Şimdi Ara

Kombi ve Tesisat Öneri-eski- (162. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.287
Cevap
16
Favori
377.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: göktürk33

Selam Ben Mersin İli Tarsus ilçesinde oturuyorum. 150 Mt2 kuzey doğu yönünde 1 katta oturuyorum . Zemin katta ev bulunmakta.
    Evime temmuz ayında kombi, tesisat ve radyatörleri döşettireceğim.
    Salon: 27mt2
    Oturma odası: 16,5 mt2
    mutfak: 12 mt2
    yatak odası: 13,5 mt2
    Çocuk odası: 10 mt2
    Banyo: 5 mt2
    antrel: 8,15 mt2

Sizden kombi, tesisat ve radyatörler hakkında bilgi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Başka odanız yok ise daireniz 150 m2 değil bu konuyu netleştirin cünkü kapasite durumunu belirlerken farklılık gösterebilir.

Tesisatı yeni baştan yapıyorsunuz tesisat borularınız oksijen bariyerli boru olsun teklif alırken bunu dikkate alın.

Bir satıcıdan teklif alın ısı hesabınızı çıkarsınlar radyatör vb kapasite belirlensin cihaz tercihinde yardımcı olmaya çalışalım yeni baştan sistem kuracaksınız en başında iyi bir yatırım yaparsanız ilerde faydasını görürsünüz. En önemli husus tesisat mutlaka oksijen bariyerli boru olsun.

Siz teklif alın teklifler üzerinden konuşalım cihaz ve radyatör secimi kolay bütcenize uygun secim yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Legedemas

Merhabalar. Ailemin oturduğu eve doğalgaz sistemi döşenecek. Anneciğim maalesef adı kötü bir hastalıktan muzdarip olduğu için sorunsuz kış geçirmeleri benim için ayrı bir önem addediyor. Sizden kombi konusunda önerilerinizi rica edeceğim, şimdiden teşekkür ederim.

Ailem Safranbolu/KARABÜK' te ikamet ediyor. Kusura bakmayın bu konuda gerçekten bilgisizim, asker olduğum için ailemden uzağım.

BİNA : 3 Kat
    DAİRENİN KONUMU : 3 üncü kat
    YÜZÖLÇÜMÜ : 100
    YALITIM : Balkonlar dahil pencereler Pimapen, Dış cephe mantolama yapılmıştır.
    KONUM : Kuzey, Doğu, Batı yönleri açık olup, Doğu yönü kapalıdır.
    PETEK : Balkona koymak istediğimiz ilave petek ile toplam petek uzunluğu 8,5 metredir.
    İKLİM : Normal şartlarda Ekim ila Mart ayları arasında toplam 6 ay kalorifer yanmaktadır.
    BÜTÇEM : 1400-1500 TL

Yardımınızı istediğim konular;

1. Kombi önerisi (immergas önerisi ve Demirdöküm önerisi aldım)
    2.Tesisat konusunda nelere dikkat etmeliyim ve ne istemeliyim.
    3.Oda termostadı yararlı mıdır? Püf noktaları nelerdir.

Benim sormayı unuttuğum fakat bunlarada dikkat etmelisiniz/ilave etmelisiniz dediğiniz önerilereden memnuniyet duyarım.

Hayırlı akşamlar.

Geçmiş olsun Annenize acil şifalar diliyorum.

1- Kombi olarak yoğuşmalı almanızı öneririm ama yoğuşmalı düşünmüyorsanız 5 yıl garantili uygun fiyatlı ve verimli olduğunu düşündüğüm ferroldi domitech öneririm burda bir çok kişiye aldırdım memnun kaldılar.

2- Tesisat konusu tam anlamadım petek metrajı belirtmişsiniz radyatörler bağlımı değilmi.

3- Isı yalıtımlı bir konut oda termostadını mutlaka öneririm. Belirtmiş olduğum ferroli domitechle birlikte modülasyonlu oda termostadı kullanabilirsiniz.
    Püf noktası vs gibi kullanımında özellik arz eden bir durumu yok. Kapı pencereye uzak ısı ve ışık yayan cihazlara uzak, iç duvarda, duvar yüksekliğinin yarısına denk gelecek şekilde ortalama 1.50 mt yükseklikte bir alana bağlantısını yapacaksınız. Kombi bağlantı yerinin hemen arkasındaki duvar oturma odası yada salon ise kablolu uygun fiyatlı modelleri rahatlıkla bağlatabilirsiniz. Cihazın yaşam alanında olması gerekiyor referans oda kullanılan bir alan olması gerekiyor.

Sayın Yeniçeri değerli önerileriniz icin teşekkür ederim. Suan ki kullandığımız kalorifer tesisatındaki radyatorlerin uyumlu olduğunu öğrendik. Yani halihazirda sadece radyator petekleri mevcut. Bağlantı devrelerinde kullanılacak malzeme kalitesini sormak istemiştim, beni mazur görün. Birisi bakır olsun kaliteli isitim saglar derken bir baskasi pilastik olsun kasma yapmaz diyor. Ve benim annemin rahatsızlığında rahat diyebileceğimiz dediğimiz 9 Temmuz ile 19 Temmuz arasında bu isi bitirmem gerekiyor.

Kombi konusunda sizin de söylediğiniz gibi yoğusmali almak istiyoruz.
    Söylediğim fiyat aralığında 1600 TL'ye kadar çıkabilirim. Sizlerin onerebilecegi yoğusmali bir kombiyi kuzenim vasıtasıyla İstanbuldan alıp ( immergas star Safranbolu'da fiyatı 1.350-1450 TL iken tekzende 969 TL), bu haftasonu getirmeyi düşünüyorum.

Termostad konusunda yazdıklarınızı not ettim,

Değerli fikirleriniz ve yardımlarınız icin teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

quote:

Orijinalden alıntı: göktürk33

Selam Ben Mersin İli Tarsus ilçesinde oturuyorum. 150 Mt2 kuzey doğu yönünde 1 katta oturuyorum . Zemin katta ev bulunmakta.
    Evime temmuz ayında kombi, tesisat ve radyatörleri döşettireceğim.
    Salon: 27mt2
    Oturma odası: 16,5 mt2
    mutfak: 12 mt2
    yatak odası: 13,5 mt2
    Çocuk odası: 10 mt2
    Banyo: 5 mt2
    antrel: 8,15 mt2

Sizden kombi, tesisat ve radyatörler hakkında bilgi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Başka odanız yok ise daireniz 150 m2 değil bu konuyu netleştirin cünkü kapasite durumunu belirlerken farklılık gösterebilir.

Tesisatı yeni baştan yapıyorsunuz tesisat borularınız oksijen bariyerli boru olsun teklif alırken bunu dikkate alın.

Bir satıcıdan teklif alın ısı hesabınızı çıkarsınlar radyatör vb kapasite belirlensin cihaz tercihinde yardımcı olmaya çalışalım yeni baştan sistem kuracaksınız en başında iyi bir yatırım yaparsanız ilerde faydasını görürsünüz. En önemli husus tesisat mutlaka oksijen bariyerli boru olsun.

Siz teklif alın teklifler üzerinden konuşalım cihaz ve radyatör secimi kolay bütcenize uygun secim yapabilirsiniz.

Sayın Yeniçeri değerli önerileriniz icin teşekkür ederim. Suan ki kullandığımız kalorifer tesisatındaki radyatorlerin uyumlu olduğunu öğrendik. Yani halihazirda sadece radyator petekleri mevcut. Bağlantı devrelerinde kullanılacak malzeme kalitesini sormak istemiştim, beni mazur görün. Birisi bakır olsun kaliteli isitim saglar derken bir baskasi pilastik olsun kasma yapmaz diyor. Ve benim annemin rahatsızlığında rahat diyebileceğimiz dediğimiz 9 Temmuz ile 19 Temmuz arasında bu isi bitirmem gerekiyor.

Söylediğim fiyat aralığında 1600 TL'ye kadar çıkabilirim. Sizlerin onerebileceginiz marka ve modelde olan yoğusmali bir kombiyi kuzenim vasıtasıyla İstanbuldan alıp bu haftasonu getirmeyi düşünüyorum.
    ( immergas star Safranbolu'da fiyatlar cok pahalı 1.350-1450 TL iken İstanbul tekzende 969 TL).

İmmergas garanti süresini 10 yıl olarak belirttiği icin biraz cazip geldi. Bu markanın yoğusmali kombileri hakkında fikrinizi öğrenmek isterim.

• Arkadaşlar merhaba,
    Kombi önerisi bekliyorum.
    Evim 95metre kare.
    Dış yalıtım mevcut 2katta alt üst doğalgazlı.
    8metre petek boyum olacak.
    Yoğuşmalı mı önerirsiniz hermetik mi?

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum.Küçük odayı kullanacağım dolayısı ile salonun peteklerini açmam.Sadece akşamları yatmak için eve geleceğim.
    Yani sürekli yakılacak petek metresi 4 metre anca olur.
    Bu duruma göre tavsiyelerde bulunursanız çok mutlu edersiniz beni.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tesisat&servis

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

quote:

quote:

.

Sayın Disintegration,

1.Tek eşanjörlü kombilerde bakır yüzey üzerinde kireç oluşumunu önleyen elektronik bir çözüm yoktur !!!!!

1.Tek eşanjörlü kombilerde bakır yüzey üzerinde kireç oluşumunu önleyen elektronik bir çözüm yoktur !!!!!

Merhaba yukarda yazdığınız şeyden eminmisiniz? Ayrıca yoğuşmalı cihazlar dışında çift eşanjörlü ve ana eşanjörü çelik olan bir model söylermisiniz.

Benim en baştan beri söylemek istediklerimi sırasıyla okursanız sevinirim. Ben çift eşanjörlü ürünlerin ana eşanjörü bakır değildir demedim. Söylediğim şu " tek eşanjörlü cihazlar yapısı gereği çift eşanjörlülere göre kireçlenme durumunda hem daha maliyetli hemde daha sorunludur " Neden olarakta ana eşanjör içinde oluşacak kireç tabakasının sıcaksu ve ısıtma suyunu verimsizleştirerek servis maliyetini arttırdığıdır. Bu sistem çifttede böyle fakat 2. eşanjör ayrı. Bakır eşanjör kireç tutar. Tek eşanjörlüde bu risk daha fazladır. Örneğin; Ben kullanıcı paneli, ateşleme trafosu, anakart üzerinde olan kombilere de karşıyım. Bir parça arızası için sistemi komple değiştirmek gerekli değil. Türkiye' de voltaj problemi de var! Tek eşanjörlü sistemler agrasif sistemlerdir. Yanma ayarlarındaki düzensizlik kullanım suyunda durgun haldeki ısıtma suyunu kaynama noktasına getirebilir. Anakart üzerindeki yazılımla sirkülasyon ani çalışmalarla bunu bertaraf eder fakat radyatörlere yazın radyatörlere sıcak su yürümesi meydana gelir. Kullanım suyu hattındaki sağırlaşma sıcak suyun derecesinin daha çok açılmasına neden olacaktır. Sıcaksu ihtiyacında 60 C sıcaksu almak isteseniz 20 derece farkla ısıtma suyu sistemi 80 C yakın çalışır buda kirecin zaten yüzeyin çok olduğu çift eşanjörlüye göre daha dar olan kısımlarında yüzey tutmasına ve çapın daralmasını hızlandıracaktır.

Elektronik bir çözüm yok evet. Firmanın emniyet sistemi olarak belirtiği cihaz kombinin üzerinde kimyasal barındıran nasıl bir cihazdır? Firma belirtmiş bakın " elektronik karttaki mevcut program "diye. Sıcaklığımı arttırtmayacak kireç oluşmasın diye? Üstelik konu hakkında cihaz bile tavsiye etmedim.

Yazdıklarımı kopyalıyorum ;

Tek eşanjörlü cihazlarda ısıtma hattı içinde bulunan ve çapta daralma yaratan 2. ( bileşik ) eşanjör kullanılan malzemeden ( bakır ) dolayı üzerinde kireç oluşumuna çift eşanjörlüye göre ( çift eşanjörlüde plakalı eşanjör paslanmaz çeliktir )çok daha müsaittir. Türkiye' deki suların aşırı kireçli olduğu göz önünde bulundurursak tek eşanjörlü cihazları çok fazla önermemekteyiz. Arıza durumunda her iki kısımdan birinde oluşan arıza nedeni ile diğer eşanjörde otomatik olarak devre dışı kalmakta ve maliyet olarak servislerden talep edilen ücret kombi fiyatının yarısından fazlasına tekamül etmektedir. Eğer konvansiyonel cihaz tercih edecekseniz çift eşanjörlü kombi tercih etmenizi öneririm.

Yazdığım bu...

Konunun başından beri söylediklerim özetle şudur , "çift eşanjörlü varken, tercihim tek eşanjörlüden yana olmaz" !!!!!!!!

Saygılarımla...

Yazdıklarınızı okudum söylemek istediğinizide anladım o kısmı özellikle sordum onun dışındada anlamadığım noktalar var.

Türkiye' deki suların aşırı kireçli olduğu göz önünde bulundurursak tek eşanjörlü cihazları çok fazla önermemekteyiz. Arıza durumunda her iki kısımdan birinde oluşan arıza nedeni ile diğer eşanjörde otomatik olarak devre dışı kalmakta ve maliyet olarak servislerden talep edilen ücret kombi fiyatının yarısından fazlasına tekamül etmektedir

Tek eşanjörlü cihaz önermiyorum diyorsunuz ve verdiğiniz arıza modeli çift eşanjörlü cihaz arıza modeli yada benmi yanlış anlıyorum her iki kısım derken neyi kast ediyorsunuz.

@disintegration söylemiş bitermik eşanjöre en çok önem veren şirketler buderus ve ferroli dir. Demiş sizin buna cevabınız.

Firmalar bunu yaparken tek eşanjörlü cihazları ucuz maliyetle üretir ve yüksek fiyatlara satar. Buderusun 2-3 sene evvel piyasaya sürdüğü ( U 062 ) çift eşanjörlü cihazı dışındaki çift eşanjörlü cihazını söyleyebilir misiniz?

Zaten @disintegration da onu söylüyor konvansiyonel cihazlarda üç modelden ikisi tek eşanjörlüydü bu acıklamaya bu ifade tam karşılık gelmiyor.

Seri üretim yapan bir firma için plakalı eşanjör ve diğer ekipman ilavesi cihaz fiyatına en fazla 100 tl gibi ilave masraf çıkarır 100 tl farkmı ucuz maliyet oluyor. Bence tam tersi bu 100 tl lik farkı firmalar 400-500 tl olarak alıyorlar yani kazıklanan birileri varsa benci çift ve tek eşanjör üretim yapan firmaların ürünlerinde gerçekleşiyor. Mesala Buderus u52 ve u62 cihaz arasındaki fark 400 tl civarında.

Bu konularda anlamadığımız yada yanlış anladığımız noktalarda bizi bilgilendirirseniz memnun olurum.

Bu yazdığınız şeylerde tutarsızlık var bu konunun profesyoneli olduğunuzu 19 yıldır bu işi yaptığınızı söylediğiniz için bu yazdıklarınıza eleştiri getiriyorum.

Tek eşanjörlü kombilerde bakır yüzey üzerinde kireç oluşumunu önleyen elektronik bir çözüm yoktur

Bu ifadeniz tamamen yanlış ben siz bu işi yapıyorsunuz belki yazarken gözünüzden kaçmıştır diye tekrar sormuştum ama öyle olmadığını görüyorum. Tek yada citf eşanjörlü cihazların tamamında bu sistem mevcut siz ayrı bir aparat yada filtre olarak düşünüyorsanız bu şekilde değil tabiki farklı şekilde bunun önlemi var.

Çift eşanjör tek eşanjör çatışması o bundan daha iyidir demek istemiyorum benim en başından beri savunduğum şey şu 1000 liralık bir kombi alacaksam cift eşanjörlü olanından almam nedenleride geçmişte defalarca acıkladım. Ayrıca sizin neyi nasıl önereceğiniz bizide ilgilendirmez sorumluluk size aittir forumda bir kaç defa yazıp gidilecekse bu olmaz tabiki. Ürünü alan kişiyi yanlış yönlendirirseniz bu işin vebali günahı sizde kalır. Onun dışında burda önerinizin arkasında durduğunuz sürece sorun yok biz hep öyle yaptık ve bu işin profesyonelide değiliz amatörü bile sayılmayız tüketiciyiz kullanıcıyız biraz olsun konu hakkında fikir sahibiyiz.

Son olarak şunu söyleyim tek eşanjörlü kombi için öngördügünüz şeylerin tamamı çift eşanjörlü kombiler içinde geçerlidir ilave eksi yönlerini söylememe gerek yok.

Selamlar.

Tek-Çift eşanjör tartışması vardı şikayet sitesinde tesadüfen tek eşanjörlü kombi markasıyla ilgili bir şikayet okudum buraya aktarıyorum..

Belki okuyanlara faydalı olur.

"FEROLLİ Kombim Sürekli Arıza Yapıyor! Firmaya 04 Ağustos 2011 tarihinde şikayetimle ilgili mail attım ama firma bana geri dönüş yapmadı. Şikayetimi tekrar yazıyorum.

1998 yılında aldığımız kombinin 2005 yılında esanjörü patladı. Bunun üzerine yeni bir Ferroli kombi aldık. 2008 yılında yine esanjörü patladı, garantisi bitmediği için esanjörü değiştirdiler.

2006 yılında diğer evime de yine Ferroli kombi aldım. 2011 yılında bunun da esanjörü patladı.Daha önceki esanjör patlamasında dairemde basınç düşürücü olmadığı gerekçesi ile esanjörün patladığını söylediler. Buna rağmen 2006 yılında aldığım kombi 2011 yılında tekrar esanjör patlama arızası gösterdi. Firmanın bu konuda gereğini yapmasını arz ederim."

http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/975635/ferolli-kombim-s-uumlrekli-ariza-yapiyor

• quote:

Peki @intererdem bey siz ne biliyorsunuz bu konuda yukarda yazılan şeyler hakkında ne söyleyeceksiniz bırak şikayet varı ahmet mehmet böyle dedi sen ne biliyorsun bir izah et bakalım forum yorumcusu birşeyler söylemeli değilmi evet bekliyoruz ne söyleyeceksin.

Size çift eşanjörün üstünlüklerini anlatan yazılar aktarabilirim burada ancak gerek yok bunları sizde bulabilirsiniz...benim bilgilerim bu işi yapan üreticilerin çift eşanjörün tek olandan üstün olduğunu söylemesi ürün tanıtımlarınıda çift eşanjörlü diye yapmaları ile sınırlı...

Şöyle düşünmek lazım..

Tek eşanjör yeterli o nedenle çift eşanjöre gerek yok...

Yoğuşmasız kombi yeterli o nedenle yoğuşmalıya gerek yok...

Herhalde üreticiler maliyeti artırmak için çift eşanjör yapmamıştırlar. Bir ihtiyaç neticesi ortaya çıkmıştır.

• Önce okuduğunu anla 1000 tl ve altı kombi alınacaksa çift eşanjörlü kombilerde sorun olabileceğini yazıyorum. Ben üstünlüklerini zayıflıklarını kendi tespitlerimle yazıyorum nerden kesip yapıştıracaksan yap görelim neymiş üstünlükleri ayrıca kim çift eşanjörlü kombiye karşı bütün yoğuşmalı kombiler çift eşanjörlü geçmişte en çok önerdiğim kombi buderus u62 çift eşanjörlü okuduğumuzu anlayalım boş konuşmayalım. Arkadaşımız meslekten biriydi onunla seviyeli şekilde fikir jimnastiği yapıyorduk ha sen ben devam edeceğim diyorsan büyük harfle gösterdiğim yerlerin cevabını ver ben o kısımları arkadaşımızla tartışmak istemiştim ne yazıkki şu an için yazamıyor. Ama sen olayı provake etmeye geldiysen buyur gel hoşgeldin sefa getirdin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

Arkadaşlar merhaba,
    Evim 95metre kare.

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum.Küçük odayı kullanacağım dolayısı ile salonun peteklerini açmam.Sadece akşamları yatmak için eve geleceğim.

Bu konuyla ilgili bütceniz nedir bütce çokbelirleyici bir etken. Yalıtımlı bir konutta yoğuşmalı cihazdan yüksek oranda fayda sağlarsınız. Yoğuşmalı cihaz tavsiyesinde tek dikkat edilecek husus olarak belirtitğim şey okjijen emilimidir tesisat borularının oksijen bariyerli olmasını öneriyorum. Bu mümkün değilse çamur ayrıştırıcı aparatlar mevcut her marka modelde varmı bilmiyorum bazı markalarda var. Bu önlemlerle kombinin ömrünün uzun olması sağlanabilir.

Ben petek kapatılmasına karşıyım gerekirse termostatik vanayla ısısı düşürülebilir yada normal vanada vana kısılabilir ama tamamen kapatmaya karşıyım kapalı olan ve ısı kaybeden odanın etkisi diğer odalara aksedecektir ve etkilenen diğer alanları ısıtmak için yine fazladan gaz yakmak zorunda kalacaksınız. Bu nedenle minimum seviyede vana açarak kullanmadığınız odaları ılıştırmakta fayda vardır.

Bütcenizi belirtin tesisat durumunuzdan bahsedin secim için sizlere yardımcı olmaya çalışalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: jack33

quote:

quote:

Üstadlar ben de 1-2 ay sonunda firmanın beceriksizliği ve yavaş davranması sonucunda doğalgazla tanışacağım hatta bu süre zarfında salonda bekleyen falke condanse kombi salı günü takılacak.Bu sürede forumu takip edip uzman arkadaşlardan faydaları bilgiler öğrendim.
    1-İlk olarak firmanın belirlediği petek boylarını beğenmeyerek arttırdım.
    2-Takacakları vanaları beğenmediğim ve forumdan Bircan Bey'in yönlendirmesiyle GK'dan gidiş ve dönüş vanaları ve ayrıca metal filtre ve tam geçişli vana aldım.
    3-Balkona konulacak kombime takacakları dolap çok uyduruktu onun yerine kombinin alt bağlantı borularına da içine alacak çift camlı pimapenli dolap yaptıracağım.
    4-Firmadan 4 tane termostatik vana istemiştim."Pakkens" marka termostatik vana getirdiler.Onu da değiştirmeyi düşünüyorum.Sanırım Baymaka üretim yapıyorlarmış.
    5-Koridora Siemens QAA73 modülasyonlu oda termostadı ve ayrıca dış hava sensörü almayı düşünüyorum.
    6-Koridorda mütahit petek bağlantı yeri yapmamış.Oraya çocuk odasından hat çekilecek.
    7-Salondaki hazır petek bağlantı yerine enfazla 1 metre petek takılabildiği için oradan pencerenin diğer tarafına 1 metrelik daha petek eklenmesi için hat çekilecek
    Evim Mersin'de ve wc,küçük banyo hariç net 104 m2.Ev tek daire üzeri olduğu için büyük çoğunluğu dış cephe ve yalıtım yok.Radyatörler Baymak Lüx. Toplam Radyatör boyu 7,9 metre. Planı da ekliyorum.
    Eksik veya yanlış bir şeyler var mı?Yorum yaparsanız sevinirim
     Kombi ve Tesisat Öneri-eski-

herşeyi düşünmüşsünüz,kombi seçiminiz güzel

kalorifer tesisatı evde mevcut mu? yoksa yapılacak mı?

petek boylarında bir sorun göremedim.koridorunuz büyükmüş,koridora belki daha büyük bir petek olabilirdi

Kalorifer tesisatı evde vardı.Mütahit işi yani.Koridora çekilecek hat sonucunda konulacak petek boyutu duvar boyundan dolayı en fazla 1 metre olabilir.Aslında şöyle de olabilir;Salona eklenecek 1 metrelik petekle koridora eklenecek 0.80'lik peteği değiştirebilirim.

salonda oturuyorsanız salon daha önemli 1mt lik petek orda kalsın bence,

forumu yakından takip ettiğiniz belli oluyor.herşeyi düşünmüşsünüz
    bize söyleyecek bişey bırakmadınız
    kombi seçimi,radyatörler,vanalar,kombi bağlantı setleri,oda termostatları,termostatik vanalar,dış hava sensörleri

100cm den büyük petekleri çapraz bağlatabilirsiniz.kombiye uzak peteklerde,sirkülasyonda sıcak su bazen 100cm den büyük peteklerde dolaşmakta zorlanır

ayrıca isteğe göre peteklerin arkasına izopan alüminyum levhası da koyabilirsiniz.ben bu şekilde kullanıyorum

bu arada termostatik vana da danfoss ve siemens en iyileridir.daha sonra eca gelir..

• quote:

quote:

Merhabalar. Ailemin oturduğu eve doğalgaz sistemi döşenecek. Anneciğim maalesef adı kötü bir hastalıktan muzdarip olduğu için sorunsuz kış geçirmeleri benim için ayrı bir önem addediyor. Sizden kombi konusunda önerilerinizi rica edeceğim, şimdiden teşekkür ederim.

Ailem Safranbolu/KARABÜK' te ikamet ediyor. Kusura bakmayın bu konuda gerçekten bilgisizim, asker olduğum için ailemden uzağım.

PETEK : Balkona koymak istediğimiz ilave petek ile toplam petek uzunluğu 8,5 metredir.
    İKLİM : Normal şartlarda Ekim ila Mart ayları arasında toplam 6 ay kalorifer yanmaktadır.

Benim sormayı unuttuğum fakat bunlarada dikkat etmelisiniz/ilave etmelisiniz dediğiniz önerilereden memnuniyet duyarım.

Hayırlı akşamlar.

1- Kombi olarak yoğuşmalı almanızı öneririm ama yoğuşmalı düşünmüyorsanız 5 yıl garantili uygun fiyatlı ve verimli olduğunu düşündüğüm ferroldi domitech öneririm burda bir çok kişiye aldırdım memnun kaldılar.

2- Tesisat konusu tam anlamadım petek metrajı belirtmişsiniz radyatörler bağlımı değilmi.

3- Isı yalıtımlı bir konut oda termostadını mutlaka öneririm. Belirtmiş olduğum ferroli domitechle birlikte modülasyonlu oda termostadı kullanabilirsiniz.
    Püf noktası vs gibi kullanımında özellik arz eden bir durumu yok. Kapı pencereye uzak ısı ve ışık yayan cihazlara uzak, iç duvarda, duvar yüksekliğinin yarısına denk gelecek şekilde ortalama 1.50 mt yükseklikte bir alana bağlantısını yapacaksınız. Kombi bağlantı yerinin hemen arkasındaki duvar oturma odası yada salon ise kablolu uygun fiyatlı modelleri rahatlıkla bağlatabilirsiniz. Cihazın yaşam alanında olması gerekiyor referans oda kullanılan bir alan olması gerekiyor.

Söylediğim fiyat aralığında 1600 TL'ye kadar çıkabilirim. Sizlerin onerebilecegi yoğusmali bir kombiyi kuzenim vasıtasıyla İstanbuldan alıp ( immergas star Safranbolu'da fiyatı 1.350-1450 TL iken tekzende 969 TL), bu haftasonu getirmeyi düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı akşamlar.

Alıntıları Göster
    [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 29 Haziran 2012; 19:15:24 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Üstadlar ben de 1-2 ay sonunda firmanın beceriksizliği ve yavaş davranması sonucunda doğalgazla tanışacağım hatta bu süre zarfında salonda bekleyen falke condanse kombi salı günü takılacak.Bu sürede forumu takip edip uzman arkadaşlardan faydaları bilgiler öğrendim.
    2-Takacakları vanaları beğenmediğim ve forumdan Bircan Bey'in yönlendirmesiyle GK'dan gidiş ve dönüş vanaları ve ayrıca metal filtre ve tam geçişli vana aldım.
    3-Balkona konulacak kombime takacakları dolap çok uyduruktu onun yerine kombinin alt bağlantı borularına da içine alacak çift camlı pimapenli dolap yaptıracağım.
    4-Firmadan 4 tane termostatik vana istemiştim."Pakkens" marka termostatik vana getirdiler.Onu da değiştirmeyi düşünüyorum.Sanırım Baymaka üretim yapıyorlarmış.
    5-Koridora Siemens QAA73 modülasyonlu oda termostadı ve ayrıca dış hava sensörü almayı düşünüyorum.
    6-Koridorda mütahit petek bağlantı yeri yapmamış.Oraya çocuk odasından hat çekilecek.
    7-Salondaki hazır petek bağlantı yerine enfazla 1 metre petek takılabildiği için oradan pencerenin diğer tarafına 1 metrelik daha petek eklenmesi için hat çekilecek
    Evim Mersin'de ve wc,küçük banyo hariç net 104 m2.Ev tek daire üzeri olduğu için büyük çoğunluğu dış cephe ve yalıtım yok.Radyatörler Baymak Lüx. Toplam Radyatör boyu 7,9 metre. Planı da ekliyorum.

petek boylarında bir sorun göremedim.koridorunuz büyükmüş,koridora belki daha büyük bir petek olabilirdi

Kalorifer tesisatı evde vardı.Mütahit işi yani.Koridora çekilecek hat sonucunda konulacak petek boyutu duvar boyundan dolayı en fazla 1 metre olabilir.Aslında şöyle de olabilir;Salona eklenecek 1 metrelik petekle koridora eklenecek 0.80'lik peteği değiştirebilirim.

kombi seçimi,radyatörler,vanalar,kombi bağlantı setleri,oda termostatları,termostatik vanalar,dış hava sensörleri

100cm den büyük petekleri çapraz bağlatabilirsiniz.kombiye uzak peteklerde,sirkülasyonda sıcak su bazen 100cm den büyük peteklerde dolaşmakta zorlanır

ayrıca isteğe göre peteklerin arkasına izopan alüminyum levhası da koyabilirsiniz.ben bu şekilde kullanıyorum

bu arada termostatik vana da danfoss ve siemens en iyileridir.daha sonra eca gelir..

Evet termostatik vanaları değiştirmelerini isteyeceğim.Pakkens markasını hiç duymadım çünkü.Bu forumda görmüştüm petekleri monte etmeden önce izopan alüminyum levhasını duvara monte edip petekleri öyle takmışlardı.Siz de öyle mi yaptınız?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet termostatik vanaları değiştirmelerini isteyeceğim.Pakkens markasını hiç duymadım çünkü.Bu forumda görmüştüm petekleri monte etmeden önce izopan alüminyum levhasını duvara monte edip petekleri öyle takmışlardı.Siz de öyle mi yaptınız?

evet o resimler bana aitti

• quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,
    Evim 95metre kare.

Bu konuyla ilgili bütceniz nedir bütce çokbelirleyici bir etken. Yalıtımlı bir konutta yoğuşmalı cihazdan yüksek oranda fayda sağlarsınız. Yoğuşmalı cihaz tavsiyesinde tek dikkat edilecek husus olarak belirtitğim şey okjijen emilimidir tesisat borularının oksijen bariyerli olmasını öneriyorum. Bu mümkün değilse çamur ayrıştırıcı aparatlar mevcut her marka modelde varmı bilmiyorum bazı markalarda var. Bu önlemlerle kombinin ömrünün uzun olması sağlanabilir.

Ben petek kapatılmasına karşıyım gerekirse termostatik vanayla ısısı düşürülebilir yada normal vanada vana kısılabilir ama tamamen kapatmaya karşıyım kapalı olan ve ısı kaybeden odanın etkisi diğer odalara aksedecektir ve etkilenen diğer alanları ısıtmak için yine fazladan gaz yakmak zorunda kalacaksınız. Bu nedenle minimum seviyede vana açarak kullanmadığınız odaları ılıştırmakta fayda vardır.

Bütcenizi belirtin tesisat durumunuzdan bahsedin secim için sizlere yardımcı olmaya çalışalım.

Öncelikel cevap için çok teşekkür ediyoruç
    Bütçem kombi için 2000tl.

Tesisat şuan çekilmedi.Sıfırdan yaptıracağım.Yani vereceğiniz önerilere açığım.
    ortalama 8metre petek boyum olacak.Dediğiniz gibi termostatlı vana alıp salonları kısık derecede tutabilirim.
    ama salon ile normal oturacağım oda arasında bir oda daha olduğundan diğer odaya bir zararı olacağını ben çok düşünmüyorum.
    Ama tavsiye için teşekkür ediyorum.

Kombi önerinizi de bekliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,
    Evim 95metre kare.

ortalama 8metre petek boyum olacak.Dediğiniz gibi termostatlı vana alıp salonları kısık derecede tutabilirim.
    ama salon ile normal oturacağım oda arasında bir oda daha olduğundan diğer odaya bir zararı olacağını ben çok düşünmüyorum.

Alıntıları Göster
    [

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 29 Haziran 2012; 19:15:51 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,
    Evim 95metre kare.

Öncelikli olarak tesisata önem vermenizi tavsiye ederim. Mutlaka oksijen bariyerli boru kullanılsın. Kombi olarak yoğuşmalı bosch classic condense yi tavsiye ediyorum fiyat performans cihazı ben uzun zamandır bu modeli öneriyorum bütcenize uygun bir model.

Petek olarak dd plus serisi öncelikli olabilir çok uyduruk bir marka olmadığı sürece diğer markalar birbirine yakın eca,baymak,ferroli,airfel vb bunlarda alınabilir.

Yoğuşmalı cihazda dönüş suyu sıcaklığı 50c geçmemeli aksi halde yoğuşma gerçekleşmez eğer 8mt petek olan bir alanda petekleri kapatır 4mt indirirseniz bu çok doğru olmaz. az ısınsın dediğiniz alanlara birer tane 25-30 tl lik termostatik vanayla işi halledebilrsiniz.

Tekrar hatırlatıyorum tesisata önem verin kombi çok önemil değil ben önerimi yaptım isterseniz başka beğendiğiniz almayı düşündüğünüz markalardan secim yapabiliriz birçok marka var bütcenizde uygun görünüyor başka bir çok model secebiliriz ama benim öncelikli önerim bosch clasic condense

Açıkcası ben BOSCH a sıcak bakıyorum.
    BUDERUS u da sonuçta onlar üretiyor.
    Hem BOSCH kalitesi ortada.

Termostatlı vana ile salonları çözebilirim sorun yok.Salonumun bir tarafı tamamen kapalı diğer tarafta yalıtım mevcut.
    Diğer kiracılarımızın salonda doğalgazı açmadan bile sıcak oluyor dediklerini bildiğim için petekleri kapatmayı düşünmüştüm.

Radyotörleri dediğiniz gibi DD Plus alacağım onda sorun yok.
    Ama oksijen bariyerli boru hakkında bilgim yoktu dediğinizi araştırıp ona göre döşemeyi yaptırayım.
    Az fazla tutsun ama en azından Doğalgaz faturasından kar edelim diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,
    Evim 95metre kare.

Öncelikli olarak tesisata önem vermenizi tavsiye ederim. Mutlaka oksijen bariyerli boru kullanılsın. Kombi olarak yoğuşmalı bosch classic condense yi tavsiye ediyorum fiyat performans cihazı ben uzun zamandır bu modeli öneriyorum bütcenize uygun bir model.

Petek olarak dd plus serisi öncelikli olabilir çok uyduruk bir marka olmadığı sürece diğer markalar birbirine yakın eca,baymak,ferroli,airfel vb bunlarda alınabilir.

Yoğuşmalı cihazda dönüş suyu sıcaklığı 50c geçmemeli aksi halde yoğuşma gerçekleşmez eğer 8mt petek olan bir alanda petekleri kapatır 4mt indirirseniz bu çok doğru olmaz. az ısınsın dediğiniz alanlara birer tane 25-30 tl lik termostatik vanayla işi halledebilrsiniz.

Tekrar hatırlatıyorum tesisata önem verin kombi çok önemil değil ben önerimi yaptım isterseniz başka beğendiğiniz almayı düşündüğünüz markalardan secim yapabiliriz birçok marka var bütcenizde uygun görünüyor başka bir çok model secebiliriz ama benim öncelikli önerim bosch clasic condense

Açıkcası ben BOSCH a sıcak bakıyorum.
    BUDERUS u da sonuçta onlar üretiyor.
    Hem BOSCH kalitesi ortada.

Termostatlı vana ile salonları çözebilirim sorun yok.Salonumun bir tarafı tamamen kapalı diğer tarafta yalıtım mevcut.
    Diğer kiracılarımızın salonda doğalgazı açmadan bile sıcak oluyor dediklerini bildiğim için petekleri kapatmayı düşünmüştüm.

Radyotörleri dediğiniz gibi DD Plus alacağım onda sorun yok.
    Ama oksijen bariyerli boru hakkında bilgim yoktu dediğinizi araştırıp ona göre döşemeyi yaptırayım.
    Az fazla tutsun ama en azından Doğalgaz faturasından kar edelim diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    [.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceri -- 29 Haziran 2012; 19:16:15 >

• merhaba arkadaşlar bende kombi alcam sizden tavsiye beklıyorum
    pek anlamadıgım bır konu

evım 215 metre kare dubleks
    tesısatı yapılı herseyı hazır sadece kombı eksık yenı yapılan bı ev yalıtımı var
    1900 lıra param var hazırda ustune 500 600 daha ekleyebılırım
    yogusmalı alcaz heralde

sımdıden tesekkur ederım
  • Arkadaşlar @intererdem beni şikayet etmiş bana küfür etti diye ve yönetim yazımı silmiş. Küfür içerikli mesajı aynen alıntılıyorum.

%30 ısı kaybı ne demek hiç düşündünmü sen çok bol keseden atıyorsun atmaya devam et ama her attığında karşında beni bulacaksın. Ben forumun sahibi falan değilim insanlara karşıda çok anlayışlıyım bunu herkes bilir bilmeyen bir kullanıcıya defalarca yazar izah edebilirim. Ama forumda kendini gizleyen satıcı (acık acık yazan arkadaşlara saygım var ticarette herşey olur) senin gibi kes yapıştırcı benim söylediğim lafları yeni bir şeymiş gibi evirip ceviren tiplere hiç anlayışlı olamıyorum mutlaka benden cevaplarını alırlar. Bak orda ikibine yakın mesaj var 100 kadarı forumda hiç birşey bilmeden yazan yada bildiğini zanneden zerzavatlara yazılmıştır geriye kalanların hepsi insanlara yardım amacıyla gece 4 gündüz 12 akşam 9 zaman farkı gözetilmeden yazılmıştır

evet yönetim bu mesajı silmiş. iki üç gündür yazmaya başlamıştım ama görülüyorki yazmanın bir anlamı yok cevap yazamayan zavallı tipler şikayet sistemini kullanıyorlar yalan yere küfür etti diyorlar. Şu iki üç gündür yardımcı olduğum arkadaşların işlemlerini neticelendirme adına onlara cevap yazacağım ondan sonra burda yazmayacağım yazdığım bütün mesajlarıda @intererdem gibi zavallılar kopyalamasın diye erinmeden sileceğim.

• quote:

Arkadaşlar @intererdem beni şikayet etmiş bana küfür etti diye ve yönetim yazımı silmiş. Küfür içerikli mesajı aynen alıntılıyorum.

%30 ısı kaybı ne demek hiç düşündünmü sen çok bol keseden atıyorsun atmaya devam et ama her attığında karşında beni bulacaksın. Ben forumun sahibi falan değilim insanlara karşıda çok anlayışlıyım bunu herkes bilir bilmeyen bir kullanıcıya defalarca yazar izah edebilirim. Ama forumda kendini gizleyen satıcı (acık acık yazan arkadaşlara saygım var ticarette herşey olur) senin gibi kes yapıştırcı benim söylediğim lafları yeni bir şeymiş gibi evirip ceviren tiplere hiç anlayışlı olamıyorum mutlaka benden cevaplarını alırlar. Bak orda ikibine yakın mesaj var 100 kadarı forumda hiç birşey bilmeden yazan yada bildiğini zanneden zerzavatlara yazılmıştır geriye kalanların hepsi insanlara yardım amacıyla gece 4 gündüz 12 akşam 9 zaman farkı gözetilmeden yazılmıştır

evet yönetim bu mesajı silmiş. iki üç gündür yazmaya başlamıştım ama görülüyorki yazmanın bir anlamı yok cevap yazamayan zavallı tipler şikayet sistemini kullanıyorlar yalan yere küfür etti diyorlar. Şu iki üç gündür yardımcı olduğum arkadaşların işlemlerini neticelendirme adına onlara cevap yazacağım ondan sonra burda yazmayacağım yazdığım bütün mesajlarıda @intererdem gibi zavallılar kopyalamasın diye erinmeden sileceğim.

sevgili yeniçeri

sende bende yıllardır forumdayız.

pire için yorganı yakmaya değmez,bu başlık bile 55 sayfa olmuş birçok bilgiyi barındırıyor.

google dan başta kombi & doğalgaz & radyatör & tesisat....vb ile ilgili bir arama yapıldığında bile diğer ana başlık ile beraber bu sayfa çıkıyor

foruma neler kattığını ben dahil birçok kişi biliyor.sonradan gelen bazı arkadaşlar zaman zaman çizmeyi aşıyor

bende son aylarda birçok kişiyle tartışmalar yaşadım,artık otomatiğe bağladık diyebilirim

• 
Sayfa: önceki 160161162163164
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.