Şimdi Ara

Kölelik ve Cariyelik (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
0
Favori
5.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hatırlamak şart değil Mehmet beyfendi hepsi yazılı. Gözden geçirebiliyorsunuz. Öğreniniz.

Köle doğmuş bebeklerin hakkını savunup, vicdan ve onur diyen adama umursamaz diyen sensin yahu. Karşındakine hafızasız ve umursamaz dediğinde rahatlıyorsun değil mi.

Alaka bulan varsa üç cilt şehname hediye ediyorum. Alakasız alakasız şeyler yazıyorsun. Ben umursamaz olup bir de yazdıklarımı hatırlamaz olunca bebekler hür doğuyormuş afferim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 27 Kasım 2018; 6:58:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeriatla yönetildiğini iddia eden devletin savaş kazanma olasılığı kalmadığı için kölelik bitmiştir diyor Mehmet beyfendi

Savaş kazanma şart değil ki- savaşlar eskisi gibi ds değil. Yıllarca süren çatışmalar görüyoruz. Günümüzde bile çatışmalarda köle aldık diyenler var. Dayanakları ne? Şeriat uygulamaları.
    Çok somut bir örnek de verelim. Bugün Afganistan’daki nato birliklerinde Türk askerleri var. Kuzey Pakistan ve Afganistan’da da binlerce tarikat okulu. Şeriatçıların bölgeleri de var. Hatta gayet de büyük bir bölge. Bunlar Türk askerimi karı koca köle etse, doğacak bebekleri de köle hukukunda doğar. Buna bizim şeriatçılar tek kelime edemez çünkü asr ı saadet uygulamalarında tek ceza gelmemiştir köle tutan ve bebekleri köleleştirenlere.

Benim askerimi köle, karısını cariye yapacaklar, bebek de köle- mal hukukunda doğacak. Bu da şeriate uygundur diyecek bir yığın tip çıkar- görüyoruz buradan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 27 Kasım 2018; 7:31:42 >

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Mehmet te verdiği bilgilerden dolayı teşekkür et geç ,kendisi bir yazılımdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Şeriatla yönetildiğini iddia eden devletin savaş kazanma olasılığı kalmadığı için kölelik bitmiştir diyor Mehmet beyfendi

Savaş kazanma şart değil ki- savaşlar eskisi gibi ds değil. Yıllarca süren çatışmalar görüyoruz. Günümüzde bile çatışmalarda köle aldık diyenler var. Dayanakları ne? Şeriat uygulamaları.
    Çok somut bir örnek de verelim. Bugün Afganistan’daki nato birliklerinde Türk askerleri var. Kuzey Pakistan ve Afganistan’da da binlerce tarikat okulu. Şeriatçıların bölgeleri de var. Hatta gayet de büyük bir bölge. Bunlar Türk askerimi karı koca köle etse, doğacak bebekleri de köle hukukunda doğar. Buna bizim şeriatçılar tek kelime edemez çünkü asr ı saadet uygulamalarında tek ceza gelmemiştir köle tutan ve bebekleri köleleştirenlere.

Benim askerimi köle, karısını cariye yapacaklar, bebek de köle- mal hukukunda doğacak. Bu da şeriate uygundur diyecek bir yığın tip çıkar- görüyoruz buradan.
    Afganistan'da savaş 30 yıldır sürüyor herhangi bir Rus Amerika li ya da Türk ün esir değil de köle yapıldığına dair bir kanıt gösterebilir misin?

• ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    Ohoo

Daha işidin köle ilan ettiği askerleri bile bilmiyorsun

Ayrıca yazdığım şey de açık. Asr ı saadet uygulamalarını gösterip buna itaat ediyoruz diyecek tonla şeriatçı var.

Ama soruyorsan yazdım. Var işte. Biraz okuyun araştırın

Bakın iki kelime yazın google’a işid köle yazın mesela.

Herşeyi de anti kölecilerden beklemeyin. Sizlerin de gayret göstermesi lazım.

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    You got sirens for a welcome

There's bloodstain for your pain

And your telephone been ringing

While you're dancing in the rain

Wild boys wonder where is glory

Where is all you angels

Where is all you angels deriz şansımıza yazılım bulurız. Hayaller hayatlar

• quote:

Ohoo

Ayrıca yazdığım şey de açık. Asr ı saadet uygulamalarını gösterip buna itaat ediyoruz diyecek tonla şeriatçı var.

asrı saadet zamanında köleliğe teşvik mi var ,yoksa tam tersi azat etmeye teşvik mi var ?
    ya kardeşim tamamdır bazı dini doğru dürüst anlayamamış yada işine öyle gelmiş kişiler yok değil ,hatta çok fazla var ama gerçekler neyse onu anlatın

diğer arkadaşa da anlatmaya çalıştık ,o da ben anlamak istediğim gibi anlarım deyip işi bitirdi
    köleleri bir anda azat etmenin mutlaka kötü sonuçları olacaktı ki zamana yayılmıştır

köle dediğimiz kişiler hiçbir şeyi olmayan ,serbest bıraktığında acından ölecek insanlar
    sen bunları anında azat etsen ve ölseler daha iyi mi diyecektin ?

yahu o zaman devlet yardım etsin dersin sen şimdi
    o zamanlarda tam oluşmuş bir devlet var mıydı ? ,zaten insanların çoğunun çok fakir olduğu biliniyor ve zaten o nedenle çok sayıda infak ayetleri geliyor

ki şu devirde köleliği savunan varsa ,bırakın ona dindar demeyi insan bile denilemez
    köleliği müslümanlık getirmemiştir ,olanı zamana yayarak yok etmeyi amaçlayan müslümanlıktır
    ha % 100 başarı olmuş mudur denirse hiç zannetmem ,çünkü dünyada tüm kötülüklerin % 100 yok edilmesi mümkün olmuyor
    tabi birde çok hoşuna gidenler varsa yok edilmesi çok daha zor oluyor

• quote:

Ohoo

Afganistandan bahsediyoruz ...İşid ayrı konu kim finanse ediyor nerelerde hakim vs
    Tonla şieriatçı vardır illaki ama bu onun islamda olduğunu göstermez
    İslam adaleti emrediyor nerde var adalet dürüstlüğü emrediyor batılılar daha dürüst örnek çok.... Bu din (gerip geldi garip dönecektir )hadisi var peygamberin.Zaten herşey hazır güllük gülistanlık olsaydı ilk devir müslümanlarına göre işimiz daha kolay olurdu yani onlara haksızlık olurdu.

• ilonsahiden kullanıcısına yanıt
    Hadisleri ve asr ı saadeti tam olarak tatbik etmeye çalışan coğrafya. İşid aynı yerden çıktı. Herşeyi ben mi anlatayım. Finanse etmek dış mihrakların işi. Finanse olana da bakın biraz.
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Ben asla teşvik etmiştir demedim. Çok olumlu anlamda bir ıslahat vardır helal olsun diyorum. Alemleri yaratan yaradan zinaya değnek bildiriyorsa insan alıp satana ya da bu bebek malımdır diyen Araplara da değneğin alasını bildirirdi diyorum. Yapamazdı olmazzdı diyenlerle doğal olarak ters düşüyorum.
    Ben tüm o acıların, ağıtların anlamını biliyorum. Benim böyle bir duruma inanma ihtimalim yok, iananana da saygım var. Arap paşam insana malım diyecek, hukuki altyapısı oluşacak, bebekler köle doğacak, açıklaması da zamana yaydı, haksız rekabet olurdu, toplum bozulurdu olacak. Yok abi bana uymaz.
    Bakın o zamana uyar, gayet de normaldir. Ama yaradan iddiası uymuyor bana.

Ayrıca size daha önce cevap verdim. Amerikan iç savaşından sonra köleler inanılmaz bir dayanışma ile hayatta kaldılar. Edindikleri becerileri paylaştılar üstelik de iç savaş nedeniyle oldukça çöken bir ekonomide ve inanılmaz sayıda köle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 27 Kasım 2018; 16:32:53 >

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    o zaman ben yanlış anlamışımdır ,kusura bakmayın
  • quote:

Hadisleri ve asr ı saadeti tam olarak tatbik etmeye çalışan coğrafya. İşid aynı yerden çıktı. Herşeyi ben mi anlatayım. Finanse etmek dış mihrakların işi. Finanse olana da bakın biraz.
    Ben de onu söylüyorum zaten kullanılan finanse olan bu cahil müslümanlar ...geçmişte Hz Aliye kafir deyip öldüren zihniyet neyse bugün bana da kafir diyecek zihniyet budur ve maalesef azımsanmayacak boyutta.
    Hadisleri sevmezler Asrı saadeditn de işlerine gelen kısımlarını alırlar.
    Ve bunlar dinin temsilcisi olarak görülüyor islam düşmanı kesim de bunları önplanda tutup duruyor.Ben islam düşmanlarına değil bu kafalara daha çok kızıyorum
    ------
    Muaz bin cebeli ve yanındakileri düşman ordusundan bir adamı numaradan müslüman gibi görünüyor diye öldürdükleri için peygamberi ne kadar azarladığını bilirler ama işlerine gelmez.Türkiyedeki laik müslümanları kafir olarak görürler.
    --------
    Müslümanları biraz eleştirdim bir hatırlatma da ateistlere
    Olgun bir ateist inançsızlığıyla başbaşadır , sorulursa söyler,ikide bir teistlerin dinine sataşıp durmaz.Agnostik hakeza tarafsızdır.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.