Şimdi Ara

Bi forum sitesinden sürekli banlanıyorum. Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Site reddit. Ne kadar yeni hesap açsam sürekli banlanıyorum. Bi yazılım bot kullanıyolar, o tespit ediyor beni ama nasıl? Yeni hesap açarken tarayıcı verilerini sıfırladım, bir ip adresim sürekli değişiyor kapatıp açınca, onu kullandım. Nasıl anlıyolar beni? Bildiğim kadarıyla laptop'un ID sini bulamazlar bunun için program gerekli. Ben sadece opera tarayıcısını kullandım. Bu adamlar hala nasıl bulabiliyor beni?? IP adresim tam lokasyonumuda vermiyor. kafayı yicem aylardır bunun için uğraşıyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

The Power of The Dark Side
  • Hardware ID si uzerinden veya MAC Adresinden banliyorlardir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

sub

hocam bildiğim kadarıyla bunları göremiyorlar? tarayıcı üzerinden girdiğim bir site bu bilgilere erişebilirmi?

• Ayni sifreyi koyuyorsan ondan anliyor olabilirler veya mail benzer isim falansa. bir de mesela sen pc yi temizliyorsun ama telden girersen gene sistem seni tanir ban yersin yani kullandigin tum cihazlari sifirlaman gerek en azindan tarayiciyi.gizli cerez atmislardir ondan kurtulman lazim otomatik direk ban yiyorsan cerez isidir

• hocam sifreleri bilerek değişik koydum. mail'ide bu ihtimali düşünerek alakasız birşey almıştın. telden kesinlikle girmedim, çünkü uygulamadan telefon ID sini görüyorlar biliyorum. Gizli çerez nasıl oluyor bilmiyorum ama tarayıcıyı sıfırladım, kaldırıp tekrar geri yükledim. Bu arada kullandığım tarayıcıda daha önce ban yememiştim.

şüphelendiğim şey şu: şimdi benim ip değişiyor fakat sadece son kısmı değişiyor. örnek: 180.80.800.96 yerine 180.80.800.10 oluyor. Acaba buradanmı çakıyor bu bot yazılım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666putin666 -- 14 Mart 2023; 1:53:57 >
    Daha Fazla Göster
  • 666putin666 6 kullanıcısına yanıt

Tahminimce üyelik ile girilen websitelerinde Aygit bilgilerini görebiliyorlar.

eminmisiniz? Aslında bende bundan şüphelenmiştim daha önce fakat bu işten anlayan birkaç kişi bi websitesinin laptom ID sine ulaşmalarının imkansız olduğunu söyledi 🤔

Reddit görüyordur bence. Instagramdada ayni olay var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 14 Mart 2023; 13:53:40 >

Hocam şimdi şunu okudum redditte:

We may log information when you access and use the Services. This may include your IP address, user-agent string, browser type, operating system, referral URLs, device information (e.g., device IDs), device settings, mobile carrier name, pages visited, links clicked, the requested URL, and search terms. Except for the IP address used to create your account, Reddit will delete any IP addresses collected after 100 days.

Yani diyorki bizim cihaz ID lerinede erişimimiz olabilir. Ama burada emi olamadığım kısım mobildenmi bahsediyor yoksa bilgisayarda dahilmi. Çünkü bildiğim kadarıyla cihaz ID sine erişebilmek için reddit app indirmem gerek yani sadece mobil üzerinden. Sizin dediğiniz instagramda sadece mobil applerden cihaz ID sine erişiyor olabilir tahminimce.

Şimdi baya bir araştırma yaptım ve birşey buldum. GDPR data koruma diye bir kanun varmış avrupada. Eğer bu şekilde verilerimin silinmesini istiyorum diye mail gönderirsem eski hesaplarımın tüm verilerini silmek zorundalarmış. Buna IP loglarım ve cihaz ID lerim dahil. Bakalım bunu denicem.

• Laptop formatla veya dual boot olatak ubuntu falan ordan devam ey cok onemliyse. Ip nasil ya fisi cekip takinca komple degismesi lazim. What is my ip sitesinden public ip ye bakman gerek. Senin ip tuhaf geldi

• Hocam mesela benim IP adresim 999.999.10.10 olsun. Eğer ben interneti kapatıp açarsam bu adres 999.999.23.11 gibi oluyor yani sondan iki sıra değişiyor sadece. Baştaki 999.999 olan kısım hep aynı. Buradan bulmuş olabilirler beni.

Aslında beni detect eden bir bot yazılım. Bu beni buluyor ve moderatörle hiçbir sebep belirtmeden beni şüpheli diye işaretliyor. Yani kesin olarak beni tanımlayamıyor. Moderatörlerde uğraşmamak için direk ban çakıyor. Sanırım IP adresimin ilk kısımlarından ele veriyorum kimliğimi.

Hayatımda ilk defa bu kadar gelişmiş anti-ban evading sistemini uygulayan bir site gördüm.

Bu arada banlandığım subreddit milyonlarca üyesi olan bir yer. Yani IP ve device ID si olmadan beni bulmaları imkansız gibi.

Cihaz ID sine yazılım olmadan erişemiceklerine göre tek şey IP kalıyor.

Cihaz ID sine tarayici üzerinden ulasilir. Bunun icin illede Mobil App yuklemek gerekmez. Reddit Meta gibi siteler size aciklandigindan cok daha fazla bilginizi görebilir. Verilerinizi sildirmeye calisabilirsiniz ama ayni yasa TR icinde gecerlimidir bilemem, silinse bile Cihaz ID sini bir kara listeye alabilirler. Sonucta verilerinizi silerken kullanici adiniz ve size ait kisisel bilgileri silecekler. Benim bildigim yinede sizi bu bilgiler silindikten sonrada tespit edebilirler, bunu size verecekleri bir kodla bu koda size ait cihaz ID sini ilistirerek yapabilirler. Örnek sizi ad345h4j4 olarak adlandirip (anonim olarak) Cihaz ID nizide buna ilistirip bunuda bir Karalisteye eklemeleri yeter.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.