Şimdi Ara

Komando Öncesi Öneriniz.. Ciddi konudur..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Askerlik geldi çattı komando olarak girmeyi harbi bi eğitm almayı ve açıkcası bitince terhiste artık üstün bi insan ve tecrübeler ile ayrılmayı çok istiyorum...
    Gönüllü komando olarak giricem.
    Sorularım şunlar.
    1. Sigara alkol kullanmıyorum, spor yapıyorum kondisyonum iyidir. kolay tıkanmam. 30 40 50 şınav işte 10 20 barfix felan pek zorlanmadan yaparım yani kendimi kaldırabilirim..
    fakat girmeden önce daha yapmam gerken bi çalışma veya antreman önerir misiniz.
    2.Komandolar maaş alıyorlar mıydı ?
    3.Komando uzun dönem farketmiyor yeni yasa ile birlikte yüksekokul mezunu olarak kaç ay yapıcam askerliği.
    4.Komando oldum diyelim yaptım oradan jandarmaya veya maaşlı bi rütbeye geçip askerde kalma durumum olur mu ?
    5. ve son olarak komandoların annesi ve karısı kapalı ise kafasnı açıcak gibi birşey duydum doğrumu?







  • Ben dağcı komando asteğmen olarak yaptım sana yardımcı olmaya çalışıyım.

    1=Spor testlerinde bizde 12 barfiks 100 puan 56 şınav 100 puan 52 mekik 100 puan 1500 metre tam teçhizatlı koşu 7 dk 100 puan ve 5 km tam teçhizatlı koşu 27 dk 100 puandı.

    2=Maaşın er olursan yanlış hatırlamıyorsam doğuda 300 tl gibi bir rakamdı batıyı tam bilmiyorum.Asteğmen olarak iç güvenlik bölgelerinde üst bölgesinde yaparsan 4000 lirayı bulur

    3=2 yıllık üniversite mezunu olarak yaparsan 12 ay yapacaksın.Lisans mezunu olarak asteğmenlik çıkarsa yine 12 ay yaparsın.

    4=Jandarma Komando olarak askerliğini yapanlar bildiğim kadarıyla sınavsız,mülakatsız sadece sağlık testlerini geçerek uzman olabiliyorlar.Kara Kuvvetlerinde sınava,mülakata girersin ama kasmazlar %90 olursun.Yüksekokul mezunuysan astsubaylık sınavlarına da girebilirsin tabi astsubay olmak zor bir süreç.

    5=Kardeşim bunlar saçma,sapan iftiralardan ibaret olan Türk ordusunu karalamaya çalışanlara ait laflar , gül geç.




  • TEKADAM. kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun usta :) Çok sağolasın tam istediğim bilgiler.
    Ben Askerlik olayını iş gibi yapmak istiyorum kısacası bu işlere elim yatkın. Tabiki eğitimler çatışmalar yaşanmadan bilinmez ama Ben bunu yapmalıyım.
    sadece evliliğe biraz engel olur diye düşündüm bu konuda ne dersin. düzgün bi maaş ve lojmanda kalma şansım olur mu evlenmeyi düşünüyorum ama tek sorunum şuan bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4ikaos

    Allah razı olsun usta :) Çok sağolasın tam istediğim bilgiler.
    Ben Askerlik olayını iş gibi yapmak istiyorum kısacası bu işlere elim yatkın. Tabiki eğitimler çatışmalar yaşanmadan bilinmez ama Ben bunu yapmalıyım.
    sadece evliliğe biraz engel olur diye düşündüm bu konuda ne dersin. düzgün bi maaş ve lojmanda kalma şansım olur mu evlenmeyi düşünüyorum ama tek sorunum şuan bu.

    Aga bu işler biraz fedakarlık ister.Doğu görevlerinde yerine göre aileni yanına alıp lojmanlarda kalabilirsin ama üst bölgelerinde isen aileni memlekette bırakmak zorunda kalırsın.Bunu göze alman lazım.Karakolda çocuğuyla kameradan konuşurken ağlamaklı olan çok gördüm ben.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.