arkadaslar hayatımda hıc menemen yapmadım.. bana kolay bır tarıfıjnı verecek varmı???
quote:
Orijinalden alıntı: egerasim
arkadaslar hayatımda hıc menemen yapmadım.. bana kolay bır tarıfıjnı verecek varmı???
3 domates yarım soğan biber filan at karıştırıcıya karıştır onları sonra pişir
quote:
Orijinalden alıntı: DoomUpton
quote:
3 domates yarım soğan biber filan at karıştırıcıya karıştır onları sonra pişir
+ 2 yumurta kır mis gibi olur.
Önce biber ve domates tavaya atılır. Domates suyun çekmeye yakın ocağın altı kısılır hemen ardından tuz eklenir Yumurtalar kırılır karıştırılır.Kısık ateşte kıvamını tutana kalır.Sonra yenir.
Not: Kısık ateş çok önemli yoksa kömür gibi oluyor yenmiyor
quote:
Zeytinyağına önce biberleri at, biber geç pişer biraz. Sonra soğan ve en son domates koy. Domatesin suyu azsa ve ekmek banmak istiyorsan az su ilave et. Musluk suyu olmasın, tadı bozulmasın. Domates bol suluysa hiç gerek yok. Soğan ve biberin saldığı su yeter.
kolayı zoru mu var hepsi aynı işte . yumurta domates biber + extralar
haydi afiyet olsun
Soğanı küp şeklinde doğra. Tavaya yağı at kızınca at soğanı karıştır. Sonra küp küp doğranmis domates ve biberi köy karıştır iyice. Sonra iki yumurta kır tamamdir.
menemene soğan koyulmaz öyle bir saçmalık yapma. az biraz sıvıyağ koy. sonra biberleri at kavur az. sonra domatesleri. bir kaç dakikada öyle kavrulsun en son yumurtayı kır çok karıştırma 3,4 sefer karıştırsan yeter. bi kapakla kapa ağzını kısıkta dursun biraz. tamamdır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme