Değerli açıklamanız için öncelikle teşekkür ederim. Sorunu yazdığım günden sonra iki kere duş için sıcak su kullanımı oldu. Kombi başında test edemedim fakat su sıcaklığı 43 derecede kaldığından duşta akan su 40 dereceye göre gayet sıcaktı. Yani sorun görünmüyor şu an. Bakımla ilgili söylediklerinize gelince, garantinin devam etmesi için kaç yıldır düzenli servise bakım yaptırıyorum. İsmini hatırlamadığım bir parçayı çıkarıp fırça ile fırçalama, genleşme tankına hava basma ve petek sıcak su dönüş filtresi temizliği dışında bir işlem yaptıklarını görmedim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (825. sayfa)
-
-
Selamlar öncelikle Bir aydır uğraşıyorum bıktım.
Ferroli divacondens d plus f24 kombi var,
Petekler yanıyor güzel, ama sıcak su 50 dereceye ayarlı 33u geçmiyor, vanayi kisarsak 38 oluyor,
Ntc sensör değişti düzelmedi
3 yollu motoru değişti düzelmedi
Plakalı esanjor sokuldu porcoz döküldü hiç kopurmedi bile temiz dendi.
Tavsiyelerinizi bekliyorum,
bunda 3yollu tamir takiminin karşılığı var mıdır veya 3 yollu kartuşu mu degistirmek gerekir
Veya parametre ayarı yada elektronik karttan mıdır
Daha önce güzeldi 1 ay önce başladı kullanım suyu isinmamaya,
Şunu da anlatayım musluğu açınca ateşleme oluyor derece artıyor kombi alevleniyor 28,29 Lara gelince bir ekstra fan çalışıyor alev üst seviyeye geçiyor 2,3 saniye falan üst seviyede çalışıyor ve bu zamanda sıcaklık güzel artıyor ancak hemen alev alt seviyeye düşüyor sonra fan kısıliyor, sıcaklık 33 ten 32 ,31 düşüyor sonra kombi d1 dinlenmeye geçiyor ardından sensorde 58 derece görünüyor sonra derece 22 lerde görünüp kombi tekrar ateşleme yapıp ayni döngüye giriyor.
Bu parametre ayarından ise parametre ayarı durduk yere bozulur mu?
@maviteknik
@ebu abdillah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cmhrsfk -- 18 Ocak 2025; 22:10:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba. vaillant vck tr 242 e kombi var. Normal çalışıyordu. Bir petek su damlatmaya başladı damlayan kısmı tamir ettim yapıştırdım.
Daha sonra denediğimde, kombi çalışmaya başlıyor, bir kaç dakika ısıtıp petekler istediği dereceye ulaştıktan sonra, doğal olarak ısıtma duruyor. sonra sürekli devirdaim yapıyor su soğuduğu halde tekrar ısıtmaya geçmiyor.
Bu arada su boşalmıştı tekrar doldurduk hava mı yaptı ya da başka bir parça arızaya mi geçti sizce neden olabilir?
bilgisi olan birisi yardımcı olabilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekemal -- 21 Ocak 2025; 12:1:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
muhtemelen kart (parametre de olabilir potansiyometre de olabilir, optokuplör veya moc da olabilir, işlemci de olabilir vs. vs.)
karta yönelmeden yapılabilecek neredeyse bütün işlemler yapılmış (ki bazısı gereksiz. 3 yollu motor niçin değişir mesela? tornavida ile bastırıp denemek varken veya plakalı niçin sökülür? zaten musluktan anlaşılır vs. vs.) her neyse. üç yollu karşılığı (mil grubu/tamir takımı) ve reküperatör hariç her parça kontrolü yapılmış. fakat reküperatör'de olsa kaynama veya ses yapar, hakeza yine anaeşanjör'de olsa ses yapar. tamir takımı diyebilmek için cihazın başında olmak lazım. sökmesi basit aslında sökülüp bakılabilir veya dediğim gibi tornavida yardımıyla da kontrolü sağlanabilir.
başta belirttiğim üzere, muhtemelen kart ile ilgili sıkıntınız var.
-
Çözdük bugün sonunda, 3 yollu komple değişti, motoru da değişti eski motor da çalışıyordu geri taktı, akış tribünü değişti biraz geç algiliyordu, sorun parametre ayarlarından mis, orjinal fabrika ayarlarına döndürdü servis ayarlarını B1 B2 b3.... Olanları çalıştı, alev ayarı yaptılar, bide musluğu açınca fan yavaş dönüyordu onun ayarını yaptı parametreler den sorun düzeldi.
Benim anlamadığım parametreler bozluyor mu böyle 2 yılda falan, elektrik gidip gelince mi oluyor niye bozuluyor anlamadım.
Çözüme kavuşmanıza sevindim. Evet bazı markaların tamamında, bir takım markaların ise bazı modellerinde parametre ayarları çeşitli sebeplerde döngüyü bozabiliyor. Değişen gaz valfi, kart veya tamiri yapılan kart, bacı gaz analizleri yapılmayan bir ülke olduğumuz için özellikle gaz valflerinde sapmalar, yüksek enerji sarfiyatı, elektronik kartın oksijen ve gaz karışımını buna bağlı sebeplerde yanlış komutlarla yönetmeye başlaması vs. vs. ama ferroli özelinde sık sık parametre sorunları oluşabiliyor.
Umarım tekrar karşılaşmazsınız böyle bir sorunla. Gelmiş geçmiş olsun, güle güle kullanmaya devam edin.
-
Sağolun teşekkür ederim, öneriniz var ise ileride kendi evim olduğunda kesinlikle parametresi değişmeyen alacağım, Ferroli almam :)
demirdöküm atron model kombi sıcak suyu açınca ateşlemiyor ve suyu ısıtmıyor.
ama petekleri açınca ateşliyor ve petekler ısınıyor. petekler çalışırken mutfak ve banyoya sıcak su gelmiyor. hiç bir arıza kodu da vermiyor.
arıza ne olabilir? kendi imkanlarımızla yapılacak bir şeyler var mıdır?
-
akış türbin okuyucu veya akış türbin sorunu. türbin ise sökmesi biraz zahmetlidir. plastik olduğu için zaman içerisinde gevriyor ve sökerken kırılabiliyor. okuyucuyu sipariş vererek bi deneyin. eğer yaparım derseniz akış türbinini de sipariş verin, ikisini birlikte değişin.
-
bi evinizi alın, ev hediye olarak ikinci el temiz güzel bir kombi hediye edelim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X