aleykumusselam. genleşme tankı şişmiştir, değişmesi gerekir |
***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (713. sayfa)

-
-
Arkadaşlar viessmann kombiye sahibim, kombi üzerindeki petek kısmı kapalı olmasına rağmen sıcak suyu açınca petekler ısınmaya başladı. Kapalı olan kaloriferler değil ancak açık olan kaloriferler ısındı.
Nedir problem sizce?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3yollu vana arızası. modele göre fiyat değişir. 1000 liraya kadar çıkabilir
-
Ustalar Merhaba,Demirdöküm nepto kombinin musluk suyunun sıcaklığını 35 dereceye ayarlıyorum sıcaklık göstergesi sürekli yükselerek 70 derecelere kadar çıkıyor sonra alev sönüyor fakat fan çalışmaya devam ediyor. Sıcaklık göstergesi 35 lere indiğinde yeniden ateşliyor yine 70 derecelere çıkıyor yine alev kesiyor.Döngü bu şekilde devam ediyor. Geçme ntc sensörü ölçtüm 8.5 kohm bir direnç veriyor ısıtıldığında bu direnç değeri düşüyor.Sanıyorum ntc sağlam.
Evdeki su tesisatında basınç ve debi biraz düşük sorunun kaynağı bu olabilirmi? Daha önce de basınç ve debi sorunum vardı fakat yukarıda anlattığım sorunlar yoktu.Sizce kombide sorun nedir.Şimdiden teşekkürler.
-
Belki işinize yarar, Kalisto devre şeması
-
Sağolasın hocam
Yanlış ntcyi ölçüyorsun ama ntc zaten sağlam, baksana sıcaklığı doğru söylüyor, ekrandaki sıcaklıkla musluk sıcaklığı uyuşuyor. Ocağın yanmasında değişiklik varmı yani yüksek basınçta sesli mi yanıyor, normal ise kombiye gaz ayarı yapılacak
Sağol dostum gaz valfi bobini arızalıydı 100 tl ye çözdüm kombi ilk günkü gibi oldu. Su ısınmasında sorun yaşayan varsa ntc sağlam ise bobini mutlaka kontrol etsin.
-
ustam demirdöküm nepto'larda daldırma ntc yok .3 adet geçme ntc var. tesisat giriş ve çıkışında birertane bir adette kullanım suyunda var.Ocağın yanmasına gelince yanışı normal.ekrandaki sıcaklık göstergesi ile su sıcaklığı neredeyse aynı.Yani ekran 70 derce ise su sıcaklığı 65-70 derece arası geliyor.
-
Pardon tek eşanjör unuttum, ntc geçme doğru. Gaz ayarı yapılması lazım
Cevap için teşekkürler..
-
Benim sorunuma cevap verdiniz için teşekkürler ederim herkese :((
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Yeni kombi kuruldu modeli Vaillant ecotec intro 24/28 sorun duş alırken sıcak su gelmiyor , buz gibi su akıyor , hemen bulduğumuz çözümü yazayım aşağıdaki resimdeki tasarruflu duş başlığı kullanıyorduk , tasarruflu duş başlığı kullanırken su debisi düşük olduğu için su buz gibi akıyordu, duş başlığını değiştirdik sorun çözüldü, şimdi su oldukça sıcak sabit bir sıcaklıkta akıyor.
Başka bir çözüm önerisi varmı ? Sanırım bu tasarruflu duş başlığıyla kombilerde duş alamayacağız ? suyu cok harcamak gerekli az harcayınca su soğukmu akıcak hep ?
-
Merhabalar, öncelikle üzerinden 5 yıl geçmiş bir olay için vaktinizi alıyor olduğum için lütfen kusuruma bakmayın. Benimde aynı marka ve model bir kombim var ve sizin ile aynı sorunu yaşıyorum. Baymak novadens 280 kombim zaman zaman E168 arızası veriyor. Acaba siz bu sorunu nasıl çözdünüz? Çok araştırdım bulamadım, yaşadığım şehirde anlayan tamirci yok. Sorunun ana kartta olduğu neredeyse kesin ama anakartın hangi parçasında ? Bilemiyorum. Yardımcı olursanız çok çok sevinirim. Saygılarımla.
-
Kombi bu sefer de EC ve EP kodu veriyor. Buderus logomax u062.
Yardimci olan herkese teşekkürler
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bizde Buderus GB112 kombi var.
Sirkulasyon pompasi bozulmuş tu yaz başı onu değişik dün pompa devreye giriyor.
Fakat kombi açılınca fan çalışıyor içindeki 10 saniye kadar sonra 4F hatası veriyor.
Listede bu "Limit termostat 100 dereceyi asti kilitlendi " olarak yazmış.
Önceki pompa bozulunca şu akitmisti pompa bağlantı noktası na ordan bir hata yazmış olabilir mi?
Bir servis te atesleme yapmıyor kombiniz dedi.
Depo basinci 3 bar o hata verdirir mi?
Ustalar ne dersiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitbat -- 16 Ekim 2020; 14:38:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
3 bara ayarlanmış olan boylere(depo dediğin) giren suyun basıncı, onunla alakası yok, boyler patlamasın diye basınç düşürücü takılmış. 4f arızasının sebebi ya pompa bozuk çalışmıyor yada limit sensor bozuk erken atıyor(107 derece), kabloda sıkıntı var yada kart bozuk(pompayı çalıştırmıyor). bunlar hep ölçülerek bilinir rasgele teşhis olmaz
-
yada pompa kablo bağlantısında sıkıntı olabilir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X