Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (1699. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
34.095
Cevap
627
Favori
1.501.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
95 oy
Popüler Konular listesinde
50. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 16971698169917001701
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yerden ısıtma boruları temizliği gerçekten yapılmalı mı yoksa şehir efsanesi mi
    Ben kombinin su filtresini temizliyorum sadece
    Misal yerden ısıtma hattına ait sicak su boruları rengi bulanıkda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yerden ısıtma boruları oksijen bariyerli ise birşey yapmanıza gerek yok aradan 5 yıl da geçse tesisat suyu hala berrak kalır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ne oksijeni normal standart varoş insanların yaptığı sistem diyelim
    Düşün yani evin banyo lavabo sıcak soğuk su hattını bile ters bağlayan usta
    Görsel ekledim, üstteki sıcak su hattı
    Hava purjörünü ben taktım
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 16 Aralık 2025; 18:18:7 >
  • Merhaba 165 m2 3+1 kuzey batı cephe 1. Kat altı dükkan daire için kombi tavsiyesi isteyeceğim. Tesisat süpürgelik üzeri döşeli kollektör yok. Havlupanla beraber 8 petek var. Şuan evde airfel digifel yoğuşmasız kombi var ve arıza vermeye başladı yaklaşık 12 yıldır kullanılıyor. Kaç kw lık kombi alırsam ısıtmada çok problem yaşamam teşekkürler iyi geceler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Annemin oturduğu bina kentsel dönüşüme girdi yakında teslim alacak; eskiden merkezi sistemdi şimdi kombili yapıldı, kombileri daire sahipleri kendisi takacak. Hiç kombi kullanmadım, hep merkezi sistem denk geldi, konudan hiç anlamıyorum. Daire net 80 m2 3+1 salon ve odalar küçük. 1. katta, alt katında da daire var yer istanbul sahil kesimine yakın kışın çok soğuk olmuyor. Kombinin yeri mutfağın içinde tezgah üstünde bina dış duvarının hemen yanında. Dairede banyodaki havlupan dahil 7 petek var. En uzunu 120 cm falandır, mutfak ve odalarkiler daha kısa, bina yeni olduğundan mantolaması var. 50bine kadar model ve kapasite önerisi alabilirsem çok sevinirim.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flea -- 16 Aralık 2025; 23:43:0 >

Merhaba 24kW ideal ama 28kW ile 30kW almanızda sakınca yok

Airfel digifel duo kullanıyorsanız iyi bir cihaz eğer çift eşanjörlü ise kullanın diyeceğim çünkü arıza verse bile parçaları ucuz ama tek eşanjörlü ise değiştirin

Kombi önerileri için bu konunun ilk sayfası ile son 10 sayfaya bakmanız yeterli

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • flea F kullanıcısına yanıt

Merhaba 24kW kapasite almanız lazım

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/63447066

Bu konunun ilk sayfasındaki kombileri öneririm

Tek eşanjörlü

• KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

Merhaba geçen sizinle konuşmuştuk Buderus 172.2 belki hatırlarsınız. Kombiyi taktırdık sorun çözüldü tazikli bir şekilde sıcak su kullanılır oldu. Buderus servisi geldi bu attığınız setinelı x2 döktü kullandı iyi olur dedi oksijen bariyerli boruydu bu yararlı bir şey değil mi? Üstüne 2 adetine 7,000 TL verdik kazıkladık mı bilmiyorum. Bir de asıl kafama takılan Buderusun kendi kablolu kombiden Wifi oda termostatı vardı ama bunu takamayacağını zahmetli olduğunu söyledi. Bana Rcon marka 705 wifi oda termostatı ayrıca 6.000'e sattı. Kombinin içinden çıkan 3 çeşit boru türü bu ev tesisata uygun değil dedi 7.000'de kendi kombi borusu taktı. Şimdi bu yüzden Buderus oda termostat tc 100.2 wifi iade etmek zorunda kalacağım. Bana sanki kendisi oda termostatı satmak için böyle yaptı gibi geldi size danışmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanGD -- 17 Aralık 2025; 11:42:24 >
  • SerkanGD kullanıcısına yanıt
    Kurulumu nedir ki sadece suyu dökme gibi değil mi? Heralde emeğiyle 4000 olması gerekirken bana 3000 geçirdiler. Termostatta aynı 1000 de onun getirmesi vs olsa 3000 geçirmişler. Benim bu buderus tc 100.2 kablolu kurmasının bir zorluğu gerçekten var mıydı? Bu işlerden hiç anlamıyorum.

Ustalar daha iyi bilir fakat kombi ile aynı marka bir termostati Buderus yetkili servisi ise şayet ücretsiz kurmak zorunda, kaldı ki bir on off termostat. Kurulum olarak size sattığından ne farkı olabilir ki. Kablo çekmek vs dir muhtemelen zor dediği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanGD -- 17 Aralık 2025; 12:1:23 >
  • SerkanGD kullanıcısına yanıt
    Evet kablo çekmek zor dediği de sonuçta her evde bu kablo çekilmiyor mu yani bu kablonun zorluğunu anlamadım. Buderus yetkili servisi evet yetkili servisi kendi markasının termostatını değil başka marka öneriyor tuhaflığa bakın

Buderus'un herşeyi pahalı

Sizden çok para almışlar

• Hocam size 2 sorum olacak.
    Warmhaus enerwa kombim vardı vermiş olduğu hatalardan 6 yıllık kombimi sağlıklı kullanamıyordum (kartım değiştirilmiş olmasına rağmen) sizin forumdaki tavsiyelerinizle Lambert lpy aldım çok memnunum. Enerwa kombim kenarda duruyor kombilerin içine baktığımızda içinin birbirine benzer olduğunu görüyoruz. Başka güvenilir markaların kartı enerwa ya takmak için uyarlanabilir mi?
    2.sorum eve tesisat döşeniyor bariyerli kılıflı boru aldım. Ancak 25 metre eksik kalıyor. Fıratın bariyersiz turuncu borularından 25m kullansam sorun olur mu?

Başka marka kombilerin anakartının uyumlu olacağını sanmıyorum. Yeni nesil premix yoğ kombilerde anakart, modülasyonlu fan, modülasyonlu pompa hepsi kendi arasında uyumlu olmak zorunda. Eski yoğuşmasız konvansiyonel kombi olsa belki uyardı. Fanı mekanik, pompası klasik mekanik. Daha basit cihazlardı

Kılıflı boru diyorsunuz, fıratın bariyersiz turuncu borusundan bahsediyorsunuz, anlamadım, yerden ısıtma mı yaptırıyorsunu, mobil sistem mi?

• Mobil sistem yapılıyor hocam. 1 top aldım bariyerli. 25 metre eksik kaldı burada esnaftan bariyersiz kılıflı fıratın turuncu renkli borusunu buldum 25 metre kullansam sıkıntı olur mu?

25metre de olsa bariyersiz kılıflı boru alırsan tesisata taze oksijen girecek ve ne olacağını biliyorsun: uzun vadede yapay çamurlaşma

• 
Sayfa: önceki 16971698169917001701
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.