Şimdi Ara

Köfteci Yusuf piyasaya girince çakalların iflas etmesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
3
Favori
48.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni açılan et döner zincirlerinde oran orantı yaparsanız tutarsızlığı görürsünüz, bir de gördüğümüz kadarıyla yağ oranı müthiş yüksek, eskisi gibi gıda denetimlerinin yapıldığını sanmıyorum,o malum et döner zincirlerinde kestikleri döneri biraz daha ağır gelsin diye ekstradan kendinden akan yağa daldırdıklarını da gördüm,ilk ve son kez geçtiğimiz ay denedim, acelemiz olduğu için 4 saat sonra yiyebildik, dönerin sarılı olduğu kağıt ve ekmek yağdan vıcık vıcık olmuştu,olaya bu adamların stopaj,personel,gider ve diğer vergiler açısından da bakmamız gerekiyor, gıda mühendisi bir arkadaşım bu tarz zincir dönercilerde et dönerin içindeki et oranının %50 den daha fazla olduğunu söylemişti. Halkın nefsinin körelmesi açısından güzel ama bu şubelerin çoğu yakında kapatır, anlık para kazanmak için güzel yöntem, tıpkı lokmacıların açılıp kapanması, bardak mısırcıların piyasada bitmesi ve çiğ köftecilerin piyasadan silinmesi gibi düşünebilirsiniz,zaten sıkı bir denetim olsa bundan ne köfteci Yusuf ne de o dönerciler yırtar,bir de
    temizlik açısından bakarsak(bütün restoranlar için geçerli)geçmişte yeme içme sektöründe gördüğüm kadarıyla en pis evin mutfağı emin olun en temiz restorandan daha temizdir. Yıllar önce çalıştığım beş yıldızlı,turizm bakanlığından onaylı bir restoranda büyük elçiye bozulmuş ve fareye maruz kalmış etin yedirildiğini de gördüm.
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zodion

    Dönerden çok yağı olan yiyeceğe az para versen ne vermesen ne
    Hiç te öyle değil. Ekrem coşkun yemedin sanırım. Tam kıvamında yağa sahip. Adamlar yağ koymasa bu sefer tatsız tussuz diyecek yibe eleştireceksiniz. Bir de özeleştiri yapabilseniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yusufta kuzu eti ya da bonfile yiyeceksin. Ama her gittiğimde kuzu eti kalmadı diyorlar. Zaten etten anlamayan insan köfte yer. Ya da yağlı dana eti yer. Kuzu şiş tercih edebilirsiniz. Ya da külbastı. Olmadı dana bonfile o da olmadı dana antrikort. Döneri falan geçin. Hele o zevksiz insanların nasıl köfte yediklerini anlamıyorum. Koftemi mutlaka evde yaparım. Kilosu 45 liraya döş alıp onu kıyma çektirip köfte yapıyorsunuz ya gerçekten merak ediyorum kedinin bile yemeyecegi o eti nasıl yiyorsunuz ? O yüzden önce ne yediğimizi ne seçtiğimizi bilelim sonra eleştirelim. Adam löp löp kuzu ve dana eti seçeneği sunarken köfte yemek zaten en büyük ahmaklık.

    Bu arada şunu da söylemeliyim. Her gittiğimde fiyatları 2 şer 2 şer arttırıyor bu yüzden 5 aydır Yusuf efendiye gitmeyip kendilerine tepki koyuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divisive -- 7 Ekim 2019; 18:34:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 1984FilmFotoğrafSanat kullanıcısına yanıt
    Ben mesela ekrem çoşkun ve türevlerinden o fiyata et döner yemem fakat arkadaşım hafta bi kere gider ekrem çoşkundan yer ucuz diye. O fiyata tavuk döner olsa yerim mesela neden tavuk dönerin ederi o kadar zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • divisive D kullanıcısına yanıt
    Yusuf İzmire ilk açtığında hatırlıyorum porsiyonu 12₺ falandı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Köfteci yusuf piyasaya gireli yıllar olacak. Tamam abartmış olabilirim ama çok yeni bir furyaymış gibi gelip burada konu açmanın alemi yok. Ayrıca kimseyi batırdıklarını sanmıyorum, çünkü çok fazla şubeleri yok. Ekrem Coşkun piyasaya yön verme konusunda daha başarılı ama tadı güzel değil. Dönerinin ekşi bir tadı var. Yusufun köftesini de antrikotunu da yedim. Tadı bana ortalama gelmişti, bu anlamda Ekrem Coşkundan iyi diyebilirim.
    _____________________________
    bish bash bosh
  • Köfteci yusufun köftesini beğenen daha önce köfte yerine ot yemiştir net!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    Aajonus Vonderplanitz'in 'School of Life' serisini izledim ve 'We Want To Live' belgesini okudum. Et pişmediği takdirde içinde binbir çeşit zararlı organizma, parazit, vs bulunduğu ve/veya o mikroskopik organizmaların insana zarar verdiği, hastalıkların sebebi olduğu teorisini yerle bir ediyor. SoL serisinin ilk videosu:

    İngilizcesi yeterli olanlar bakabilir. Bu da 'We Want To Live' belgesinin PDF formatında linki:
    yadi.sk
    we-want-to-live-2005.pdf — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/i/rfG8RIn9VW_8oA


    Aajonus 'a göre hastalıklar zararlı mikroskopik organizmaların yol açtığı rahatsızlık değil, yediğimiz içtiğimiz zararlı şeyler ve teneffüs ettiğimiz pis havayı vücudun atmaya çalışması faaliyeti (!)

    bazen ortada hiç sebep yokken hastalanıveririz. Sebebini hiç düşündünüz mü? Hastalandıktan sonra aldığımız ilaç, gördüğümüz tedavi ile iyileştiğimizi sanırız fakat vücudumuz onlardan bağımsız / otonom şekilde iyileşir.

    Burada sadece birkaç kuple örnek verdim. Hayat Okulu'ndan öğrenilecek daha cok şey var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.




  • İstanbul Ümraniye 'de kaldığım dönemde, işyerinde yemekler ne zaman kötü olsa dışarda yiyorduk, nitekim Ümraniye nin biraz batısında TV/radyo direklerinin olduğu tepelerden birinde ünlü bi kuru fasulyeci vardır, ismini şu an unuttum yıllarca oraya kuru fasulye yemeye de gittik :) Döner yemeye gitsek coğu pide. Dönerde pide az olmalı ve bol tereyağlı olmalı.

    bir anadolu şehrinde yaşıyorum, fakat artık her şehirde hipermarket ve AVM içii gıda marketleri var. 2 mahalle ötede tarlada doğal şeyler yetişen yerde insanlar arabaları ile hipermarkete gidip oradan hormonlu domates alıyor. Yani demek istediğim, bu iş şehir ve konumdan cok biraz düşünce meselesi.

    Gerçek organik domates alabilmek için öncelikle kendi tarlasında ürün yetiştiren kişilerle tanışmalı, tarlalarını görmelisiniz. İstanbul'da bu olay biraz zor. Fakat İstanbul açısından hiç araştırmadım o yüzden kesin şey de diyemem. Bir araştırmalısınız. Gerçek organik domates en erken Temmuzda başlar Aralık sonuna kadar sürer, maksimum 5 ay. Yani onun dışındaki 7 ay ben de turfanda domatesi yiyorum, meselenin bu yönü de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.




  • Ayda yılda bir yiyeceğim şeyde paraya kıymam, Köfteci Yusuf gibi 3. sınıf köftesi stad önünde satılandan bile kalitesiz olan bir yerden köfte de yemem.

    Sanki her akşam dışarıda yiyormuşum bu işe bir ton para gömüyormuşum gibi cimriliğin lüzumu yok.
    _____________________________

    "There's Only Room For One Snake.. And One Boss!"
  • At eti ile it etinden köfte yapıyorsa çakalların iflas edip dağa kaçmaları normal. Çakallar kaçmasa onları da kesip millete köfte diye yedirecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Gerçekler ortaya çıkınca görürsün. O köfteye normal diyorsan sen anormalsindir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Buz_Adam32. kullanıcısına yanıt
    Yoo biz normaliz de siz çok coolsunuz ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Bu kadar basıyor anlaşıldı. Sen işine bak dostum. Uğraşamam seninle. Sağlığını kaybettiğinde anlarsın kıymetini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • divisive D kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum; Yusuf'ta kuzu eti yemek nasip olmadı henüz, sanki özellikle köfteye yönlendiriyorlar?
    _____________________________
    "Mükemmel fikirlere sahip olmak, onları satamadığınız sürece işe yaramaz."
  • Buz_Adam32. kullanıcısına yanıt
    Ah ah ne günlere kimlere kaldı şu forum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • daddario_tel kullanıcısına yanıt
    Kuzu etinin doyurma performansı / fiyat oranı oldukça düşüktür. Lokanta ürünü olarak kârlı şekilde satmak zordur. Ucuzluğu ile ünlenmiş bir yerin kuzu eti satması zor. Kaldı ki, Köfteci Yusuf, köfte ve etten cok pide / ekmek ile doyurur. ekmeksiz pidesiz, sek köfte ve et alayım desen doyamazsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Life is about having fun.
  • Bu konu niye bu kadar tuttu anlamyorum?Hayatınızda ilk defa mı köfte gördünüz?
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.