Şimdi Ara

KOLA TARTIŞMASI[KONU YENİLENDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
2.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SON YAZILANLARDAN SONRA TEKRAR ŞÜPHEYE DÜŞTÜM.TÜBİTAK ARAŞTIRMASI:
    https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.tuketiciler.org%2F%3Fcom%3Dnews.read%26ID%3D1749&ei=bnT1UpvfBpPY7Ab69YDoAQ&usg=AFQjCNFk1ow3YGVbcTfLeUtMYsGSQUL2ew

Ayrıca yapılan Tübitak araştırmalarına göre gazozlarda alkol var:
    https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0CDUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.tuketiciler.org%2F%3Fcom%3Dnews.read%26ID%3D1480&ei=bnT1UpvfBpPY7Ab69YDoAQ&usg=AFQjCNFw4r7fiXBXCnLRBtr6dD6rgBc6Dg

BU VİDEO FORUMDA EPEY TARTIŞILDI.ŞİMDİ BU ÇÖKEN MADDE SİZCE NE?KARAMEL DİYENLER OLMUŞ AMA KARAMELİN NASIL OLDUĞUNU BİLİYORUM SANKİ KARAMELDEN DAHA FARKLI BİR ŞEYMİŞ GİBİ DURUYOR.

ÖNEMLİ NOT:
    LÜTFEN AĞIR LAFLARINIZI KENDİNİZE SAKLAYIN BURADA ÖNEMLİ BİR ŞEY TARTIŞIYORUZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaddarblue -- 8 Şubat 2014; 15:05:10 >

• Bilader içme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep diyorum "İyi ki bırakmışım"
  • Bir bardak daha doldurdum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jr.SuperWind

Hep diyorum "İyi ki bırakmışım"

Yıllardır içmiyordum ama aklımda hep şüphelerim vardı acaba doğru mu bu efsaneler diye ama işler rayına oturdu.
  • kolada alkol olsa devlet hiç 3.5 tlden satar mı en az 10 lira olur. yani gönül rahatlığıyla içebilirsiniz
  • benim anlamadığım adam zaten normaldede alkol tüketiyor kolada alkol olsa ne yazar
    bide kola midemizde kaynıyomu böyle olsa nolucak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni konu yok.
    3 ay önce açıldı
    Yeni konu açın yav
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • koladan kafayı bulan adam mı var da içindeki alkolü bu kadar abartıyorsunuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silentmachine

benim anlamadığım adam zaten normaldede alkol tüketiyor kolada alkol olsa ne yazar

Hocam alkol tüketen için bir şey farketmez ama alkol kullanmayan biri için bu önemlidir.En büyük sorun ise arkasında alkol yoktur yazmasıdır aslında alkol tebliğine uygun olarak üretilmiştir dendiğinde alkol miktarı bir yere kadar konabiliyor ama çoğu insan alkol tebliğine uygun derken içinde hiç yok diye yanlış anlıyor sorun burda işte

• kola zararsızdır amerikada içiyor
  • yanlış bilmiyorsam meyvelerdede bir miktar alkol var
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

kola zararsızdır amerikada içiyor

Ona bakılırsa domuz gribi aşısı da zararsızdı ama zararlı çıktı.Amerikadaki çoğu insan vurundu.Yani kendi halkına bile kazık atarlar para için.Mesela sucuğa eşek eti at.Sonra
    halkına yedir bunlarda yaygın ama yaparlar para için her şey yaparlar.
  • Bayadır içmiyorum ve artık içmemde eve sokmamda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Incredıble

yanlış bilmiyorsam meyvelerdede bir miktar alkol var

Hocam onlar doğal alkoller.Bizim dediğimiz etil alkol yani sarhoş edeni.Yani bazı arkadaşlara sesleniyorum doğal alkoller sarhoş etmez mesela yoğurt.
  • Abi bişeyi kaynatınca katılaşır tabii ki ne saçmalıyorsunuz siz ya ? Pudinglerin sıvı halden nasıl katılaştığını düşünmediniz mi çünkü kaynatılıyor ve içindeki maddeler onu katılaştırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaddarblue

quote:

Orijinalden alıntı: Silentmachine

benim anlamadığım adam zaten normaldede alkol tüketiyor kolada alkol olsa ne yazar

Hocam alkol tüketen için bir şey farketmez ama alkol kullanmayan biri için bu önemlidir.En büyük sorun ise arkasında alkol yoktur yazmasıdır aslında alkol tebliğine uygun olarak üretilmiştir dendiğinde alkol miktarı bir yere kadar konabiliyor ama çoğu insan alkol tebliğine uygun derken içinde hiç yok diye yanlış anlıyor sorun burda işte

Aslında Alkol Tebliği'nde sıfır alkol yazmıyor. Yüzdesini tam bilmiyorum şimdilik sallayayım. Mesela %0,0005'e kadar olan içecekler insani reflekslerde, hareket ve görme kabiliyetinde herhangi bir sorun yaratmadığı için Alkol Tebliği'ne uygun olarak kabul edilir. Yani bu sınırı geçmezse alkolsüz içecek, geçtiği anda ise alkollü içecek olarak satışı yapılır. Zaten içtiğimiz çoğu asitli meşrubatta (soda vs. dışında) alkol vardır.

• İçeçeklerin hepsinin içine %1 oranında hatta daha az alkol atılmaktadır. Meyve suyunda bile var arkadaşlar. Kazan içerisindeki kıvamın oluşması için atılmak zorundaymış. Dinen alkol yönünde herhangi bir sıkıntısı yoktur içilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubleJift

Abi bişeyi kaynatınca katılaşır tabii ki ne saçmalıyorsunuz siz ya ? Pudinglerin sıvı halden nasıl katılaştığını düşünmediniz mi çünkü kaynatılıyor ve içindeki maddeler onu katılaştırıyor.

Arkadaşım kaynatılan sıvı her zaman buharlaşır ve uçar geriye kalan katı madde ise çöker kalır yani toprak.Puding olayın ise içerisinde nişasta olmasıdır.Her zaman
    evde doğal pudingimi kendim yaparım.Yani katılaşmasını sağlayan şey Nişasta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaddarblue

quote:

Orijinalden alıntı: DoubleJift

Abi bişeyi kaynatınca katılaşır tabii ki ne saçmalıyorsunuz siz ya ? Pudinglerin sıvı halden nasıl katılaştığını düşünmediniz mi çünkü kaynatılıyor ve içindeki maddeler onu katılaştırıyor.

Arkadaşım kaynatılan sıvı her zaman buharlaşır ve uçar geriye kalan katı madde ise çöker kalır yani toprak.Puding olayın ise içerisinde nişasta olmasıdır.Her zaman
    evde doğal pudingimi kendim yaparım.Yani katılaşmasını sağlayan şey Nişasta

Sadece nişasta mı katılaştırıyor ? Kolanın içindeki bir madde yapıyor olmasın ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.