı anda 2 banyoda sıcak su kullanılır,kullanım suyunda eco/comfort özelliği var yani istenildiği takdirde plakalı eşanjörde sıcak su hazır bekletilir,musluğu açtığınız anda çok kısa sürede sıcak su gelir,yeterli şebeke suyunun debisi iyi olsun yeter

istanbuldaysanız kombinin yeri değişmedikçe konvansiyonel kombiden yoğuşmalı kombiye geçişte proje istenmiyor,igdaş değişim formu yeterli
    sadece yoğuşma tahliye borusu için gidere bağlayacaksınız o kadar

sizin ev 3 katlı olduğu için oda termostatı riskli çünkü kombi oda termostatını referans alacağı için oda termostatının monte edileceği yer önemli

bu yüzden banyolarda havlupan varsa 2 havlupan veya 1 havlupan+1radyatör hariç bütün radyatörlere gaz sensörlü ve yatay köşe danfoss ra 2000 termostatik vanalar öneririm
    mekanik termostatik vanalarda dünyanın en iyisidir esnaf yanlışlıkla sıvı sensörlü ras-c serisi danfoss kullanmasın
    genelde öyle yaparlar
    iyi birşey istiyorsanız danfoss ra 2000

|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 12 Ekim 2015; 20:33:30 >

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Üstadım, üşenmeden ince ayrıntılarına değinerek meseleyi bana öğrettiğiniz için çok teşekkür ederim. Yarın ECA Confeo Premix 35 kW siparişinde bulunacağım. Size sormak istediğim yalnızca son bir soru kaldı aklımda:

Linkte gösterdiğiniz Danfoss'un modelini daha önce bizim ustaya da göstermiştim:

Onun yerine şu vananın uygun olacağını söyledi, doğruluk payı var mı?:

|

Tekrar çok teşekkür ederim size, bilginin emeğinin karşılığı olmaz.

İkiside aynı ürün yatay köşe yandan paralel uzanır karşıya doğru çıkıntılık yapmaz
    Termostatik vanaları almadan önce
    Evde petekler ile duvar arasında mesafeleri ölçün eğer en az 15cm mesafe varsa termo vanaları yatay köşe alın
    15cm den daha az yer olan peteklerin termo vanalarını köşe tip alın

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

15cm mesafe

http://i.imgur.com/ybArtDe.jpg

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Bu forumun çok önemli bir değerisiniz; Karşılığında hiçbir şey beklemeden, yılmadan işin doğrusunu bizlere öğretiyorsunuz, çok teşekkür ederim.
  • Çok yardımcı oldunuz gerçekten. Emeğinize sağlık. Çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buderus u062 aldıgıma pisman oldum. 3a arızası verdı. Internetten okudugum kadarıyla servıs 750 tl ye anakart degısımı dıyor, servıs cagırdım bakalım ne dıyecekler banada,

• ali282 A kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun 3yıl garanti bitti mi?
    olası arızalarda yüksek fiyat çekerlese şikayetvar.com sitesine durumu bildirin şirket indirim yapıp mağduriyeti gideriyor bu şekilde sonuç alan arkadaşlar oldu
  • Merhaba

Son bi sorum olucak. Vanalar için gk vana köşe radyatör rekoru almama gerek var mı, yada bi faydası var mı.

Ben köşeyi plastikle dönmesinler diye sipariş vereyim diye düşünmüştüm.

• egeli1981 E kullanıcısına yanıt
    Hangisinden soz ediyorsunuz ? 1/2 kose radyator vanasi mi yoksa donus vanasi mi?

• Gk vana nın sitesindeki 13023 kodlu ürün. Danfoslara ve geriye kalan 2 normal vanaya düşünmüştüm

• Yani yukarıdaki giriş vanalarına. Dönüşleri rekorla yapılsa daha sağlıklı olur mu?

Reglaj yani donus vanasi faydali bir tesisat elemanidir
    Dun aynen yazdigim sekilde oneririm
    bana guvenin

• Yok ben dönüş vanasının olduğu yere değil, danfoss köşe vanasından aşağıya doğru dirsek veriliyor ve genelde plastik köşe kullanılıyor. Ordaki dönüşlerde plastik köşe yerine düşünmüştüm. Yani regraj (dönüş) vanadına değil, giriş vanasının aşağıya inen köşe elemanı olarak.

60cm lik krom uzatma cubugundan mi soz ediyorsun

yapabiliyorsan resim eklermisin mobildeyim

• Uzatma çubukları değil.

Gk vanayı aradım. Pirinç rekor yerine plastik köşe kullanın dediler zaten :)

Foto yükleyemiyorum mobilden

Teşekkür ederim ilginiz için :)

• Çok teşekkür ederim disintegration.sayende düzgün bi sisteme sahip olucam :)
    Emeğine sağlık, Allah razı olsun :)

• Öncelikle merhabalar herkese,
    kombi seçimi konusunda tavsiyeistiyecektim sizlerden
    95 yılında montajı yapılmış olan kombimiz geçen hafta arıza çıkarttı 2 farklı servisin söylediğine göre 3 yollu vana ve pompa arıza yapmış
    durum böyle olunca yenisiyle değiştirmeye karar verdik. mevcut sistem de sıcak su yok sadece ısıtma amaçlı kullanılıyor ve 3 adet 2 metrelik 2 adette 1 metrelik petek bağlı
    Problem şöyle kombi salonun ortasında duruyor bacalı kombi yani Vaillant servisine fiyat sorduğumda 2250 ve 2500 olarak 2 farklı kombi fiyatı verdi.
    faklı markalara bakma fırsatım olmadı işin içerisine itfaiye vs. girince önce bir fikir danışalım dedim. kombiler konusunda pek bilgim yok
    bana önerebleceğiniz herhangi bir kombi varmıdır.

• Clibretto kullanıcısına yanıt
    bacalı kombi yerine hermetik kombiye geçiş zamanınız gelmiş gaz dağıtım şirketleri de bun yönde yönlendiriyor
    bu yüzden bacanın olduğu yerde atmosfere açılan bir duvar varsa hermetik kombi alacaksınız
    ayrıca yeni alacağınız kombinin soğuk sıcak su girişlerini şebekeye bağlayıp kullanım suyu devresini de kullanabilirsiniz

eski kombiniz muhtemelen lcd ekranı değil led ekranlı ve potansiyometre ile led lerden ayar yapıyorsunuz bunu şunun için soruyorum eski kombinizle 55c ve aşağısında ısındıysanız
    premix yoğ kombi alabilirsiniz yoğuşma gideri lazım bu kombiler klima gibi su üretir ve tahliye eder ortalama %15-20 civarında tasarrufunuz olur

yoğuşmasız hermetik kombi de alabilirsiniz

bütçe yazmadınız 1200-1300lira yoğuşmasız kombi alacaksanız:ferroli diva,bosch class 6000w,immergas alpha cb 24 tf (bu kombi koşulsuz 7 yıl garantili)

1600-1900lira f/p premix yoğ kombi:baymak falke condense,baymak duo tec,termoteknik logic,eca confeo premix,airfel digifel premix,bosch condens 2500w

• 
Sayfa: önceki 232233234235236
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.