Şimdi Ara

Kodları öğrendim ama siteyi nasıl açıcam?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bana birisi yardımcı olabilir mi? 3 aydır felan html , css çalışıyorum. html öğrendim sayılır , css biraz. Şimdi her zaman teorikle pratik arasında çok fark vardır. Kodları biliyorum ama nasıl site açılacağını bilmiyorum. Mesela html kodlarını nereye yazıcaz. Önce siteyi alıp domain felan , sonra siteye admin şifresiyle giriş yapıp yönetici bölümündenmi tüm kodları giricem. Kök klasör olayınıda tam anlamadım. Bilgisayarda kök klasörünü içine resim vs dosyaları atıp , gene yönetici panelinden mi seçiyoruz kodun içine yerleştiriyoruz. Herşey kod öğrenmekle bitmiyor. Bana aşama aşama birisi anlatabilir mi?

Orijinalden alıntı: onur_1903

dreamweaver ile kendi bilgisayarında kodlama vs yaptıktan sonra bir program aracılığıyla hosta yüklemen gerekir.

Bilgi için çok saol , bu dreamweaveri öğrenmek lazım o zaman öğrendim diyelim , sitedeki her sayfanın kodlarını tek tek dw'de yazıp kaydedicem sonrada siteyi açma olayı nasıl oluyor? Biraz daha açarmısın dw'de kodlar hazır diyelim. Önce site için host+domain felanmı alıcaz napıcaz?
    Örneğin: margin ya da padding ?
  • Css yeni yeni geliştiriyorum kendimi , şu anda elimde tüm kodlar var css ile ilgili hepsi ajandada yazılı tek tek yazdım , html arşivide var ayrıca ajandada , html kodlar tamamdır , ama css kodlarına biraz çalışmam lazım , ama css'den önce şu anda deneme amaçlı sadece html ile ilgili bir site açmam lazım , sadece deneme amaçlı işte onun için soruyorum nasıl yapıcam diye.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThêRev.SuLLivan

Css yeni yeni geliştiriyorum kendimi , şu anda elimde tüm kodlar var css ile ilgili hepsi ajandada yazılı tek tek yazdım , html arşivide var ayrıca ajandada , html kodlar tamamdır , ama css kodlarına biraz çalışmam lazım , ama css'den önce şu anda deneme amaçlı sadece html ile ilgili bir site açmam lazım , sadece deneme amaçlı işte onun için soruyorum nasıl yapıcam diye.

Bir site açarken ve web tasarımı yaparken dikkat etmen gereken bazı hususlar var bunlar;
    1.)Karşıdaki kullanıcının ekran boyutuna uygunluk (Burada hesaba toolbarlarıda katmak gerekir.)
    2.)Tarayıcılardaki görünümler. (Örneğin W3C nin normal kuralları dışında -moz ve -webkit in özel kuralları var. Ör: ::-webkit-scrollbar-radius: değer;)
    3.)Kullanım kolaylığı.
    4.)Arama motoru optimizasyonu. (Belkide en önemlisi budur.)
    5.)Farklılık (İddalı ve sade olmalı.)
    6.)Hızlı yüklenim (EDGE gibi yavaş teknolojileri kullanan kişi sayısı azımsanmayacak kadar az.)
    7.)Mobil site. (Eğer sitenizdeki öğe sayısı fazlaysa çözümlenmeyi hızlandırmak ya da rahat bir görünüm için gerekli.)
    8.)Telif Hakları. (Kullandığınız script, resim ya da host un telif hakkını ya da kullanım koşullarını bilmelisiniz.)
    9.)Temel sürüm. (Scriptlerden arındırılmış bir sayfa hem yazıcılar hemde eski tarayıcı kullanıcıları için kullanışlı olacaktır.)

Kullanılacak programlar;
    İşletim Sistemi olarak Windows 7 yi öneririm tüm popüler tarayıcılar ve SDK lar rahatça çalışıyor ayrıca FTP için FileZilla yı öneririm. Notepad++ programı bu tip düzenlemeler için çok yararlı olacaktır DreamWeaver gibi programları önermem. Eğer applet yada PHP gibi kodları yazacaksanız hız için NetBeans IDE yi öneririm.
    Resim düzenlemede GIMP kullanabilirsiniz GIMPShop eklentisiyle PS gibi oluyormuş ama hiç kullanmadım.Eski tarayıcılar için VirtualBox a sanal bir sistem kurup Seamless Mode ye geçebilrisiniz bu sayade sanal sistem ve normal sistemi hızlıca kullanabilrisiniz. Eğer Server Side kodlar yazıyorsanız EasyPHP size yardımcı olacaktır.

Bir sorunuz olursa cevaplamaya hazırım.

• quote:

Bana birisi yardımcı olabilir mi? 3 aydır felan html , css çalışıyorum. html öğrendim sayılır , css biraz. Şimdi her zaman teorikle pratik arasında çok fark vardır. Kodları biliyorum ama nasıl site açılacağını bilmiyorum. Mesela html kodlarını nereye yazıcaz. Önce siteyi alıp domain felan , sonra siteye admin şifresiyle giriş yapıp yönetici bölümündenmi tüm kodları giricem. Kök klasör olayınıda tam anlamadım. Bilgisayarda kök klasörünü içine resim vs dosyaları atıp , gene yönetici panelinden mi seçiyoruz kodun içine yerleştiriyoruz. Herşey kod öğrenmekle bitmiyor. Bana aşama aşama birisi anlatabilir mi?

3 aydır çalışıyorum demişsin
    sonrada demişssin ki
    html kodları nereye yazıcam

3 aydır nasıl çalışdın kagıda mı yazdın ?

• notepade yazacan

Orijinalden alıntı: mrt__gl

quote:

Bana birisi yardımcı olabilir mi? 3 aydır felan html , css çalışıyorum. html öğrendim sayılır , css biraz. Şimdi her zaman teorikle pratik arasında çok fark vardır. Kodları biliyorum ama nasıl site açılacağını bilmiyorum. Mesela html kodlarını nereye yazıcaz. Önce siteyi alıp domain felan , sonra siteye admin şifresiyle giriş yapıp yönetici bölümündenmi tüm kodları giricem. Kök klasör olayınıda tam anlamadım. Bilgisayarda kök klasörünü içine resim vs dosyaları atıp , gene yönetici panelinden mi seçiyoruz kodun içine yerleştiriyoruz. Herşey kod öğrenmekle bitmiyor. Bana aşama aşama birisi anlatabilir mi?

sonrada demişssin ki

quote:

Css yeni yeni geliştiriyorum kendimi , şu anda elimde tüm kodlar var css ile ilgili hepsi ajandada yazılı tek tek yazdım , html arşivide var ayrıca ajandada , html kodlar tamamdır , ama css kodlarına biraz çalışmam lazım , ama css'den önce şu anda deneme amaçlı sadece html ile ilgili bir site açmam lazım , sadece deneme amaçlı işte onun için soruyorum nasıl yapıcam diye.

Kör müsün? Yılın faili diye konu açacağım !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

quote:

quote:

sonrada demişssin ki

quote:

Kör müsün? Yılın faili diye konu açacağım !!!

la bi git şurdan benim alıntı yaptıgım mesaj en üsteki mesaj ben mesajların hepsını okumak zorundamıyım en üstte belirtmesi lazım

onbaşı sıraya geç

• quote:

quote:

sonrada demişssin ki

Kardeşim ajandada yazılı , ayrıca not defteri ile denemeler yaptım , benim demek istediğim site kurarken kodları siteye nasıl yükleyeceğim , yoksa notepad++ ve dw gibi programlarda yazıldığını biliyorum , ayrıca o kadar sayfayı nasıl yöneteceğim mesela sitenin anasayfasını kodlarını yazdım , sonra ana sayfada mesela soldaki menüden ..... linkine tıklayınca başka sayfa gelicek bu sayfanın kodlarınıda yazdım böyle böyle belkide yüzlerce sayfa için kod yazacağım ama bunları nasıl bir yerde topluca tutupta siteye aktaracağım onu bilmiyorum işte.

• Yüzlerece sayfa derken yani nasıl bi site bu? Sen kodları yazdıysan zaten bahsettiğin o menüden istediğin yere linki de verirsin.Veya en basiti yazdığın kodların hepsini atarsın dreamweaver'e, yüklersin hostuna yapman gereken değişiklikleri de dw üzerinden yaparsın.Tek tek bütün kodları yazmak zorunda değilsin.

Orijinalden alıntı: onur_1903

Yüzlerece sayfa derken yani nasıl bi site bu? Sen kodları yazdıysan zaten bahsettiğin o menüden istediğin yere linki de verirsin.Veya en basiti yazdığın kodların hepsini atarsın dreamweaver'e, yüklersin hostuna yapman gereken değişiklikleri de dw üzerinden yaparsın.Tek tek bütün kodları yazmak zorunda değilsin.

İşte bilmediğim için anlamıyorum ve kendimi ifade edemiyorum mesela donanımhaberde bir sürü sayfa yokmu , anasayfası , konudışı sayfası , yazılım geliştirme sayfası , her sayfanın kodları yokmu işte bu kodları her sayfa için yazıp , sonra bu kodları bir yerde saklayıp onları siteye atma işinden bahsediyorum
  • Oluşturduğun her sayfa için bir link vereceksin.Mesela anasayfadan forum kısmına gitmek için anasayfadaki forum butonuna veya yazısına forumun kurulu olduğu linki vereceksin.Sayfalar arası bağlantıyı bu şekilde gerçekleştirebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_1903 -- 15 Nisan 2012; 13:49:40 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.