Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (761. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
16.655
Cevap
320
Favori
1.499.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 759760761762763
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ebu abdillah

petekler her yıl kirlenmez/temizlenmez tabi. iyi temizlenememiş veya kombiden kaynaklı bi sorun olabilir. bazı kombilerde 3 yollu veya başka sorunlar olabiliyor
    sağ ol hocam bu yorum iyi oldu ^_^ yıllık temizletmek gerekiyor sanıyordum ^_^

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ECA Eurostar kombilerdeki ayar potansları kaç ohm arkadaşlar bilen var mı ?

• miskindvd kullanıcısına yanıt

47 K Yarım ay

• Arkadaşlar merhaba, baymak lambert kombi var. e23 arızası veriyor. Servis çağırdım, kart arızalı, 1500 tl dedi, gönderdim.

Sorunsuz çalışıyor, ara sıra bu arızayı veriyor. Her şeyi kapatıp şalteri indiriyorum, sonra şalteri kaldırınca direkt fan çalışmaya başlıyor. Fan rölesi arızalı sanırım. Tavsiyesi olan var mı?

Bu işlerden az çok anlarım, elim havya tutar. Fan rölesi ile çözebilir miyim? Yoksa başka sorun var mıdır?

• Köl Tigin K kullanıcısına yanıt

merhaba e 23 arızası sebepleri

-baca

-fan

-prosestat

-ana kart arızası

şuanda ara sıra yapıyor ilerki zamanlarda sürekli e23 vermeye başlar . bunun sebebi prosestat veya ana kart arızalıdır.

merhaba e 23 arızası sebepleri

-baca

-fan

-prosestat

-ana kart arızası

şuanda ara sıra yapıyor ilerki zamanlarda sürekli e23 vermeye başlar . bunun sebebi prosestat veya ana kart arızalıdır.

Fan çalışmamazlık yapıyorsa kart üzerinde fan rolesini değiştirerek çözebilirsin

• Tecnoteknik T kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam, cevabınız için teşekkürler. Arıza kodunun nedenlerine bakmıştım zaten. Fanda bir sorun yok, fan çalışıyor. Gelen servis zaten fanla prosestatı kontrol etti ve kart arızalı dedi. Ancak karttaki arıza nedir onu bilmiyorum tabii. Esasen onu sormak istedim.

Henüz açıp bakmadım.

kart üzerinde fan rolesi platinleri zamanla bozuluyor. malüm fan en çok çalışan parça olduğu için.

fandan gelen kabloları takip ederek fan rolesini bulup değiştirebilirsin

• Duş alırken su bir anda neden soğur? Su yetersiz geliyor düşüncesiyle banyodaki lavabonun suyunu biraz açınca duştaki su yine ısınıyor.

Tamam hocam, çok teşekkür ederim. Açıp kontrol edeyim, sonucu yazacağım.

• fofer kullanıcısına yanıt

merhaba banyodaki lavabonun sıcak suyu açınca banyodaki su ısınıyorsa sıcak su akışını arttırmış oluyorsunuz.

banyo çeşmesini söküp kireç çözücü ile içi temizlenmesi gerekiyor.

• Merhabalar, Ariston marka kombiden 2 gün önce hata aldım baktığımda basıncın 0,5 ye düştüğünü gördüm. Bugün yine hatayı fark ettim bu kez yerlerin su olduğunuda gördüm. Şimdi basınç verip tekrar çalıştırdım ancak yine su akıtma yapıyor haliyle basınç yavaş yavaş düşüyor öneriniz nedir ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kaya_es kullanıcısına yanıt
    Merhaba kombinizin altından su akıtması emniyet ventilinden su tahliye etmesinden kaynaklanıyor.
    kombi bakımsız olduğu için basınç tankı havası Muhtemelen yok ondan dolayı kombi çalışırken basıncı fazla yükseldiği için emniyet ventili de normal olarak suyu alttan tahliye ediyor

Kombi basınç tankı hava basılacak ve filtrelerin temizlenmesi gerekiyor Bu işlemler yapıldıktan sonra su eksiltme sorunu ortadan kalkar

Çok teşekkür ederim cevabınız için, teknik servis yolu gözüktü demek ki bize

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam kombi konusunda öğrendiklerim nazarında,

öncelik genleşme tankı işlevini görmüyor bu sebeple pompa ve basınç ölçer ile kontrolü yapılmalı.

su giriş çıkşları ve montaj noktaları gözlemlenmeli orlardan da kaçak olabilir.

3 yollu vana işlevini görmüyor olabilir.

gözleme dayalı olarak kaçaklara bakabilirsin.

eğer herhangi bir kaçak yok ise genleşme tankına yönelebilirsin kombi çalışırken basınç birden artıyor ve azalıyorsa buna işaret ediyordur.

genleşme tankına hava basıldığı/değiştiği halde oluyor ise 3 yollu vana ya yönelebilrsin.

geçmiş olsun.

• kaya_es kullanıcısına yanıt
    Rica ederim izmirde iseniz yardımcı oluruz

• Baymak Lambert Lx 24 Fi marka model kombim çalışıyor, ancak ara sıra e23 (Havalandırma-Baca-Fan) arızası veriyordu. Son zamanlarda iyice arttı bu arıza. Şalteri kaldırdığım gibi fan devreye giriyordu. Yetkili servis çağırdım, kart arızalı, kart değişecek 1510 lira dedi ve tabii geri gönderdim. Değişim yaptırmadım. Birkaç mesaj önce buraya da yazmıştım, Tecnoteknik isimli arkadaş yardımcı oldu sağ olsun. İnternette araştırdığıma göre fan rölesi takılı kaldığı için bu arızayı veriyormuş. Kartta hangisi fan rölesi emin olamadığım için kartın sol üst tarafındaki (fana giden kabloların soketlerinin bağlı olduğu bölgedeki) 3 röleyi de değiştirdim. Toplam 60 lira tuttu röleler. Dünden beri sorunsuz çalışıyor. Petekleri ve sıcak suyu kontrol ettim, fan sorunsuz aç kapa yapıyor. Bakalım, herhangi bir sorun olursa buraya yazarım yine. Şu an 60 liraya sorunu çözdük gibi görünüyor. Kartın fotoğraflarını da koyuyorum, belki birinin işine yarar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 14 Ocak 2022; 14:39:9 >

çok güzel olmuş eline sağlık iyi kullanmalar. panasonic en iyisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tecnoteknik -- 14 Ocak 2022; 23:58:57 >
  • Aynı sorun bende de var, sorun çözüldü mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Teşekkürler hocam sağ olun. Büyük röleyi de Panasonic bulsam iyi olacaktı, ama akşam geç saate kaldım, birçok yer kapanmıştı.

• 
Sayfa: önceki 759760761762763
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.