Şimdi Ara

***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU] (251. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.679
Cevap
320
Favori
1.508.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az cok anliyorum bu islerden bu ariza kodlari hic olmadi onceki kombimin her biseyini kendim yapabiliyordum Servisler malesf para tuzagi olmuslar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smart34

merhaba,

benim kombi kalisto kart ise altdaki linkte forumda paylaşılan kart aynı kombi kış moduna aldığımda 10sn yanıp arızaya geçmekte kontrol ettim pompa devreye girmiyor açtım pompayı çıkardım dışarda test ettim pompa çalışmakta ancak kart pompa elektrik çıkışı 6-7-8 kablo bağlandığı nokta elektrik vermediğini ölçtüm kartdaki roledemi sorun? yada sorun nedir

desteğinizi rica ederim.

http://www.gunlukreklam.com/ilanlar/160520111551190.jpg

Yaz modunda normal mi cok merak ettim eger yaz konumunda normalse kontrol karti arizalidir yoksa rolenin kenarini kir cekiyorsa problem baska yerde elimde kart mevcut halicioglundayim meraktayim haberdar et sonucu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

usta baymak ocean 20 Fİ kombim var.şöyle bir sıkıntı var,
    sıcak suyu açtığımda peteklerde ısınıyor.kombiyi açtım ve üç yollu vanayı gözledim.sıcak su açıldığında,sıcak suyun pimi swich'i tetikliyor ama peteklerin pimide swich'i tetikliyor.yani anladığım kadarıyla diyafram delindi ve sıcak su açıldığında petek vanası tarafınada su karışıp pimi ittiriyor.(doğru tahmin ediyorsam).ben üç yollu vananın ön tarafa bakan diyaframı söktüm.pimler diafram sağlam kontrol ettim.sonra farkettimki bu sıcak su yolunun tarafı.yani boşuna sökmüş oldum.peteklerin diaframı arka taraftaki pimi ittiren diaframmı ?burayımı sökmem lazım ?bu diaframı internette bulamadım,acaba bulabileceğim bir site söylermisiniz ?
    fotoğrafıda koyuyorum,neresi olduğunu işaretlerseniz çok sevinirim,teşekkürler.
    ***KOMBİ ARIZALARI*** [ANA KONU]

diyafram deyişimi ile sorun çözülmez senin üç yollu vanan kaçırıyor çözümü 3 yollu vananı komple deyişimi revizyonlu ile buda 200 250 tl tutar

usta cevap için teşekkürler.yani içindeki arızalı bir parçayı alıp değiştiremem.komple yenisini almam lazım ?
    nette biraz araştırdım,130 YTL'ye yenisini buldum.alıp kendim değiştirebilirim o sorun değil ama nette baymak ocean 20 fi diye bir model hiç geçmiyor.hep baymak luna üç yollu vana var.resimlerine bakınca aynısı görünüyor.bu olurmu
    benimkine acaba ?
    yada bana yönlendirebileceğiniz tanıdığınız bir usta var mı ?İstanbul bahçelievlerde oturuyorum.

Bahcelievlerden malzeme aliyorum ben degistirebilirim eski baymak yetkili servisiyim elimde de mevcut var

• quote:

Orijinalden alıntı: kilicceker

merhabalar ustam.

benim kombi çalışmasına çalışıyor ama sıkıntılı çalışıyor. şöyleki ilk başta iyi çalışıyor sonra fan donmeye başlıyor sonra gaz veriyor tam çakmak çakıcak birden duruyor sonra tekrar yakmaya çalışıyor duruyor sonra tekrar 3 veya dördüncü tekrarda yanmaya başlıyor. gerisi normal bir şekilde çalışıyor. geçen gün bakım yaptırdım usta burdayken normal çalıştığı gibi çalıştı. anlattım şimdilik bir sıkıntı görünmüyor dedi. prosestat degişmesi gerekebilir dedi. bakımı yaptı (sözde). genleşme tankına hava basmadı bende dikkat etmemişim. basınç su ısındığında artıyor. prosestatı degıstırmem sorunu çözer mi . genleşme tankına ben kendim hava bassam olur mu. prosestata iki kablo giriyor. bu prosestat ne kadar dır ücreti.
    teşekkürler

DD NEVA mi o marka model versen daha kolay bizim icin

• kombiustası kullanıcısına yanıt
    Peki Kartı değiştirmekmi gerekir?

• quote:

Orijinalden alıntı: ihsancelebi

Peki Kartı değiştirmekmi gerekir?

bağlantı doğruysa yine iyon tutmuyorsa kart tamir edilebilir
  • merhaba ustam
    ferroli dominotop f24 kombim var

sıcak suyu kullanırken sürekli ateşleme yapıp kapatıyor bir kaç aydır. şu sıralar peteklerdede aynısını yapmaya başladı.
    hangi parçalarda sorun olabilir.
    ben biraz araştırdım
    ntc vs tam olarak sıkıntılı parça nedir yardımcı olurmusnuz
  • Kombiye bakım yaptırdım, ses çıkaran bir aletle havada basıldı.. Petekler ısınınca basınç artması sorunu çözüldü. Peteklerde eskiye oranla daha güzel ısındı..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turgut reis

selamm
    ustam bana da yardım lütfen yaklaşık 7 yıldır memnun olarak kullandığım Baymak Brötje Novadens 280 kombim sıcak suda herhangi bir arıza olmamasına rağmen merkezi ısıtmaya aldığımda çalışmıyor kombim geçen kıştan beri merkezi ısıtmada çalışmadı ilk defa dün gece çalıştırmak istedim ilk çalışmada ısıtıyor sonrasında derecenin kademeli olarak düşmesi lazım ama düşmüyor sanki sıcaklık yüksekmiş gibi gösteriyor ama petekler buz gibi bu arada da herhengi bir arıza kodu vermiyor zaten sıcak su kullanımında sıkıntı yok bir kaç kez resetledim ama nafile ne yapmalıyım??

filtre tıkalı bakımmmm

selam ustam teşşekkür ederim
    dün sabah senden ii olmasın zaten komşum olan ustam geldi bi güzel bakım ettik gel gör ki yine tık yok 3 yollu vana dediği bişeyden şüphelendi sonra yok yine olmadı bu kez de kombi E 168 ARIZA KODU VERDİ baktık kitapçıkda öle bi arıza kodu yok sonra bu arıza elektronik arıza dedi kartı söktü gitti sıcak suyum vardı usta gelmezden şimdi o da yok
    Ustam şimdi benim usta doğru mu yaptı acaba???

• quote:

quote:

quote:

selamm
    ustam bana da yardım lütfen yaklaşık 7 yıldır memnun olarak kullandığım Baymak Brötje Novadens 280 kombim sıcak suda herhangi bir arıza olmamasına rağmen merkezi ısıtmaya aldığımda çalışmıyor kombim geçen kıştan beri merkezi ısıtmada çalışmadı ilk defa dün gece çalıştırmak istedim ilk çalışmada ısıtıyor sonrasında derecenin kademeli olarak düşmesi lazım ama düşmüyor sanki sıcaklık yüksekmiş gibi gösteriyor ama petekler buz gibi bu arada da herhengi bir arıza kodu vermiyor zaten sıcak su kullanımında sıkıntı yok bir kaç kez resetledim ama nafile ne yapmalıyım??

filtre tıkalı bakımmmm

selam ustam teşşekkür ederim
    dün sabah senden ii olmasın zaten komşum olan ustam geldi bi güzel bakım ettik gel gör ki yine tık yok 3 yollu vana dediği bişeyden şüphelendi sonra yok yine olmadı bu kez de kombi E 168 ARIZA KODU VERDİ baktık kitapçıkda öle bi arıza kodu yok sonra bu arıza elektronik arıza dedi kartı söktü gitti sıcak suyum vardı usta gelmezden şimdi o da yok
    Ustam şimdi benim usta doğru mu yaptı acaba???

gelen kimse kartın yazılımını çökertmiş E168 KART ENTEGRE ARIZASIDIR

Action

E110

Overheat

Ensure radiators are bled of air

E119

Low water pressure

Add water to the system via filling loop

E125

Overheat

Ensure radiators are bled of air

E131

Overheat lock out

This may follow a power cut, try reset

E133

Gas supply fault

Check gas is turned on, if prepayment meter check there is credit. If all ok and E133 persists - contact Engineer to visit & investigate

E168

PCB lock out

May follow power supply problem; try reset

• quote:

Orijinalden alıntı: DR.SLAY

merhaba ustam
    ferroli dominotop f24 kombim var

sıcak suyu kullanırken sürekli ateşleme yapıp kapatıyor bir kaç aydır. şu sıralar peteklerdede aynısını yapmaya başladı.
    hangi parçalarda sorun olabilir.
    ben biraz araştırdım
    ntc vs tam olarak sıkıntılı parça nedir yardımcı olurmusnuz

FAN ,PROSESTAT ,DOUBLE NTC,ELKTRONİK KARTA BAKILACAK BİRDE BACA OKSİJEN AYARINA
  • Merhaba

Benim vaillant turbotec pro WUW 242-3/3 kombim var.Kombim 2 gün önce F28 hatası vermeye başladı.Hata sırasında sıcak su gelmiyordu, kombiye reset atmam sonucu hata kodu gitti ve sıcak su akışı tekrar başladı.Ancak bugün yine aynı hatayı aldım ve bu sefer kombiyi resetlememe rağmen hata düzelmedi.Şimdi hem su gelmiyor hemde petekler çalışmıyor.Problem ne olabilir ve benim bi şekilde çözme ihtimalim var mı?(elektronikten biraz anlarım).Bu arada kombinin garantisi bitti.
  • K_U_Z_E_Y kullanıcısına yanıt
    kombinin markası airfel ecofel..

birde yeni farkettiğim birşey var. kış modunda lamba sürekli yanıp sonmesi lazım . kış modundayken bu yukardaki sorunu yaptıgında sanki reset atıyormuş gibi oluyor. enterasan bir durum. ama bazen normal çalışıyor delirtecek beni bu kombi
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Tesla-

Merhaba

Benim vaillant turbotec pro WUW 242-3/3 kombim var.Kombim 2 gün önce F28 hatası vermeye başladı.Hata sırasında sıcak su gelmiyordu, kombiye reset atmam sonucu hata kodu gitti ve sıcak su akışı tekrar başladı.Ancak bugün yine aynı hatayı aldım ve bu sefer kombiyi resetlememe rağmen hata düzelmedi.Şimdi hem su gelmiyor hemde petekler çalışmıyor.Problem ne olabilir ve benim bi şekilde çözme ihtimalim var mı?(elektronikten biraz anlarım).Bu arada kombinin garantisi bitti.

kronik sorun gaz valfi deyişecek
  • Hocam iyi forumlar öncelikle.Bundan 3-4 ay önce kombinin anakartı ve gaz valfi arızalıydı değiştirdim.Kombi çalışıyorken gaz kokusu geliyor yanmış gaz kokusu kapalıyken koku yok bunu nasıl çözebilirim hocam.Birde kombi sadece sıcak sudayken petekler ısınıyor buda büyük ihtimal 3 yollu vanadan tamir ederim bunu ama şu gaz kokusunu bir türlü kesemedim bir yardımcı olursan makbule geçer hocam.
  • Merhabalar. Benim kombi dd sargon condense alev söndükten sonra fan 50 saniye kadar çalışmaya devam ediyor. Bu normal mi, bir de pompa uğultulu çalışıyor.
    bunun nedeni ne olabilir. Tşk.
  • arkadaşlar merhaba
    ferroli kombi kullanıyoruz bu seneye kadar bir sıkıntı yaşamadık bu sene de kombi bakımını yazın yaptırdık şöyle bir sıkıntımız var petekler açıkken mutfak vs sıcak su gelmiyor kombiden petekleri devre dışı bırakınca sıcak su geliyor acaba sorun ne olabilir ? saygılar.
  • hocam bi yardım edermisiniz .sabah kalktım kombi kapalı acılmıyorda.basınca baktım normal 1.5 barda. sartel calısıyor ve kombiye elektrikte veriyor .

gecen hafta ısısan yetkili servisi bakımını yaptırdık .buderus gb 012 modeli kombim 2.5 yıl önce almıstım :(

ne yaptıysam kombi acılmadı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achillus79 -- 19 Kasım 2014; 9:04:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xert58x

Hocam iyi forumlar öncelikle.Bundan 3-4 ay önce kombinin anakartı ve gaz valfi arızalıydı değiştirdim.Kombi çalışıyorken gaz kokusu geliyor yanmış gaz kokusu kapalıyken koku yok bunu nasıl çözebilirim hocam.Birde kombi sadece sıcak sudayken petekler ısınıyor buda büyük ihtimal 3 yollu vanadan tamir ederim bunu ama şu gaz kokusunu bir türlü kesemedim bir yardımcı olursan makbule geçer hocam.

gaz valfi gaz ayarı gibi konularda cevap yok tehlike
  • quote:

Orijinalden alıntı: hukes

Merhabalar. Benim kombi dd sargon condense alev söndükten sonra fan 50 saniye kadar çalışmaya devam ediyor. Bu normal mi, bir de pompa uğultulu çalışıyor.
    bunun nedeni ne olabilir. Tşk.

fan süpürme yapıyor bu normal uğultuya gelince bakım yaptır cihaza düzelir
  • 
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.