Şimdi Ara

Kolej vs devlet (12.sınıf)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar.Biliyorsunuz ki kolej ve temel liselere geçenlerin neredeyse tüm notları 100.Biz devlertekilerin ise yine eskisi gibi.Sizce bu durum arada çok fark oluşturur mu?Bazen keşke koleje geçseymişim dediğim oluyor bunu çürütebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • DiğeR 3 sene ortalaması 75 olan biri en fazla 80 filan yapar ki bu da 2-3 puan fark ettirir. Fakat bu adamlar hep 100 aldığı için öğrenip öğrenmediklerini pek bilmiyorlar. Bir de ben hiç bir kolej yada temel lisede haftada 2 deneme olduklarını duymadın(biz her hafta 2 deneme oluyoruz ki denemeler de farklı farklı).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın biz de baya bi deneme oluyoruz okulda aslında benim endişem arkadaşlardan fark yemek.Bu dönemki ortalamam 91.80 falan sinavlarda kopya cekebilen arkadaşlain 2 3 sinav farkla 93 oldu ortalaması burada da adalersizlik var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UGzeg U kullanıcısına yanıt
    Ogrenip ogrenmeme konusunda yaniliyorsun ozel okuldayim ve suan haftada 3 deneme oluyoruz ortalamam 99.15 geldi ama sunu belirteyim bu sinav notunu pek fazla etkiyeleyen birsey degil fark acmaz pek fazla.ama bu durum bencede ne olursa olsun haksizlik egitimde ozellesme olmamali fakat dershaneler kapandi insanlar ozel okullara gecmeye mecbur birakildi.egitim sisteminin ayibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baysalatalik -- 6 Şubat 2016; 23:06:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baysalatalik B kullanıcısına yanıt
    Hocam eğitimde özelleşme olmamalı bu konuda hem fikiriz. Fakat dershaneler kapatıldıktan sonra açılan temel liseler ve kolejlerin çoğunda sizin dediğiniz 3 deneme olayı yok. Olsa bile tek yayına bağlı kalmış oldukları için yine pek fark edilmiyor. Ayrıca bu sistemde sbs(ya da teog) dershanesi olan fatih dershanesi temel liseye döndü. Yıllarca liseye hazırlayan bir kurumdan nasıl üniversiteye hazırlamasını bekleyebiliriz ki? Yaş grubu değişiyor, sınavın önemi değişiyor ve en önemlisi bilgiler ve müfredat komple değişiyor. Son olarakta şunu demek istiyorum. Siz bunun bilincinde olup eksiklerinizi anlayabiliyorsunuz belki fakat çoğu kişi eksiklerini sınav notlarının yüksek gelmesinden dolayı anlamıyor. Anladıklarında da iş işten geçmiş oluyor. Bunu sadece ygs olarak düşünmeyin 12. sınıf konularını düşündüğümüzde bu böyle bir gerçek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.