Bildirim
Kolay kombinasyon sorulari
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Yardim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1-İki ders aynı an da ise bu derslerden sadece birini alabilir.2'nin 1'li kombinasyonu.Geriye 2 ders seçecez.2 taneden seçtik zaten.Geriye 4 ders kaldı.4ün 2'li kombinasyonu.
2nin 1li kombinasyonu x 4ün 2li kombinasyonundan =2.6=12
Ayrıca aynı saatte olan derslerden hiçbirini seçmeyebilir.O zaman
4ün 3lü kombinasyonu=4
12+4=16
Umarım anlamışsındır. -
hocam mesela ilk soruda A ve B aynı saatte olsun diğer C D E F DERSLERİ farklı saatte olsun.Önce c,d,e,f derslerinden seççcen 4 ün 3 kombinasyonu.Sonra aynı saatte olanlardan seççen ama 2 sini aynı anda seçemessin aynı saat olduğu için 2 nin 1 li kombinasyonu çarpı 4 ün 2 li kombinasyonu yapcan.Topla şimdi bu durumları 4+12=16 -
2. soruda ehliyetlilerden en az bi tane seççen ya şöle olcak 4 ün birli kombinasyonu sonra ehliyetsizlerden seçersin 5 in 4 lü kombinasyonu,Sonra ehliyetlilerden 4 ün 2 lisi seçersin çarpı ehliyetsizlerden 5 in 3 lüsü seçersin ,sonra 4 ün 3 lüsü çarpı 5 in 2 lisi,sonra 4 ün 4 lüsü çarpı 5 in 1 lisi yapıpı toplıcan hepsini -
quote:
Orijinalden alıntı: kapow
2. soruda ehliyetlilerden en az bi tane seççen ya şöle olcak 4 ün birli kombinasyonu sonra ehliyetsizlerden seçersin 5 in 4 lü kombinasyonu,Sonra ehliyetlilerden 4 ün 2 lisi seçersin çarpı ehliyetsizlerden 5 in 3 lüsü seçersin ,sonra 4 ün 3 lüsü çarpı 5 in 2 lisi,sonra 4 ün 4 lüsü çarpı 5 in 1 lisi yapıpı toplıcan hepsini
Bana kalırsa tüm durum - istenmeyen durum yapmak bu sorularda daha pratik hocam.
Tüm durum----- 9un 5lisi
istenmeyen durum------- seçilen 5 kişinin de ehliyetsiz olması(o zaman şoför de ehliyetsiz olmuş olur.)-----5in 5lisi
9un 5lisi-5in 5lisi=126-1=125 -
3-En az üç demek minimum üç tane kurşun kalem seçmek zorundasın demek.
5in 3lüsü x 7nin 4lüsü + 5in 4lüsü x 7nin 3lüsü + 5in 5 lisi x 7nin 2lisi -
Ders sorusunu simdi ogrendim tesekkurler.Ama o ehliyetli soruyu yapabilirmisim gozden kacmis.Kalem sorusu nasil olur ?
quote:
Orijinalden alıntı: DJ-DONANIM
3-En az üç demek minimum üç tane kurşun kalem seçmek zorundasın demek.
5in 3lüsü x 7nin 4lüsü + 5in 4lüsü x 7nin 3lüsü + 5in 5 lisi x 7nin 2lisi
3unude anladim hocam eyvallaj
quote:
Orijinalden alıntı: BabyFace57
Ders sorusunu simdi ogrendim tesekkurler.Ama o ehliyetli soruyu yapabilirmisim gozden kacmis.Kalem sorusu nasil olur ?
12 tane kalem varmış ya.Bunun 5 tanesi kurşun kalemmiş.O zaman geriye kalan 7 tanesi ise farklı tür bir kalem.Adam demiş ki:Kardeşim sen 7 tane kalem seçeceksin.Bu 7 kalemin en az üç tanesi de kurşun kalem olacak.O zaman en az üç kurşun kalemse, üç kurşun kalemden daha fazla da seçebilir. o zaman
1. Durum---- 5 tane kurşunda kalemden 3 tane kurşun kalem seç x 7 kalemden 4 tane seç (hani 7 tane seçecektik ya=3 tane kurşun seçtik, 4 tane de farklı türde)
2. durum-----4 tane kurşun 3 tane farklı tür
3. Durum-----5 tane kurşun 2 tane farklı tür
4. durum-----daha yok çünkü 4. durumda 5 kurşunu da seçtik.Zaten elimizde daha seçecek kurşun kalem kalmadı.
1. durum+2. durum+3. durum=SONUÇ
EDIT:O KADAR DA UĞRAŞTIM AMA YA.YENİ GÖRDÜM MESAJINI
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJ-DONANIM -- 29 Şubat 2016; 20:42:25 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X